Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 23 juli 2024

Kamala Harris, demonterad bit för bit

 


En ny minianalys av Kamala Harris horoskop eftersom bloggaren knappt hört namnet innan Biden klev ned (politik hämmar medvetandet). Fotot visar henne runt 40 men på randen till 60 alltjämt en kvinna som utstrålar en godhet som verkar bygga på den avundsvärda ömsesidiga receptionen mellan Sol-Vågen (ett Venus-tecken) och Venus i Lejonet (Solens tecken).

Förra frågan om Harris har styrkan slutade med ett frågetecken, mest för att Mars i Krabban är en sårbar bas för hennes emotionella översvallande månsida - hon är ett fall av "sensationalism" (Eld och Vatten höjer trycket) och nog fick presidentkampanjen helt nytt liv! Mars i Krabban får naturligtvis inte dömas ut helt, inbäddad i kapabel miljö är detta en rejält envis krigare! Passionens kvalitet som noterades visar att ombytlighet ligger i hennes natur (men det betyder också förmågan att anpassa sig till nya krav).

 

Lämnar man de tre kvaliteterna och går ner till de fyra elementen tycks "miljön" kapabel, för i denna fortsatta studie kommer turen nu till Luft-elementet som är intellektuellt och kommunikativt. Uppenbarligen förgiftades Sverige av att svenska medier (inte minst Expressen) valde "Fox-tonläge". Nu vänder redan vindarna och det berättas om att Kamala givit upphov till virala trender ("sensationalism" /mediamässighet igen) och anses kunna engagera en yngre generation amerikaner. 

Att se kartan ur perspektivet av Luft, "mänsklighetens" eget element, är belysande för efter att ha hört hennes röst i radioklipp står det helt klart att tidigare rapporter missrepresenterat henne grovt. Det är inget fel på hennes kommunikation vad jag kan höra. Men jag kanske är immun själv född exakt med Harris Venus-Lejon i 3e kommunikationshuset och dess koppling till Sol-Vågen.

Och Luften är varm och vital här, men givet den kända födelsetiden var det egentligen en miss att inte i första kommentaren nämna ÄREGIRIGHETENS DEMON RAHU som stiger i öster. Den har redan märkts i högervriden och falsk eller oseriös rapportering som att Harris skulle "hemlighållit" Bidens skrala hälsa (som allt som nu händer var en mästerplan av ett kriminellt geni). Ärelystnaden märktes dock på hur snabbt hon accepterade att ta över Bidens omvalskampanj.

Men månnoderna, norra Rahu och södra Ketu, är inte undantagslöst onda. Hinduismens negativa omdöme har mer av filosofisk art: Rahus hunger är att störta själen huvudstupa ner i den lägre världen (den sublunära sfären) som är en uppochnedvänd värld jämfört med själens verkliga hem i den högre världen. Därför är egentligen den södra månnoden bättre. Den representerar undertryckandet av månens inflytande, dvs människoapans simplare begär vilket gör det möjligt för den noblare delen av själen att aktivera sig från allt det ärelösa kulturer lär folk att de ska sträva efter.

Hos Harris har den norra och världsligt äregiriga Rahu i Tvillingarna dock en utmärkt uppbackning av ascendenthärskaren Merkurius. Även om ambitionerna handlar om denna världen vänds de åt det goda hållet och Tvillingarna är förstås intellektuellt så att hon är hungrig på Nya Tankar. 

Jag såg bara negativa rapporter och hennes inkonsekvens de första dagarna (närmast demoniserande omdömen) men nu strömmar det in budskap om att hon står fast i goda ting, som kvinnors rätt till sina kroppar (abortfrågan). Intressant är att Rahu förstärker och pumpar upp Tvillingarnas livliga framtoning hundrafalt och att ascendenthärskaren Merkurius får extra energi av konjunktionen med Solen. Det är uppenbart att hon skapar åsikter via sin kommunikativa stil.

Harris har likväl ett problem med sin Tvillingascendent och det är att den inte ska leda! Som budbäraren från högre ort fungerar de bästa exemplaren som förmedlare av högre sanningar och det är fascinerande att hon har en sydindisk mor. Har någon filosofi följt med modersmjölken eller är både mor och karibiske far (universitetsprofessor) normala karriärklättrare i vilket fall Harris troligen inte hämtar styrka och insikt från den indiska filosofin utan bara är exempel på lyckad klassresa.

Här är en triangel i Luft, som kan varna för att individen slätar ut sig och blir uppknuten i andras öden. Skadlig är ofta triangeln i Vatten (Ebba Busch) men Luften är intressantare eftersom den är rationell och inte affekterad som Vatten (materialistisk simil: ljus färdas slöare genom vatten än luft). Dessutom har Harris en genuint stark Saturnus som "verksam välgörare" och dessutom i det viktigaste huset, det 9e för religion och filosofi. 

För hinduer håller den "patriarkala" Saturnus kontroll på sina kvinnor och här står Venus mittemot vilket är högsta betyg. Hon har Husfaderns Röst men vill av godhet styra kvinnosläktet rätt! Extremt moralisk och disciplinerad, typiskt för bildade familjer och god uppfostran. (Saturnus gåtfulla natur gör den också till arbetarklassens planet men håll isär Saturnus i Jord eller Vatten och dess högre uttryck i den positiva polaritetens Luft och Eld. Saturnus essens ÄR Luft och givet budbäraren Tvillingarna i öster är Harris Saturnus onekligen enormt gynnsam, speciellt när hon blivit äldre.

Den Stora Välgöraren (Jupiter) ingår inte i Luften här, och därmed inte den "äkta" stora triangel. Men hinduerna har också en serie aspekter som rankar lägre och den plaentärt aktiva Rahu, Saturnus, Solen och Merkurius som är en "stortrigon" i västerlandet kallas i Indien "5/9-förhållandet:

planeters relativa förhållande (typer)

De "samarbetar med varandra" vilket är helt positivt eftersom "relationen" bygger på att femte och nionde husen klargör DHARMA, individuellt resp. universellt. Det förefaller allt tydligare varför demoniska livsformer helt enkelt inte kan bedöma henne utan vi får samma svajiga rapportering som i svenska medier. Omdömena om henne kommer säkert att justeras flera gånger medan Sverige (med ett lika dött 9e hus som Harris är kraftfullt) försöker förstå sig på kvinnans natur och bevekelsegrunder. Jag sviktade själv i första kommentaren eftersom det egna horoskopet har flera paralleller och det är jobbigt att besinna hur en lågpresterande fattigpensionär kan påminna om USA:s kanske nästa president! :-)

Men som något av alla månnodsinlägg har noterat saknar alla förutsättningar till offentlig 10e husmakt till följd av halshuggna södra månnod där och noden har dessutom inget stöd alls från dess fundament som lagt sig i det svaga 6e huset (vilket är tur eftersom makthusets herre är "verksamt ond" och det är stor tur att bli av med eländet i ett obskyrd hus). 

Dessa omen är som synes raka motsatsen till Kamala Harris världsligt strävande norra nod i öster. En nod i ett av hörn- eller kendra-husen rankas t.o.m. högre än 5e och 9e eftersom hörnen sägs garantera genomslag i världen medan kraft i Dharma-husen går massorna förbi till följd av deras låga medvetandenivå.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Hur ser du på att hennes Jupiter står vid Algol? Dessutom hennes Sol i Vågen står i Chitra som är demoniskt?

Seaward sa...

Eftersom jag inget kan utom det ytligaste som skrivits om Harris (framgångsrika föräldrar) har jag inget att falla tillbaka på (fusk!) men därtill sållade jag bort faktorerna du nämner efter två snabbt skrivna inlägg.

Algol är likt Rahu och Ketu "naturligt onda" men både i väst och i Indien är tecknets värd viktig. Noderna kan bli framgångar om de disponeras av lyckade planeter (verksamma välgörare, bra hus m.m.) Om Algol finns inget överlevande kvar vad jag vet, men jag använder samma princip.

Harris födelsetid visar att hennes Algol är "undanställd" i 12e och har föga inverkan (hörnplaceringar och 5e och 9 är högprioriterade). Dessutom är disponenten Venus och mycket välgörande för Tvillingascendenten, så jag tror på en Algol i termer av en hetlevrad och kärleksfull dold sida - Algol som "Fresterskan"i 12e huset för "sängkammarens hemliga nöjen" - uppenbarligen inget som en politiker lyfter fram i det offentliga.

Jag beslöt snabbt för att inte inkludera nakshatras på bloggen efter att ha lärt mig att tallösa indier inte ens vet sin födelsetid och månpalatsen är för dem som bara har en månasendent som nödlösning.

Jag har inte satt mig in detta månsystemet under 15 år och det rullande schemat där planeter (och särskilt noderna som "demoner") verkar långsökt: att välja månens "zodiak" trots att solens egen zodiaken är viktigare, särskilt för dem med viktiga befattningar. Solen i 5e är en prominent Sol även om Vågen är kooperativ så ger 5e ett starkt lejoninflytande, en mer än genomsnittlig ledarinstink hos denna Sol-Våg. Mån-zodiaken kan konsulteras om personen ingen karriär har alls, men det är knappast Harris öde.

Istället för månzodiaken ger hennes Mars-Krabba (disponent till Mån-Väduren) starka besked - hon är livlig och "sprättig" - vital och förmodligen obotligt positiv och underhållande privat. Månen i 11e ger en idealitet där särskilt kvinnors ekonomi (disponenten Mars i 2a) tycks angeläget för henne, inte mindre än deras rätt att råda över sin kropp.