Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 3 juni 2024

Protektionism, utlandsspioneri-noja och felrekryteringar

https://www.dn.se/sverige/svensk-iranier-sorteras-bort-i-strid-med-lagen/

DN har sniffat upp mobbningstendenser på svenska arbetsmarknaden för dem som flydde ayatollans Iran eftersom de redan var svårt amerikaniserade och nu har dubbelt medborgarskap. Jag ser genast den potentiella olyckliga rekryteringen av Säpo-chefen Charlotte von Essen som ett tecken i tecken på nya galna Sverige (förutom SD-inflytandet förstås).

Våren 2022 ett inlägg som slutligen nådde Essens horoskop i ett alltför lång och ringlande text:

Myndighets varning skrämskott mot svenska folket

...och därför här en kortstudie som lyfter ett enbart ett betydelseskikt ur horoskopet som beskriver ett hypernervöst fullblod med tydlig fixering på oro och protektionism som inte är så bra i ledningsposition som man kan tro.


Vatten och dess protektionistiska instinkt (irrationalitet) har ofta kommenterats och så också när Vatten angriper och stör ut det klara Luft-intellektet. I den här månkartan är inte bara allt kvinnligat och mjukt en olycka och en fiende (6e huset), känslolivet dras mot det kvinnliga traditionella hemmalivet även i 10e karriärsektorn men den märklig blandning av krig och demoni (Mars, norra månnden Rahu). Är detta hur ett psyke visualiserar sig själv som en säkerhetschef?

Särskilt sårbar är Vatten/Luft-kombinationen av Mars mot Månen - här utöses en strid mellan irrationalitet och försök att argumentera eller rationalisera sin inre oro. Är det rätt att låta en persons darrighet smitta hela landet? Utan äldre tiders insikt i den kosmiska och mänskliga naturen är det vad som händer. 

Just den här Vatten/Luft-mixen anknyter till psykologiska störningar som torgskräck och allmän rädsla för främlingar - dock vagare än den variant som Skorpion/Vattenbärare tecknar och som kan leda till rent hat mot vissa grupper, tankeriktningar (eller omvänt stigmatisering som udda fågel i ett samhälle). 

Det är Skorpionens "intill döden" som förklarar allergin mot Vattenbärarens idékomplex om tankarna inte gynnar den döende individualisten.

Individualismens skygglappar ändar med Skorpionen - zodiakens sista akt startar med Skytten och den vidsynta, universalistiska människan. Enbart de "stora" Jupiter och Saturnus äger de sista fyra tecken - där, om någonsin, människan tar sin lott på allvar och gör en ansträngning att bli något mer, bli en gud. Men det finns villkor och kollektiva grupper som nationen Sverige, faller kort med Saturnus defekt och Jupiter som korrupt favoriserare av dem som redan har mycket. Och därtill saknar nationalkartan helt högre insikt/filosofi. Detta är en nidbild av ett sekulärt land.

I antiken visste man ännu att det är den universalistiska Stenbocken som markerar "passion för det passionslösa" (!) som är den bästa och mesta omdömesgilla. Tecknets härskare Saturnus representerar avklarnat eller t.o.m. iskallt förnuft som ser saker i deras rätta perspektiv. 

Essen har faktiskt Saturnus hemma i Stenbocken och det är tur det. För här finns också den fullmånegalna opposition mellan mentala balansens Mån-Våg och krigshetsande/proaktiva Sol-Väduren. Eller, för den delen, den ultraprotektionistiska Mars-Krabban som tajtar till sitt eget hus som ingen länge kan andas i det.

Kort sagt, Säpo-chefens födelsedag illustrerar perfekt det vansinniga övertryck på nitisk Passion som "justitie"-ministern inte alls avsett (också en maktsvensk med ett bisarrt och dovt horoskop).

Som av en händelse kommer DN-scoopet bara dagen efter den här bloggen återbekantade sig med högerextremisten och xenofoben Breivik. Tänk om man slog ihop båda kartorna till en - den perfekta mördarmaskinen "i försvar av fantasin om fosterlandet"! Passionens kvalitet är olycklig i astrologin för den som vill nå längre än oroligt trampande hit och hit. Att nå gudarnas ljuskraft och insikt är det inte tal om., Passionen är det typiskt mänskliga tillståndet, som den här arten i sin inskränkta egokärlek värderar galet högt. En annan mänsklighet kommer att få reda ut det här. Essen tillhör de sista generationerna som förstörde denna världen (och i det gjorde precis vad som förväntades av henne).

Det är inte ofta man möter ett så typiskt horoskop i en så träffsäker befattning som chef över nationell säkerhet. (Mars i Krabban - "olyckan/fienden är redan innanför stadsmuren"). Kanske behövs denna galenskap men den är nog inte lätt för mer normaljusterade medborgare att tvingas leva med...

En planet i vart passionerat tecken, när kunde Sideriska kommentera en sådan karta senast? Här behövs en snabbsökning och för att öka tillgängliga årgångar dumpas Saturnus-Stenbocken som vara visar sig var 30e år (knappt). Dvs. den position som bjuder viss stabilitet åt ett annars "fullmånegalet" horoskop med ständigt oro i "säkra" Krabban, sökningen bör alltså resultera i några riktiga tokstollar om de astrologiska reglerna är värda något alls... 

Missa inte att Solen i eldiga Väduren här har den "fallna" vatten-Mars som sin disponent, "sensationalismen" eller "vargen kommer! vargen kommer!-tendensen att bygga upp för mycket väsen för minsta lilla... Eftersom Solen är agerande, så blir det för mycket aktivitet och på dåliga grunder, precis som DN-spaningen vittnar om. Essen, måste man förstå är här inte människan utan ett HIMMELSKT OMEN i förkroppsligad form. Återigen gammal vishet som den moderna människan inte längre förstår.

Med Säpo-chefen 9 träffar av drygt 11.000 sparade kartor:

  • Herbert Spencer;27.4.1820;23:59, ateist och socialdarwinist men också individualist: samhället är till för individen (dvs. extremborgerlig ideologi och tydlig ego-Vädur här)
  • Otto Meyerhof;12.4.1884;12:00, biokemist, Nobelprisbelönad (flydde nazisterna)
  • Harry Truman;8.05.1884;16:00, vek amerikansk president, accepterade (redan beslutade) Bomben, svek Sovetunionen svårt och bäddade för den värld vi har nu
  • Tomas Löfström;23.4.1948;12:00, reseförfattare, romantisk liftare
  • Marianne Scheja;1.5.1961;12:00, kända pianistens hustru, inga data
  • Per Avander;1.05.1961;12:00, korrupt vd för Bilia, fick paradvåning av förening han själv satt i styrelsen för
  • Charlotte von Essen;8.05.1963;12:00, Säpo-chef, oavsiktlig rasist
  • Umar Islan;23.4.1978;12:00, terrorist (Londons tunnelbana 2005)
  • Naomi Scott;6.05.1993;12:00, aktris (spelar smart it-nörd i nyinspelning av Chalie's Angels)

Inte en imponerande samling trots så många års kontroll av tidningsrubriker - kanske media väljer bort alla goda människor eftersom den bygger borgerlighetens skrämselbilder? Inte ens en Nobelpristagaren i medicin får fullt betyg till följd av västerlandets materialistiska grundsyn på vad människan är (jämför den horribla socialdarwinistiska ateisten Spencer). Det är förstås Vatten-Krabban som drar själen nedåt mot Vatten/Naturen och inget över Naturens ständiga oro över sin dödlighet. 

Platon hade allt klart för sig för 2300 år sedan men har reducerats till en fotnot. Bara matematiker vet i dag, som bäst, att Platon låg närmare sanningen än atomlärans fader Demokritos. Så illa, lite tillspetsat, är det med våra moderna framsteg. Men stick åt dem en smartphone så håller sig den lurade massan sysselsatt... David Lagerkrantz har säkert 7-8 år efter den här bloggen började nöta sin ramsa också insett att IT-fascismen, denna mjölkko, förklarar artens och samhällenas skrumpnande vitalitet:

https://www.expressen.se/kronikorer/david-lagercrantz/vi-har-blivit-lite-som-heroinister-allihop/


PS. Bloggen har rört till det med alla taggar... Vatten-Mars påfallande irrationella angrepp mot en annars intellektuell preferens för avvägning och balans, kan säkert hittas exemplifierade även under taggar som "discociation" (enbart) och "kognitiv dissonans".

Taggen "disponent och dissociation" är ett särfall, men man kan fråga sig om inte Vatten-Mars i attack mot Luft-Måne är likartad, annat än att Essens variant kan ha med en yttre fiende att göra medan t.ex. en måndisponent som utlöser dissociation är självgenererad - i värsta fall en biokemisk obalans i det fall där den egna kroppen är implicerad (kräver klockslag och känd ascendent/kropp - se dock massmördaren Breivik som visar hur galenskap kommer i många former).


Inga kommentarer: