Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 7 juni 2024

Värddjuret


Säljtexten till tonårsfilmen "Host" (värden, värddjuret) låter som en satanisk filmmakares tvärtom-version av den verkliga men i väst förnekade insikten att människan i grunden är en evig själ. I konsumtionsmänniskans tid måste naturligtvis perspektivet spegelvändas för att kommersen och massans inducerade blindhet inte ska komma till halt...

Amerikansk action från 2013. Jorden har invaderats av en annan art som raderar människornas minnen och tar över deras kroppar. Det här är framtiden och mänskligheten är nästan utrotad. Men människornas känslor är starkare än de andra arterna de har tagit över och vissa klarar att kämpa emot inifrån.

Det finns en grupp fria människor kvar som fortfarande kämpar emot, Jared Howe och Melanie Stryder är två av dem. Melanie tas över av "Wanderer" - en utomjording som levt på många olika planeter. Men Melanies minnen har överlevt tillsammans med hennes känslor och hon kämpar emot starkare än någon tidigare för att skydda de hon älskar.

Filmtiteln upptäckt i en tv-tablå den 5 juni, 13.41. Faktiskt leder Jord-kroppsliga Jungfru-ascendenten att svenska ondskans "visitationszoner" (ren rasism) som började gälla samma dag för filmens del till ett annat budskap: "kropp är det högsta goda" (Oxe i hus 9), dvs filmens historia om den på förväg dömda dagsländan människan mot alla odds bekrigar sin egen själ som här ses som en invasiv främling - en dåres världsbild!

Den verkliga historien är att människan förvisso lever en gång och sedan dör, men att när tillräcklig mognad nåtts kommer alla de tidigare liven tillbaka som minnen i en rent gudomlig varelse. Ingen möda har varit förgäves. Men denna insikt är så sublim att många nationer inte klarar att ta till sig den och än mindre kapabla att förmedla verkligheten till sin befolkning. Alla inblandade är på alltför låg nivå och kanske bäst lämnas kvar i konsumtionsträsket och i akut förträngning av de större frågorna. Ateister kallar dessa ofullbordade värddjur. De kan ha sjukdomen i sitt dna men ingen vet annat än i breda drag hur värddjuren och besökarna hänger ihop.

Tittar på ett annat synopsis och se, där visar sig författaren vara en skamlös tjuv: "In the near future, Earth has been conquered by a parasitic alien race known as The Souls, who implant themselves into human bodies." Det är författaren bakom barnfilmerna "The Twilight Saga" som kokat ihop det här som ingen över tio behöver bry sig om.

Not. Med den kroppsfixerade Jungfrun som ascendenten blir Mars/Olyckan i Omstartens Väduren en frågan om 8e dödshuset, dvs. ett för den påtagligt ofta fitness- och hälsoorienterade Jungfrun obehagligt ämne. 

Med Mars i 8e ger kartan en bra bild av att kroppen blir INVADERAD av främmande makt just för att den underpresterande typen av Jungfru inte inser att kroppen bara är skalet för det andra och högre jaget. (Alla tecken kommer i ett spektrum av utvecklingsstadier och det är tolkarens uppgift att identifiera vilket - omöjligt utan exakt födelsetid och svårt även med.)

Även den här kartans 6e fiendehus innehåller en faktor Jungfrun har svårt att förlika sig med: Saturnus i Vattenbäraren är den eviga tanken att allt materiellt bara är tankar (luft) och att t.o.m. den egna rationella själen blir här en fiende och en främling som söker ta över den kropp man missuppfattat tror är sig egen. 

Individualismen är ett felslut och tillhör zodiakens "andra akt", men möjligen kommer insikterna i linjärt och man måste klara "jungfruns uppgift" innan man får rätten att närma sig Saturnus eller den rationella själen...


Inga kommentarer: