Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 10 juli 2024

Sveriges nationella säkerhetsgaranter (Platons grottfångar de med)

Säkerhetsstrategerna eller de tre dårfinkarna?
(foto: Regeringskansliet)

 
När Ulf Kristersson flyttade in partivännen och propagandaövervakaren Henrik Landerholm närmare sin regering - från ansvar för landets "psykologiska försvar" till Sveriges första nationella "säkerhetsrådgivare" (10 nov 2022) - funderade jag hur vänskapskorruption definieras, men släppte som amatör frågan. Ulvar kanske har full rätt att flytta polarna närmare sig (tänk Anna Kinberg-Batra). Folk och fä har ju redan fått säga sitt i riksdagsvalet.

Nyss, direkt efter NATO-fixarens Oscar Stenströms "sommarprat" tittar jag till Trenne i egna ögon ack så mäktiga män. På rad tillkännagav de Sveriges nya "säkerhetsstrategi" i måndags. Noterar på nytt att Landerholm har samma typ av horoskop som så ofta dyker upp i VISSA sammanhang. Inte minst har han likt Stenström samma sinnebild av en sinnebild: Platons vemodiga beskrivning av människoarten som lågkapabla fångar i den sublunära grottan dyker här upp en gång till.

 (Landerholm 2022: Ulvens säkerhetsrådgivare och Förenta Staternas )

Är det läge att revidera påståendet att zodiaktecknen inte har några kopplingar till olika politiska ideologier? Jag har i princip aldrig sett en vänsterpartist född med samma glåmiga Jord & vattensörja som näringslivsfixerade individer som Brunkol Damberg, Ebba Busch, Oscar Stenström och nu också Landerholm.  (Dyker de upp hos en miljöengagerad är det tveklöst en högre tonart av typen. Elementen samverkar med graden av själviskhet, vilken kan skönjas via andra parametrar)

Kombinationen tenderar till ren materialism eller en praktisk läggning men har också en distinkt makthungrig klättraraspekt, vilket omvittnades av sommarpratarens upphöjelse från sketen politik till en i Wallenbergkretsen - "elitens elit" för en dödlig - och inte minst Ebba Buschs extrema metoder för att klänga fast vid makten. Till denna lodräta klättraraxel (lågt belägna Krabban upp till härskartecknet Stenbocken) kan också Landerholm räknas. (Är det utmärkande för en handikappad grottfånge att den stretar och strävar och tror den är på väg någonstans?)

Vidhåller från 2022-inlägget en hypotetisk födelse strax efter lunch då psyket/Månen flyttat in i stridistecknet Väduren och hamnar i en här våldsamt självdestruktiv inkonjunktstörning med sin egen härskare, krigaren och våldsplaneten Mars. Detta är en ovanligt tydlig indikation om olyckor och fiendskaper till följd av sinnelagets egocentriska konstruktion. 

Som tidigare noterat en karta som inbjuder till krig eftersom här också finns "sensationalismen" via Vatten-Sol och Eld-Måne (bara att det här är defensiva Mån-Krabban som återigen är så försvarsorienterad att den triggar krig genom sin protektionism - exakt vad Sverige ställt till genom att så tydligt och passiv-agrressivt välja sida mot Ryssland. Dels av underdålighet inför USA och dels av Sveriges egna historiska krigshistoria. Medborgare i detta land hade ingen chans, Överhetens propagandaapparat gick igång så snabbt efter Rysslands inkräktande på Ukrainas dåvarande gränser att de svenska medierna verkade regisserade och införstådda från dag 1.

*****

Not. Politisk ideologi eller organiserad tanke som sådan motsvaras av Vattenbäraren som ett sammelsurium av komplexa tankar, ett tankesystem som organisatören Saturnus håller samman. Vattenbäraren är ett slutligt koncept där Luft-Tvillingarna skenat runt och scoutat och Luft-Vågen balanserat tankarna mot varandra, de tre Luft-tecknen beskriver det specifikt mänskliga och inte bara djuriska instinkter. Luft är kännetecknet på "vuxna i rummet" som Ulven Kristersson brukade säga.

Intressant nog börjar den indiska astrologin med Tvillingarna som Luftens verkliga "ljushuvuden" (Sattva guna eller Ljusets kvalitet"), i Vågskålarna hettar det till (Passionens kvalitet eller Rajas guna) där allt material bearbetas. Enklast är det på sätt och vis för Vattenbäraren som bara behöver upprätthålla gränserna för det resulterade konceptet. Vattenbäraren verkar enligt Mörkrets kvalitet. Tamas guna, vilket är som att säga, "detta är den enda vägen och försök inte titta bortom vår partilinje". 

Det är märkligt men skickligt konstruerat att beskriva tecknet som samtidigt representerar HELA MÄNSKLIGHETEN som mörkerlagd, tankestyrd massa. Men det stämmer: bara Tvillingarna står för verkligt fritänkande - själen i sitt obundna tänkartillstånd (t.o.m. den sinnliga Månen har enligt hinduerna en filosofs kvaliteter - se impressarion Bert Karlssons starka Tvilling-horoskop och förmåga att se var Ryssland/Ukraina-konflikten kommer att landa när de ledande demonerna - Zelenskoj, Ulven Kristersson och de andra - tappat lusten att döda civila. Militärindustrin har fått sitt uppsving vilket var Mörkrets hjärta den här gången.

Astrologin är människans verktyg och som kollektiv mänsklig symbol står Vattenbäraren nära ämnen som sociologi, ideologi och annat människonära. Men om landet uppnått nämnvärd kultur kan Luft-elementet beteckna enbart den högre själen i kontrast till bland annat Platons "irrationella själ" som i princip bara är en glufsande djursjäl som lever enbart för att reproducera det biologiska liv. 

Astrologin kan ge allsköns kombinationer men makthavare i primitiva samhällen (som det svenska) är naturligtvis angelägna att hålla befolkning på låg medvetenhetsnivå, gärna så nära ett djur som möjligt. Därav "arbetslinjen" som pseudoreligion i Sverige och den påfallande missprydsamma materialismen som tillhör Jord/Vatten-axeln som tycks figurera hos "folkets representanter" oavsett partifärg. Sverige är en självdestruktiv apparat som söker utplåna människoväsendets intellektuella kärna och tycks ha lyckats väl med det. 

Missa t.ex. inte hur medierna samfällt demoniserade ordvalet "essens" i Sverigedemokraternas partiprogram trots att det kanske är det enda sanna dessa osköna kappvändare lyckats snappa upp. Att allt är besjälat och därtill har en intellektuell (gudomlig) essens var självklart i äldre världsbilder. Sen blev det inne att mäta och "kvantifiera" allt och alla (svensk rasbiologi). I denna allt banalare värld av mätstickor fungerade inte det antika och djupa begreppet "essens" alls, så mänskligheten (särskilt Väst) gjorde sig ännu lite mindre och dummare för att kunna excellera i räknekonst som funkade bra på ett sätt men skapade en abnorm och sjuk kultur. En sådan som teknikSverige som utan att blinka säljer trasiga trygghetslarm till svenska pensionärer (av P1 Morgonradions skandalnyhet idag).


Tillägg.

Tänka sig, måndagens pressträff (och pressen hjärntvättar i sin tur folket) inföll en dag med Månen i Krabban - fokus på inrikes säkerhet! Samma som utvalde folkpåverkaren Paasikivi, samma som innevarande ÖB Bydén, samma som Zelenskoj (som besatt fyrar av på alla cylindrar inför "inrikes försvar - rätt man på rätt plats med krigets Mars och Månen i Krabban). 

Bara det att hellenistiska astrologi (som ännu inte hunnit röra till den västerländska traditionen fullt så mycket) noterar att pressträffen 8:30 placerar Lejonkungen i öster (framstår som tre figurer på det suddiga fotot ovan) medan Månen i Krabban (den inrikes säkerheten) säljs ut till 12e husets ONDA DEMON! Och eftersom Månen äger Krabban är det de Trenne Makthavarna som ÄR Ondskan de utsätter Sverige för genom sin politik.

Inga kommentarer: