Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 17 juli 2024

Mordförsöket på Trump (rätt karta sedan förvirringen lagt sig)

Inte bara i svenska medier var det si och så med förmågan att pricka in tidpunkten (dag eller natt!), även den här bloggen gick bet på uppgiften trots dubbelkollar.

Tre dagar senare får CCN:s tidslinje avgöra saken, tydligt angivet att alla tider är EDT (New York-tid, sommartid).

Attentatstid och plats uppreparar USA-kartan
Missa inte "Guds försyn" (Jupiter) visserligen världsligt svag
i väster men välgörande även för Trump vid denna tid i hans liv

 
Den tidigare kommentaren får ligga kvar som påminnelse om villervallan, men här är ögonblicket när kulan snuddar Trump och det är inte utan att man tänker som en del amerikaner: Guds försyn verkade med välgöraren (och beskyddaren) Jupiter maximalt stark i TRANSIT genom Trumps 10e offentliga hus just som det för USA så viktiga dödstecknet Skorpionen stiger i öster (ett tecken som är dominant även i Trumps karta). 

Så även Guds nådiga ingripanden föutsätter att målhavlan har "rätt karma" för att få uppleva att det finns en högre makt? Det kan astrologin bekräfta. Liv och död regleras båda av Ödet.

Faktum är att Vattenbäraren (USA:s måntecken) är dominant vid dessa minuter och USA:s dödsfixerade Sol i 8e dödshuset intar samma hus eftersom mordförsöket matchar USA:s Skorpionascendent. 

USA-horoskopet (levererat av en brittisk frimurare) har ibland ifrågasatts, men bortsett från Nya Världens lätt iakttagbara mördartendens (vad säger det om svenska politikers allians med världens värsting?)  är det sådana här "koincidenser" som tyder på att den sideriska Skorpionen är korrekt.



På attentatsdagen tillade jag:

Svenska medier lyckas överblicka sin värld (USA) så mycket att de ser att både tv-såpakändisen Shannen Doherty och hysteriska fitnessgurun Richard Simmons dog samma dag (13 juli). Lite märkligt att båda visar sig födda med Jungfru-ascendent, den som gällde vid Trumps attentatsförsök.

Det visade sig nu inte stämma, men märkligt är att Trump hade samma Måne+halshuggar-Ketu vid sin födelse och som ses av nedre kartan nu närapå gradexakt konjunkt Bulter, PA:s östra horisont !!!

Jag har inte ägnat dödshoroskop något intresse och kan inte säga mycket. Men det är intressant att både Shennen och Richard dör med medfödd Jupiter-Skorpion (opponerad av Jupiter-i-tiden), medan Donald stället har Jupiter i Jungfrun får leva. Man nästan anar att planeterna ägnar sig åt mikroplanering här. Värt fundera över vad som talade för och mot Trump den mötesdagen...




Inga kommentarer: