Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 9 juni 2024

DN kränger plågsamt slitna klichéer / antropologiska geniet René Girard

 

Det är månader kvar innan nästa ÖB tillträder och att redan nu tvingas utstå "Hemma Hos"-reportage spritsade med floskler som ovanstående, är det vad som nu väntar det fördummade och desinformerade svenska folket?

 


Vem blir, apropå floskler och inövade "tänkande efter paragraf" förvånad att hitta ÄNNU en hök ytterst tungt under Mörkrets kvalitet. De dyker upp varenda gång man talar NATO eller USA. "befäls/orderkedja" kan mycket väl vara själens Syndafall som på samma sätt fortskred i laga ordning tills alla positioner var fyllda, och där man på botten finner de zombieartade orderföljarna livrädda för ord som myndigh och fri eftersom de fostrats i Mörkrets omvända värld.

Naturen gör nytta av alla själar, sade filosofen Plotinos i stunder då han ändå var en smula positiv till det helvete andesjälen finner sig i via förkroppsligandet till människa. Allt som kan aktualiseras måste så göras eftersom det ligger i den ultimata verklighetens egen natur. 

*****

Men alla själar sjunker inte så lågt som till Mörkret, här föds avunden och det mimetiska begäret till ens nästas innehav som föder mordet och människornas värld baserad på det syndabockstänkandet istället för "allas mord på alla". En häpnadsväckande genial civilisationsteori av franske filosofen René Girard ("Våld och begär" nyligen sänt i Axess linjär-TV tre gånger inom en vecka, medan den tyvärr är spärrad på nätet). Lite info: https://lukarn.fr/en/program/desire-and-violence-rene-girards-mimetic-theory/

I astrologin är Månen förknippad till begäret och vad är månen om inte den mimetiska tendensen att identifiera sig med  Solens ljus och ta det som sitt eget! Girard kunde ha lyft hela sin teori ur zodiakens konstruktion och intressant nog föddes han just med Månen i hemmaläge i Krabban medan hans egen Sol i Skytten visar via 150° brottet hur men bryter en västcivilisation baserad på mimetik (reklambranschen bygger på begär till vad idolen Clooney har för kaffebryggare). 

TV-programmet hinner med en mängd exempel där Girards geniala modell stämmer perfekt och han använder Jesus "låt den utan synd kasta första stenen mot den prostituerade kvinnan": Det döda samhället bygger på att alla mimetiskt härmar förebilder och här knäcker Jesus hela den laddade situationen: Härmapor bygger sina begär just som Månen på att man snor den andras föreställda begär. 

Den fallna och irrationella själen är inte den första, utan bara tvåan på bollen. Men Jesus utmanar den mordiska pöbeln att se på sina egna synder och bakbinder därmed härmapans eller den mordiska människokulturens naturliga koppling till våld och mord.  Den här sammanfattningen gör inte alls rättvisa åt Girards resonemang,så prova gärna

https://en.wikipedia.org/wiki/Mimetic_theory (inte heller denna presentation når samma klarhet som det franska tv-programmet - t.o.m. om man behöver undertexterna!)

I rätt händer - Girards - kan tydligen även den inkonjunkta ("ointegrerade") 150-gradersvinkeln mellan Sol och Måne tjäna insikten och ge extremt goda resultat. Girard är raka motsatsen till landets nästa ÖB som avslöjar att hans kommande roll tillhör den primitiva mänskliga mördarkultur svenska staten så perfekt lurat folket att den inte är. Han groomar helt enkelt svenskarna för första båtlasten atomvapen som ska ställas upp på svensk mark. (Alla som använder ordet "säkerhet" bör misstros och de inte kan precisera sig.)

Osökt är apokalypsen ytterligare en viktig del i Girards resonemang och hans skildring av Satan (en princip) är nästan på pricken den Sideriska återkommit till som en substanslös ondska som kan agera både som förstörare och uppmuntrare (tänk Jimmie Åkessons horoskop). Hur bra AB:s Fanny Jönsson än sammanfattar västvärldens senaste myrsteg mot undergången saknas insikten att den politiska spelplanen bara är en dimension och inte ens särskilt viktig. I Sverige finns inget annat perspektiv och därför kommer landet att drabbas hårt.

https://www.aftonbladet.se/ledare/a/Av33w3/sd-har-borjat-tala-nazisternas-sprak

Girard har sett mer, apokalypsen (avtäckandet) är inget annat än tiden när mänskligheten i tiden upptäcker sin mordiska (onda) grundnatur och väljer att sluta agera härmapor. Det är då Vattenbärarens eller den verkliga människan föds enligt den här bloggen och västkulturens glädjande sammanbrott är ett faktum. Sverigehoroskopet kan skämmas över en maximalt falsk Vattenbärare, en veritabel Anti-Krist (eller en av dem - tänk alla organisationer som kallar sig "fredsbevarande" men egentligen stödjer en värld av irrationella begär, makt eller prylar... Inte konstigt att det var så lätt att kliva in i Nato-uniformen, en av Satans otaliga och f.n. mest effektiva former. Många folk har blivit lurade men här och var verkar en del immuna mot tidsandan:

lördag 7 november 2015:

Reggaemusiken och Satans form

*****

En annan variant av läran om kvaliteterna ser dem enbart som en fråga om att hitta rätt balans, tänk Platons metafor "the mixing bowl", i vilken vin och vatten blandas i olika proportioner.) 

I samband med blivande ÖB måste påminnas att hinduerna ger norra månnoden Rahu (här i Oxen) en den aktiva ambitionens roll. Likt de verkliga planeterna är den del av Kretsloppets och Ofrihetens nät Månen och livets under månen är ONDSKA eller synonymen BEGÄR. helt i linje med Girad. Kanske var han en reinkarnerad babylonisk eller indisk astrolog som så påfallande nära följer en äldre och mer begåvad mänsklighets formaliserade insikter (idag i behov av ny avkodning).

Södra månnoden Ketu (här i Skorpionen) räknas normalt inte eftersom dess uppgift är att "halshugga" eller beröva själen dess illusion att "vara på g" - världslig karriär är bara bortslösad tid som kunde används till att skapa högre ting på Intellektets nivå, dit alla själar i sinom tid är på väg.

Men i just detta Claessons horoskop är båda månnoderna, även Ketu, aktiva på Mörkläggningens eller Slentriantänkandets nivå eftersom deras respektive ägare (Venus och Mars) båda är placerade i tamasiska (mörka) tecken.

Och vad kan ett psyke (Månen) hackordningsälskande Stenbocken göra för att lösa upp ett sådant mörker? Stenbocken tillhör Passionens kvalitet så det blir passion för det allra mörkaste, en dragning mot mänsklighetens destruktion, ännu en gårdagsmänniska och inte den typ släktet nu behöver.

Säkert en kapabel blivande ÖB som klättrat så skickligt i befälsordningen, men astrologin ser mer OM mänsklighetens beskaffenhet än vad som är möjligt på insidan av vissa kulturer. Mörkret är den rena förnekelsen av den klarsyn som Ljusets kvalitet representerar och som den mellanliggande Passionen har så svårt att välja mellan.

*****

https://en.wikipedia.org/wiki/Ren%C3%A9_Girard

Filosofen Girards horoskop (med känd tid) är oändligt mycket mer intressant än ytterligare en representant för mörkrets och mördandets civilisationstyp (för mycket mörker, se USA:s karta). Han kallade sig hellre sociolog men nådde i kraft av sitt överlägsna tänkande religionen som naturlig kulmination (och valde katolicismen). Det stora korset i Passionens kvalitet är just människoartens dilemma enligt hinduismen, dess fladdrande mellan god vilja (gudomlighet) och urbota obetänksamhet (demoni eller djuriskhet). Passionen kan därför teckna antropologi, medan sociologi kanske bäst sorteras under Luft och Saturnus,  händelsevis två av kartans viktigaste nycklar.

Kartan är samtidigt exempel på när astrologin skenbara tydlighet bryter samman, det finns själar så avancerade att de kan gå ner under de mest märkliga omen och vända dem till något gott (vilket nyplatonisten Plotinos på 200-talet underströk i samband med frågan om den fria viljan - alla har den inte, men vissa). 

Missa inte hur mycket mord och död som finns här Girards daimon står i 6e olyckshuset och står för en hel del av hans tänkande kring syndabocken vilket 6e och dess naturliga tecken Jungfrun tydligt har att göra med. Platon var uppenbarligen ingen astrolog och hans avmytologisering ger två möjligheter att förstå den rationella själen dels Platons likställande av den nobla själen med Saturnus men även den senare hellenismens matematiska punkt, daimonens lott.

Girards lyckopunkt står i 8e dödshuset och där också framgångens Jupiter - en kontroversiell karriärväg efter att ung permanent flyttat till USA och från den Stora Satans värld ägnat ett liv åt att genomskåda den mordiska civilisationens mekanismer.

Men fascinerande är förstås att den direkta och stridbara Mars som ascendenthärskare befinner sig mot motsatt läge i Vågens tecken. "Fridsfursten" Jesus blev hans förebild eftersom denna perfekt representerade den icke-mimetiska människan - ett djupare budskap om Jesus än någon annan förklaring jag läst. Och vem kan producera sådan briljans? 

Solen i Ljusets Skytten som i den högsta insiktens 9e hus (filosofi och religion) agerar på basis av en verksamt god Jupiter i 8e dödsskuggans dal.. (En Sol som inte duckar för det obehagliga i den mänskliga upplevelsen.) 

Viktigare än ascendenthärskaren Mars är dess medresenär i Vågen: den perfekt placerade Saturnus i sitt "upphöjda" läge i Vågen och maximalt starka Dig-Bala-läge i väster. (Se: https://siderisk.blogspot.com/2024/04/mahapurusha-yoga-astrologins-maktigaste.html) 

Denna "övernaturliga" placering kontrollerar Solen via Saturnus "korta koppel" (60°) men här finns ingen fiendskap mellan de två: båda tillhör den supralunära högre världen (och det är Luft-placeringen som bestämmer om Eld-Solen hör hemma i den låga passionens värld eller den högre andliga..

Om Solen kan vara ett gränsfall (solekliptikan ÄR faktiskt gränsen mellan det lägre och det högre), så tillhör Girards unika karta det högre. Här länkas 7e och 9e på det sätt som beskrivs som den supralunära sfären, hemvist åt gudarna och de högre daimonerna. (Låga demoner hovrar runt Jorden i låg Luft, ibland sedda men oftast osynliga - det finns otrevliga UFO-intelligenser!) 


Girard föddes också med ett särdeles särpräglat och karaktärsstarkt ansikte! Ja, Naturen ger till och med ledtrådar till de mest primitiva. Skönhet är ett universellt språk och inte godtycklig slump.

Denna fenomenala student av den mordiska eller "arkaiska" kulturen (som skräpet av svenskarna hatar i formen av araber/muslimer men ovetande själva är del av), denna klarsynta visionär beskrivs av dels Solen som ser att Månen inte står i vettig svarsvinkel och massan därför skapar sjuka begär baserade på kollektivt oförstånd, men också av Solens naturliga 5e hus som gynnas av att husägaren själv nått den maximala intelligens (i 9e huset) som är möjligt för en jordbo. 

Det är en ynnest att Axess TV sänder ett sånt här program till svenska folket. Men hur många såg det? Jag såg det och dagen därpå den första av repriserna men knappt ens då förstod jag hur fantastiskt teorin hänger samman: om det mimetiska begäret till det medlaren åtrår, syndabockar som ersättning för massmord inom en krisande kultur (Jimmie och hans invandrarhat) och mordkulturen i sig och dess undergång i en apokalyps. 

Kolla in René Girards livsverk och undvik alla Sveriges lögner, i detta land serveras nästan överallt småbitar som är tillrättalagda för en förlängning av kapitalismens doktrin om "evig tillväxt" - detta är den sataniska eller arkaiska mordkulturens röst. Världen behöver en ny mänsklighet och svenska folket är i stort diskvalificerat pga nationalkartans usla förutsättningar för annat än "kneg och konsumtion" eller den ännu värre klassen av "klippare och jägare efter lätta pengar." 

Axess TV är en märklig anomali eftersom näringslivet finansierar det, och ändå kan den eftertänksamme i dess många program om religion och filosofi finna viktig kunskap som faktiskt motverkar mordkulturen som väst framhärdar i. Men så liten som den publiken lär vara, gäller alltjämt Sverige-horoskopets närmast dödförklarade hus 9 ("det bästa") för filosofi. Apokalypsen kan mycket väl starta här, när USA fått sina atomvapen på plats.


Inga kommentarer: