Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 29 juni 2024

Joe Biden och halshuggningen

Average Joe blev president och det stinker maktbegär av sällan skådat slag. Patriarken Saturnus i sitt mäktigaste världsliga läge i väster (vid dagens slut), samtidigt som detta är en soluppgångsfödelse (förknippat med ett löfte). Den världsliga hungern är maximal när den lunära demonen Rahu ockuperar 10e huset för världslig position och tre budskap pekar alla i samma riktning.


torsdag 19 januari 2023:  

...frågan är hur länge han [Biden] kommer att leva. Blir det han som under Saturnus just påbörjade transit genom USA:s måntecken [Vattenbäraren] drabbas av Liemannen? Månen [i ett nationalhoroskop] står dels för inrikesaffärer men minns men dess [personliga] betydelse som porten in det fysiska livet (modern) och graven som dörren ut från livet, är det en fråga om han överlever nuvarande krig.

...och...
 
I inlägget om USA:s problem med Saturnus passage genom sitt måntecken vågade jag inte avgöra om de eskalerar till krig direkt mot Ryssland. Och Bidens horoskop adderar ytterligare till osäkerheten: kommer han att dö knall och fall under innevarande mandatperiod innan frågan om krig eller ej är avgjord? Nästa presidentval är den 5 november 2024, att jämföra med Saturnus vandring genom Vattenbäraren

Joe Biden, krämare och vacklande vän till krigsindustrin

Till de här orden kan tilläggas att gaggigheten tilltagit under Saturnus passage genom Vattenbäraren, ett tecken som tillhör Luft-elementet och inte Vatten och ofta lirar dåligt ihop med Bidens Skorpionascendent (Vatten). Hans andra ofördelaktiga mix av Luft och Vatten, Luft-Vågens Venus i Vatten-Skorpionens Mars i Vågen. Senilitet vid hög ålder vid flera förekomster av den astrologiska "dissociationen" är fullt tänkbar, men på denna blogg finns material och tankar som mig veterligen inte undersökts någon annanstans. 

Kommer att tänka på hur medierna omgående slutade tala om Jack Nicholson sedan han blev senil och inte längre kunde skådespela. En notis och sen tyst. En kartkontroll påminner om den för skådespeleri utmärkta ascendenten i Krabban och Månen själv i 3e intellektshuset. 

Minns man att Jungfrun kan vara mycket kritisk och att Nicholson hade Mars i Skorpionen (i 5e kreativitetshuset) är det inte svårt att minnas hans snäsiga och elaka rollgestaltningar, men "livets utgång" (Månen) i det merkuriala 3e ser ju ut som om förståndet är det första att checka ut... Passande symbolval men kanske tillfälligheter. Efter tusen senila horoskop kanske en trend av något slag visar sig.

I länken om krämaren ovan noteras att Saturnus fullbordat sin passage i Vattenbäraren i slutet av mars nästa år. Eftersom Biden föddes med Saturnus i ett annat av tecknen i Mörkrets kvalitet (Oxen) har denna transit påverkat honom starkt, och det genom den mystiska traditionsblandning som bloggen oftast utelämnade de första åren och som förklarar varför hinduernas aspekter var så få och gjorde tolkningarna enklare/tydligare.

Men det var snarast tvärtom hinduerna har ett krångligare system. Saturnus i transit bildar en 4/10-relation där fyrstegsförhållandet aldrig har använts på bloggen utan enbart 270-gradersaspekten (10e tecknet). Den senare ingår alltså i båda traditionerna, är en aspekt men är också ett "planetärt förhållande".

Planeter i 1/1, 7/7 och 4/10 påverkar varandra kraftfullt, men på ett sätt som beror på planeternas inre naturer och styrka/svaghet

https://siderisk.blogspot.com/search/label/planeters%20relativa%20f%C3%B6rh%C3%A5llande%20%28typer%29

Bidens Saturnus i Oxen  bildar en 4/10-relation med den aktiva månnoden Rahu (den makthungriga). Biden har Saturnus i Dig-Bala, i sitt maximalt starka världsliga läge i väster, men är det bra att ha världslig makt på ålderns höst i relation till Rahu som ger ännu mer vilja till makt (i 10e makthuset)? Kommer man att tvingas bända bort Biden från maktens säte? Rigiditeten i psyket kommer att bli total och det tycks ske snart.

Jag spekulerar bara, men ur transiterande Saturnus perspektiv pekar den ut motgiftet mot det rigida maktbegäret i födelsekartan. Beaktar man transiten får Åldermannen huvudet kapat (halshuggning) via södra månnoden medfödda "tionde-förhållande till maktens Saturnus. Symboliken passar väl med ett par dagars diskussion i det politiska kommentariatet om Biden, Huvudet, kan avsättas. Saturnus transit genom Vattenbäraren är en rejält skakig historia om man ser till Biden och vilket "lag" han reprsenterar i världshistorien. Ser det ut så här i skyn när ett välde faller? Är detta slut samtidigt början på en "multipolär värld" med en bättre distribution av allt?. Vad det Bidens förlust av huvudet som markerar TIDSÅLDERSSKIFTET?




Inga kommentarer: