Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 29 oktober 2010

Örebromannens horoskop - igen

Det händer för lite i världen. Här råkar jag efter Örebromannens fortsatta erkännanden (AB) skriva ett nytt inlägg om honom lyckligt omedveten om att jag redan gjort det! Jag memorerar verkligen inte rötäggens horoskop vilket är synd. Det man inte registrerar på djupet är missade chanser att lite längre fram se samband!

Visserligen leder Väduren och Oxen statistiken över brottsdömda soltecken på bloggen. Men Skorpionens tecken tittar påfallande ofta fram vid sexualmissbruk eller -brott eller män som Swartz, grundare till ett telekombolag och fanaatisk förespråkare för sex på nätet. 

Häromdagen noterade jag att alla tre Arkelstens bjudresor innefattade hennes "sataniska axel", Shell och RFSU var skorpionändan (olja och sex). Finlandsresan till ett kärnkraftverk förefaller också representeras Skorpionens nedbrytning av materiella partiklar - här klyvningen av atomkärnor för att alstra energi. Inte så väsensskilt från Skorpionen som komposthögen!

Det är den ömsesidiga receptionen mellan Skorpionens och Stenbockens härskare som ännu en gång ser misstänkt ut! Problemet är att jag inte memorerat vilka andra rötägg och problemhoroskop som haft den.

Jag hade redan tidigare skrivit om Örebromannen och färgkodat elementen för att indikera bristen på Eld. Den här gången färgar jag de tre kvaliteterna. Här är båda kartorna.



Logiken bakom det potentiella problemet med den här ömsesidiga receptionen är begriplig: Saturnus drar en snäv gräns i sexualitetens tecken, vilket kan skapa frustration.

Därtill stryper den Mars som befinner sig på Stenbockens saturniska domän. Tidigt i bloggens historia kommenterade jag att Mars "upphöjdhet" i Stenbocken just berodde på att dess naturliga tendenser till enkla lösningar (våld) hölls i schack genom vistelsen i "övervakaren" Saturnus fysiska tecken.

Sanningen är nog att det är svårt att av bara dessa faktorer avgöra om Saturnus representerar en moralisk självkontroll eller om den står för "sexuell fixering" i detta tecken, eller som "naturlig översittare i sexuella ting". När den psykiskt sjuka sedan grips förvandlas istället Saturnus till "lagens långa arm och begränsning bakom lås och bom". 

Det saknas uppenbarligen information via födelsetimman, eftersom soltecknet ser harmlöst ut (en fallen Sol och Venus i härskarläge, därtill gynnad av Jupiter i en neutral placering i Vattumannen).

Men på det som finns skulle jag tro att vi ännu en gång ser "korruption vid översättningen" från det instinktiva Vattenelementet till individens medvetna och rationella världsbild (Luftelementet). Det är Månen med giriga Rahu som i Vatten disponeras av Jupiter i Luft.

Det finns med andra ord ett ansenligt "luftslott" eller kraftfulla mentala anfäktelser (Jupiter överladdar Sol-Vågen), samtidigt som den fysiologiska hämningen eller vad det nu är i Skorpion/Stenbock söker förneka sexuell utlevelse.

Horoskopet är underligt, men jag hade säkert missat det om inte redan mannens mentalt förvrängda världsbild varit känd. Ännu ett fall där två "astrologiska komplex" verkar till synes isolerat på var sitt håll i horoskopet men som tillsammans skapar något helt annat! 

De här fallen är viktiga att fundera över, för jag misstänker att det är här även rätt skickliga astrologer går bet, som i testet där de skulle bedöma en människas lämplighet med barn och där testarna förrädiskt bjöd dem att bese barnamördaren John Gacy! (För övrigt med den i mina ögon allt mer suspekta Månen i Fiskarna - det här känslolivet kan det bli vad som helst av!)

Naturligtvis syntes kopplingar till barn och astrologerna bekräftade en tendens till "hand med barn". Men de blev lurade av experimentledaren att bara titta efter det positiva! 

Det skulle inte vara svårt att i ovanstående horoskop se en fantastisk älskare. Jupiter välsignar Venus plus Solen i alliansens tecken. Men budskapet i Skorpion/Stenbock tyder på något helt annat. Tidpunkten hade troligen avslöjat vilken av de här två tendenserna som dominerar, och en inte särskilt vågad gissning är att den saturniska repressionen dominerar. Det som kommer ut ur en sådan är förvrängd lusta.

*****

SvD: "Lilla sinnesundersökningen" på Örebromannen.

Inga kommentarer: