Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 5 juni 2024

Expressen bekräftar: USA lurade med Sverige i Nato

Har vid ett par tillfällen beklagat att jag glömde skärmdumpa en kortlivad text i Expressen om hur USA lurat in Finland och via Finland även Sverige i Nato-alliansen. Det var runt Ukraina-invasionen men tiden var tydligen inte rätt att vara så sanningsenlig. Nato-drevet som manipulerade svenska folket fick inte störas.

Men nu säger Joe Biden det själv och använder exakt "Nato-expansion" - vilket är just vad Putin klagat över utan att demoniserande västmedier bryr sig! Biden är nu så gammal och gaggig att han inte längre har koll på hur han lägger orden. Han bara längtade efter att få skryta lite.

https://www.expressen.se/nyheter/varlden/biden-om-sverige-i-nato-jag-gjorde-det/

Men Sverige har redan sålt ut sig till USA. Notera hur Riksdagens fegt mörkat när riksdagsomröstningen om DCA-avtalet egentligen ska hålls . Ingen info har tillkommit på hemsidan trots att det bara kan vara dagar kvar nu till riksdagsbeslutet. Sakna fixpunkt bidrar det till minimal mediediskussion av vad i hela friden Sverige har lurats in i... Och medierna är så skraja för den nya "utlandsspionerilagen" som stressades fram för att skapa just detta nya rättslösa land. Sideriska sade det först: Sveriges lilla död 2022-25...

Dygnet när försvarsminister Pål Jonson signerar och beseglar Sveriges generande öda som amerikansk lydstat har inte kommenterats men är träffsäker som ännu ett exempel på Mörkrets kvalitet som den reaktionära och bakåtsträvande tendens som inte förstår världen om tiden är kommen för nytt Ljus. (Mörkrets favorisering av status quo har sin tid, men detta är inte en sådan tid.)

Mörkrets kvalitet dominerar stort via hörnen

I brist på minut för Pål Jonssons kråka på dokumentet gäller hela dygnet som tid och med en Lejonascendent. Är Lejonet nya ägaren av Sveriges säkerhet USA? Eller är det sin egen säkerhet som världshärskare USA här söker säkra under den falska förespeglingen att det handlar om "försvar" (samma trick som med Nato). 

Men bara en månskugga av ledarskap - se den verkliga härskare Saturnus! Aningen kan man se dessa som Sverige som Lejonets allierade (vi är dock en Vattenbärar-nationen). Eller också är Sverige helt bortkollrade: Saturnus i väster är också ägare av 7e Fiendehuset och mycket talar för att horoskopet avslöjar Bidens och USA:s groteska egotripp: det är fienden Ryssland man trycker tillbaka genom att dra in Finland och Sverige i potentiellt krig. Se inte minst Rysslands horoskop som har just Saturnus i väster och tyder på att landet kommer att tillväxa i makt dess äldre det blir.

På temat försvar måste också man också se på 4e huset ("inrikes säkerhet", vare sig Sveriges eller USA:s megalomaniska fantasi att ALLT är deras hela världen är deras "inrikes arena").

Oaktat husets magnitud syns desperation: Sol+Mars i Skorpion är döds- eller undergångsfruktan och vässade vapen! Lejon-USA är i grunden en otrygg och instabil "supermakt". Sverige valde helt fel i detta läge just före tidsåldrarnas skifte. 

Saturnus, den slutliga världshärskaren, kastar sin hinduiska 270 graders kontrollaspekt och det stressar 4e trygghetshuset maximalt. Här är Magdas psykbryt när hon faller till föga för USA-Biden, och samma otrygghet gäller Kristersson/Jonsson. Eftersom Vattenbäraren vägrar acceptera en så låg nivå som Skorpionens sexualitet/fruktan (krafter i antikens irrationella själ) tillstöter här det sociala utstötningssyndromet där Luftens rationella nivå är skyhögt högre än den som drivs av okontrollerad dödsskräck som väst, USA och Sverige gör. 

Det Pål Jonsson undertecknar är ett löfte om ett frivilligt självmord. Sverige förmår inte se att Saturnus (avtal, gränser) här både handlar om allians och framtida fiendskap. Sverige accepterade så slappa skrivningar att ingen vet vad som komma ska. 

Bloggens första och spontana kommentar till Pål Jonsson (jan 2023) var "atombomberna är här". Det var, vill jag minnas, före någon uppmärksammat att skrivningar om amerikanska atomvapen i Sverige helt lyste med sin frånvaro. Ingen profetisk siarförmåga alls behövdes, bara en realistisk insikt baserad på ett antal observationer  och inte minst den svenska Saturnus pinsamma svaghet, ett korkat land som fantiserar om "evig tillväxt" men inte kan reglera vägen dit. (Svag Saturnus äger ostyrig tursamhets-Jupiter.)


Inga kommentarer: