Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 26 juni 2024

Oro i batterihelvetet Skellefteå

 


Bloggen drev tidigare med det kluvna Sveriges roll att spärra in överskottsbefolkningen i batterifabriker i norra Sverige och dränera dem på livskraft för bruttonationalproduktens skull. Nu när folk börjar dö på Northvolt-fabriken börjar det bli sinistert på allvar och man kommer åter att tänka på en av de många onda politikerna som inte har ork eller vilja att gynna annat än de redan välmående. Gud bevare oss för den dag då arbetsgivarna tvingas hitta högre värden än självisk vinstjakt:

Så ointresserade är svenskarna av filosofi och tankeflykter att man även får leta på nätet för att komma längre än till året för en stads grundande. Har visar visar sig turligt en lokal sida för Skellefteå som kommenterar det daterade dokumentet för stadsrättigheten. När enbart datum anges är praxis att ta midnatt som tidpunkt och kartan ser ut att stämma (även om en historiker OCH astrolog borde studera helheten).

https://www.lokalhistoriaskelleftea.se/artiklar/skelleftea-160-ar/

Och sannerligen, staden föddes under stridigheter, vilka direkt syns i datumet för rättigheterna utfärdande i Stockholm.

Kartan är färgad som avsiktlig fingervisning till då Mikael "Brunkol" Damberg påminde om den ordinära sossetendensen att dyrka penningen över alla andra värden i livet, som naturskydd. Damberg är förstås inte ensam, typen finns till höger också, säkerligen bland de minst innovativa entreprenörerna och arbetsgivarna. De bara jagar slutprodukten - vinsten - och har motsvarande låg tankehöjd..

Påståendet är naturligtvis idealistiskt och snobbistiskt - mänskligheten har levt under slaveri en stor del av sin historia alltsedan den blev en bofast "jordbrukare" (och i den yttersta tiden en "jordmissbrukare").

Naturen går under Vatten men Jord har med konkret nytta - extraktion av mineraler m.m. att göra och kartor med dessa två element dominanta är ofta eftersom världsligt orienterade.

Nu är alla fyra element representerade men de infärgade tecknen är av särskilt intresse utifrån ett stycke på den lokala hemsidan:

"Köpmännen i Piteå och Umeå som hade handelsrättigheterna i Skellefteå var inte alls glada åt tanken att få en konkurrent i form av en ny stad med därtill hörande handelsrättigheter."

Bortom den näriga Vatten/Jordgeggan ser man bristen på samverkan i formen av en Ketu-halshuggen rikedomsplanet Jupiter som ett färdigformat öde i 10e (stort uppslagen skada mot stadens ryktbarhet).

Givet Krabban som den själviska protektionismens symbol bildas en motsättning mellan vad den nya staden vill presentera sig som. Personlig vilja att skydda sitt eget mot en märkligt ödesbestämd tendens att lätta framgångars Jupiter står under ett ont öde. Är det denna onda klipparmentalitet som i denna tid representeras av Northvolt som staten givit monopol att uppföra en fabrik och förslava ortsbefolkningen?

Som ses ligger en demonisk girighet tung över trakten eftersom det är NYMÅNE i 3e krämar- och kommunikationshuset i just den pekuniära Jungfrun (vars vilja att helst se om sitt eget hus, noteras i astrologin genom att Venus "faller" i detta tecken och är benägen till olyckor där.) Gammal är också traditionen om att Jungfrun gestaltar den olycksbenägna trälen eller arbetaren. Hela den gamla zodiaken bygger ju på att Jungfruns naturliga sjätte hus motsvara arbetarens eller annans otur/skador..

Detta är dock bara en ytlig översikt! Vid nymånen "bränns" månen ur synhåll och den protektionistiska och skyddande ringmur försvagas. Nu är det snabba ryck när Solen energiskt ska förvalta pundet. Merkurius kan t.o.m. representera dödssynden girighet om det inte är kommunikation som diskuteras utan handel eller varuhantering. 

Som synes av kartan är det krämaren Merkurius som är Skellefteås "själ" (atma karaka) då ingen annan når den 30e och högsta graden i sitt tecken. Men handlarens Merkurius i Lejonet lyfter nu fram värdens herre och för Lejonet är det förstås överheten eller statsmakten. Det är staten, som givit staden dess rättigheter, och nymåne-Solen i tredje huset identifierats som en verksam illgörare (!) enligt det indiska system den här bloggen följt sedan början. 

https://siderisk.blogspot.com/2009/04/planeternas-hemmatecken.html#verksam-natur

Batterier som fenomen är tydligt besläktade med Merkurius (strömmen kommunicerar som ett substrat och liknar därmed budbäraren Hermes). Min gissning är att Northvolt-fabrikören tar livet av sina arbetsslavar till följd av något feltänk vid fabrikens uppförande. En större skandal väntar när den officiella historien vänt några blad ytterligare. Då kommer den fulla innebörden av den onde rike mannans halshuggning (i 10e) att fullt ut fattas.


Tillägg.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Rr77qd/aftonbladet-direkt?pinnedEntry=1264775

240626 15:26: Toyota distanserar sig från Skellefteå. Föranleder tidgarelagd publicering av detta inlägg som lagts i kö för nästa dag. Intressant ögonblick att "råka" lägga blicken på AB om man likt bloggaren föddes med Vågen stigande, och viktig luft i både femte och nionde huset (personen invävd i både inviduell dharma och världens dharma). Fullt blås i LUFT (i andesjälarnas symboliska dimension). Kanske rörde skeenden högre upp utkanten av medvetandet eftersom det nu involverats tidigare samma dag...

Inte alla har tydliga dharma-hus men de som har det kan alltid undersöka sina drömmar. Där letar sig världen in. Härom morgonen vaknade jag med en lång dröm om en gammal judisk väninna och låg länge och sökte relatera drömmen till något aktuellt, utan att lyckas. Sedan gick jag upp och såg en lång och viktig artikel i AB om antisemitismen i det frikyrkliga Sverige. Jag mindes då (svagt) min mormors rasistiska attityder som till och med en liten pojke under tio uppsnappade i formen av ordval och tonlägen i rösten... (Rillägg2 Mitt framför ögonen! Drömtriggern kan ha varit Hitler & Hess-inlägget som redan var skrivet...)


Inga kommentarer: