Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 26 juni 2024

Odugliga politiker (Hitler & Hess ett varnande par)

 


Att Hitler valde Rudolf Hess som sekreterare och högra hand är intressant på flera sätt. Dels för att Hitler själv enligt envisa rykten var homosexuell under första världskriget även om det första han gjorde som diktator var att förstöra statens alla papper om honom. Führerns biträde Hess och dennes omtöcknade förstånd och homosexualitet är dock kända.

Om man tack vare astrologin får upp blicken för att Hitler valt en kopia av sig själv - båda männen hade Solen i egocentrerade Väduren och Mån-Skyttens dröm att expandera i betydelse - infinner sig strax funderingen om männen hade en homosexuella förbindelse och bara spädde på varandra i ett delat vansinne. 

När bloggen från start bestämde sig för att undersöka kartor får mördare och homosexuella som ytterligt särpräglade kategorier i den mänskliga arten undslapp jag mig tanken att en väg in i homosexualitet omvittnar rent usel karma för själen, den är så sjukligt självfixerad att bara passion riktad mot sitt eget kön får den att "gå igång". 

Minns att Väduren är barnets zodiaktecken och typiskt barn är deras primitiva kognition - det måste vara enkelt och tydligt för att de ska fatta och simplare blir det inte än "Me Tarzan, You Jane" eller i detta fall, "Me Tarzan, You Mini-Tarzan"

En annan tanke är närbesläktad när politiker grupper sig utifrån  primitiv psykologi uppstår vanvettigt själviska politiska grupperingar, lätt sammanfattade som sjukliga egon eller den lägsta typen, så kallade borgare.

Moderaten Anna Kinberg som var med redan vid horoskopet för Nya Moderaterna och både dessa kartor anknyter till Väduren som den ofrånkomliga ego-principen men likväl bara första baby-steget på den fallna människosjälens arbete på att återställa sin högre natur där man inte är underkastad den lägre Naturen...

Ständigt "religionskritiska" (mörkläggning för ordet hatisk) Dagens Nyheter skakar nyligen fram Lars Winnerbeck som tydligen tilltalar borgerligt identitetsstörda. Han får från tidningens förstasida ge röst åt DN:s eget religionshat (de störda kallar det alltså "religionskritik" men det handlar bara om bristande bildning). Winnerbeck verkar inte ha tänkt igenom distinktionen mellan religion och falsk religion som svepskäl för samhälleliga, borgerliga värderingar:

En betalspärrad artikel, men man får som aptitretare veta att Winnerbäck "hänger" med högersossen och den lätt omtöcknade Löfven. Här krävs en snabbkontroll: Naturligtvis tycks det vara den egocentriska Väduren som stör ut Winnerbecks balanskänsliga Sol i Vågen, vilket lätt ger en ego-dominerad vinkling vad man än har för politisk preferens. (Mer vidsynta zodiaktecken i starkt världsligt läge kan modifiera.)

Här är Solen kombinerad med hungriga måndemonen Rahu och båda bildar en generell opposition med framgångens Jupiter i ego-tecknet Väduren. Artistens talrika svenska publik tycks ha liknande förståndsnivå som de tyskar som föll för Hitlers karisma...

Men nu gällde det Hitler och Hess...

Perfekt skolboksexempel för kapitlet om synastri - ett par kartor för jämförelse. Inte bara delar de samma sol- och måntecken, de har till och med en gradexakt koppling på den lunära sidan. Allt Hitlers storhetsvansinne (galne demonen Rahu) absorberas GRADEXAKT av Hess. Snacka om den perfekta ja-sägaren som en diktator vill ha nära sig. 

Slutligen också en generell harmoni eftersom båda har kommunikativa Luft-tecken som ascendenter, särskilt allt-i-allot Hess Tvillingar är likt Jungfrun rapportörer och sekreterare och kompletterar den ofta yviga Skytten (stora visioner men tunt med exaktheten).


4 kommentarer:

Susanne sa...

Skrev en kommentar igår kväll som inte har kommit in, och den här gången har jag inte skrivit den till fel inlägg, som förr en gång. Har väl gjort nåt annat knasigt...

Hur som helst: Kontentan var att jag såg inlägget om Hess först igår, men i tisdags kväll fick jag en tjock bok i mina händer, den hette typ "Vad hände egentligen" och tog upp mängder av händelser och personer. Jag bläddrade och fastnade för ett kapitel om Hess flygresa till England och det misslyckade försöket att få ett stilleståndsavtal. Jag kände i förväg inte till något alls om Hess mer än så, men det var en detaljerad redogörelse för hela förloppet och vad som blev följden. Så jag hajade till när jag fick se ett inlägg om Hess här, publicerat vid samma dygns ingång.

Enligt boken så försökte Hess gissa sig till sin Führers tankegångar och önskningar och trodde uppenbarligen att Hitler ville ha fred med England. Han misstog sig gruvligen! I hans karta ser man att han hade det sk egenmäktighetssyndromet, med två verksamma illgörare inblandade, och ävenså verksamma illgöraren Jupiter i 12:e... och han tillbringade ju resten av sitt liv i fångenskap.

Seaward sa...

Ja det var en rejäl felbedömning av Hess! Kanske ligger denna hans "diplomatresa" till grund för eftervärldens beska omdöme om hans intellekt... (Ketu i 3e opposit "fallen" men Rahu-förstärkt Merkurius i Fiskarna)

"Egenmäktighetssyndromet" är förstås inte hinduisk metod (ett inlån från britten Charles Carter), men det saknas inte exempel på kampen mellan Barnet och Föräldraauktoriteten (Väduren/Stenbocken). Men du pekar ut en viktig sak här:

Hess är därmed ännu ett exempel som motsäger den indiska tanken att planeter som aspekter sitt hemmatecken skulle vara en tillgång. Men hinduerna understryker förstås vikten att förstå hela kartans inre (vilket gör ämnet föga lämpat för korta versioner...)

Susanne sa...

Ja i det här fallet är det ju en aggressiv marsaspekt, inte bara mot hemmatecknet utan även mot solen, som mars alltså "äger" i det här fallet, och mars ligger i 8:e dessutom) Det kan väl aldrig vara bra, även om mars råka aspektera ett hemmatecken.

Viktiga Merkurius i 10:e involverad m Rahu/Ketu kan ju visa på att han uppenbarligen hade förmätet uppblåsta ambitioner, som hastigt halshöggs...
(Axeln är i 4:e/10:e, så Ketu är inte i 3:e.)

Seaward sa...

I en verklig genomgång måste de planetära cyklerna granskas. Hess kan ha "drabbats" av nod-excesser (vilka drabbar relaterade hus) under just en av nodernas cykler.

"Blandade" horoskop kan tänkas slå över till det klart värre ("Satan made me do it") när det är tid för en cykel vars medfödda planet är svag på alla sätt...