Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 27 juni 2024

Paasikvi - vinner man svenska hjärtan med prydlighet?

  Oj, kivi (som i frukten) ska det vara.


Det är ointressant att DN:s Evelyn Jones likt alla andre drar till med emotiva påverkansfrasen "Rysslands FULLSKALIGA invasion" för miljonte gången (trots att den var alla annat än fullskalig eftersom kampanjen snart nog stötte på hinder). 

Intressant här är eufemismen är krigskommentatorns Paasikivis "prydlighet" skulle vara förklaring till hans påstådda popularitet i de svenska tv-sofforna, fyllda av slötittare med hängande hake låter sig skedmatas med floskler av nämnt slag. 

Det handlar uppenbarligen om att "prydlighet" är en eufemism till UNIFORM. Ett hunsat och förminskat folk som svenskarna är åtminstone grundligt präglade av vita läkarrockar och andra uniformer som triggar en automatiska reflexen av vördnad och gillande av Överheten. Det här folket är så duperat att det inte kan rädda sig självt, vilket nationalhoroskopet tydligt klargjort - indisk och skrämmande smart astrologi t.o.m pekar ut att den förnedrade massan bringats att se landets elit som sitt ideal - vem vill inte bli miljonär?

Paasikivi har kommenterats och nu har han i P1 Sommar tydligen sagt vad förra blogginlägget (sommaren 2022) spekulerade i: hans släkthistoria med Sovjet har i djupet skadat den stackare som född 1960 växte upp på fina Östermalm i Stockholm och nu odlar ett tråkigt familjeminne som en personlig släktklenod (Månen står i ett mycket lättraumatiserat tecken).

Och i de översta klasserna ligger faktiskt det goda beteende som är just trevligt och som visar att åtminstone expertens jämlikar och massorna av indoktrinerad underklass ser goda manér och uppskattar självkontroll och hövlighet. Att sedan den ålderdomliga astrologin pekar ut honom som ett ledar-Lejonet med solen nära "den kungliga" stjärnan Regulus är bekräftelse för dem med ögon att se. Det går inte att förneka att detta är en god människa (jämför ekonomen Carl Hamilton som trots en del missljud på himmelen också har goda ingredienser för den som urskiljer och väljer att odla dem). 

Solen ska alltid avvägas mot Månen i ett horoskop, och än mer komplicerat blir det eftersom de båda Ljusen vanligen har en disponent som ger fyra planeter som måste utverkas tillsammans. Den mödan lägger sällan den här bloggaren ned med så fattiga data som bara födelsedag utan klockslag. Det är ändå bara spekulation eftersom det är exakt tid som positionerar planeterna på det lokala himlavalvet.

Men Paasikivi skiljer sig på ett sätt eftersom Solen i Lejonet saknar fundament, Solen är hemma i Lejonet och om nu sinnelaget är det människor främst reagerar på blir det ännu mer intressant här eftersom även Månen är hemma i egna Krabbans tecken - positionen som representerar den ansiktslösa massan som drivs av begär och enkla motiv, den månposition som verkligen behöver och tyr sig till en stark ledare. 

Experten föds som en karikatyr på den starka lejonledaren för den lunära och impressionabla massan (så enkel att valla). Tala om att svenska myndigheter råkat handplocka exakt rätt typ för att se till att folket har "rätt" åsikter från första dag av kriget mellan Ryssland och Ukraina (som snabbt blev USA:s proxykrig mot Ryssland med ukrainarna som de som fick betala). 

Uttryckt enligt den gamla kosmologin som en som Jesus med visst hån (tror jag) pekade ut som de "döda som anför andra som begraver sina döda". Jesus avböjde den militaristiska modell som anammades av sin yngre bror Jakob (sedermera den här esséiska utbrytargruppens ledare i Jerusalem - Jakob insåg att Roms förtryck mot folket blivit oacceptabelt). Kosmologiskt indikerar Solen i Lejonet just över Mån-Krabban en ledare över Platons "döda" fångar i den sublunära grottan (livet på jorden).

Så, i fenomenet Paasikivi blandas flera vägande själ till att folket så lätt tog honom till handledare. Och sanningen är att även födelser utan känt klockslag kan ha viktiga omen som fungerar som bakgrund för en större population återvändande själar. Militärexperten har säkerligen redan noterats som en av dem med dominanta kvaliteten Mörker (Tamas guna) vilket typiskt blir en hök eftersom de befinner sig på den lägsta medvetandenivån (bara i en förmörkad värld behövs en kung/ett Lejon). 

Mörker är den stabilisator som i själens tidiga stadier gör världen stabil och möjlig att begripa. Närmare resans slut är Mörkret närmast en förnärmelse sedan själen nu vant sig vid Ljuset och de ytterligare "naturlagar" som den väckta människan börjat förnimma. Världens stater vill INTE ha vakna medborgare och därför är lojala män som Paasikvini oumbärliga för den RÅDANDE ORDNINGEN.

 

Mörka Skorpionen rymmer ingen planet men varför Storkorset
ändå är aktiverat beror på att Skorpionens härskare Mars
befinner sig i samma ogynnsamma läge som Sverigekartan.

 

Inga kommentarer: