Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 9 juni 2024

Stoltenberg - osäkert kort

 

Wikipedia: As the second longest-serving high-ranking official in NATO history, Stoltenberg has worked to expand the alliance into Eastern Europe... (garanti för krig)

Norrmannen liknar alltmer ett språkrör för vapen- och krigsindustrin! Var gick det fel?

https://www.expressen.se/tv/nyheter/vill-inte-svara-om-nya-hemliga-svenskvapnet/ 

Eller för att nysta ur annan ända: Stoltenberg kan inte läggas i den hög av kolsvarta hökar som tornat upp sig på bloggen i samband med NATO. Problemet är att bristen på klockslag bara ger en emotionell karta och som DN-rubriken visar är han en antiintellektuell kraft för demonisering och skräckpropaganda - han skrämmer mottagarna genom att fixera sig vid Ryssens påstådda skrämselfasoner. 

Här rymmer himlen tillräckligt mycket av Ljuset för att man inte kan tala om låga utförare där totalt Mörker och total attitydlåsning råder. Men samtidigt påminner inte Stoltenberg det minsta om den fantastiske fransk-amerikanska filosofen René Girard där känd födelsetid gav en hygglig inblick i varför hans blandning av de tre kvaliteterna gav ett så fantastiskt resultat och t.o.m. Mörkret sublimerades till att bli hans studieobjekt och insikten om hur MORDET är fundamentet för mänsklighetens många misslyckade försök att bygga civilisationer.

(Girards syndabocksteori är intressant. Den primitiva Jimmie Åkesson bygger helt sitt program på mordet på en syndabock - Invandraren - väl medveten om hur svenska staten skapat att land med en osedvanligt hög andel mottagliga idioter - konsumtionssamhällen delegerade till marknaden tenderar ge en dum och oansvarig befolkning som högern naturligtvis inte tackar nej till.)

Stoltenbergs sinnelagshoroskop med kvaliteterna färglagda ritades oktober 2021 och kanske har det används i ett äldre inlägg. Men man ser något nytt varje gång så här är ett kort återbesök.

Utöya-massakern kan ha varit inskriven i Stoltenbergs personliga öde, åtminstone är Månen och våldets Mars en verkligt ful kombination som definierar psyket och påminner pinsamt mycket om Jimmie Åkessons och Sveriges mix av Vädurens egocentrism och Oxens själviskhet med resurser. Detta är en symbolkombination som påminner om underklass och den som kämpar utan stöd från staten surar så klart när flyktingar får mer hjälp av svenskarna. 

Men detta är den låga pannans resonemang som ännu inte nått mänsklighetens högre tankeförmåga utan tänker och beter sig som ett barn. (Detta är zodiakens första tredjedel, mer primitiv än de två följande akterna). Notera att även Sverige-horoskopet vittnar om ett själviskt litet barns begåvning. Det har väl exemplifierats i hur ukrainska flyktingar förväntas överleva i Sverige på orimligt låg dagpenning och hur svårt Sverige haft att släppa ifrån sig krigsmaterial (något har hänt, kanske har USA satt ner foten). Detta är f.ö. samma snålhet staten visar lite varstans - tänk årgång 57 som grovt felfördelades och fick slåss rejält innan staten medgav sin falska (eller kriminellt svaga) matematik. 

Stoltenbergs karta har den sataniska axeln där välvilliga Jupiters styrka inte kan bedömas. Jupiter är särdeles svag i väster, men bara klockslaget kan avslöja planetens världsliga styrka. Samma med principfasta Saturnus som i Ljusets kvalitet skulle kunna vara en tillgång men vars bidrag inte kan bedömas utan tid.

Solen i Fiskarna tillhör Ljusets kvalitet men detta är martyrens tecken, självuppoffringen eller den som offrar livet för att vinna en högre medvetenhet. Men Solen i offrets tecken passar uselt med Stoltenbergs kombination av det unga barnalivet och bindningen till materiella resurser (Vädur+Oxe). Horoskopet är närmast schizofrent och Måne och Sol i termer av "livslinjen" har brustit rejält. 

Vid Utøya-massakern sommaren 2011 var Stoltenberg Norges statsminister 42 år fyllda. Solen sägs ta över livslinjen vid 38. Hans andra och längre period som statsminister var 2005-13, dvs en period då Solen steg fram som "den vuxne i rummet" eller den mogna människan som nu drivs av själen och inte av den irrationella själen (Månen - ungefärliga uppgifter vissa månposition är "födda gamla" och hos en del infinner sig aldrig den vuxna, solära individen). 

Att martyr-Solen kickar igång just som Stoltenberg som "landsfader" förlorar så många landsmän till hembrygd högerterror passar tyvärr bara alltför väl, astrologi och verklighet pekar mot Gråterskans soltecken Fiskarna. Stoltenberg har nu fått nästa potentiella nederlag på halsen, Ukraina. 

Solen "halshuggen" av södra månnoden Ketu är inte en akut konjunktion men även denna symbolik pekar på att hjältens planet Solen inte fungerar här. Stoltenberg skulle aldrig ha accepterat ledarskap för NATO. Han borde ha lärt känna sitt öde före han blandade sig i världens djupaste ondska.

Fiskarna/martyren: komfortabla västerlänningar har inte offrat sig för något på så länge att hela idén stämplats som "terrorism" eftersom vi är en psykotisk civilisation på randen till att starta ett Tredje världskrig utan att något kan förklara varför.  Klyschor om frihet för Kapitalet håller inte längre, det är ren och skär amerikansk begärlighet efter världsherravälde som håller på att glida dem ur händerna och för vilket de är beredda att riskera allt och alla. 

Stoltenberg och Sverige har låtit sig luras och det är därför man kan säga att NATO-chefens karta trots en del "fläckat" Ljus är totalt dominerat av samma undergångsfantasier USA älskar att odla (Harmageddon, Apokalypsen - gamla kristna föreställningar från en tid då judarna var hårt ansatta i Romarriket - här kan man tala om Mörkrets kvalitet som binder människor till det förflutna så att de inte längre kan hantera nuet med tillräcklig intelligens/Ljus).

Inga kommentarer: