Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 24 juni 2024

Svenska it-fascismens usla inventering av brottmålshanteringens krav

 https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/kw3r89/den-nya-tekniken-for-domar-ar-ett-fiasko

Vilka astrologiska influenser förklarar den mindre katastrof Sverige dragit över sig med ännu ett värdelöst IT-system? Många andra digitala fiaskon har passerat revy på tvåtusentalet men det här är nog det som framkallar mesta löjet. 

AB-Cantwells beskrivning bekräftar astrologins teser med god precision och speciellt då Sverigehoroskopets avslagna reglerverk och systematik (Saturnus), dess korrupta intellekt benäget till genvägar och ohöljda dragning till Stora och Snabba pengar (Jupiter). Särskilt pinsamt är det eftersom Lag och Rätt också sorterar under Jupiter, Om ena aspekten är ett nationellt oskick kommer också allt som involverar lagstiftning att bli ett ytligt hastverk. Indiska astrologins ödescykler håller dessutom denna tid för att vara den korrupta Jupiter (2020-36) och till råga på allt "kontrollerar" den svaga nationella Saturnus den mer exakta perioden (2022-25, "lilla döden").

Eftersom svensk teknokrati har värdelösa målsättningar (maximalt stora pengar för de få) och ämnet överhuvud så mördande tråkigt (årets smartphone!), blev den påtänkta kommentaren liggande ett par veckor, men DN berättar nu om Stockholms inköp av värdelösa spårvagnar (från Spanien) med allvarliga konstruktionsfel. Det är tydligen också bland inköpare Sverige saknar udd. 

Men detta är bara små svallvågor efter regeringens skandalösa ja till DCA-avtalet som författaren Carl Hamilton (under midsommarhelgen beklagade i DN): regeringen Kristersson har dödat fosterlandskänslan.

Hamilton skrev med elegant återhållen kritik men vreden anades på några ställen, särskilt i frågan om försvarsministerns lögnaktiga version av skeendena bortom varje demokratisk styrning av USA:s maktfullkomliga strategier. Jan Guillou sade det först och tydligast, för flera månader sedan: avtalet är USA:s standardformulär för en fiendemakt de underkuvat, inte ett avtal för en ny samarbetspartner!

Givet en viss övervikt av Mörkrets kvalitet bland hökar är det intressant att se den stabilitetssträvande typen verkar även inom Hamilton, men här är ett exempel när uppenbart högre intelligens pekar bort från de reaktionära mörkermännen och till en mer omdömesgill insikt om när att bromsa och när att låta utvecklingen ha sin gång eller styra den... Kort sagt, den adliga och kanske alltjämt vänstersympatiske ekonomen Carl Hamilton är den bästa varianten av Mörkrets eller stabiliseringens kvalitet (jag vet i princip inget om hans historik). Den hinduiska dramatiseringen av Mörkret har alltid tyckts mig oprecis och indiska astrologer verkar själva inte riktigt veta hur de ska använda de tre kvaliteterna i praktiken.

Den här kartan är närmast omöjlig att säga något om utan känd födelsetid, här finns ett otal udda punkter som signalerar genuin individualism. (Sverige har förväxlat egocentriskt groomande av den egna personen men inbillar sig att man arbetar på individualiteten.)

Sann individualitet har sin tid i segmentet Lejonet (det börjar alltid starkast), Jungfrun (precisionsjustering), Vågen (öppningen mot social harmoni mellan individer) och Skorpionen (individualitetens död som utlevat mognadsstadium).

Dominans i Mörkrets kvalitet men svårbedömt
till följd av "goda" Jupiter som själens emblem.
Ytterligt komplex historia runt Solen
(halshuggaren eller distansskaparen Ketu)

Jimmie Åkessons horoskop har bjudit på många tillfällen att se den onda stjärnan Algol i Oxens tredje grad. Flera roller har skymtat. Jobs bok där Satan kallas den av Gud bemyndigade Åklagaren för att testa om Job är så rättfärdig som han själv påstår. Detta är Åkessons favorit: att attackera och utlänningar av de slag hennes arma och låga själ bestämt sig att hacka på. Men Åkesson är själv föremål för Åklagaren och således ifrågasätt av alla utom slöddret i landet, vilka själva berövats klokhet, vilket verkar vara ett återkommande tema: Satan eller Algol skapar dumma människor eller lögnare.

Hamiltons Sol är påverkad av Frestaren men av deras gärningar lär man känna dem... Och här finns ett rikt spektrum av symboler som skapar känslan av en både strikt men också innehållsrik tid för födelse.

I sinnelagsascendenten ser det ut som en satanisk sol som en fantasi om makt eller utmaningar av maktens system. Det skull kunna vara den unga maoistiska Hamilton som månkartan tecknar, särskilt som Månen i Lejonet har just Solen som fundament. Månkartan tycks teckna en aristokrati på drift...

Men mest intressant är nästan Atma Karaka som här tecknas av Jupiter (storfinans, andlighet, välvilja och många goda ting i händerna på den gode men instrument för ondska i händerna på den onde). Med "själens signfikator" blir det återigen viktigt med känd födelsetid. I månkartan har Jupiter en mycket underordnad betydelse. Men det krävs födelsetid för en antydan om AK är en drivande faktor...

Bland andra egenarter i psykets Måne kan noteras en stramhet och disciplinerad stil: Saturnus kastar sin 270-gradrersvinkel mot Månen och "disciplinerar" Månens ofta slängiga stil. (Fast här står Månen i Mörkrets kvalitet vilket ger fasthet.) Lika intressant är Månen med dålig integration till Olyckan och Fienden (Mars) till följd av deras 150-graders inkonjunktion. Detta är helt klart en "politisk" anspänning, och både Lejon och Stenbocken representerar dragning mot makt och ledarskap.

Men det viktigaste i denna karta trots brist på födelsetid är den Stora Välgöraren (Jupiter). Planetens faktiska husplacering avgör om dess intention och verksamhet båda är goda. I Sverigehoroskopet är t.ex. Jupiter enbart god för de som redan har och en hycklare och skit för övriga befolkningen - därav det enorma tjatet om "demokrati" som medierna under den onda Jupiter driver via de köpta medierna. Se hur DCA-diskussionen släpps fri av den onda Överheten först när regeringen redan klubbat ja till den här bisarra kapitulationen som Hamilton såg som fosterlandets död (en formulering inte helt olik den här bloggens "lilla död" just vid denna tid).


2 kommentarer:

Ken sa...

Lite roligt då att Jan Guillou kallade sin fiktiva spion i bokserien Coq Rouge för just Carl Hamilton! :)

Seaward sa...

Ja, har sett uppgiften och får beklaga att den egna konsumtionen av svenskproducerad kultur (och kringinformation) varit minimal i livet...

Vet t.ex. inte vad du närmare syftar på just här eftersom bokkaraktären är en vit fläck på kartan :-)