Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 5 juni 2024

Fascistoida regimen Ulva-Jimmies första visitationszon på plats

https://www.expressen.se/nyheter/sverige/polisen-infor-visitationszon-i-norrkoping/

Med lite googlande istället för all den svenska historia jag sov mig genom i skolan, visar sig landets första statsrepressiva fascistdomän Norrköping ha ett dokument från 1384 som äldsta bevarade statsbrev. Astrologin är pragmatisk och accepterar detta som stadens födelse. Det var en tysk kung som delade ut stadsrättigheterna, Sverige var ännu ett litet skitland och Hansaflottan var västvärldens överherrar och tillsatte kung Albrekt ungefär som USA bestämmer över Sveriges öde i nutid...


Norrköping har haft problem många gånger förr och kartans fullmåne påminner om hur tillspetsat det kan bli mellan egocentriska Väduren och förlikningsbenägna Vågen. Axeln är ju samma som dominerar det moderna Sverigehoroskopet och visar hur osammanhängande landet är. 

Ett folk illustrerat av Månen i Väduren må vara sturskt och stridslystet som de gamla rövare de var under vikingatiden, men att nämna ett enat folk och Väduren i samma mening går inte. Gamla islamiska källor berättar om vikingarna att de var så själviska att de inte lämna värdeföremål obevakade en sekund för risken att bli rånad av en landsman! (källa: Peter Frankopan - The Silk Roads). 

Här kan man verkligen tala om en primitiv och ung version av Vågens arbete att hitta den sociala kompetens som inbegriper vanlig hyfs. För motsatsen, se överhettningen i Jimmie Åkessons horoskop som vispat liv i nationalsjälens lägsta segment, gammalt hat och olust som bor under ytan i folksjälen).

Men Norrköping har haft otur mitt i all maktpolitik och Skorpionascendenten placerar härskaren Mars med stadens säkerhet (Månen) i 12e huset för förluster. Naturligtvis har staden eldhärjats och mer därtill. Ryssen har varit på den också, och nog finns tecken på en störd identitet här - Solen (identitet) i 6e oturshuset som inkluderar fiender och olyckor. Jag vet inte vilka onda andar svenska staten åkallade när de placerade Migrationsverket av alla platser i Norrköping!

Rask över till den 5 juni 2024 när samma stat under Ulven och Jimmie och nåt som ska föreställa en justitieminister men är raka motsatsen: på indirekt sätt ett deklarerat undantagstillstånd i staden. fast baserat på uppenbart rasistiska grunder. Ser du ut som en "utlänning" börjar skitlivet. 

Utan att veta det har den vansinniga regeringen denna dag också skaffat sig ett horoskop för Sveriges kommande inbördeskrig! Känt för eftervärlden som de Fattiga mot de Rika och att de förslavade sjukvårdarna i Sverige startat strejk precis nu säger en del om omfattningen av landets sammanbrott.

Se Saturnus söka binda Månen/folkets Mars-infekterade själ

Saturnus kopplar "kort koppel" på den extrema oroshärd maktens män (Solen) och deras finansiärer (Jupiter) upplever, inträngda i 6e huset för fiender och olyckor. Föga anar de att de riktar sitt vapen (zonerna) mot sig själva!

Någon enstaka läsare kanske känner igen kartan och det stämmer. Rent spekulativt provade jag detta horribla 6e fiendehus i ett möjligt nytt nationalhoroskop efter USA:s maktövertagande av ett Sverige som reducerats till nyttig idiot i stormaktsspelet mot Ryssen. 

Från tisdag 7 maj 2024:

Sverigehoroskopet och utförsäljningen till USA

Horoskopet "slog in" men kom att handla om något annat, även om temat är detsamma:Sveriges förlust av verkliga ledare i Ulvens och återvandrings-Jimmies tid.... Ascendenthärskaren Jupiter också den 5e i absolut ofas med det ascendenten söker beskriva (hade inte ledarskapet varit en sådan olycka och fiende i sig). 

Den gamla indiska astrologin tycks ha koll på Sveriges skälvningar och skräplösningar. Eller också har bloggaren fått in lite känsla för symboliken efter bara 15 års daglig träning och vet numera vad man ska titta efter på himlens ödesskrift...



4 kommentarer:

Susanne sa...

Du nämner onda andar på ett ställe... i samband med Norrköping får det mig att minnas ett av de kusligaste avsnitten i Det okändas historia. Det var ett helt bostadsområde som var drabbat (ligger inte långt från Hageby förresten). Terry Evans fick kalla in två av sina kolleger, och tillsammans hade de ett styvt jobb med att rena området och få bort alla dåliga vibbar. Till exempel var det ett par som hade ett litet barn som bokstavligen blev besatt av en ond ande och började uttrycka sig på det grövsta sätt. Enligt Terry Evans var det ackumulerad ondska på platsen som över tid hade dragit till sig allt mer otyg och som visade sig på olika sätt.

Seaward sa...

Det är fantastiskt hur andevärldens specialister har en liknande verklighet. Evans verksamhet var största behållningen i Det Okända och det du säger liknar exakt synske Edgar Cayce som i tidiga 1900-talet drömde visionärt om hela USA (han var synsk både under trans och om natten).

I drömmen såg han "staplar" som illustrerade hur städernas andliga höjd skilde sig åtskilligt ut. En industristad (minns inte vilken) hade en sällsynt låg stapel - Cayce fick i drömmen höra hur där pågick ett inflöde av "belastade själar". Ett enskild öde i det amerikanska ödet utspelade sig där. (hemsökta städer = "kollektiv karma"?)

Nu kanske Cayces dröm kan förklaras via påverkan från medier även om den förklaringen bleknar när man ser allt det Cayce blev känd för (förstasidor i amerikansk dagspress på sin tid)... Jag minns att t.o.m. ett svenska barn kunde lära sig om industri- och gangsterstaden Chicago via en barnbok om Pelle Svandslös Amerikaresa! (Förutsatt att det Chicago Cayse drömde om...)

Som ungt Pelle-fan kände jag ill Chicago som gangsterstad innan jag ens hört namnet "Al Capone"...

Susanne sa...

Intressant det där med Cayce - får mig att göra två associationer:

Jag har läst om ett medium - tror det var Astrid Gilmark - som i en syn såg jorden utifrån, och där skimrande stavar el staplar på olika håll steg och sjönk. Hennes andlige ledare förklarade att den samlade kraften av människornas böner hon såg.

Jag har själv funderat över att somliga städer verkar vara oproportionerligt hårt våldsdrabbade. (Och då syftar jag inte på gängkriminalitet.) Kristianstad är en sådan plats. Redan innan jag började titta på repriser av Det okända hade jag noterat den saken. Och det har varit några avsnitt därifrån där ovanligt svåra och påtagliga fenomen har plågat boende och där mediet har blivit påverkad också. Det visade sig ha sin grund i ohyggliga våldsåd, och även speakern i påpekande i ett av programmen, angående efterforskningarna som alltid görs, att det inte var någon brist på mord och hemskheter i trakten, men med ledning av uppgifterna kunde de härleda det till en viss händelse.
Örebro är en annan stad där jag tycker det har skett många hemskheter de senaste decennierna (och återigen är det inte gängvåld jag syftar på). Men jag kan inte på rak arm minnas att Det okända varit där någon gång.
Det skulle vara intressant att veta hur höga "staplar" de städerna skulle ha fått! :-)

Jag läste också Pelle Svanslös i Amerika. Och jag minns "kissnappningarna". Där finns förresten bevis på Gösta Knutssons för tiden otypiska ickerasistiska inställning. Pelle varnas för att ha kontakt med "negerkatter". Men han kommenterar att han inte kan begripa varför: "Om jag kunde begripa vad det har för betydelse om en katt är neger eller inte, bara det är en snäll katt", säger han bl a. Och Gösta Knutsson var faktiskt en av de få som vid det famösa Bollhusmötet röstade för att ta emot ett fåtal judiska flyktingar.

Seaward sa...

Stavar som en stjärnas "strålar" är en bra och begriplig sinnebild. När ordet "arketyper" används är det ofta om bilder, men felaktigt. Apropå symboler menade Platon att "arketypen" är realiteter ovanför sinnevärlden, men i den själsliga världen, i sinnevärlden skapas bilder som representation. (Och därifrån materialismens fördömande av alla "upplevelser" - de är "bara" något man tidigare sett i denna värld. Men lite mer komplex är världen allt...)

Tack för Pelle-minnena! Fick mig att inse hur boken påverkade också mitt elva-tolvåriga jag. Nyinflyttad till arbetarstaden Göteborg skannade jag klassen och valde ut en mörkhyad grabb (den enda i klassen och närapå hela skolan) som första jag gick fram till och ordade med.

Vem vet vad som rör sig i ett barns bakhuvud - var det Pelle-bokens antirasism? Var det egen identifikation som nyinflyttad med någon som naturligt illustrerade en "utböling" på ett annat sätt?