Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 2 juni 2024

Massmördaren Breiviks 3e hus / Den karismatiska latinskan

Astro.com har i många år haft uppgiften från Anders Breiviks framlidna mor om sonens födelsetid, men givit den låg trovärdighet (rankning) pga. biografin vars publicering modern motsatte sig.

Men precis som med egyptologen Hawass som sajten bara C-rankade förefaller Breiviks födelsetid rimlig. Och det enbart för den dåraktiga röra syns i 3e intellekts- och skriftspråkliga huset. Detta är ett av "de onda husen" i indisk astrologi (3, 6, 8, 12) men just trean bär löftet att utbildning och mental disciplin kan få bukt även med attitydstörd pöbelmentalitet och få intellektet på fötter! 

Och då menas inte att en form av hjärntvätt övergår i de tankemönster staten vill se hos alla medborgare utan Merkurius i sin sunda funktion, som kritisk bedömare av fakta, för att förstå den bakomliggande intentionen och kanske avföra visst som desinformation även om det kommer från "officiell" källa.

Ta modern astrofysik t.ex. Här sprids vår tids myter och föreställningar vilken inte skiljer sig från antik kosmologi. Under omläsning av romerska filosofen Plotinos upptäckte jag att redan för 1800 år sedan diskuterade mänskligheten "multiversa" och filosofen avfärdar hela konceptet. 

Det kan vara svårt att se vad de gamla texterna handlar om, och Plotinos talar om huruvida "ett öga" på utsidan av då kända universum kan anknyta till ett annat universum - med modernt språk talar han om "maskhål i rymden som förbindelsepunkter mellan platser i universum eller rent av andra universa". 

Här sitter nu seriösa vetenskapsmän så långt senare och låtsas som de är de första att tänka "upplyst" och vetenskapligt.

*****

Nu tycks Breiviks karta tyda på att 3e huset varnar för ren sinnessjukdom om sektorn är tillräckligt illa tilltygad. För en som hör "krig" i huvudet, se försvarsministen Pål Jonson (länk nedan). Hans himmel delar Breiviks "brutna livslinje" (Måne --> Sol). Just livslinjen är ett allvarligare omen för det hinduiska 6-8-förhållandet som ofta passerar obemärkt i många kartor, just för att de viktigaste planeterna inte är involverade eller att rätt passiva hus är berörda. 

Hos Breivik är det tvärtom, eftersom så mycket i horoskopet dras in i detta oförstånd. Se Sol och Måne som ett par som sparrar varandra - Månen återspeglar vad Solen kastar åt den, vilket i sin tur kan få Solen att korrigera sin kurs. Men om psyket/Månen kastar tillbaka skeva responser blir vart steg den aktiva Solen tar allt galnare. Till sist har individen trasslat in i sig i fullständig dårskap och en helt pervers världsbild. En madrasserad cell är allt som återstår.

Att Månen/sinnet står fastkedjad vid låsningens Saturnus och demoniska ambitionens Rahu förstärker av än detta intellekt processar och dissociativ (150°) icke-kontakt med intelligensens Sol och krigaren Mars i onda dödshuset skapar en komplex bild av ett osäkrat vapen. Men man kan väl inte proaktivt låsa in stora delar av befolkningen? Alla födda under liknande signaturer kan väl inte vara potentiella massmördare? Eller?

Dessutom är de två "obesmittade" planeterna, de naturliga välgörarna Jupiter och Venus också störda i förhållande till varandra i en andra instans av 6-8-förhållandet! Och som kronan på verket är även den till 3e huset närstående Merkurius - här härskare över Tvillingascendenten - även den involverad i ett tredje 6-8-förhållandet. (Venus som generell symbol för kvinnan tyder t.ex. på mördarens usla förhållande till sin mor - om jag minns rätt.) 

Hela himmelen är fylld av "kontaktstörningar" och delar som inte integrerar sig med varandra. Den här trasiga himmelen påminner om det förryckta "klipp-och-klistra-manifest" Breivik lade ut på nätet.

Flera inlägg skriva om Breivik vid tiden för massmordet på Utöya så de här intrycken får räcka. Men nog är de förödande. Missa inte att Breivik var utvald för dharmisk roll, en ödesroll. Hans intellekt i Vattenbäraren och så illa lämpat för välvilja gentemot vissa särintressen (Krabban/klanen) involverar 9e Dharma-huset. Han såg sig helt klart utvald att hålla vissa särintressen borta från Norge. Det här horoskopet visar att Ödet använder även galningar för att driva världsspelet framåt. 

Breivik hade förstås usla tidigare liv bakom sig (det ska mycket till för att tilldelas en så här usel himmel) men hans dårskap inkorporerades i världens öde.  Visserligen bara en fotnot jämfört med folkmördaren Netanyahu och andra, men ändå.

(Jfr. Fredrik Reinfeldts vars "onda kapitalist-Jupiter" i 9e dharmahuset i jämförelse var en mild västanfläkt. Hur andliga Jupiter kan bli "kapitalist" beror på att artha- eller resurselementet Jord stiger i öster. Den verksamt onda Jupiter var hans högsta goda men astrologin dömde ut den som ett ont bidrag i världen som dock behövdes för helheten. Och han agerade på symboliken och valde att läsa ekonomi. Världssjälen kallar vissa till ont eller gott och barnen svarar.)

Frågan är nu om försvarsminister Pål Jonson har en himmel som gör honom delaktig i USA:s pågående krig mot Ryssland. Nyliga inlägget "avpersonaliserade" ju och använde politikerns dygn som "naturlig zodiak", utan att knyta an till en enskild jordisk ödeslott...


Bonusspaning

Baccarin vid 37

Aktrisen Morena Baccarin har setts i en och annan film under 10-talet, ingen av dem i närheten av Oscars-material. Men hennes mix av flera etniska tillflöden (sånt som högerextremister som Breivik hatar) visar hur vacker Människan som arketyp har det i sig att bli, om bara himmelen är gynnsam och tillåtande. (Genomets relation till kosmos blir nästa verkligt stora vetenskapliga genombrott. Att "allt påverkar allt" är en klyscha som vetenskapsmän hörs upprepa men det visste man redan i antiken.)

Född 1979 och några månader efter Breivik (tid tyvärr okänd) har hon samma kritiska samling av Måne, Saturnus och Rahu i Lejonet, men undviker "brottytan" mot Stenbocken, eller vad man nu ska söka för astrologisk förklaring till att den ena själen fördjupat sig i fulhet och den andra i skönhet.

Det är i mina ögon Solen i Oxen som blir en sprakande färgstark sub-typ av lugna Oxen via Mars/Venus-konjunktionen i intensivare Väduren - samma som Jimmie Åkesson men här med ett långt mer karismatiskt resultat. 

Intressant nog tycks hon gilla att spela kriminella eller dramatiska figurer (eller har tvingats in i ett fack). Astrologiskt tycks förklaringen tycks ligga i samma hop i Lejonet som hos Breivik och som ger en extremt självsäker "swagger" (sedd i flera roller).

Med Solen i venusianska Oxen blir det Venus som favoriseras i den annars komplexa Mars/Venus-konjunktionen. Hos Adolf Hitler var det tvärtom. med Solen i Väduren som gav Mars överhanden i samma tecken. Hans Vågascendent drog honom som bekant mot skönhet, konst och arkitektur men utan att ge någon framgång. Personligheten skadades av att ascendenthärskaren Venus tvingades mixa med Mars-Väduren (inte mindre än att Väduren inte var på "hans sida", för Vågen i öster ligger den i "den Andres" sjunde hus).

Morenas exceptionella kvinnlighet kan också bero på den förträffliga placeringen av Jupiter "upphöjd" i mjuka Krabban (och därmed Vatten illuminerat av en inre Måne-i-Eld), men det är bara gissningar i brist på klockslag. En lika god kandidat kan vara skönhetens Venus som detta dygn är SJÄLENS signifikator (Atma Karaka), 

Venus i Vädurens 26e grad och med Mars energi hemma i Väduren skulle kunna förklara den spektakulära karisman om inte för att också Hitler har Venus som AK, fast gradexakt med Mars i Väduren. Också han sägs ha haft en obeveklig karisma och eftersom bara en planet kan representera atma kommer det till uppgörelse mellan Venus och Mars. Detta "planetära krig" vinner Venus genom att ligga sex grader högre än Mars på himlavalvet. Så varför var också Hitler en galen rasist som startade ett "expansionskrig" åt sin sort, arierna? Det är frågor för ett annat inlägg.

På något sätt är den makthungriga Mån-Saturnus-Rahu tempererad hos Baccarin (men kommer fram i rollerna - som kortvarig gäst i tv-serien "The Mentalist" runt 2012 var hon en iskall, sociopatisk mördare med förmågan att förföra t.o.m. den skickliga mentalisten som löste mordgåtor). 

Bodde det en potentiell mördare i alla barn som föddes 1979 under några dygn varje månad med Månen i Lejonet och i position att plocks upp den "demoniska" kombinationen Saturnus och norra månnoden? Eller skiljer aktrisen sig från Breivik pga Venus som atma karaka? Den måste anses en normaliserande faktor, även om en extrem katalysator till följd av näraliggande Mars?

Här uppstår frågetecken till hela begreppet som förklarats teckna "själens åtrå" (bokstavligen betyder "karaka" bara signifikator). Latinskans själ behöver knappast åtrå/åstunda skönhet/femininitet i detta liv, hon har det i fullt mått redan med födelsen. Kanske AK-begreppet måste fattas som ett rådande tillstånd och inte som aspiration: detta är vad VÄRLDSSJÄLEN ägnar sig åt vid tidpunkten. Venus i termer av PERSONLIG (Väduren) skönhet. Universum skickar då och då mänskligheten ett "skådebröd" till påminnelse om vilka vi är (Platons filosofi likställde det med det Goda och det Sköna). Men utan födelsetid famlar man bara i gissningar.

Inga kommentarer: