Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 5 juni 2024

Jimmies allergi mot folk till fots


 I både DN och Expressen använder sig skribenter mot Jimmie Åkessons präktigt rasistiska ordval "folkutbyte". 

Även om det som kan sägas om hans födelsedag redan sagts, kan man prova månkartan utifrån det som retar honom så: folk i rörelse och särskilt över det han uppfattar som sina marker - ett vanligt misstag hos nationalister och soffliggare som tycker "deras" värld börjar vid ytterdörren. 

(Misstaget beror på Sveriges val av materialism som nationalregion vilket innebär en låg tankehöjd som bara beaktar grovt fysiska aspekter och missar i princip allt vad livet handlar om - allt som utspelar sig i det intellektuella. Svensken har inte längre än att som oxen och dofta på blommor under sin korkek. Svensk naturkärlek kan vara hämmande för nationens allmänna utveckling om inte Naturen förklaras som något mer än materiella processer men i fråga om metafysik är nationalkartan helt lobotomerad.)

Åkessons månascendent visar sig förbluffande träffsäker för en sån här inskränkt och t.o.m. obegåvad världsbild. (Se här vad svenska skolans sönderfall har inneburit. Ingen hade röstat på honom om bara folk haft ett grundläggande vett.)

Det är bara att ställa Månen i första huset ("vad jag känner") och det 6e olycks- och fiendehuset där allt egot absolut inte identifierar sig med har skyfflats in. Månen som ascendent passar dessutom bra i sammanhanget eftersom den är trygghetsorienterad och relaterar till hemmet.

Månen och 6e huset står inkonjunkt eller icke-intregrerat,
och 6e-härskaren Merkurius piskar upp krigsstämningar.
Det egna oförståndet föder oron!

Månen i Stenbocken är dessutom en rigid och legalistisk position som ligger nära att tillgripa hinder och gränser för att säkra det lugn som denna maktorienterade typ eftersträvar. Att se hur Månens härskare Saturnus hamnar i det onda 8e huset, kan tolkas som att Åkesson inte är medveten om hur han låter "utifrån", hans psyke är trångt och på det hela taget mörklagt in i det absurda. Det kan också vara så att han galet hårt (månnoden Rahu) söker kontrollera (Saturnus) och hålla hans dyrkan av Führern (Lejonet, ledaren) inspärrad för att inte rasera den legitimitet dumsvensken givit honom som rumsren politiker.

Den här bloggens genomgång av folkets val av ledare visar att det måste vara något fel på landet. Varför allt detta patrask? I AB tillgängliggör Susanna Kierkegaard tacknämligt ett scoop från ETC: moderaterna Kristersson och Strömmer är båda köpta av amerikanskt oljekapital och skämmer därför ut Sverige genom usel klimatpolitik. Det är horribelt vilket korrupt folk detta måste vara om folk som det här är de enda politiker som finns att tillgå! Korrupta lycksökare! 

Åkessons psykkarta säger inget om faktiska överträdelser eller underlåtelser men det räcker att höra hans ovarsamhet i talet för att inse att detta är en dräng om ens det.

Månen är väldigt avvisande via tecknet och Saturnus och Rahus suspekta position i 8e och med Saturnus gränskontrollerande grundnatur (här Rahu-förstärkt) tycks zodiaken fantastiskt konstruerad som pekar ut just den rörliga människan - Tvillingarna - som hans värsta irritationsmoment. Tvillingarnas Merkurius är en vandrare och här hittas den i 4e huset för "mitt harem", min skyddade boplats dit inga ytlänningar ska få komma! I 4e huset för mitt privata regerar det egocentriska Barnet - Väduren - utan hämningar, och det här Barnet är ilsket och lögnaktigt - Mars och Merkurius-vandraren i kombination). 

Se hur lekande lätt månkartan visar alla de tendenser som gör Jimmie till en politiker för idioten bland svenskarna, en beklaglig produkt av den politiska elit Åkesson riktigt pekar ur - kors i taket! - som rena förrädare det enkla liv hans soltecken Oxen (agrar, stillsam, förutsägbar) representerar. Men även fejkare kan råka kombinera orden rätt ibland. 

Och man kan t.ex. inte kritisera hans lunära sensibilitet (oppositionen Jupiter-Krabban) även om det är extremt outvecklat att bara kunna favorisera (Jupiter) det egna och lokala (Krabban). Men någonstans måste man börja bygga grundtrygghet så kanske är Jimmie mannan för folk helt utan psykologisk mognad. Var femte väljare attraherade han som bäst. (Vilken andlig öken är Sveriges egentligen?)

Åkessons Sol-Oxe har också problem i gradexakt koppling till den onda stjärnan Algol (ibland Åklagaren, ibland Förvillaren), men den detaljen har kommenterats förr. Kombinerar man Algol med de punkter som här påpekas förstår man vilken bottennapp i svensk politisk historia dessa år varit, synkade med den hinduiska astrologins varning att den verksamt onda Storfinansen i Sverige använder alla medel, även en "folkets Jimmie".

 

Inga kommentarer: