Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 18 juni 2024

DCA-voteringen - bedrövelse men ingen grund för nytt nationalhoroskop

 

Miljöpartist avslöjar att regeringen tystade oppositionen
med sekretess varpå DCA-debatten uteblev i medierna!

Det goda med svenska statens och USA:s mörkläggning in i det sista om DCA-avtalet är att t.o.m. politiska idioter som undertecknad hinner begrunda kraven på ett nytt nationalhoroskop (se föregående inlägg). 

DCA-voteringen i riksdagen är för övrigt inte del av en demokratisk process utan bara en ren formalitet och visar om något att Sverige ägnar sig åt skendemokrati. Grund för ny nationalkarta är det därmed inte ur. 

Riksdagens hemsida beskriver det som en kollaboration mellan det "sammansatta" utrikes- och försvarsutskottet, dvs pga. försvarsaspekten ett beslut svenska folket inte har ett ord med i laget om (folkomröstning). Riksdagen representerar här inte längre svenska folket utan kan klumpas ihop med Överheten som idag har övertagit Kungahusets forna maktbefogenheter. 

Den som sett nog med inlägg om Sverige-horoskopet på bloggen vet vilken elit inom folket som bara delar ut demokratiskt medbestämmande när det passar dem själva och i övrigt äger de svenska medierna för att styra menigheten i önskad riktning. Symboliken pekar på Storfinansen vilka har definitivt övertag mot Solen, numera statsministern som slagit ut den gamla ordningens kungamakt. 

Och mediernas Merkurius är fastklämd mellan dessa normalt goda och ljusa planeter men som i Sveriges fall är maximalt olyckliga illgörare för nationen som helhet och som korrumperar Merkurius information. 

Det är inte konstigt att tillförordnade ansvarige utgivaren på AB, son till en elitpolitiker, kämpar på med den ena texten efter den andra om att folkmassan måtte tro på gammelmediernas trovärdighet, men senast med nederlag i blicken: VARENDA JÄVEL HAR JU GÅTT OCH BLIVIT SKEPTISKA SPECIALISTER OCH ÖVERHETEN HAR DET SVÅRARE ÄN NÅGONSIN ATT SÖVA MASSAN! 

Man kan beklaga att diplomatfadern Pierre (med exakt samma intellektuella karta som den här bloggaren, Måne-i-Tvilligarna grundad i rättvisans Merkurius-i-Vågskålarna) inte producerade en till av sin kaliber. Men brukar inte kändisbarn få problem med det ribba förälderns verk satt? På rak hand tänker jag på John Lennon och Bob Marleys söner som inte kom i närheten av föräldern. Martin Shori var nog smart som tog gräddfilen in i media istället för politiken.


Sammansatta utrikes- och försvarsutskottet
Avtal om försvarssamarbete med Amerikas förenta stater

Betänkande 2023/24:UFöU1

Reservationer
8
Motioner
2
https://www.riksdagen.se/sv/aktuellt/kalendersida/kalenderhandelse/beslut/2024/juni/18/votering-efter-debattens-slut-i-ufou1-dock_rdhbc120240618vo/

Den avslutande voteringen leder faktiskt till lagändringar men skulle man observera varje sådan vore nationalkartan i ständig förvandling. Det är bara ren pragmatism som gör att tidigare tankar om "utförsäljningen av Sverige till USA" inte är väger tungt nog för en ny nationalkarta. Eftersom astrologin är ett alltför avancerat ämne för dagens teknokrat-Sverige och bara diskuteras på denna blogg (vad jag vet) bestämmer bloggaren enväldigt att 1974 års regeringsform alltjämt gäller som nationalkarta.

Däremot ler han åt att hans amatörmässiga studier i indiskt prognosställande så väl matchar DCA-voteringen med "Sveriges Lilla Död". Skorpionen (döden) stiger i öster samtidigt som landet inre säkerhet (Månen) dör i förlustens 12e hus till följd av regeringens JA.

Och än värre, Solen i Tvillingarna i 8e korruptions- och dödshuset är faktiskt USA:s solposition så "andligt" har Sideriska haft rätt från första inlägg. Nu är vi bara en provins inordnad i USA:s mordiska nationalkarta - sjunger samma sång. USA:s dödliga ascendent har blivit vår och Skorpionens härskare har landat i Fiendens och Olyckans 6e hus: Sverige har gjort sig till sin egen värsta fiende! I den mån det faktiskt finns en fiende utanför dårskapen (Ryssland), står nu Mars i 210-graders dödsvinkeln från 6e huset och riktar in sig mot nya "SkorpionSverige". Aldrig har Sverige tänkt så fel!

Allt detta stämmer väl med att Sverige nu skapat raka motsatsen till vad deras paniska ja till NATO syftade till (och USA:s bedrägliga DCA-avtal som behövdes för att tillförsäkra USA rätten att bedriva kärnvapenkrig mot Ryssland eftersom NATO gav Sverige för mycket valfrihet)! 

Detta slutliga horoskop annullerar de flera spekulativa kartor som diskuterats som det nya Sveriges och även om man inte kallar det ett nytt nationalhoroskop är det dystrare än någon tidigare karta. Faktum är att vedergällning från Ryssland nu är närmast garanterad och med det ett tredje världskrig överhängande. Mars är en galet överkänslig position i stingsliga Väduren, en Mars som dessutom destabliserar den inrikes säkerhetens Mån-Våg! I denna långa nonsensdebatt som pågår medan inlägget skrivs rinner Billströms nonsens genom öronen. Vilket pladder jämfört med astrologins knivskarpa varningar! 

Not. Jämför Sveriges sista neutrala nationalhoroskop, från 1974. 6e fiendehuset är behagligt fritt från direkta aggressioner men däremot är dess fiende den svenska överheten. Sjätteägaren är samtidigt den svenska Storfinansen (Jupiter)! Folket har ingen nytta vid denna tid när 6e-ägaren Jupiter antagit rollen av en aktiv illgörare i och med detroniseringen av Kungahuset som politisk aktör. Likväl är detta ett nationellt problem och berör inte utrikes relationer.

Vid åsynen av denna karta kan man verkligen fråga sig om inte det landet är dött nu. Är "USA-Sverige" (DCA) trots allt det nya nationalhoroskopet? Valde Sverige förlorarnas sida just innan den nya Vattenbärarens tidsålder (den multipolära världen) tog över helt? DCA ger USA enorma rättigheter under tio år!

Extrem perspektivlåsning

Den udda svensken tror han stärkt sin inre säkerhet (stridshingsten Pållen Hjonson har i den meningslösa slutdebatten talat om "norra Europa") och USA skrattar förmodligen åt vår naivitet på den globala (inte nordeuropeiska) arenan som varit deras perspektiv hela tiden.

Krigsstressad &
utan filosofi

Tillägg. 

Inför den travesti på demokrati som voteringen gav prov på (allt var redan bestämt) tappade bloggaren fokus några gånger pga talmannens furiösa vilja att snabbt avverka alla punkter. Här är de flera momenten som gav ett rasande JA till svenskens dumhet, även om jag missade den sista av punkterna:

  • 21.40 DCA JA
  • 21.42 DCA/LAGÄNDRING OP STÖD JA
  • ÖVERLÅTELSE AV MYNDIGHETSUTÖVNING AV ANNAN STAT 21.45 JA
  • LAG OM ÄNDRING I SKYDDSLAGEN 21.48 JA
  • KÄRNVAPEN 21.51 JA
  • PERM BASER I SVERIGE 21.52 JA
  • NEDRUSTNING 21.52 JA
  • ? 21.53 JA

Under den knappa kvarten rör sig ascendenten i Stockholm mellan Skyttens 1a och 4e grad. Sista klubbslaget räknas här för den fullbordade voteringen (godtycke, finns inget vedertaget sant/falskt i metodvalet).


Pga den långa debatten gäller inte längre det sagda om likheten med USA-kartan, men jag låter den preliminära iakttagelsen kvarstå. Om inte annat för att ascendenthärsskaren nu ändras från krigets Mars till välgöraren Jupiter som ascendenthärskare och de två kan jämföras. 

MEN... välgöraren Jupiter ändras här till en ond influens eftersom den nu tar över den överspelade härskarens hemska läge i 6e huset för fienden. Trots den segdragna debatten kvarstår det omen som säger att svenskarna har röstat självdestruktivt och gjort sig själva till den största fienden! Det som Ödet vill sker trots mindre tidsglidningar.

Men en bra sak är att Jupiter visserligen visar hur ytlig Sveriges förhoppning är eftersom en dålig Jupiter-placering betecknar en oklok chanstagare, en sjuk gambler och chanstagare. Det betyder också att förhoppningarna Sverige har kommer att grusas. Det positiva är att Mars/krig mellan USA och Ryssen ser ut att kunna undvikas. Fiaskot med avtalet kommer att bestå i att andra globala händelser gör den här lokala idiotin oväsentlig. Taiwan/Kina? Hur kommer Sverige att känna när USA försöker få oss att offra livet i kamp mot ännu en av den amerikanska kapitalismens talrika fiender, "gulingarna"?


Inga kommentarer: