Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 3 juli 2024

DN-Lindquist spanar på "ny" svensk överideologi

Spoiler alert - jag utgår här från slutklämmen i Kristina Lindquists utmärkta DN-ledare tidigare i veckan om politikernas plötsliga svenskhet.

I tv-reklamen syns f.n. också andra versioner av samma typiskt svenska drev: en kommersiell skvalradiokanal slår alla rekord i vulgaritet och utlovar i sommartider svenska artister som "sjunger på svenska" - allusionen till dubbade biofilmer misslyckas och styrker bara bilden att det är rasistiska bondtölpar som lyssnar till MixMegapols typiska dussinmusik.

Det ser ut som Lindqvist som en skicklig astrolog utgått från den här bloggens svenska nationalhoroskop och tillämpat konstens alla regler om spegel- eller motbilder i zodiakens olika oppositioner. 

I vilket fall stämmer Lindqvists analys på pricken när Sverige under sin "lilla dödens" period ändå hackar på med kartan från Regeringsformen 1974. (NATO-anslutningar och vidriga DAC-avtal inte formellt tillräckliga för att starta om Sverige från noll.)

I sak anför hon filosofen Theodor Adornos kritik mot den förkrympta hjärnans nationalism och pekar på att hela svenska politikerkåren verkar ha blivit mentalsjuka lik Jimmie Åkesson och producerar floskler om fosterlandet. Istället för att leverera bra politik.

Adornos födelse granskade bloggen för över tio år sedan och vad än var slutsatsen då, räcker det idag med tio sekunders koll av kartan för att se den typiska von Oben-typen som håller sig förmer än småfolket som tyr sig till nationalism (eller astrologi!). Han själv är ju gudskelov narcissistiskt härskarlejon född just som Solen stiger, höjd över alla små perspektiv och just därför kanske den minsta av dem alla. 

Det är sant att Lejonet i öster är en ledartyp, men avslöjande är Lejonascendentens högsta goda (9e huset för religion och filosofi) Här levererar antikens smartaste system att "den första kommer att bli den sista" eller att egoprincipen (Väduren) är den simpla drivkraften bakom Lejonpersonlighetens strävan att bräcka andra eller andras tankar. Ytterst ser man här religionens enkla men raka tanke att Gud Fader önskade sig en Son (Väduren, Barnet, vari Solen är upphöjd)-

Fadern "förhärligar sig i Sonen/Barnet". Detta är den kristna tanke som stals direkt från nyplatoniska filosofin vilken såg samma koppling mellan Den Ena och Logos (Logos är en gudomlig princip men inom universum). I sekulära kulturer eller bland ateistiska människor kan inte dessa högflytande tankar användas, men astrologin ger nu en provkarta på lägre eller mer jordnära uttrycksformer. Luft anknyter inte längre till andevärlden utan sysselsätter sig med sociologiska betraktelser eller sekulär humanism. Det är det eviga problemet att lista ur om Världssjälen signalerar en sjuk tid som manar till en generellt reducerad potential hos de som föds som uttryck för tidsandan. (Den fria viljan är en speciell fråga i sammanhanget.)

När Adorno visar sig ha sin personliga Måne i Barnets - eller egoprincipen Väduren - ser det ut som att han en simpel och självförhärligande narcissist där Lindqvist av ren tur råkar citera något användbart av det han sagt. Men som vanligt är astrologin mer komplex än så, för han har Vädurens härskare Mars i Vågen, motsatt sitt hemmatecken, vilket visar att Adorno brottas rejält med sitt eget psykes beskaffenhet, ev. förädlar det bortom Vädurens normala självfixering. 

Mars anses inte stark i Vågen men det beror att det inte är ett själviskt barn utan söker beakta båda sidor i ett argument och för Adorno lever till en PASSIONERAD (Rajas guna) tankeutveckling. Man kan tänkta sig att han tänkt sig ur den narcissistiska lejonegoismen. Lejonet i öster gör Mars till en "verksam välgörare", ett tredjehusintellekt som är vitalt och träffsäkert. Förr eller senare konfronteras alltid mixen av Våg och Lejonet frågan om lejonets dominans skapar obalans i det sociala.

*****

Men ämnet för detta inlägg var Lindqvists träffsäkra slumkläm, att: nationalismen nu fullt ut har etablerats som "postpolitisk överideologi i det svenska offentliga landskapet".

Här är nationalkartan (för femitelfte) gången:


Det är 11e huset som visserligen inte representerar det allra högsta goda (9e huset inbegriper den högsta andliga nivån som verkar i en individ, t.ex. ett land). Men 11e står för individens mentala helhetsbild, hennes ideal eller ideologi - detta brukade föra gudlösheten och ateisten innefatta även kosmologin eftersom människan en gång hade men numera har förlorat tanken på ett integralt kosmos (vilket gör att ting kan harmoniera - t.ex. människa till planet eller vice versa). 

Detta ytterligare mänskliga syndafall ger matematiska tokstollar som försöker en extremt ensidig skärpa sökt skapa en TOE (theory of everything) utan utsikt att lyckas. Stephen Hawking var vara en i raden som misslyckats förstå det matematikprofessorn Wolfgang Smith listade ut under nästan 40 år med pannan i djupa veck: det var en ren urspårning i "Upplysningens" anda anamma vår tids våldtäkt på den antika världsbilden som räknade med en flerskiktad ontologi - det finns t.ex. änglar men de ryms inte i samma kroppsliga verklighet där de fallna människosjälarna verkar.

Smiths storslagna insikt var att västerlänningens miss var att skilja fysisk-matematisk verklighet från det alla känner som den kroppsliga verkligheten och som redan antikens unga vetenskaper bättre än dagens människor kunde uttala sig om eftersom den inbillat upplysta människan förirrat sig i spekulativ sifferexercis. (Jag kommer att fortsätta pusha för denna tänkare, vars blick för helheten är ett genis.) Smith liknar dagens astrofysiska hjältar vid föga mer än underhållare som drar in pengar till sina vetenskapgrenar, vid sagoberättarae - exakt den anklagelse de duperade anhängarna - "scientisterna" - anklagar antikens kunskap för.

Fysikern sysslar bara med en abstraktion av den kroppsliga verkligheten - att bryta loss representativa siffror och göra dem verkligare än verkligheten själv var vår civilisations felsteg. Människan har f.ö. inte ens rätt psykisk utrusning att förnimma högre världar, med mindre de bokstavligen är "gudabenådade" och har en större än normal del av det himmelska i sig. Har kommer man direkt in på astrologins hemliga budskap - det ÄR skillnad på folk och folk. 

Astrologins uppsättning av förnuftsprinciper (logoi) visar vad som ingår i universum under en viss tid eller tidsanda. För ett fåtal finns högre medvetandetillstånd som ser mer, men den stora massan har en mycket läng väg kvar och anknyter till Smiths påminnelse av att det faktiskt existerar två typer av tid och där kosmisk tid är den som upplåter sanningen om Evigheten, steg för steg (inte att förväxla med evolution, detta är vad Platon talade om och som astrologin gömt som en dold lära).

Folk och fä: hellre än en depraverad Eld-typ som Hitler en bokstavligen jordnära praktiker utan fallenhet för abstraktioner i det konkreta Jord-elementet. Ur det himmelska medvetandets nivå är det självklart att varje helgon balanseras ut av en syndare och varje gråsten av en eldens ande. Helheten kräver allt. 

Men för den jordiska människan duger det inte att leva orättfärdigt / i en privilegierad samhällsklass och rycka på axlarna åt att "karma" existerar och naturligen ger var själ vad den själen tillkommer. Sådant slingrande inför ansvaret för vilken ideologi men väljer skapar usel karma för ett kommande liv!

Eftersom kristendomen saknar sin tidiga historia är många jesusberättelser missförstådda, som den där "den rike mannen" får regler för att förtjäna evigt liv.  

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Markus%2010%3A17-22&version=SFB

Han halvt invänder och säger att han gjort allt detta och får då det ultimata rådet av gurun Jesus att gå och sälja allt han har och förena sig med de fattiga. Detta är inte att göra en omvänd "klassresa" utan en bokstavlig referens till gruppen "de Fattiga" (ebioniterna) som var en av Dödahavssekten (esséernas) självbeteckningar (Ljusets barn var en annan). Markuspassagen är ett av flera bibelställen där Jesus rekommenderar det disciplinerade munklivet som det ultimata steget för den som verkligen vill hitta sin eviga själ medan alltjämt en av de döda i den grotta av mörker som är hur Jesus på annat stället beskriver den stora massan.

*****

För att se genialiteten i Lindqvists formulering om den "överideologi" som drabbat landet är det bara att studera Sverige-kartans 11e hus och där klargöra vilken landets ideologi är (åtminstone fr.o.m. 1974 och mycket möjligt en symbolik som går längre tillbaka, till äldre Sverige-horoskop och deras förnuftsprinciper/logoi.

Enligt kommunicerandet av den nya regeringsformen (formellt midnatt 28 februari) blir Sverige ett land som utåt vill visa sig jämlikt (Vågskålarna) och inte minst neutralt (där är ett argument för att Sverige faktiskt dog under pågående "lilla dödens planetära cykel" under vilken vi hittills valt båda NATO och sedan det groteska DCA-avtalet med imperialisten USA).

Men Lindqvist talar nu inte om nationens 11e hus i Lejon-kungens tecken utan om landets uppkomna Överideologi när alla politiker låter som halshuggningen från Franska revolutionen snart kan vara verklighet (Macron kommer att försvinna sitt innevarande mandat). 

Att ha Lejonet som ideal i Sverige 1974 är bara falskt spel för gallerierna (svenska folket) vilket bloggen ofta upprepat. För fem har tillskansat sig konungens (och den yppersta elitens) 5e hus om inte just Lejonets Sol - men i Vattenbäraren (med bäring på ideologiska ting). Sveriges elit bestal kungahuset på dess politiska makt och gjorde kungafamiljen till ett PR-verktyg för att smörja utlandet i exportaffärer. De fick riklig kompensation och har spelat detta skamliga spel länge nu. (Här har bloggaren gjort en helomvändning efter femtonårig kontakt med nationalkartan. I början var jag emot landets republikanska strömmar, idag står det tydligt att landet förlorat sin väg och är "andligt" stendött.)

Om den detroniserade Lejonkungen under många år varit i 11e har en bistra verkligheten varit att husägaren Solen nu istället är landets "folkligt valda" statsminister. Men Solen i Vattenbäraren i 5e husets kunga- och elithus representerar inte folket utan creme de la crème av den svenska eliten och det är nu under Åkesson (Satans stjärna) och ja-sägaren Kristersson Sverige som det fulaste av klassamhällen uppstått. Medierna har fullt upp att spela dubbelspel och båda den Ägande Eliten men också påvisa orättvisor - dock inte utan att ge den skyldiga överheten chans till "replik". Det är samma röta som public service förmenta opartiskhet. Förklaringen har den indiska astrologin vars ödescyklar visar hur Sveriges kantrat snabbt, nästan varje ödescykel styrs av elithuset och landet drivs medveten till undergång av alla dem som plockar ut pengar ut det gemensamma.

Så egentligen är Lindqvist en medlöpare till den pågående plundringen av det svenska folket. Hon kallar nationalismen en NY överideologi (signerad Jimmie "Satan" Åkesson), men hon talar om samma gamla dynga som står ÖVER 11e ideologihuset: Det är bara (om nödvändigt) att bokstavligen vända kartan och studera elitens 5e hus som en annan och överordnad ideologi till det som tecknas i 11e. 

Tillfällig ägare till 11e är Solen, ytterligt stark i sitt eget naturliga hus, det femte. Här uppstår en paradox. De två är i själva verket olika sidor av samma ideologi. Positivt i den meningen att Sverige är så obegåvat att det är lätt för t.o.m. en genomsnittligt begåvad medborgare att genomskåda elitens ränker (och hela PR-industrin ingår i nationens låga propagandanivå). 

Ingen i övriga världen är intresserad av hur Sverige blåser blå dunster i solögonen på sina egna medborgare, och inom landet saknas som sagt intelligensen eftersom staten undanhåller folket erforderlig bildning. USA - rovdjuret - spelar för övrigt sitt spel så mycket bättre än svenska politiker, att det här landet bara blev en munsbit för stormakterna som just nu åkallar framtidens tidsanda - den multipolära och genuint sociala Vattenbäraren. (Inte alls av samma låga typ som Sveriges soltecken.)

Om man med indisk metod räknar till 11e steget från folkliga Månen-i-Väduren (i 7e huset) hamnar man återigen i den "verksamt onda" elitens 5e hus som nu också gäller som indikator för både landets och folkets Överideologi!

Sveriges medier (Merkurius) har effektivt gjord de rätt lågutbildade svenskarna till ett mentalt slappt folk som idealiserar exakt vad eliten driver dem till. Därför är den svenska demokratin ett tomt ord. Svenska är djupt påverkade långt innan de beslutar vart Sverige ska gå. I vissa frågar ber Överheten bara folket tiga still medan andra beslutar: inte ett ord hade folket i NATO- och DAC-frågan. Lite tomt spel i plenisalen inför en DAC-omröstning som var given på förhand. Ett sorglustigt skämt hur det svenska Luft-dominerade horoskopet mest ser ut som en självhypnotiserad varelse som lever i falska föreställningar om det mesta, 9e filosofihuset är så svagt att viljan att genomskåda de egna myterna saknar verklig kraft.

*****

Rekapitulation av några huvudpunkter

9e filosofihuset (det bästa att ha i ordning) ägs tillfälligt av Merkurius, intellektet, som för Vågascendenten är en tillgång. Här sviker astrologin sina studenter om den inte inspekterar alla aspekter. Tyvärr är den hämmande södra månnodens inverkan här på landets goda Saturnus en indikation att både intellekt och dess gränser verkar snäva. Är svensken lite inavlad eller dum, som elaka tungor i utlandet vill ha det?

Vi måste spåra vidare. Niondeägaren Merkurius står ypperligt i 5e elit- och goda karmans hus och här antyds att åtminstone eliten kan tänka, läsa och skriva. Hur väl beror dock på Sverige "i tiden" - nationer fluktuerar i olika avseenden beroende på hur den hinduiska astrologin ser dem gå igenom grundhoroskopets planeter. Vissa tider är bättre än andra...

Kartans knepigaste del är hur Solen/Ledaren eller ledarskiktet och den Högsta Kasten/Storfinansens Jupiter hanterar turen att befinna sig i det karmiskt privilegierade 5e huset (detta är helt klart god karma från åren då socialdemokratin gjorde sig kvitt Fattig- och Lortsverige. Men Vågascendentens rättvisepatos tackar nej till diktatorer (Solen) och även till en självupptagen Överhet av rika. Båda planeterna blir därför "verksamma illgörare" och för skada med de fördelar landet tidigare skapa sig. Nu sår rikedomen onda frön för framtiden samtidigt som de villigt säkrar sina egna elitpositioner (Jfr. kritiken mot socialdemokratin som t.o.m. börjat sjunka in i partiet - de har blivit ett monster).

Numera är det i princip ett elitskikt som tar död på Sverige och kortsiktigt suger ut landet!

Och hur påverkas niondehusägaren Merkurius (själv en kapabel räknenisse) klämd mellan dessa gigantiska men verksamma illgörare? Hur mycket försämrar landets välskodda elit hälsan för Sverige som helhet (samtliga klasser)? Under Sideriska siktets senaste fem år har det visat sig att kartan är rejält skadad, trots flera fördelaktiga hus. Mest kanske för att "den onda" välstånds-Jupiter har sin tid nu (2020-36). Sämsta tiden att leva i Sverige. Men tidigare genomgångar av landets planetära cykler visade att den onda Finansiären låg i bakgrunden och styrde även när välfärdsamhället privatiserades, blev vinstsuktande och alla apotek flyttade till Stockholms innerstad. Sveriges sammanbrott började därför långt innan innevarande Jupiter-cykel och egentligen redan med regeringsformen 1974...

Detta var tiden i Sveriges historia när det visade sig vilken oerhört skada den lilla eliten och alla inbillningssjuka borgare som trodde de tjänade sin sak orsakade landet. Ond  rikedom är ren självdestruktivitet eftersom den uppträder som självgod och genuint obegåvad. 

Det är omöjligt att säga när dumheten satte in. Vikingarna navigerade väl på vatten men var rövare och skitar men historien drivs av Fader Tid och det svenska kapitlet började knappast där. Vad man vet är vad som måste göras här och nu, vad man måste ta ställning för. Bloggens föraning om att Sverige tar slut 2036 (Stora döden) eller åren snart därefter har stärkts av det sätt politiken drivs i landet (mycket möjligt att den utpekade tiden har med klimathot att göra.) Men redan under Lilla dödens korta sub-cykel förklaras alliansen med en förlorare (USA) uttrycka den självdestruktiva onda rikedom (tillväxtfilosofi gäller också imperialistisk geopolitik både från Ryssland och USA).

Om man som Sverige startat med svaga Saturnus-bromsar är utsikterna usla. Inget går Sveriges väg. t.o.m. ambitionen att tvångsförflytta arbetsslavar till Norrland, gruvorna och batterifabrikerna ser ut att vara i farozonen under den långa och misslyckade perioden av ond Jupiters välde.

Håll koll på "gudomliga Jupiter-Macrons" öde framöver. Han en generell fingervisning om vad Sverige har framför sig 2020-36. Om det stämmer att cyklarna börjar hårdast har USA-NATO:s lätta maktövertagande redan inträffat (USA som den onde rike mannen). Då blir det Stora Döden (Saturnus-cykeln) från och med 2036 som blir nästa chockupplevelse för vad som nu är värt att kalla "Sverige" vid den tiden.


Tillägg

Bloggen har länge sökt nyansera 5e "elithuset" genom att skilja den onda rike mannen (Jupiter) från en diffus medelklass som mangrant, fast beroende av självbedrägeri, tror de "hänger" med den rike mannen, är hans entourage.

Timmarna efter att jag kommit ihåg att rättstava det här inlägget (240703)  visar sig i DN - där allt började ned Lindquist skenbart intelligenta kommentar - en genuint bra text som glider in på samma ämne, att jag väljer att citera en bra bit:

Historikern Christopher Lasch [beskrev] framväxten av en ny elit som sliter USA i bitar. Om fabrikörerna och grosshandlarna var rotade i en bygd, där de nickade hej till sina anställda på gudstjänster och basebollmatcher, skymtade han nu en mer världsvan överklass som kunde resa och finansspekulera var den ville, och som inte längre behövde se vanligt folk i ögonen. En elit som ser på världen som en ”global basar” och föredrar ”exotisk musik och exotiska stamseder” framför att umgås med sina mediokra släktingar på glesbygden. ”Man kan undra om de över huvud taget uppfattar sig som amerikaner.”

https://www.dn.se/kultur/leonidas-aretakis-det-ar-sverigedemokraterna-som-ar-eliternas-revolt/

Aretakis citerar även en annan röst som i princip upprepar den här bloggens definition: Ordet [elit kan] gälla ”vem som helst som innehar en officiell position – må det sedan vara statsministern, direktören eller ordföranden i den lokala bridgeklubben”. 

Men Sideriska går längre genom att 5e elithuset är som en bläckfisk vars armar tränger in och korrumperar en mängd av Sverige-kartans husområden via tillfälliga ägarskap över multipla hus eller planetära aspekter.

DN-debattören upprepar i nya ord också Sideriskas tal om 10e riksdagshuset (här ägt av folkliga Månen) som en skendemokrati men där den egentliga härskaren är 5e husets sammansvärjning som ser till att folkviljan gång på gång körs över:

"Högerns knep är att få oss att glömma direktörer och politiker genom att peka fingret mot mindre mäktiga grupper" 

Och detta sker, som bloggen ofta sagt, genom att mediernas Merkurius ÄR ÄGDA så det stinker upp till höga himmelen av Storfinansens verksamt onda Jupiter (läs: Bonniers och Schibsted). Bonnier/DN måste vara sturskt självsäkra om att den rådande ordning förblir som publicerar Aretakis alster. 

Förklaringen därtill har Sideriska skrivit nog om. Det svenska horoskopets Måne är perfekt undersätsig och lojal mot den överhet den t.o.m. idoliserar. (Minns Carl Bildts gröna råttkavaj - fet självironi att bekänna färg på det viset. Grönt som penningens färg och råtta för som ett skadedjur eller en viss mentalitet.)


Inte kan den här bloggens få återstående läsare undanhållas Leonidas Aretakis remarkabelt "rationalistiska" horoskop. Med tanke på att Jord-elementet representerar själlös materialism i den nyplatoniska variant där de fyra elementet representerar mer än sinnevärldens beståndsdelar fascinerar det varje gång en bra tänkare visar sig som en icke-materialist även om det var i orättvis materiell fördelning hela vänstern har sin upprinnelse. Men senantikens störste tänkare var nyplatonikern Proklos (från Syrien) - den siste store ledaren för Platons Akademi (taggad 12 gånger så här långt). Hans karta skiljer sig inte mycket från Aretakis och den senares är till och med mer intressant på vissa sätt. 

Jord-elementet är så perfekt det kan bli, alla tre tecknen har sina härskare i något annat tecken av samma element. (Men minns britten Charles Carters varning: trianglar i ett element kan tvinga ihop individens öden med de mångas - här således materiella öden).

Solen i den ideala sociala människan Vattenbäraren förstärks här av sin perfekta vän Jupiter (den Stora Välgöraren) som gagnar Vågen, också ett av de genuina mänskliga tecknen (jämlikhet och rättvisa). Detta så långt bara månascendenten granskas.

Aretakis är mycket av det Sverige-kartan så gruvligt misslyckats gestalta! T.o.m. den giriga månnoden (Rahu) beter sig bättre än normalt för sublunära kryp eftersom den verkar i intellektuell Luft (supralunära Tvillingarna) och generellt förefaller förvandlas till en välgörare eftersom den styrs av intellektuella Merkurius som här är enastående stark förnuftstecknet Stenbocken (med Saturnus stabil i Jord - mycket av hans text uppehåller sig vid de materiellt stabila - den verkliga eliten). 

Brist på klockslag gör det svårt att säga något mer, med det urval av metoder den här bloggen fastnad för. Men av de ytliga metoderna ser man direkt vilken skillnad i tankeskärpa det är mellan en grön-brun högersosse som Damberg eller en helt dekadent och även här grön-brun halvfascist som Ebba Bush. Folk tungt under den sublunära sfären kan helt enkelt inte tänka ärligt kring sin ideologi eftersom den är en falsk chimär. Det hinduerna kallar Maya, materiens illusoriska bländverk. Återigen: så säker Bonnier måste känna sig som publicerar Aretakis. Förmodligen medveten om att svensken har sjunkit så lågt att de läser orden men utan att egentligen förstå. Alternativt har det skett en palatskupp på som ingen hört om än!



tisdag 2 juli 2024

Dissar en födelse typ 1970 men fastnar strax vid nästa

 

 

Läser Svenskt Närighetslivs chefekonom härja mot LO:s försök att få svenskarna att reagera på arbetsslaveriet i landet, men lyckas inte uppbåda någon entusiasm. 

https://www.expressen.se/debatt/forslaget-om-kortad-arbetstid-ar-populism/

Sverige har fastnat mellan två världar - via NATO-anslutningen helt klart oförmöget att ta steget över till överlevarländerna, de som kommer att få delta i bygget av nästa mänskliga civilisation (Vattumannens tidsålder) som redan knackar på porten. 


Hur förverkad och ointressant är inte en människa som Sven-Olov Daunfeldt som mentalt lever kvar i en död (eller snabbt döende) världsordning? 

Det är en ockult sanning av det vi kallar verkligheten är  en skugga som utspelar sig med ett eftersläp. Det "utvalda" fåtalet i varje generation lever på den högre, själsliga verkligheten där det verkliga NUet utspelar sig - jämför Platons fångar i grottan - de fallna och fångade själarna på jorden som falskt upplever sig men egentligen bara är skuggor av sina himmelska jag.

Men tydligen ligger något i chefekonomens födelseår 1970, för nästa rubrik i Expressen som fångar ögat leder till argentinska anarko-kapitalisten Javier Milei, född samma år. Han drömmer sin lägre och irrationella själs drömmar om att få tillhöra västvärldens "fria" kapitalism.

(Den nivå i själen som producerar drömmar om natten tillhör lägsta segmentet i den högre verklighet som föregår dagaktiva egot. Månen kan sägas sanndrömma ur kroppsjagets perspektiv. Men det är själens nu-verklighet, i full färd med att kollektivt med andra själar konstruera sin morgondag på Jorden! Vissa drömmer om mindre världar, om egna familjen, andra drömmar som politiker, om hela nationers öden...)

Chefekonomen hade otur detta år eftersom den tillfälligt ynkliga tidsandans Saturnus blir hans egen ATMA KARAKA i nybörjaren Vädurens ultimata 30e grad. Ingen annan planet dominerar  ego-principen så som denna och visar att vi just nu lever i självintressets totala mörker - runt denna generations tid att leva sker västerlandets faktiska undergång.

Bloggarens tonår koinciderade med tiden då reggaemusiken från Jamaica var i ropet (Karibien som USA:s skitiga bakgård) och texterna berättade sånger för den analfabetiska ö-befolkningen om världens eländiga tillstånd. Undertecknad lärde sig på denna underliga bakväg om USA:s svinaktiga politik och försök att bryta sönder de länder som valt den socialistiska vägen. 

Det saknades inte sånger för befolkningen som lärde dem om den krigsprofiterande utrikesminister Henry Kissinger (senare tilldelad Nobels "fredspris" av den NATO-norska Nobel-kommittén). På en tolvtumssingel en hjärtskärande sång om missförhållande i San Salvador under USA-imperialismens högtidsstund av politisk manipulation. Inte riktigt Argentina, men nära nog. Norbergs artikellänk härnedan berättar om att argentinska ministerns högra hand har sunkiga åsikter om militärjuntan som fördömdes i låten "San Salvador" från 1979 - upprinnelsen till detta inlägg.

Utvikning. "Tolvtumssingeln" (t.ex. Royal Rasses "San Salvador") var ett analogt medium med en spellängd som passade diskoteken - låtarna i förlängda och dansbara versioner. Föreställ dig ett disco i tredje världen på 1970-talet där den fattiga befolkningen står på dansgolvet och svänger till radikalt politiska fördömanden av västimperialismen som givit dem DETTA som sitt enda liv - vilken rubbad värld människan skapat sig!

*****


Intressant att läsa Expressens debattartikel av frihandelsfanatikern Johan Norberg om Argentinas president Milei - precis likt moderata fd finansministern Anders Borg startade han i ett anarko-kapitalistiskt läger och återigen anas via födelseåret 1970 en koppling till ekonomen (chefstyp!) från Svenskt Näringsliv. Det måste vara Saturnus som håller på en hemlig nyckel här.

https://www.expressen.se/debatt/ar-javier-milei-en-pragmatisk-liberal/

Även här är det den "fallna" Saturnus i egoprincipens Vädur som indikerar att han är ETT MED VÄRLDSSJÄLENS MINST UTVECKLADE TILLSTÅND och kan inte bli annat än som drömmar om primitiv amerikanska målsättningar (barnets egofixering som dominant princip).

Väduren har gott i sig som naturlig del av världsalltet men grunden i den sublunära världen (människans värld) är denna: härskare är den mörka eldens Mars och kvaliteten Passion (Rajas guna) blir därefter, helvetisk och subjektiv passion (Jorden är ett lokalt och fallet tillstånd). 

Vädurens funktion som zodiakens start vid vårdagjämningen är den västerländska traditionen men intressant nog har babyloniska anteckningar hittats där Mars står högst i listan för de antikens planeter. Assyriologen Francesca Rochberg återger en babylonisk lista vars logik möjligen kan tydas via senare indiska och hellenistiska traditioner:

1. Månen (Sin), 2. Solen (Shamash), 3. Jupiter (ackadiska?) 4. Venus (Dilbat), 5. Merkurius (Shihtu), 6. Saturnus (Kajamanu), 7. Mars (Tsalbatanu)

Man kunde tro att Månen, snabbast av dem alla och närmast Jorden, är en logisk start men som synes faller den hypotesen direkt. Däremot tycks Sol/Måne grupperade precis som den Stora och Lilla Välgöraren (Jupiter, Venus) är det och därmed ett passande avslut i den Stora och Lilla Illgöraren (Saturnus, Mars). 

Hur Jupiter kan vara okänd och samtidigt förekomma i en lista? Rochberg återger en senbabylonisk (ackadisk) förteckning och översätter bakåt (till sumeriska). Det tycks saknas belägg för hur Babylons skyddsgud Marduk/Jupiter betecknades i äldre/sumerisk tid.

(Obs. Mileis födelseklockslag troligt men föremål för diskussion hos astro.com.) 

PASSIONENS KVALITET: 5 PLANETER
MÖRKRETS KVALITET: 1 PLANET
LJUSETS KVALITET: 1 PLANET

Presidenten påminner om Sveriges sammanbrott under radarparet Reinfeldt och Borg. Här är "stridshingsten" Reinfeldts svårkontrollerade koppling mellan Månen (begären) i näriga och instinktiva Krabban. Den har inte någon omdömesgill ledning när Solen står i rationell Luft som mest ägnar sig att efterrationalisera den grundläggande begärsnaturen och söker legitimera ett liv på det biologiska djurets nivå. Månen i Krabban slår ut en svag Sol och här är det uppenbart eftersom Våg-Solen undermineras av ett annat begärsfyllt Vatten-tecken. Vågens härskare i Skorpionen (minns samma obegripliga klimatfördärvare Romina i sittande svensk regering).

Solen i Vågen är ett genuint mänskligt tecken men kommer inte till full rätt med ett irrationellt lägre själssegment som passar utmärkt som biologisk markör men inte som filosof eller ideologi i bättre bemärkelse. 

Att söka frigöra "apan i oss" handlar om näringslivets ambition att hålla mänskligheten bojad i låga begär eftersom de har produkter att marknadsföra. Räkna till dessa falsariets ideologer den korrupt-passiva finansminister Svantesson till Reinfeldts typ (Sol och Måne dock i omkastade tecken). Hon tillhör likt chefsekonom Dunfält de lakejer som söker bevara Överhetens avsevärda privilegier gentemot medborgaren i allmänhet och det är inte utan att bloggens tidiga påpekande kommer åter: i värsta fall är Luft/Vatten-mixen otroligt självbedräglig och en som gärna gömmer en lögn bakom en annan.

*****

Att jämföra kvaliteternas numeriska representation är "lågnivå" ("den djupa världssjälen"?) men ger ofta tydliga tecken. Passionen (Väduren, Krabban, Vågen, Stenbocken) dominerar, men är det passion för Ljuset eller Mörkret?

För Mileis Tvillingaascendent (en sambandsofficer eller medlare) är inte egoistiska Mars någon tillgång utan tvärtom en verksam illgörare, så Mars-Jungfrun i Ljusets kvalitet är i dålig position från början. Dessutom är Saturnus ännu i sena oktober Världssjälens karaka (signifikator) och indikerar att principlöshet i princip råder och utmärker "denna avfallna generation".

Och än värre för politikern: den lilla illgöraren Mars står i 3e 4e intellektshuset och skapar en dubiös mentalitet som sedan angriper (via 90-gradersvinkeln) den harmoniskapande Venus som är skadad genom det martiala tecknet Skorpionen och således angripen från Skorpionens egen härskare.

Likväl är det intressanta huvudspåret att båda männen tillhör 1970 som ofta nog har Saturnus sent i Väduren som ett slags grundvärde för Världssjälens kollektiva tendens och AK-markeringen gäller även Mileis.

(Här finns dock den indiska åsikten att Mars i 3e skulle vara en användbar position och paralleller mellan svärdet och pennan dras. Men mot detta står att den regeln inte gäller när den verkliga skrivaren Merkurius positiva tecken Tvillingarna stiger i öster, som här.)

Till råga på allt är Venus, svagt placerad i 6e huset för fiender, disponent över alla planeterna i Vågen! En vansinnigt korrupt natur som kämpar mot många spöken signaleras från himmelen och Zelenskoj älskar förstår Mileis eftersom han dragits till en liknande roll. 

Se hur folk väljer att gruppera sig och men ser vilka morgondagens förlorare är. En ny tidsålder står för dörren, och den handlar inte om pengar, frihandel och annat bedrägliga glaspärlor åt naturfolken. Varubyten tillhör en äldre planet Jorden och människan borde ha kommit längre nu, när vi alla introducerat oss för varandra och visar vad vi står för... 

Räknenissarna av lägre typ kan vara ett utdöende släkte och tecknet på det är det kvantifikationens vanvett alla nu ser i Big Datas tidsålder. Men lugn, sifferfolk och bankirer kommer inte att styra nästa värld. Det är stora förändringar på gång. Natt efter natt har jag i den själ som redan lever sitt nu i det som är vakenmänniskans morgondag - slafsat runt i sanka och leriga landskap. Drömmarna tycks ofta utspela sig i Göteborgstrakten (jag lämnade för Stockholm vid 13). Det tycks som om klimatförändringar reducerat Sverige till en enda dypöl.... Att Göteborg ofta förekommer i mina drömmar (i framtidsversion) beror förmodligen på att själen gillade sitt liv som pojke runt 12. Intressant tid att ha levt i.


Bonusspaning från vinylskivans era.


Kanske Royal Rasses första europeiska skivsläpp (1976). Darrande lovsång till "kärleken som den borde vara" (inte USA:s form av kärlek). Det brittiska skivbolaget hade verkligen ingen koll: tycks referera till bandledaren två gånger som olika personer, Lincoln Thompson hade artistnamnet Prince Lincon [sic]. Första generationens invandrare i England från Tredje världen - samma värld som dagens Sverige. Vem sålde ut svensken och berövade henne både tanke och språk?

"Prince" Lincoln har händelsevis fått ett tidigare inlägg, sin obskuritet till trots:

söndag 8 augusti 2010:

Saturnus-Lejonet, kunglighet & reggae