Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 18 juni 2024

DCA-avtalet: Fruktan lockar fram fara och usla beslut

I februari aktualiserades frågan om Ukrainas verkliga horoskop. En astrolog i något forum påpekade att vad som helst inte förändrar landets nationalhoroskop, det krävs en förändring av konstitutionen (eller grundlagen). Jag har också sett påståendet att flaggan måste ändras. Här är definitivt astrologins akilleshäl eftersom pragmatism råder till skillnad från människors exakta födelse.

En bekant från Estland sov nyligen över för att förnya sina svenska identitetshandlingar och jag tittade för första gången på detta lands karta. Samma "hysteriska frihetsvilja" som utmärkte Ukraina men med en skillnad: Estlands horoskop är fyra dagar äldre. Med snarlik födelsetid har båda överdriftens demon Rahu i alltid frihetliga Eld-elementet i öster (Lejon-ascendent). Intressant är att Estland just klarar sig från krigs- och olycksbringaren Mars som definierande för landets publika roll. Mars i framskridna 29e graden men i det "goda" 9e huset för religion och filosofi. Mars gradtal är horoskopets högsta och gör att hätsk frihetsdrift väldigt snarlik Ukrainas. Båda länderna föds med vanvettiga frihetssträvans Rahu i öster så det är helt klart att båda kartorna illustrera oviljan att vara del av gamla Sovjetunionen.

När Ukraina "föds" några dagar senare har Mars hunnit till sitt skrämmande ogynnsamma läge i början av 10e huset, vilken så tydligt rimmar med pågående krig - inte i den ukrainska konstitutionen från 1996 utan redan vid oberoendet 1991. I just detta fall tycks Ukraina rejält "märkt av ödet" (så som mänsklighetens öde är skrivet). Även i det senare konstitutionshoroskopet upprepades krigets herre som en definierande punkt i det 10e huset för landets "renommé" utåt.

Not. I ett nationalhoroskopet kan man betrakta ascendenten som landets försök att framstå på visst sätt - personan - medan ett starkt 10e huset visar det faktiska avtryck i världspolitiken landet gör. Se Sverige-kartans extremt svaga roll i världen, tionde huset ägs av Månen och med folkliga Månen framhävd i 7e prominenta hörnhuset, vilket stärker bilden utomlands att Sverige består av lite osäkra människor - här glimtar den svenska Vädurs-Månens underliggande härskare Mars i svaga 8e huset och ger bilden av ett... ja, många inlägg har redan söka ringa in vad detta säger om landets "unga" försök att ytliga låtsas vara mer än det är - inte minst via USA-kulten.

Den kulten finns i många, många länder, men räkna inte med att alla har snarlika symboler, dels kanske dessa länder har karaktär och dels har astrologin många sätt att beskriva nästan samma sak...

Detta ordande om nationalkartor föranlett av den fleråriga politiska chefredaktören i Aftonbladet, Anders Lindberg, som bloggaren försökt läsa av och till under många år utan att förstå hur en människa kan bara så ojämnt utvecklad. Ett är tydligt, han saknar inre lugn och kanske redan från 2018 då han mordhotades till följd av sina åsikter. När Ryssland angriper Ukraina (inte "fullskaligt" som svenska medier storljuger för att fylla svenska folksjälen med icke-konstruktivt rysshat, men väl med en pinsam överskattning från Putins sida).

När loppet redan är kört och regeringen kommer att rösta för DCA-avtalet som ger USA långtgående friheter i Sverige och som Jan Guillou var först i Sverige att varna för (i Aftonbladet !), i detta läge publicerar AB med ful mediekoreografi flera invändningar. Men sist ut på plan, samma dag de folkvalda "röstar" (radiostyrt) fejkar Lindberg missnöjd med hur regeringen gjort annat än producera lama "allt är lugnt" på förekommande kritik:

https://www.aftonbladet.se/ledare/a/0VGja0/regeringen-slarvar-med-att-forankra-natofragan

Det är ett taskspel utan like hur Lindberg ägnar halva texten åt att göra folket en björntjänst och "förankra" beslutet bättre än regeringen Kristersson - genom sanslöst krypande för USA:s globala politiska ambitioner vilka han helt utelämnar ur sin text trots att flera tidigare kritiska artiklar i AB just pekat ut att detta är det verkliga problemet som skrivningarna i DCA-avtalet avslöjar.

Även DN spelar med i regeringens skämtdemokrati och informerar läsaren när det redan är för sent:

https://www.dn.se/sverige/nu-tar-riksdagen-stallning-till-forsvarsavtal-med-usa/

***** 

Sedan den estländske yrkeskollegan farit vidare hade jag hans karta färsk i minnet och insåg att båda har Mars som ett trauma i respektive horoskop, även om bara estens kända födelsetid ger Olyckas signifikator i sjätte huset för Fiender, Hat och Olyckor. För Lindberg finns bara månascendenten som en inre, subjektiv karta som ibland inte är mer än tomma fantasier men ändå visar på att något i psyket hakat upp sig där 6e huset är aktiverat. (Viktiga planeter i 6e ger, har jag märkt genom åren, ofta väldigt lättretliga människor som tycker "världen är emot dem". Jämför motsvarande tecken, Jungfrun, som faktiskt har våldtäkten av en ung flicka som kanske äldsta illustration. Olyckan.)

Estens öde var att hans far förvisades till Sibirien under Sovjetepoken och sedan var hans hat grundmurat och allt det värsta med kapitalismen blev hans idealvärld. Det var intressent att så många år efter vår gemensamma bakgrund i IT-branschen se med nya klara ögon (mycket tack vare den sideriska zodiaken) och tydligt se hur barn- och ungdomstrauman sitter kvar och blir ett helt liv med unkna och vulgärt överdrivna imitationer av "västmentalitet". Värden fick använda all sin psykologiska vidsynthet för att spela med i ett genomsnitt av dem vi var för ett kvartssekel sedan och de vi blivit i dag.

Vad gäller Lindberg, tydlig hök, kommer jag närmast att tänka på Stalins horoskop (även där klockslag okänt). Gårdagens inlägg om att de universella ("avancerade") tecknen som representerar eller söker göra vissa värden universella, visar här hur Skytten söker göra en sak, en ideologi universell. Lindberg har USA-troget gjort sitt bidrag till att desinformera AB:s läsare som "sista ordet" timmarna före riksdagens JA till fortsatt amerikansk maktsträvan i hela världen. 

Morgonradion P1 låter i skrivande stund en hök, Mike Winnerstig, Totalförsvaret, vifta bort alla DCA-invändningar exakt som Lindberg. Tala om svensk mediekoreografi! Så här ser manipulation av ett helt folk ut!

(Winnerstig har samma förvirring om rättfärdigt krig som ibland uppstår när Vatten-Skorpionen mixar med Luft-Vågen - se "klimat-Romina" - men lider dessutom av härsklystna Mars-Lejonet angriper Månen-i-Skorpionen - en typisk ultra-stridis.)

STALIN:

Fascinerande (?) liknar Stalins generella bild regeringens Kristerssons "onda typ" av universalism. Eld/Jord-krig förråar och Stalins massmord på sina egna är kanske drastisk som jämförelse men här är "typen" som borgare så gärna röstar på!

Missa inte att Stalins soltecken i universella pådrivaren Skytten baseras på en verkligt diktatoriskt position: Skyttens härskare Jupiter extremt inflammerad av äregiriga månnoden Rahu i makthungriga Stenbocken. Båda tecknen figurerar i flera av stickproven från regeringen Kristersson.

LINDBERG:

3x "6-8-förhållandet": Måne/Mars, Måne/Saturnus,
Sol+Merk+Jup/Saturnus - monumentalt Osammanhang!

Här är inte soltecknet Skytten i sig något problem. Bidragande till ojämnheten i Lindbergs tankevärld är att här finns genuin välvilja och humanism. Se hur mycket mer turligt det är att ha Jupiter (välvilja) hemma i sitt positiva tecken tillsammans med Solen. 

Men detta kan också de världslig tur som lurar individen in på lycksökarnas planhalva och vips tänker man i termer som en svikare, en som spelar på Djävulens (denna världens herre) i alla de viktigaste frågorna. Hans uppenbara ateism sänker dock takhöjden extremt, men det kan man ta om förfalskaren ändå valt goda uttryck att simulera. Problemet uppstår när man tror att Jupiter som framgång i sig är tillräckligt.

Det verkliga problemet här är inte zodiakens avslutande universalistiska tecken utan att han har hela tre förekomster av den bristande integrationen  mellan planeter som bildar "6-8-förhållande" med varandra. Trots att Lindberg blivit en bra stilist med åren lät han lika illa som den här bloggen under dess första år. Det är lätt att se den akuta bristen på "flow" i kartan som tillräckligt för att dra på sig mordhot och den värsta av icke-relationerna (150/210 grader) är uppenbart den mellan egna psyket (Månen) och hatiska Mars i 6e oturliga huset. Detta sänker horoskopet till nivåer som börjar likna Stalin. 

Fientlighetens Mars är en alltför stor del av detta psyke och att Mars står i Fiskarna betyder att soltecknets herre Jupiter äger även Lindbergs uppvaknade ondska, han är numera en hök och som tydligt tar parti för den starkare i världspolitiken (USA), vilket otaliga krönikor sedan invasionen av Ukraina omvittnat. Naturligtvis kommer han aldrig att skriva om hur Joe Biden vill blöda Ryssland till dess död och på kuppen tvinga tallösa ukrainare med, vad som helst för att USA inte ska tappa greppet om världen (vilket likväl kommer att ske).

Med Månen i balanserade Vågen baserad på Vågens Venus i makt- och statushungriga Stenbocken ses det typiska för Sverige-horoskopet, en ytlig jakt på Ytan som döljer vår fattiga bildningsnivå i Sverige. Lindberg har naturligtvis tvingats läsa på för att komma så långt han kommit, men likt Sverige-kartan har hans sinnelagshoroskop en klen Saturnus och det skulle kunna tyda på ett arbetarklassförflutet som förklaring till att han så lätt går i Maktens ledband och i princip låter som staten vill att alla medborgare ska låta: zombifierade ja-sägare. Men, chefredaktören är som sagt extremt ojämn och lika ofta han säger goda ting i humanismens tecken lika ofta hörs Mörkrets inflytande. Varje människa behöver filosofi för att bli koherent och övertygande.

Jämfört med Stalin är Lindbergs Mars i Fiskarna något av ett krigsoffer (Fiskarna, martyren, den världsliga förloraren). Stalins sinnelagskarta har Mars i Fiskarna och är en känd mördare, även om Vatten-elementet anses reaktivt och inte likt t.ex. Eld proaktiv. Intressant nog har moderna Ryssland också Mars i sitt negativa härskarläge Skorpionen, och ett skäl att bloggen insisterar på att landet måste uppleva aggression från Väst för att ha startat Ukraina-kriget.

(Putin har två "6-8-förbindelser" - ett knackigt samspel mellan soltecknet och expansionens Jupiter - stämmer bra med hans svårigheter att driva Ukraina-invasionen till snabb och smidig upplösning. Han har också krigaren Mars i dålig integration med Månen och här ser man hans orealism om att bygga omodern nationalism via krig. Där har Rysslandskritiker en avgjort poäng som Putins födelsedygn bekräftar. Särskild hans Mån-Oxe är en "gammalmodig" syn på marken som en tillgång och ett maktmedel.)

Väst-hökarna i Aftonbladet (i uppenbart ledband till order från Schibsted/Norge --> USA) förnekar intensivt att NATO:s (kodord för USA) expansion har något med saken att göra, och svenskarna har inte intellekt eller intresse nog att värja sig mot de inhemska medieras vinklade presentationer av världspolitik.

Vi var ju redan sedan generationer sålda på Elvis och raggarbilar, så svenska folksjälen är faktiskt en enda röra av identitetsförvirring... Folksjälen: Månen i nybörjarens tecken och dessutom baserad på Mars-Oxen i 8e korruptions- och dödshuset. Det fanns en självironiskt betitlad rap-grupp, "Arrested Development" - en passande beteckning inte bara för afro-amerikaner i slaveriets förlovade land utan också för den svenska nationalsjälen, timmarna innan "folket" tackar ja till DCA-avtalet i riksdagen. Ett folk pålurat FRUKTAN av sina blott alltför underpresterande politiker de själva valt.


Inga kommentarer: