Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 20 juni 2024

Lösa trådar: DCA-voteringen och Sverige i illgörande rikemans-Jupiters cykel

AB:s drevkarlar tiger som muren om USA:s
maskerade politik k för nordvästra Europa och söker
förringa den ansvarsfulla vänsterns DCA-kritik
Hur de leva denna lögn? USA måste ha en
hållhake på Schibsted
 
Efter en kort natts orolig sömn efter Sveriges fatala anslutning till USA:s globala maktanspråk - en följd av skrajsna politiker som valde att fördumma folket och uppenbarligen inte representerar annat än en hjärntvättad massa - vaknade bloggaren med en klar insikt som helt undgick honom efter att voteringen fullbordades under Skyttens tecken och en eländig ascendenthärskare i Jupiter. Horoskop här:

DCA-voteringen - bedrövelse men ingen grund för nytt nationalhoroskop

Jupiter i 6e huset är en olycksalig position men talande för ett land som röstar ja att överlåta makt till USA och förvärrar den fiendskap till Ryssland som man väckte när Sverige förhastat svarade på USA:s lockrop att ingå NATO-medlemskap. (De många olycksturer anslutningen genomled var Himmelens varningar att Sverige valt helt fel väg!)

Utöver att ascendenthärskaren Jupiter placerade sig i det sämsta av de onda eller dåliga husen (3, 6, 8, 12), det sjätte fiende- och olyckshuset, råkar detta vara rådande nationalhoroskops Maha Dasha eller storcykelhärskare. 

Cykeln måste ha avhandlats så många gånger under taggen Sveriges planetära cykler att jag förblindade mig för det uppenbara faktumet: den verksamma illgöraren är när allt kommer om kring Storfinansen eller den Globala Rovkapitalismen - USA! - som fr.o.m. 1974 börjat inkräkta på Sveriges de facto ledarskap flera år innan ordet "nyliberalism" var allmänt spritt. 

I sociala termer kunde Jupiter inte stämma bättre med dessa få senare år när Storkapitalisten effektuerat ett gigantiskt rån mot svenska folket och USA har lett vägen. Vad får regeringen Kristersson att tro att inte svenska staten i dessa dagar blir lika grundlurad av CORPORATE AMERICA som den inhemska eliten pungslagit de enkla medborgarna. 

Gissa om amererikanska vapenindustrin kommer att mjölka svenska staten under förevändning att hotet från Ryssland kräver att vi betalar vår nya "vän" USA allt mer i medlemsskap i den nya krigarklubb. BNP och allt högre militärkostnader. Det är en rökridå och bakom ytan bara extrem girighet. Den kartan har granskats ofta och USA lider likt Sverige av ågren över hur fattig också den folksjälen är...

Vimsottari Dasa:

 Jup MD:  2020-10-13  -  2036-10-13

  Antardasas in this MD:

  Jup:  2020-10-13  -  2022-11-30
  Sat:  2022-11-30  -  2025-06-11
  (lilla döden/halshuggen Saturnus)
  Mer:  2025-06-11  -  2027-09-19
  Ket:  2027-09-19  -  2028-08-25
  Ven:  2028-08-25  -  2031-04-23
  Sun:  2031-04-23  -  2032-02-09
  Moo:  2032-02-09  -  2033-06-11
  Mar:  2033-06-11  -  2034-05-17
  Rah:  2034-05-17  -  2036-10-13

Därmed kan man mycket väl argumentera för att Sverige nu överlåtit sitt öde på USA:s och det som gäller för USA också drabbar Sverige via kartan för DCA-voteringen. Sverige dog verkligen sin "Lilla död" (den mer fokuserade sub-cykeln) med denna "folkliga" omröstning. Minns att Sverige f.n. upplever "halshuggningen" av sin saturnus-gräns. Vad är Sverige, vad är USA? Ingen vet pga. regeringen Kristerssons sedvanliga otydlighet.

Är landet nu schizofrent och kluvet i två kartor, en partiell för vår delaktighet i USA:s kamp för världsherravälde? Eller tar DCA-kartan över helt och förpassar Regeringsformen 1974 till en kort, femtioårig parentes i Sveriges historia? 

I en intellektuell högkultur som innefattar astrologi är det nu Platons "experter" samråder om praxis saknas för att efter komplettering av den ständigt sökande läran (evig öppen = Ljusets kvalitet) vägleda de begränsade politikerna. Men i Sverige är astrologin så frågan är irriterande nog ännu öppen. 

För några månader sedan upptäckte jag av en slump att landets enda astrologiforum var nedlagt. Dess få utövare har tvingats in på sina privata kamrar som förordat av den vid tiden extremt religionshatiske ledaren för de sekulära Humanisterna, Christer Sturmark, till vilken ett remarkabelt pack svenska ateistiska anhängare - Morgan Johansson (s) med flera - anslutit sig. På sin tid kallade de sig svengelskt "de Brighta" i pinsam imitation av en brittisk ateistklubb för sifferskickliga (vilket har mycket lite med verklig intelligens att göra - i senantiken klassades ateister som intellektuellt lågutveclöade vilket ses i nyplatonismens distinktion mellan blott gatssmarta och räknenissar och dem verkliga varan, Intellektet med stor begynnelsbostav - se mer nedan).

Det gamla Sverige-horoskopet hade en verksamt ond Jupiter, baserat på hur Vågascendenten inte är av samma sort som den tillväxthungriga jupiterianen. Det är uppenbart att DCA-voteringen skedde under inflytande av Fattigsvenskans onda karma, dess känsla av att inte räcka till eftersom deras onda förväntningar på Ryssland är en så högt värderad förryckthet, 

(Tionde huset för riksdagen lider av folkets Måne och Månens svaga disponent/fundament i 8e fattigmanshuset avslöjar hur lite Sveriges elit unnar folket som är fattigt och har fullt upp med att överkonsumera skitprylar som bara simulerar kvalitet och klass. 

Månens prominenta placering i ett hörnhus - det sjunde - visar hur drängmentalitetem är framträdande i detta land och om "Jimmie-eran" nu kulminerat tyder det på att inflammationen i folksjälen börjat lägga sig - om det inte varit för att detta är den onda Jupiters tid att ta kontroll (via överheten) över folkets strömlinjeformade hjärnor.)

Indien har flera traditioner kring läran om planeterna som funktionella illgörare (eller välgörare) men de skiljer sig åt beroende på vilka hus som räknas som onda, givet att man har en födelsetid som spikar zodiaktecknens tillfälliga sektorer. Ibland räknas inte 3e intellektshuset som värst ont, intellektet kan vara ohederligt men skolning kan lära det felbara mänskliga djuret att skärpa sig och välja sanningen. Sanningen är en förutsättning för att sluta vara så deprimerande medelmåttig. Tredje opponeras trots allt av Jupiters naturliga hemmaläge i 9e (sanningens hus!) och representerar exakt det de sekulära Humanisterna ville beröva människan på: hennes kontakt med det högre samvetet via skolning i ämnen som filosofi och religion. 

"Du blir vad du äter" - och med ambitiösa studieämnen föds en högre sorts medvetande som inte är väl representerat till följd av Sveriges historia av materiell och intellektuell fattigdom. På senare tid har rena lycksökare lett vägen. falska ledare som "Jimmie" eller ateisten Sturmark (ordet desinformation var inte spritt för 15 år sedan) och inte minst den remarkabelt ojämne Morgan Johansson (han talade väl i DCA-slutdebatten - ett bra exempel på att Solen i Lejonet inte för inte är ljuskällans härskarläge, den kognitiva förmågan är i allmänhet över genomsnittet om inte Månen, psykets symbol lider svårt i kartan.)

*****

 

Intellekt eller intelligens?

Den oftast helskärpta kvinnliga astrologen Tejaswini Patil har flera blogginlägg om planeterna som funktionella illgörare eller välgörare, men hon verkar skriva som inspirationen rinner till och använder dessutom ett annat schema än den här bloggen.

Senast publicerad (2024) men grundligast:

Ascendants and functional malefics 

Yoga Karakas - functional benefics - det här inlägget missförstod jag först, jag tror nu Patil bara avsåg att diskutera en viss typ av "funktionellt goda". Planeter som blir välgörare genom att uppfylla Yoga Karaka-kriteret (planeten tillfällig härskare över såväl ett hörnhus/Kendra och ett trigonalt/Triguna).

De funktionella illgörarna förs på tal oftare. Den här länken fokuserar de tillfälliga ägarna till hörnhusen (kendra) när de agerar som onda:

Kendra-adhipati - functional malefics

Av någon anledning har Patil funnit Merkurius värd en egen studie:

Mercury - benefic malefic neutral

Bäst är att förstå principerna bakom metodskillnaderna och sedan följa sin egen väg! Patil skiljer sig från Narasimha Raos system, vilket jag hittade först och skrev av för den här bloggen:

https://siderisk.blogspot.com/2009/04/planeternas-hemmatecken.html#verksam-natur

Bloggaren uppsnappade snart att hans Merkurius var kartans Atma Karaka (själens signifikator) och såg en fördel i att den stod på behörigt avstånd från Sol-Mars-konjunktionen i samma tecken. Först många år senare insåg jag (via Patils skriverier vill jag minnas) att det var korrekt uppfattat för just detta horoskop: Solen (den nominella ledaren) är en verksam illgörare för den sakligt korrekta Tvillingascendenten (ägd av intellektets Merkurius som i detta fall också blir själens signifikator - kropp och själ drivs i samma riktning).

Obs, Merkurius är vad nyplatonismen kallade "diskursiv själ" och det är inte samma sak som den högsta eller rationella själen. Jag har fortfarande efter 15 år inte blivit helt säker på hur "högt i medvetande" Merkurius sträcker sig i hinduisk tradition. För t.ex. de gamla egyptierna/i den hellenistiska astrologin var Thoth, Hermes, Merkurius synonymer och representerade åtskillig tankehöjd - "färdas genom de tre världarna" är ett känt uttryck och påfallande likt de tre hypostaserna (avspjälkningarna i ultimat enhet, enhetens intellekt och världssjälen) i platonismen och 200-talets nyplatonism.

Solen eller Ledaren kan vara karismatisk och absolut livsfarlig för den som tänker självständigt eller länkat sitt lilla intellekt till det högsta Intellektet. Sådana själar synar lätt politiker som bluffar. "Folkets" Måne eller psyket ser inga fiender alls (hinduerna förklarar att Månen bjuder in alla på psykets inre scen) och "lunatikern" närmast ber Solen att bli dess ledare, agera som skuggmedvetandets kognitiva kapacitet. Natten behöver Dagen. Återigen Platons "grottliknelse".

För det verkliga Intellektet i nyplatonismen och rätt säkert även hinduisk astrologi, se under taggen "Saturnus" eller flitigt använda

https://siderisk.blogspot.com/search/label/intelligens%20%28definition%29.

Osäkerheten kring den indiska astrologin kommer sig av dess närmast oöverskådliga myller men ett gott argument för Saturnus som (otippad för en del) gränsdragaren (erinrar om den gamle Platons "limiteraren" som ingriper i det obegränsade där den senare kan vara Jupiter efter att Gränsdragaren friserat den att vara universums insida, Världssjälen), ett gott argument för Saturnus som det verkliga Intellektet är att Saturnus i sitt upphöjda läge i Vågskålarna och en timma på dagen då den intar sitt starkaste världsliga läge (Dig-Bala) vid västra horisonten rimmar perfekt med talesättet (i Väst) att bli "förunnad visheten att förstå sina gränser." Både "gräns" och vågskålarnas omdöme ligger inbakat i det talesättet. 

Och nyss anmälde sig franska geniet René Girard via ett tv-program och visar sig med känd födelsetid ha just en MAHAPURUSHA YOGA eller Saturnus upphöjd i Vågen och i Dig-Bala-position (horoskop här). Det bara att inse: många är kallade till intellektuell verksamhet, men få är utvalda. En yoga måste tydligen vara närmast perfekt för tydligt genomslag, vilket den här snabbspaningen tydde på:

https://siderisk.blogspot.com/2024/04/mahapurusha-yoga-astrologins-maktigaste.html

Det finns förstås flera "yogas" där sammansatta omen (yogas) bildar snarlika geni-nivåer. Här är en rejäl bunt exotiska yogas. En snäll betaldörr behöver bara knäppas av, och så kan man läsa hela listan (egentligen bara för att få en uppfattning, artikeln är torftig):

https://advajaygautam.medium.com/very-rare-and-most-powerful-yogas-in-astrology-kundali-8696bba31257

Patil är inte alls helt övertygad om hur mycket Jupiter (den stora välgöraren) har med intelligens att göra, även det ett indirekt vittnesbörd om att Saturnus sjunde himmel dock är en krets högre än Jupiter som Världssjälen.

https://psychologicallyastrology.com/2019/11/01/is-jupiter-an-over-rated-benefic/

Läs denna analytiska text och se hur föga Jupiter gagnat svenska folket men valt ösa välsignelser enbart över eliten! I nationalkartan är förstås Jupiter verksam illgörare då landets rollspel (Vågskålarna som ascendent) är ett ihåligt rättvisepatos som Överheten använt för att lura världen och folket. Världen har genomskådat Sverige nu och bara genom att rusa till mamma USA tror det här landet av bedragare och whitewashare att de ska kunna rädda sig. 

Patil använder ett annat system än denna blogg och finner Jupiter vara ett problem för Vågascendenten men via en annan logik. MoolaTrikona - ett visst segment av ett speciellt tecken som kan brejka eller knäcka planetens karaktär...I just detta fall sammanfaller metoderna: för Vågen äger Jupiter både de onda 3e och 6e vilket gör planeten till ett osäkert kort - även fast den själv står i "lyckosamma" elitens 5e i Sverige-kartan..

Missa inte att USA-horoskopet har en lycksökare i sin Jupiter. Skorpionens ascendent ger avund som naturlig egenskap och Jupiter står i det onda 8e vilket är som en död människan som ur dödsriket tittar in i de levandes värld och åtrår det andra äger - USA mixar kuriöst Jupiters vilja att hjälpa och samtidigt sko sig själv rejält! 

Patil gör det inte lätt för läsaren eftersom hon trots placeringen i onda 8e väljer att se Jupiter som en verksam välgörare för Skorpionascendenten. Hon använder aldrig Elementen där jag noterat att Skorpionens Vatten kan vara problematisk i 6/8-förhållande till Solen m.m.i Tvillingarna. USA-kartan är den perfekta bedragaren eller oetiska försäljaren! Mina intryck är dubbelhet, precis som jag har exempel på Vågen i öster med "upphöjda" Jupiter i Krabban i 10e. 

I ett fall, en man, var han genuint bunden till familjetemat som dock likväl var en parasitisk bindning där individen levde genom att objektifiera familjen och använda den för att höja sin egen tiondehusstatus. När hustrun tröttnade och skilde sig kom förklaringen: han bytte till transpersonlighet vilket på sitt sätt bekräftar att 10e inte är äkta, det är bara spel för offentligheten! 

I ett annat fall var kvinnan tröttsamt identifierad med sin chef (på ett internationellt svenskt företag, och använd hans förnamn fast han knappast visste att hon jobbade för honom, långt ner i hierarkin. Här gäller istället 10e huset som "lånad makt". Kvinnan hade också ett abnormt och servilt förhållande till sin sin familj. Helt beroende för sin jupiteriska lycka på både moderns och systerns godkännande.

Astrologin vimlar av märkliga utfall som kan bero på något helt annat än det man tror skulle vara garanti för perfektion. Det säger sig själv att den här bloggens många månkartor inte levererar mycket.


Inga kommentarer: