Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 9 juli 2024

Nato-fixaren Stenström och fångarna i Platons grotta

Jag orkade inledningen av Nato-fixaren Oscar Stenströms sommarprat men insåg efter en minut  om klimatzoner och familjeresor att det var bortslösad tid - detta var vad man kunde förvänta sig av löftet om avslöjanden om turerna bakom hans - då högersosse - arbete med att få till stånd det svenska Nato-medlemskapet.

Att han fortsatte jobba med frågan även sedan Rovkapitalisten Wallenberg tagit emot honom som ännu en strömlinjehoppare från den döda och korrupta socialismen till den privata sfären, visar exakt vad alla andra medier också visat. Och astrologin också tydligen, för dygnet ger ännu en signal om att Vatten och Nato hänger samman - protektionism och skyddsinstinkt men inget progressivt tänkande att ta hela världen vidare.

(Efter att ha skrivit detta inlägg i dess helhet inser jag nu att Stenström avhandlades för mindre än ett år sedan. Så kan det vara med insignfikanta kändisar, de är glömda i samma ögonblick de kommenterats. Några nya länktips om den judiska satansföreställiningen gör det värt att publicera.)

 

 

Stenströms inledning med familjekontext och naturbetraktelser syns i horoskopet för detta dygn. Han börjar med sand och 3000 år utan regn, passande för Solen i Jord och en extrem dominans på det Vatten-element som också är familjetrygghet och protektionism (jämför Ebba Busch som borde ha hållit sig till familjepolitikens Vatten-trygghet). 

Inte ens den satansangripna Solen i Jord (Solen mindre än 2 grader från Algol) gör annat än förstärker den sublunära sfären, Platons grotta för de insiktslösa som föll långt ner från själens himmelska medvetenhet. Detta är de judiska Dödahavsrullarna i ett nötskal, Ljusets och Mörkrets ande, båda överinsedda av Gud, men Ljuset alltid favoriserad av den Högsta. (Så små astrologiska fragment har hittats bland rullarna att det är oklart om rörelsen trodde att "Gud delar ut anden genom att mäta". Det finns dock ett fragment som både beskriver  en persons ansikte och att det var en moraliskt dubiös typ, händelsevis född i Oxens tecken.)

Astrologin tar modern form ungefär för tvåtusen år sedan och jag inser nu att Satans stjärna (Algol i Oxens 3e grad) knappast lär gå att spåra tillbaka till sumerer eller babylonier. Detta är i hög grad en judisk produkt (minns deras förbannelse av det egna folket som börjar dansa runt "Guldkalven" så fort ledaren Mose vänder ryggen till - här är början på allt förskyllt eller oförskyllt lidande som drabbat judar för påstådd girighet, även om det var "goda" kristna som ålade dem hantering av ränta i Europa. Europén skapade ett monster som var den själva men dög bra som syndabock. En förebild fanns visserligen, juden Jesus vägrar i en bibelberättelse ens nudda vid i ett romerskt imperialistmynt! 

En besk kommentar till sommarvärden på temat NATOIMPERIALISM publiceras i AB.

(Not. Medeltida kristna hade förlorat kunskapen att Jesusgänget var en gren av de judiska esséerna, som hatade den romerska imperialismen och själva praktiserade kommunism. Vid en viss renhetsgrad i denna rörelse fick de heligaste inte längre ta i förorenande ting. Intressant nog gick minnesbilderna isär, för ibland ignorerar Läraren själv reglerna - "han sitter/ligger till bords och äter och dricker med syndare".).

En rejäl dammsugning av nätet resulterar i en samling klipp och klistra-texter vilket är vad man får numera med AI istället för verklig kunskap. Stenströms arketypiskt fallna horoskop (om inte före så definitivt över att Wallenbergsfären accepterade honom in i mörkret), ledde till upptäckten av en sån här kompositresurs. Medan avdelningen om Babylons demonlära var generell och inte gav några ledtrådar till Algols rötter, fanns många små nya detaljer i den om judisk-kristna demoner:

https://www.deliriumsrealm.com/demons/judeo-christian-demons/

Ett sakfel direkt, sajten uppger att de esséiska Dödahavsrullarna här från 200-talet och yngre, men de innehåller fragment av Henoks bok som definitivt är minst hundra år äldre (stycke lades till stycke). Minns att Platons sublunära grotta är från 300-talet fvt och där sitter människosjälarna okunniga och bundna. Det passar utmärkt med astrologin som anger Månens "upphöjelse tlll i Oxens tredje grad (samma som Algol/Satan). Resursen innehåller flera texter jag aldrig hört om och där Satan tydligare än i Bibeln beskrivs som direkt orsak till Adam och Evas syndafall. 

https://www.deliriumsrealm.com/satan/

Västzodiaken startar med Väduren (Mars) i som Adam (människan) tätt följd av Eva (kvinnan, Venus) med hennes snedsteg som drog Adam med sig. Granne till Väduren är den barnafödande Oxen eller modersprincipen, domänen där likaledes moderliga Månens är "upphöjd" eller har högsta prioritet. Lunära processer tillhör bara Jorden (väl åter i himmelen återtar själen sin angeliska form och ägnar sig inte åt biologisk fortplantning)-

Här är en tanke varför Väst graviterade åt en astrologi som startade zodiaken vid Adam/Barnet eller den första människan (och vårdagjämningen). Arten drevs ut ur paradiset (moderlivet) som i gamla judiska traditioner motsvarade. Läst medsols lämnar Barnet sitt Moderliv och födelsen är som en soluppgång som direkt placerar själen i "världsliga förlustens" 12e hus (i väst känd som den onda demonens hus och hos hinduerna sexualitetens hus). 12e förlusthuset brukar normal betraktas som materiella förluster i vår värld men det stämmer nästan bättre att se det nyfödda barnet (solen) anlända i en ond värld styrd av biologin. (12e representerar samtidigt biologins ofullkomlighet, här upplöses allt som är format av bara Vatten, hinduerna uppskattar 12e just för att moksha/befrielse lossar biologins grepp om själen.)

Efter syndafallet iscensatt av Satan (splittraren, lögnaren) med ormen som språkrör säger 1a Mosebok att de fallna själarna "förblev en tid" i närheten av paradiset men slutligen tappade de himmelska själarna all kontakt med det paradis de först innebott. Med Gud och trogna sin ursprungliga natur är själen i 5e huset men ett  steg baklänges 4e huset som representerar Vatten eller Naturen - ännu på en högre nivå än den inkarnerade människan. Backa till 3e och där är Merkurius eller Ormen, den osedde Satans språkrör och i Paradisets /2a Ox-husets omedelbara närhet.

Astrologin är ett sammelsurium av hågkomster och fragment av mytologiska minnen (inte fantasier utan sanningar klädda i mytens form). Nato-fixaren Stenström har ormen Merkurius redan på plats i Paradiset redo att förleda de naiva. Jag avstod att lyssna på sommarprataren men ingen ska tro att han berättade hela historien. Han har full pott på mytologiska mörkläggarpunkterna. Inte minst ligger locket på i frågan om samröret med Satans (USA). Solen, Algol är båda undertryckta av censorn eller halshuggaren Ketu (södra månnoden). Många mystiska antydningar här!

Zodiaktecknen är "multivalenta" sade amerikanske idéhistorikern Richard Tarnas dipolomatiskt, dvs. observatörens eget medvetande avgör vad slags värld man kan uppfatta och Stenström, så kan det synas, demonstrerar den lägsta nivåerna av samtliga aktiverade tecken. Adam och Eva i de svenska upplagorna är för länge sedan stadigt fängslade i materialismens okunskap och bara därför valde Sveriges dödens väg, in i NATO. 

Landet var nu så dekadent att jämlikhetsidealet (Vågascendenten från nationalkartan 1974) så urvattnat att nationens sämsta sidor nu dominerade stort. Sveriges svaga formbeständighet (Saturnus) är f.n. också under passage genom landets soltecken, saturniska Vattenbäraren och visar hur svag politikerkåren varit under en rad år. Samtidiga zodiaktecken uttrycker sig numer på bottennivå och visar tydligt korrupta versioner av sig själva. Flitigt omskrivet på bloggen.

Stenströms födelsetimma hade varit intressant med en säker månascendent i Krabban är det enda som ge här. Månen är ett lika opålitligt gungfly som det är trygghetshungrande (från sosse till wallenbergarnas minioner).

Månascendenter säger egentligen inte mycket annat än tecknar begär och antipatier, men denna svaga Månes behov av en stark och riktningsgivande Sol gäller alltjämt och är ser Måne-i-Vatten och Sol-i-rigid-Jord ut att indikera just en materialist på lägsta nivå, så lång att Satan försöker korrumpera tiden och alla som då föds. Jämför Jimmie Åkesson där Solen står ännu närmare Algol och som var superenkelt för "wallenbergsfären" att köpa. Den här Oxens Jord/Vatten-typen indikerar kanske annan bakgrund men samma den sublunära själen - exil från paradiset och tydligen längtan efter klöver och upplevelser som smeker en medhårs och påminner om ett himmelskt liv.

(Dödahavsrullarna kallar just Satans eller Mörkrets barn för "de som står efter medhårs ting", dvs allt som inger känslor av behag och som skyr sträva eller "mothårs" upplevelser. Det tyder på att "mörkrets avkomma" är en större kategori än ett zodiaktecken, men samtidigt är Oxen känd som en enkel psykologi av lust/olust-principen, rätt naturligt dess härskare Venus. Venus vårdar sig/sitt och undviker skador medan pojken Mars är den som ramlar och skadar sig - Mars härdar den som senare blir krigaren i den sataniska lägre värld vi lever i.

Samtidigt är Stenströms karta marginellt bättre än Jimmie Åkessons eftersom den kraftfulla triangeln i Vatten är Moder Natur eller viljan att freda, skydda och bevara, dvs. det som Nato påstår sig vara till för. Svenskarna är inte särskilt smarta som aldrig fattat USA:s globala maktambitioner eller också har svenskarna själva så dålig karma relativt Ryssland att instinkt slagit ut intellektet, som skedde när regeringen Magda stressade iväg sin Nato-ansökan. Se bara hur perfekt Stenströms karta stämmer i på mönstret. (Eld och Vatten kan både tjäna krig och fred, och både Eld och Vatten kan stå för "frihet/expansion" och "försvar" så det gäller att titta noga. Men det är överkurs och slika gissningar kräver att födelsetiden är känd.)

Jimmie "Satan" Åkessons karta är mer av direkt eldig krigsfanatiker Vädur/Oxe, för övrigt samma turbulenta insida som nationalhoroskopets månsida uppvisar - det är fler rövarvikingar återfödda i det här landet än man kunde tro. Flexibla och välutvecklade själar växlar ofta land vid återfödelse men så finns det stagnanta grupper som inte är så beresta (och då talar jag inte charterresor). Då formas bakvattetn som Sverige, folk som reder sig sämre och sämre tills sluga rackare som USA köper upp landet till vrakpris och förvandlar det till ett vapenförråd.

Aftonbladet låter krämaren Bert Karlsson uttala sig politiskt och det är intressant att han verkar ha mer vett än alla politiker! Lustigt nog föddes även han i militaristiska Skövde, precis som Stenström. De är ett perfekt par att fundera över skillnaden mellan Vatten och Luft och om astrologin döljer en lära om medvetandeskillnader och inom vilka områden elementen gör bäst ifrån sig. 


Bert Karlsson är så nära ett universalgeni man kan komma givet Sveriges inavel. Märk att hans urspårning mot både invandrarfrämlighet men sedan profiterande på flyktingförläggningar är typiskt för TOTALT SUPRALUNÄRA VARELSER. Daimoner på Jorden är vi alla men de tydligaste exemplaren lyder sällan normala mentala bojor eller en landsspecifik moralkod. 

Men även Tvillingarna som sådan är en krämare som kan se ett ting från alla synvinklar och inse att det går att tjäna pengar på hemlösa flyktingar. Tvillingarnas tecken var vara oerhört svåra att pinna ner - härskaren Merkurius är skicklig på att inta skilda synsätt.

Karlssons månkarta kan inte direkt jämföras med Sveriges (som har känd födelsetimma), men det är ändå intressant att tänka tanken: Karlssons födelse 1945 följdes av en stark (till tecknet) Saturnus med ambitionens Rahu - precis som Sveriges 1974 visar det motsatta Ketu halshuggger eller försvagar gränsdragaren Saturnus. Speciellt med regeringen Kristersson har den senare kombinationen visat sig som en underpresterande regering - dessa är åren då Saturnus passera landets soltecken och påminner om hur paradoxal Solen i Vattenbäraren är, eftersom tecknet ägs av Solens fiende Saturnus. 

Det krävs verkligen exceptionella själar för att kunna använda dessa tecken på rätt sätt. Sveriges gränslösa förödmjukelse under den segslitna NATO-anslutningen beskrivs väl av frågetecknen att födas Vattenbärare och med svag Saturnus och sedan råka ut för sagda transit.


PS. Ser i efterhand att att DN-Winiarski uthärdade sommarprogrammet och bekräftar att prataren inte hade något intressant att komma med. Merkurius och undertryckaren Ketu kan sila rejält.


Teknisk not.
 

Norra månnoden i Skorpionen är ingen riktig planet men anses till skillnad från södra noden aktiv. Således blir den här stortrigonen i Vatten viktigare än normalt och elementet blir överdrivet (ofta skadligt) vid tiden eller detta korta segment "tidsanda". Jupiter i Vatten vill gott men detta är klasiskt felorienterat Vatten som inte ser tillräckligt stort eller avsiktligen väljer ett litet perspektiv för att blidka USA:s intressen. 

Stenströms välvilliga Jupiter stöttar så gott som gradexakt exakt USA:s Skorpionascendent. USA vinkar diskret och den här lydiga hunden kommer lallande. Finlands kvinnliga president Sanna Marin som USA först kontaktade och i sin tur lurade med sig Sverige var bestämt Skorpion hon med. Minns att Krabban är oro, men i Skorpionen stegras oron til dödsfruktan och Fiskarna är slutligen den villiga martyren som fullbordar den dödliga naturens kretslopp.


Inga kommentarer: