Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 19 juni 2024

Fruktan för den inre mördaren

 Rubriken alluderar till nyliga inlägget "DCA-avtalet: Fruktan lockar fram fara och usla beslut".

Noterar ett äldre åsiktsstycke från AB-Kadhammar som hakats på direkt efter hans senaste dumhet: hurra-rop för atomvapen. 

Hans mån- eller sinnelagskarta (pga. okänd födelsetid) har tidigare befunnits tillhöra hökens eller militarismens typ som i sig tenderar mot lågnivåkategorin Mörkrets Kvalitet (brist på insikt i den stora bilden leder till ett förpuppande i en låst attityd). 

Men Kadhammars äldre text var oemotståndlig, den gav sig med mordisk blick på Göran Greiders korrekta intuition att vissa drivs av ett inre hopp om krig, även om det är populärt att maskera med ordet "försvar" (NATO "försvarsorganisation" - när alla ser att USA gör framryckningar mot Ryssland för att bli Den Ende. 

https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/2B2ROa/pahitt-i-debatten-om-ob-carl-oskar-bohlin-och-rysslands-krig-i-ukraina

(Notera hur Väst utelämnar vissa faser i sin egen historieskrivning och betonar annat, enbart för att utelämna USA:s roll i det pågående dramat - närmast lönlöst att söka i svenska medier efter pusselbitar som kompletterar den officiella hjärntvätten. Jag värderar den amerikanska dokumentärfilmaren Oliver Stone högt, noterade de märkligt CIA-doftande organisationer som dök upp över en natt i Ukraina direkt före den "orangea revolutionen" med dess pro-västliga fantatism.)

Utifrån Kadhamamrs storverk kontrollerar jag avgående ÖB:n Micael Bydén som Kadhammar tar till sitt moderliga hjärta och till försvar mot Greiders misstanke. Jämför alla tre och finner ... MORDETS eller DÖDENS Skorpion eller Mars viktiga symboler hos alla tre. 

Kontrollerar även mördare med samma kombination av moderssymbolen Sol-Krabba baserad på den skadade Månen i Skorpionen - båda i primitiva instinkters VATTEN som hos Kadhammar, En bra mix för att skriva gråtmilda eller helförbannade reportage av typen "human interest". 

Han är en i raden av handplockade hökar som nyttjas för att tankekontrollera den enkla folkmassa som läser Aftonbladet och per definition tillhör den ängsliga massa som tyr sig till något som "förklarar hur landet ligger", dvs maktens tjänare (även om jag misstänker att Kadhammar har personliga problem och är en självgående aggressionsmaskin).

Kadhammars försvarssköldar fullt aktiverade:
"Du bär en längtan efter krig." Den insinuationen kan ingen försvara sig mot. Du kan svara: "Nej, jag längtar inte efter krig, jag säger att vi måste förbereda oss så att vi ökar möjligheten att slippa." [Men] det svaret nyttar inget mot den som säger sig höra något ur din själs hemliga djup"

Ur en samling elvatusen kartor av Kadhammars typ men där tendenserna slagit över i MORD hittas fyra namn:

Dubbelmördaren, våldtäktsmannen och barnpornografen vid tiden känd som Anders Eklund (6 aug 1965).
Mord av typen "suicid" som ljugsvenska numera använder för att trubba av det tidigare och mer kraftfulla ordet "självmord":  Chris Cornell (20 juli 1964), fd medlem i dysterrockarna Soundgarden. Även brittiska tv-presentatören Mark Speight (6 aug 1965 - Eklunds dag) tog sitt liv - en Sol-Krabba med svag Mån-Skorpionen som fundament kan tydligen hamna i riskzonen om ens partner dör. Den fjärde var Gerlandino Messina, siciliansk maffiaboss och mördare.

Missa inte att moderliga Krabban syns hos flera: Maffian är en variant på Familje-temat (Krabban eller Månen), medan Eklund gav sig på kvinnor och barn. Självspillingarna illustrerar båda hur Krabban på en annan nivå innebär "livets avslut" - om moderlivet är grottan Platon såg själen störta ned i, blir hela den sub-Lunära sfären samma grotta i större skala varur själen tar sig när dagarna på Jorden är räknade.

Kadhammar delar med dessa personer en överdriven emotionell sårbarhet som t.o.m. kan bli VATTNETS drivkraft, även känd som Sigmund Freuds dödsdrift (thanatos). Göran Greider, med exceptionell sensitivitet (Skorpion-Sol med viss men störd relation till Månen i Vädurens Eld) har definitivt sett mycket djupare än Kadhammar ger honom kredd för. Den senare bär själv några av dödsrikets eller biologismens tecken (kan sägas om Greider också).

ÖB Bydén som Kadhammar använder som tillhygge även han, har kommenterats tidigare. Månen i Krabban är extremt orienterat mot "livets utgång" via det blott psykiska skiktet i våra mångbottnade själar. (Platonismens rationella- och irrationella själ är en grov förenkling av antikens betydligt mer sofistikerade modell av människans inre - astrologin har bevarat mycket av den äldre insikten.) 

Samtidigt är ÖB olyckligt lottad med mordets eller krigets Mars tätt länkad till Satans stjärna tidigt i Oxen, hans soltecken.

Kadhammar måste vara den mest materialistiska själ som skriver för AB, för visst är själens hemliga djup fullt möjligt att förnimma. För fattiga familjer utan kultur är ofta barnens födelsetid okänd (föräldrarna båda analfabeter). Denna bistra verklighet födde troligen den indiska lärans bruk av månen som personlig markör. Den kräver oftast inte mer exakt kännedom om själens fall ner i den sub-Lunära sfären (själens ingång) än att dagen är känd. (Hinduismens 27 månpalats är ett mellanting eftersom preciseringen i 27 måntecken kräver viss vetskap om när under dagen födelsen inträffade.) 

Kadhammars inre är en öppen bok utifrån dygnets måne, denna fattigmansmetod som visar sig den enda metoden som kan användas i Sverige där födelsetiden är en privat angelägenhet och efterforskningarna kräver mer tid än personerna är värda. Minns att det var stora själar, ledare, som fordom fick horoskopen ställda.

*****

Kadhammars karta (1 inlägg från 2011 men ofta noterad i förbigående efter att NATO-hökarna satte fart i svenska medier, en gigantisk hjärntvättningsoperation av ett motståndslöst och svagt folk, lätta att skrämma skiten ut.)

Bydéns karta (2 inlägg)

Greiders karta (5 inlägg)


Inga kommentarer: