Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 17 juni 2024

Universell spridning av ondska eller godhet

I den indiska astrologin förefaller brittiska astrologen Charles E.O. Carters delning av zodiaken på tre faser prefigurerad. De 27 månpalatsen (nakshatras) leder till att Eld startar om tre gånger och Carters delning på primitiv (ursprunglig) Eld som den personliga Väduren passar perfekt med den vuxna versionen där Lejonet representerar den individuella fasen som utmynnar i den universella Elden via Skytten. 

Det betyder nu inte att den egocentriska Väduren är dålig och den universella Skytten alltid är bra! Några stickprov från den borgerliga regering svenska folket i ett anfall av dårskap valde, visar tydligt hur många faktorer som spelar in, och hur DUALISM ger både goda och onda universalister. 

Skytten kan t.ex. vara en horribel globalist av kapitalistisk typ som i linje med Skyttens Jupiter skulle förstöra Jorden i Jupiters "enda väg" - dess tendens mot expansion. Detta är en diabolisk typ och skiljer sig drastiskt från Jupiters/Skyttens högre typ som verkligen gör skäl för tillnamnet "den Stora Välgöraren". Detta är platonismens Världssjäl (expanderad till att fylla hela den lägre sinnesvärlden) och uppenbarligen västerlandets inlån av hinduiska tankar. 

I den universella tredje akten finns också Jord-elementet i dess totalt negativa eller kontraktiva fas (via Stenbocken och dess härskare Saturnus). Med maximal negativitet söker den här anti-jupiteriska principen hålla samman det grovt materiella och resultatet blir typiskt en Riksbankschef med uppgiften att kontrollera landets penningar, på ett än djupare plan än tillfälliga finansministrar. Saturnus i Jord liknas vid gravitation eller jordbundenhet.

Några stickprov på ledande borgare visar hur sittande regering alla tycks tillhöra de onda universalisterna:

https://www.expressen.se/debatt/ta-inte-tillbaka-ett--omanskligt-regelverk/

Men här testar jag "universalismen" tillsammans med den hinduiska metoden Jaiminis unika Atma Karaka-punkt som kan användas (trots kritik från purister) i den  mer populära Parashara-metoden. Vad som börjar framtona efter 15 år trots det tokgalet fel landet Sverige att studera indisk astrologi från, är att varken västerländska eller hinduiska sajter verkar uppmärksamma att "själens signifikator" i första rummet är den antika Världssjälen, men bara ibland gäller som individens "ingångsvärde" och därtill inte "själens åtrå" som jag ofta men felaktigt kallat punkten. Detta är själens faktiska ingångsvärde och den irrationella passion den lider av inför denna inkarnation, med mindre AK står i en svag sektor och körs över av andra budskap. 

En mängd planeter i 1a ego-huset och en AK i omärkliga 12e huset ger t.ex. snarast en egocentrisk typ, kanske en sociopat, och alls ingen som drivs av sin inre själskärna. En klump planeter i 1a huset (eller 10e karriärhuset) väger helt enkelt så mycket tyngre att drivkraften inifrån den immateriella själen helt enkelt står över ett kast (detta liv). 

Obs. Platon betraktade daimonen som den rationella själen och därför får den som leker med flera antika system vara på sin vakt mot konfliktfyllda tolkningar: här finns på en gång Daimonens lott, AK och Saturnus (!) som representeranter för den högre själ som inte ägnar sig åt den sublunära begärs- eller kroppsnaturen. (Sverige har lyckats degradera sitt folk enormt till simpla kroppar - Månen i Väduren står i 7e hörnhuset vilket visar att detta är hur man håller befolkningen simpel, medan eliten (Solen i 5e) inte har något hög tankeverksamhet alls utan bara jagar materiell rikedom (Solen + Jupiter).

Det finns mängder av faktorer som finjusterar en karta, som att svenskarnas systemiska villfarelse enligt nationalhoroskopet tror sig vara "individualister" trots att folksjälens Måne står i den primitiva "personalisten" Väduren - landet fostrar folket till enkla arbetare och konsumister. I landets ny-gamla dröm om klassresor där alla låtsas att de är allt annat än enkla egon som utnyttjas av global kapitalism, sker en viss rörelse (i fantasin om inte annat) att undersåten för sig uppåt i hackordningen, från Månens nivå till Solens (en individ som i nationalhoroskopet svarar mot den pervers version av universalistiska Vattenbäraren, enklast uttryckt som den globala kapitalistiska ideologin, trots att Vattenbäraren på ett djupare plan representerar hela mänskligheten och därmed någon form av social dimension där alla delar allt gott).

******

Några viktiga figurer i sittande regeringen Kristersson...

Statsministern själv (obs, hypotetisk tid och ascendenttecken):


Stämmer Kristerssons tid uppstår en mycket svag AK, den här mannen har inte tid att lyssna på själens samvete, hans klimatarrogans har visat sig komma från att fossila industrin ÄGT Kristersson via Timbro. Med materiella resursens Oxe i öster stämmer det bra hur mycket mörker via 8e omedvetna huset som driver denna man. Ett kriminellt val av svenska folket att vara så obildade i människokännedom och världsbilder att de väljer en Mörkrets man. (Ljuset - Passionen - Mörkret används om placeringar i tecknet på denna blogg eftersom födelsetid så ofta saknas, men det verkligt intressanta är de 12 världsliga husens "kvalitet" och Kristersson är en Mörkrets tjänare i lika hög grad som USA där t.o.m. soltecknet signalerar att landet föds som "dålig karma". 

På Kristerssons himmel krigar två planeter om rollen som AK. Både Saturnus och Merkurius har nått 27e graden, men här vinner Merkurius i 8e huset för dålig karma genom att befinna sig cirka 1° högre på himlen. Det valet verkar stämma eftersom här finns vältalighet men inget att säga! Merkurius är dubbelt drabbad genom dels det onda 8e och dels eftersom Merkurius är Retrograd. Ja, tredubbelt drabbad eftersom Merkurius härskar i Tvillingarna (mittemot) vilket gör den "skadad" i slarviga och oprecisa Skytten (Skyttens Jupiter jobbar med det universella perspektivet har bryr sig inte om Tvillingarnas mindre perspektiv).

Utrikesminister Billström:

Den svage Kristerssons högra hand (eller en av dem) har passande nog samma två UNIVERSALISTISKA tecken som sin chef. Expansionshungerns Skytt och den materialistiska kontrolldåren Stenbocken, men Jupiter som AK och därmed en märklig hopklumpning (i detta månhoroskop) av materiell hunger men samtidigt mån-psykets omedvetenhet om att han agerar till förlust för Sverige (12e förlusthuset). MEN: Detta är nu inte säkert eftersom kartan bara rör psyket och 12e kan bara läsas som att utrikesministern kan vara något av en klant som har svårt att känna in frågor på djupet (Sverige firar fångutväxlingen med Iran där sorg borde råda. Sverige OFFRADE en av fångarna - inte ens amerikanska militärens "No Man Left Behind" har vi klarat att leva upp till. Vad har borgare i världspolitiken att göra?)

Visserligen bara en månkarta men Billströms AK är Jupiter (stora stora pengar och stor komfort), men detta är en svag placering i saturniska Stenbocken. Som finansminister skulle han ha varit en ren katastrof, men det haglar lågvattenmärken av olika slag i denna regering.

Finansminister Svantesson:


Missa inte samma dubbla emfas på välmående för de redan rika som hos Billström. I finansministerns psyk-horoskop harmonierar Jupiter/Venus med 2a huset för "mina finanser" och den rent emotionella Venus-i-Lejonet är dessutom AK - inte någon direkt högt utvecklad själ som kommer till Jorden, helt fixerad vid "stor rikedom". I denna sinnelagskarta är det av betydelse att Lejonets härskare Solen är extremt svag då den är "halshuggen" av södra månnoden (Draksvansen) och ännu en Retrograd Merkurius (suboptimal) hittas i regeringens absoluta topp. Månen i Krabban är lämnad vind för våg, och Passionens kvalitet i Vatten är inte en bra politikertyp (jämför Ebba Busch). För familjepolitik, kanske.


Att hon tillhör överheten som inte vill gott för folket är uppenbart. Månen i Krabban är känd för att bli helt orealistisk och passionsdriven när inte Solen driver Månen gott, och här fungerar ingenting riktigt bra.

Justitieminister Strömmer:

Strömmers AK bjuder på ännu ett planetärt krig - Mars har nått maximala 30e graden men så har också girighetens norra månnod (Drakhuvudet), som räknas som planet i fråga om AK efter som den tar över den stigande månens begärsfulla natur. Här kan man undra hur kriget utföll i antiken när astrologi praktiserades med mindre precision än idag. Kunde en stjärntydare ens avgöra i detta fall? Vid kriget beaktas longituden i hela grader (30e),

  • Mars 0:59:06. Knappa en grad nordlig latitud (norr om solbanan 0:0:0)
  • Rahu 0:00:00. Med dagens mått förlorar demonen (mötet mellan sol- och månbanan) kriget med bara en bågminut men Rahus förefaller vara en bättre AK eftersom vi nu har ond universalism på kornet (anhängare av global kapitalism).

Således, ännu en emfas av den dåliga typen av Universalism (Stenbocken/Skytten - där Jord/Eld lätt blir en förråad typ av materiell ambition. Själar som är här för att göra Jorden till en sämre plats, missriktade själar som är här som djävlar vars enda syfte att väcka det goda till liv i hos de många)



 

Inga kommentarer: