Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 22 juni 2024

Amerikanska public service överlägset Sveriges fulvinklande medier!

PBS - the Public Broadcasting Service (an organization in the US that broadcasts television programmes to local stations that do not show advertisements)

The PBS was established after the Public Broadcasting Act (1967) and is supported by money from the US government, large companies and the public. PBS is known for broadcasting programmes of good quality, such as Sesame Street and the National Geographic Special series. Many of the best British programmes are shown on Masterpiece.
 
 
Jämfört med dagens otillständiga svenska public service åtminstone ges amerikanska folket möjligheten att slippa desinformeras om landets egen, skämmiga utrikespolitik.
 
Här ett PBS-transkript för att hjälpa de få amerikaner som verkligen vill förstå Ukraina-problemet  är  överlägset det vansinne av propaganda svenska medier spyr ur sig, särskilt nu när Sverige knäböjer inför den stora imperialisten som Ryssland bara är en skugga av. 
 
PBS visar hur svenska journalister väljer en falsk bild av Ukrainas egen vinklade historieskrivning medan sanningen är att landet knappt har någon historia som självständigt. Fascinerande har det sin början i Rus, (som tidigare nämnt) de skandinaviska rövarband som upprättade små utposter på som det nu kallas ukrainsk mark. Därifrån reste de vidare österut för att fånga inkomstbringande slavar och stjäla eller, om de var i underläge le inställsamt som krämare och idka handel. Jag utgår från att det är en slump att länderna i denna historiska brytningstid båda råkat välja en gulblå flagga.


Länktiteln ser ut att ta parti för Ukrainas självständighetssträvan men det pålästa innehållet ger inte något vidare stöd för den skrivningen. Som sagt, skyhögt över svenska mediers avsiktliga frisering av den verkliga historien för att få Ryssen att se maximalt ond ut och distinkt sjukliga historiesjuka presentationer som söker påstå att ryssen är så "annorlunda" att vi (det egentliga skumrasket) knappat kan förstå folket.
 
Ukrainas förflutna kastar ljus över varför Sverigehoroskopet t.o.m. idag är stendött i 9e sektorn för filosofi och religion:
The material wealth of Rus' contrasted greatly with the poverty of its spiritual culture. Let me give just one example: from the moment of adoption of Christianity up to the early 17th century, the number of books circulating in the Rus' lands was the same, equal to the number of books in a library of a Byzantian monastery. Historians discuss why Rus' was so "silent". ...[maybe]  the Rus' elite invested so much effort into fighting the steppe that nothing was left for developing culture. ... According to an apt remark by historian Yuri Slezkine, "Nations are book-reading tribes". If there are no books, there is no nation.

https://ukraineworld.org/en/videos/what-medieval-rus-has-do-ukraine

Nya NATO-chefen Mark Rutte och den skurkaktiga moderaten Anna

 


Någon mer som noterat hur Anna Kinberg-Batras egocentrism (Väduren = egoprincipen) övergått till opersonlig nedtoning av sig själv på sistone? Hon uttrycker sig i passiva meningsbyggnader och opersonliga generaliteter när hon nu inser hur rejält hon trampat i klaveret. Samtidigt kanske hon ber en bön att hennes verkliga brott inte ska uppmärksammas utöver en debattartikel i Expressen. Hon är ägd av bankerna, tydliggjorda via Sverigehoroskopets verksamt onda rikemansplanet Jupiter.

https://www.expressen.se/debatt/felet-med-batra-ar-inte-att-hon-anstaller-vanner/

I det här läget gör bloggaren en av sina mentala saltomortaler och noterar hur hon förefaller lösa ett problem med holländaren Mark Rutte som efterträder olycksaliga Stoltenbergs roll - boss för förtäckta imperialismvärnet NATO (så kallad "fredsorganisation" fast det mesta tyder på att den spelat ut denna roll och blivit en krigare för västkapitalismens sak).

Rutte såg nämligen så barnsligt pigg ut på ett foto att lunchklockslaget för okänd födelsetid, här Fiskarna inte verkade stämma. Hos bloggaren framkallades en aning om ett "dubbelgångar"-fall mellan honom och Kinberg-Batra. Den senare har Solen i Vädurens första grad. 

Och ännu en gång förbluffar den sideriska zodiaken. Astrotheme.fr visar sig välsorterad när det gäller européíska politiker. Ruttes kända födelse tidig kväll flyttar fram hans Måne till exakt den korrupta moderatens solposition och det frekventa barnalika från Väduren får sin bekräftelse! 

(Astrologins mest frustrerande gren eftersom "dubbelgångar"-tanken inte alls stämmer eller kanske är mer komplicerad ån någon kan föreställa sig.. Likheter utan astrologiska parallellker kanske kan skyllas på okänd födelsetid för den ena eller båda. Just här bekräftades att 18:53 för Rutte gav en gradexakt matchningen av kvinnans Sol med Månens "spegellika reflex" hos mannen. Kommer morgondagens vetenskap att upptäcka samband mellan astrologin och det mänskliga genomet?)

 
Ruttes klockslag förklarar också varför Trump sagt att han "gillar karln". Jag har länge noterat hur gillande verkar strömma genom tv-rutan och celebriteten tydligt matchar betraktarens karta. Positiva krafter verkar även om man kanske inte alls uppskattar den andra rent ideologiskt. (Människor med svag Luft tänker naturligtvis inte på det viset, för många är det bara kropp som gäller. Smink-Bianca och hennes förledda unga följarskara visar hur ytterligt lågt Sverige sjunkit.)
 
Här är det en tydlig bildning mellan männen. Trump har en påfallande stark Lejon-personlighet med direkta (och t.o.m. plumpa) krigaren Mars i öster. I Ruttes Lejon-ascendent med dess härskare Solen i distinkt opposition västerifrån, känner Trump igen en av "sin sort" (Mars och Solen är planetära vänner). Trump känner tydligt att Rutte inte utgör något hot eftersom Mars har en starkare världslig position än européens döende Sol (i 7e men under horisonten).

Jag var redan utifrån antagandet om en Mån-Fisk medveten om att hans del i Mörkrets kvalitet var mindre än de obehagliga gårdagsmänniskor som fortfarande tycks betingade att tänka i termer av död och krig och inte ens har visionen om den framtida världen (en insikt som kräver Ljusets kvalitet för att driva den goda människan framåt). med Ruttes klockslag visar sig ändå Mörkret vara lika viktigt i den psykologiska stommen som hos den dystra Stoltenberg. 

Lejonascendenten är i sig inte aktivt mörk (även om tecknet representerar den irrationella djursjälens passioner - vid balsamering valde de gamla egyptierna bort hjärtat  pga. dess nyckfullhet (Filon från Alexandria) och bevarade andra interna organ för "efterlivet".  Jag misstänker att dagens egyptologer med dess pragmatiska och självmotsägande efterrationaliseringar (våta organ hade fått mumien att ruttna inifrån trots att de hade metoder att torka ut liket) inte längre känner till varför vissa organ sparades separat, precis som hjärtat var så opålitligt att det måste vägas separat på Vågskålarna (jämför den "fallna" Solen i Vågen),. Kort sagt, på liknande sätt som Solen/Hjärtat aktivt uteslöts ur balsameringen kan övriga organ ha haft metafysiska betydelse som hade betydelse för själens liv på andra sidan.
 
Men Ruttes Lejon i öster får ändå kraft och negativ sådan av att Lejonets Sol står just vid dödens västra horisont. Där borde den rationella själens Saturnus borde ha befunnit sig i den bästa av världar (denna blogg skrivs delvis från denna position). Eftersom Solen i Vattenbäraren tenderar till ideologisk rigiditet och omhuldande av vissa mänskliga konceptioner, innebär detta tolkningsproblem. Vad om individen har valt en hög och futuristisk världsbild? Vad som det är en låg och konservativ gårdagsmänniska? 

Ruttes Sol i ideologins tecken är inte bara en svag världslig position vilket ger en svag ledarkraft, inte heller Solens disponent/fundament är optimal i Fiskarnas Vatten och i vattniga i 8e dödshuset, lirar väl med Solen i Luft. Han kan mycket väl vara den siste NATO-ordföranden utifrån alla dessa dödsomen och i så fall ett omen i sin egen rätt om att Väst sjunger på sista versen. En helt annan och bättre världsordning är på väg. (Nya NATO-mannens Mars står visserligen i venusianska Vågen men i opposition med Månen i Väduren, en väldigt knepig symbolröra, som jag inte har ro att söka reda ut. Men fred kan uppfattas som krig och tvärtom...)
 
Astrologin har länge talat om Vattumannen/Vattenbärarens tid, men i orealistiska termer. Detta är den "globala kommunismens" tid på Jorden, det som av de gamla grekerna kallades Guldåldern, den bästa klicken av människosjälar enbart får då återfödas till Jorden. Grekerna var tydligen fullt medvetna mycket tidigt om att Guldåldern var förknippad med Saturnus. Planetens senare koppling med det basala blyet påminner om den jordbundna Saturnus (Stenbocken=världsherravälde) men en nödvändig komponent i alkemistens symboliska jakt på guld.
 
Bara dårar tror de sökte materiell rikedom som dårarna själva, detta var en symbolisk ritual från början till slut och av många uttryck för människosjälens sökande efter sin bästa nivå. Men Vattenbärarens sanna nivå har förmörkats att mänsklighetens förmörkade tillstånd och tecknen tycks sällan nå högre än till sociologi. Artens högsta mål figurerar inte pga. teknokrati, ateism och de många andra sjukdomar som angripit Människans Själ. (Återigen gestaltat av olika sätt att presentera artens olika tidsåldrar.)

 
Tillägg:

Rutte tillträder den 2 oktober 2024 vilket gör det intressant att kika på NATO:s planetära cykler, just för att jag lyckades gräva fram organisationens födelse på nätet. I det grunda Sverige får man vara tacksam man ens året för ett grundande bevaras för eftervärlden...

Vimsottari Dasa:

 Ket MD:  2022-04-23  -  2029-04-22

  Antardasas in this MD:

  Ket:  2022-04-23  -  2022-09-22
  Ven:  2022-09-22  -  2023-11-22
  Sun:  2023-11-22  -  2024-03-26
  Moo:  2024-03-26  -  2024-10-28
  Mar:  2024-10-28  -  2025-03-23
  Rah:  2025-03-23  -  2026-04-10
  Jup:  2026-04-10  -  2027-03-17
  Sat:  2027-03-17  -  2028-04-25
  Mer:  2028-04-25  -  2029-04-22


NATO.s glidning mot en aggressiv krigförande organisation har nu pågått några år och omstöpningen har varit trög. Men storcykeln (MD) under månnoden KETU bekräftar att "gamla NATO" nu halshuggs och förlorar all trovärdighet med mediernas tröttsamma upprepande om "fullskaliga invasioner" och organisationens "fredsvilja". 
 
Samtidigt vill Joe Biden "blöda ihjäl" Ryssland ekonomiskt genom att förlänga ukrainarnas lidande. Ev. är doktrinen under avveckling och pekar mot att USA kommer att involvera Sverige i sitt "fullskaliga krig" - USA:s utrikespolitik är ren djävulskap medan svenska medier hyllar den och låtsas som NATO-horoskopets girighetssignaler inte existerar. Inget medie värre än tidningen Aftonbladet där flera skribenter har utvecklat något fanatiskt i tonläget under två år.
 
Tonläget avslöjar att de har inre konflikter från den partiska historia de uppdragits att nonstop mata massorna med. Expressen har samma grundinställning men den tidningen är borgerlig och inget man räknar med. Obundet socialdemokratiska AB är numera mer schizofren än någonsin.

Ruttes tillträde är inte många veckor innan USA:s presidentval och faller under olika sub-cykler i NATO-kartan, men för att hålla det enkelt sker Ruttes entré under ORDERTAGAREN MÅNEN.

F.n. 7 inlägg taggade NATO-horoskopet men ett snabbt klippa-klistra påminner om att kartan i sig bara är en "tvåa på bollen" - har Månen som ascendenthärskare:

De mörka husen indikerar här inte Tamas guna, Mörkrets kvalitet,
utan 2 förekomster av det s.k. 6-8-förhållandet som antyder
okunskap, dålig integration eller t.o.m. avsiktlig dubbelhet

NATO är USA:s täckmantel för att expandera sina ekonomiska intressen men framför allt utplåna socialismen som alternativ till deras egen rovkapitalism.

Att Månen befinner sig i händerna på Merkurius, handelsmannens och girighetens planet och i 11e huset för ideologi liknar argumentet för det första EU, att handel på en inre marknad skulle vara i fredsskapande syfte visar vilka lögner som prackats på Europa i olika "format".
 
USA. alltid först när det kommer till krigskrämare, trycker ner sina allierade:
 
 
Det är naturligtvis ett ont öde som NATO står inför varje gång Månen aktiveras i denna lägre eftersom dasha-härskaren som i vanligt indisk astrologi bedöms tillsammans med dess fundament. Och en Merkurius i 8e korruptions- och dödshuset påminner om Sveriges statsminister som kan ha samma mörka insida! och ett mörker som utmärker USA:s nationalhoroskop med Solen och krigets Mars i Tvillingarna i onda karmans 8e hus... 
 
Ju fler gånger man betraktar kartorna, desto tydligare bli det vilken unken krämare och självisk allierad USA är, så Rutte kommer här att träda in i en tid när NATO:s mörka sida rebootas ännu en gång.. Det kan mycket väl bli senare inlägg om den saken.Vad har t.ex. hänt då NATO tidigare fått nya generalsekreterare? Vilka kriser har då drabbat världen?


fredag 21 juni 2024

Kristerssons utgångspunkt i korruptionens hus?

Medan en framgångsrik politisk karriär kräver utmärkta kommunikationsgåvor, visionärt tänkande och innovativa idéer, anser "vissa" att gynnsamma planetära positioner och himmelska influenser också kan påverka en människans politiska framgångar.

https://www.pawankaushik.com/political-astrology/ 

("Vissa" inom mina citationstecken eftersom detta är en indisk astrologs försök att sälja sina egna tjänster.)

Den perfekta politikern bör ha ett perfekt tionde horoskophus (enligt en karta baserad på känd födelsetid och inte den här bloggens överflöd av svensk fattigmansastrologi som nöjer sig med "månascendenten".)  I den naturliga zodiaken betyder det en Stenbock och/eller härskaren Saturnus i sin låga, världsliga Jord-aspekt.

Men få förmår täcka hela den mänskliga erfarenhetsspektrat under ett liv, så en perfekt politiker finns knappast eftersom varje optimering i ett avseende ofta ger underskott i ett annat. Man får nöja sig med kompromisser. (Det är därför mänskligheten återföds och utexamineras från denna dimension i stilla takt). 

Dock finns risker med dem som ska kompromissa fram sina ledare. Särskilt i Sverige saknar befolkningen helt filosofi i ett avsiktligt val av socialdemokratin att utrota Fattigsverige på enbart ett materiellt plan, en aktningsvärd ambition men som på sikt kantrade och blev till sjuk materialism och skrumpnad tankeförmåga. Folket är illa rustat på att fatta vad de väljer vilket DAC-avtalet med USA om något visar.

Ur perspektiv av socialdemokratins kortsiktiga vision verkar Sveriges "enda väg" nästan ha varit ett plagiat på maktpolitik från det gamla Kina (numera en fiende till Sverige) och som gjorde det lätt för låga typer som Ulf Kristersson att till sist få skutan att kantra helt. Fast egentligen inte eftersom statsministern bara är en fokuspunkt för ett annat och större kollektivt öde som i sig försvinner in det mänskliga artens/kollektivsjälens öde och det är där är Carls Bildts perversa tal om "den enda vägen" har sin upprinnelse. Så fort ett land skryter med sina medborgares individualism vet man att det landet kommit på avvägar.

Många har tagit den gamla Daodejing (Vägen och Kraftens klassiker) för daoistisk mystik trots att redan Richard Waleys översättning från 1930-talet klargjorde att det finns mer än en författare och att någon av dem är en ren cynisk maktpolitiker som bara använder den andliga läran om dao för sina syften. Ändå hamnade ett antal falska texter i den gamla klassikern. 

Se bara den här populismen - "Jimmie" skulle säkert applådera sentimentet. fejka folklighet för att nå egna syften:

Slutar vi för maktpositioner leta "personer av högsta moral", upphör avundsjukan mellan enkelt folk. Slutar vi värdesätta exotiska varor, kommer tjuvarna att försvinna ... Därför härskar den förståndige

Genom att tömma folkets hjärtan och fylla dess bukar
Genom att försvaga deras intelligens och stärka deras senor
Ständigt i arbete med att befria folket från kunskap och begär

Sannerligen, den förståndige tillser att om där fanns medborgare som kvarhållit kunskap, vågar de inte lägga sig i det politiska hantverket...

(Tao Tê Ching, kapitel 3, ö.s. från Arthur Waleys engelska ö.s.)

Här citerar den okände författaren en annan, också okänd text som är rå och omänsklig maktpolitik som tjänar enbart den härskande klassen, och som visar en avsiktlig fördumning som påminner starkt om hur svenskarna "nedgraderats" på just det sätt som Aftonbladets skribenter ofta påpekat efter att borgerliga regeringar presenterade folket som slavar infångade av Överheten och satta i bojor på "arbetslinjen" för att få leva en dag ytterligare. 

Den kinesiska texten är förrädisk eftersom den blandar in den helt korrekta tanken att varje människa måste arbeta på sin simpla begärsnatur - en lärosats som blev väldigt viktig i den västerländska nyplatonismen på 200-talet vartefter bilden av människans sammansatta själ klarnade. Men dateringen av dessa mixade kinesiska kapitel är svår - är det den legalistiska (straffälskande) skolan kan de vara nästan samtida med platonismens upprinnelse:

https://www.worldhistory.org/Legalism/

*****

Men Aftonbladets seniorreportrar - män - ser alltmer ut att vara köpta propagandaverktyg för främmande makt när de försvarar manskulturen och hejar på krig och vapenexpert för Ukraina. Sedan fördelar sig dessa äldre reportrar med gårdagens ideal i andra frågor och svårbegripligt är hur politiska kommentatorn Anders Lindberg kan ha en så human sida i visst men samtidigt så inbilsk att tro dagens USA skulle vara samma hjälpande hand som en gång bistod Europa med natt kväsa Hitler. 

 

Dagens USA är en imperialist av värsta sort vilket indirekt bekräftas av att dagens män i Väst sägs djupt fascinerade av det despotiska Romarriket, på sin tid en plåga för alla de invaderade länderna. Och nu har Sverige i princip lagt sig ned och visar underdånigt buken efter riksdagens JA till USA att marschera rätt in i Sverige. Landet signalerar att landet under Kristersson helhjärtat stödjer imperialistisk politik så länge det inte är Ryssland (eller någon annan nypåfunnen usa-svensk fiende) som står för den.

AB:s seniorer styrda från högsta ort
att fylla folket med dålig information

Aftonbladets ENDA värde efter att ha blivit ett propagandaverktyg för världspolitiska frågor är att tidningen håller sig med en rad kvinnliga inrikespolitiska skribenter (yngre än nämnda män) som, trots att de alla verkar vara feministiska ateister, ändå har verkligt bett i många av sina texter, som Jonna Sima i årsgamla:

https://www.aftonbladet.se/ledare/a/3Ed28M/ulf-kristersson-verkar-vara-otursforfoljd

Man kan ta texten på orden och inte bara som ideologiskt kiv, Sideriska försökte använda ett par viktiga händelser i Kristerssons politiska liv vilket gav honom den ofta stockkonservativa Oxen som personlighet. Detta i sin tur ger ett överlastat 8e korruptions- och dödshus vilket rimmar perfekt med mannens obegripliga flathet vilket inte minst visade sig när han lade sig platt för Iran och bara "räddade" de svenska medborgarna men lämnade en tredje svensk forskare från KI (ej medborgare) åt sitt öde. I sitt nästa liv kommer ingen att hjälpa Kristerssons själ ur nöd, det försäkrade sig själens förkroppsligande som svensk usling om i detta liv. 

Själen och karma är en fascinerande och i stort helt okänd sida av verkligheten men som förklarar, ibland på kollektiv nivå, utsätts för en despotisk Överhets aktiva intelligensförsvagning och förslavande arbetslinje. Sideriska föreslog tidigt att försvarliga delar av landets befolkning är judehatande tyskar från tiden för Andra världskriget. Tysklands och Sveriges historiska kopplingar gör det helt troligt och än mer sedan nazifenomenet "Jimmie" så lätt vann 20% av väljarkåren. (Här kan man kanske se en kollektiv gruppsjäl som cirkulerar genom delar av Europa. Via inspirerade ögonblick tycks bloggarens själ bara de senaste tusen åren ha levt två italienska liv samt två i vilka Italien var en inspirationskälla, startade dessa rika och främmande nattliga drömmer redan med familjens första och enda semester till Italien när han var sex år?) 

Alla länder har ett verkligt bottenskrap och i Sverige fångade SD in det segmentet. Många ur eliten kände intuitivt till den vidriga kinesiska doktrinen ovan, skänkte SD ett mått av makt som partiet naturligtvis misskött å det grövsta under tiden som Ulven Kristerssons "regeringsunderlag".

 Med en hypotetisk Ox-ascendent är det för mycket gissningslek att förklara Kristerssons uppenbara inkompetens som intellektuella brist till följd av den hemska klumpen i 8e korruptionshuset, men positionen för intellektets Merkurius och den kognitiva kapacitetens Sol och dessutom "halshuggningens" södra månnod stämmer verkligen väl in på den närmast konstanta serie misslyckanden som är den här själens ÖDE i detta liv.

Det enda som stör bilden är att hinduerna ser 8e som ett rätt passivt hus för karma som ännu mognar och i teorin inte borde märks ännu. Min första "idol" var västastrologen Charles Carter och han noterade att 8e visst har inflytande på karaktären: huset sänker livsandarna och kan ge en vresighet man känner igen som den grova typen av Skorpionen, som verkligen förlorat föregående Vågens sociala charm. 

Utfransning. För dem som minns tennisspelaren John McEnroes vredesutbrott på court behöver bara en detalj nämnas. Månen och vredens Mars i rigida Oxen i en "satanisk opposition" med Jupiter i Skorpionen. Han blev hågkommen mer för sin hemska attityd än för idrottsliga prestationer. Ett annat perspektiv var hans totalt 6 av 7 traditionella planeter i Mörkrets kvalitet - dessa mörkermän översvämmar NATO-dyrkarna (medier, politiker, militärer) och Göran Greider hade nog Skorpion i sig - men av bättre kvalitet - att notera mörkermännen som tillhöriga dödsdriftens lamentabla sida!

Stämmer denna "åsikt" om slumrande karma väntar ett helvete till kommande liv för Kristerssons själ, där det är "payback time"! Ett starkt 8e hus i detta liv kan dock vara positivt som impulsgivare för intresse i det ockulta/fördolda - vilket västastrologin aldrig tröttnar på att repetera, kanske för att egocentrisk astrologi söker hitta motgift till Skorpionen/8e husets kolsvarta rykte alltsedan antiken. Astrologin på populär nivå måste sälja alla 12 tecken (varför platonisten Plotinos på sin tid föraktade fjäskande astrologer och bara respekterade dem som studerade astrologin ur filosofiskt perspektiv). 

Men sanningen är att vissa tecken står för välsignelser och andra för förbannelser, det är rätt uppenbart när Skorpionens härskare Mars - krigets och olyckans planet - tillskrivs en nära koppling till onda 6e huset för fiender och olyckor, ett hus som naturligen tillhör våldtäktsoffret Jungfrun (vars drama kanhända går till baka på att åkerns skörd kan tolkas som Överherren Saturnus med sin lie "drar över" den feminint uppfattade jorden. Jfr också agrara begrepp som "virgin soil" (aldrig tidigare plöjd jord) och ren olivolja (virgin).  

Troligen har mänskligheten arbetat långt mer än tolvtusen år med att bygga upp sin konceptuella förståelse av livet med hjälp av stjärnhimlen som ett rikt set av "minnesknep" eller grunden för traderade narrativ. Våra högre egenskaper är verkligen en kollaboration mellan människans Själ, en inneboende i Världssjälen. 

För den mest högintelligenta och chockerande argumentation för den antika världsbilden och västerlänningens katastrofala dumpning av de gamla tänkarna, se den fysiska matematikern Wolfgang Smith som arbetade med värmesköldarna till NASA:s rymdfarkoster men gick i tidig pension och ägnade minst 25 år åt vetenskaps- och allmän filosofi så avancerad att ingen tycks kunna eller vilja argumentera mot honom. 

Han har återförenat västerlänningens sedan längre förlorade förankring i antik vishet, utan vilken kvantfysiken helt enkelt inte går att begripa. Väst är i kunskapsteoretisk kris och tyder på att den här civilisationen snart gjort sitt... Snabbare och "smartare" IT stinker av desperation och återvändsgränd!

Smiths THE WISDOM OF ANCIENT COSMOLOGY (2004) (arkiverad och fri online) är f.n. under tredje läsningen (sedan inköpet 2010), och gör mig lika upplyft varje gång ... och lika sorgsen över hur trång min hjärna måste vara jämfört med ett geni. Boken känns ny varje gång eftersom hjärnan inte tycks behålla mer än en bråkdel av Smiths mästerliga grepp om hur det senaste århundradets fysik relaterar till och behöver visdomen från den gamla världen. Han nämnde inte - respektfullt - astrologin förrän i en av sina sista böcker (noterat tidigare på bloggen). Kanske för att ämnet är så stigmatiserande i ett västerland som gått så snett i så många avseenden.

Två högst rankade recensionerna på amerikanska amazon - läsare av denna kaliber finns det troligen inte en enda av i svenska regeringen och därmed inga att ta hans om svenska folkets bästa intressen.:

J B
5.0 out of 5 stars Understated book but of the utmost value and importance.
Reviewed in the United States on May 19, 2016

This book has an understated presentation - clear writing, simple and elegant, which is easy as well pleasurable to read, especially given the nuances and the seriousness of the subject matter.

James Bell
5.0 out of 5 stars Not Possible To Understand the Galileo Affair Without Understanding the "Wisdom of Ancient Cosmology"
Reviewed in the United States on September 30, 2014

This book is breathtakingly beautiful.

Wolfgang Smith, fresh from cracking the code of quantum physics, tackles the issue of cosmology. Having found a philosophical solution to quantum physics, he now applies the insights of that solution to cosmology.


torsdag 20 juni 2024

Lösa trådar: DCA-voteringen och Sverige i illgörande rikemans-Jupiters cykel

AB:s drevkarlar tiger som muren om USA:s
maskerade politik k för nordvästra Europa och söker
förringa den ansvarsfulla vänsterns DCA-kritik
Hur de leva denna lögn? USA måste ha en
hållhake på Schibsted
 
Efter en kort natts orolig sömn efter Sveriges fatala anslutning till USA:s globala maktanspråk - en följd av skrajsna politiker som valde att fördumma folket och uppenbarligen inte representerar annat än en hjärntvättad massa - vaknade bloggaren med en klar insikt som helt undgick honom efter att voteringen fullbordades under Skyttens tecken och en eländig ascendenthärskare i Jupiter. Horoskop här:

DCA-voteringen - bedrövelse men ingen grund för nytt nationalhoroskop

Jupiter i 6e huset är en olycksalig position men talande för ett land som röstar ja att överlåta makt till USA och förvärrar den fiendskap till Ryssland som man väckte när Sverige förhastat svarade på USA:s lockrop att ingå NATO-medlemskap. (De många olycksturer anslutningen genomled var Himmelens varningar att Sverige valt helt fel väg!)

Utöver att ascendenthärskaren Jupiter placerade sig i det sämsta av de onda eller dåliga husen (3, 6, 8, 12), det sjätte fiende- och olyckshuset, råkar detta vara rådande nationalhoroskops Maha Dasha eller storcykelhärskare. 

Cykeln måste ha avhandlats så många gånger under taggen Sveriges planetära cykler att jag förblindade mig för det uppenbara faktumet: den verksamma illgöraren är när allt kommer om kring Storfinansen eller den Globala Rovkapitalismen - USA! - som fr.o.m. 1974 börjat inkräkta på Sveriges de facto ledarskap flera år innan ordet "nyliberalism" var allmänt spritt. 

I sociala termer kunde Jupiter inte stämma bättre med dessa få senare år när Storkapitalisten effektuerat ett gigantiskt rån mot svenska folket och USA har lett vägen. Vad får regeringen Kristersson att tro att inte svenska staten i dessa dagar blir lika grundlurad av CORPORATE AMERICA som den inhemska eliten pungslagit de enkla medborgarna. 

Gissa om amererikanska vapenindustrin kommer att mjölka svenska staten under förevändning att hotet från Ryssland kräver att vi betalar vår nya "vän" USA allt mer i medlemsskap i den nya krigarklubb. BNP och allt högre militärkostnader. Det är en rökridå och bakom ytan bara extrem girighet. Den kartan har granskats ofta och USA lider likt Sverige av ågren över hur fattig också den folksjälen är...

Vimsottari Dasa:

 Jup MD:  2020-10-13  -  2036-10-13

  Antardasas in this MD:

  Jup:  2020-10-13  -  2022-11-30
  Sat:  2022-11-30  -  2025-06-11
  (lilla döden/halshuggen Saturnus)
  Mer:  2025-06-11  -  2027-09-19
  Ket:  2027-09-19  -  2028-08-25
  Ven:  2028-08-25  -  2031-04-23
  Sun:  2031-04-23  -  2032-02-09
  Moo:  2032-02-09  -  2033-06-11
  Mar:  2033-06-11  -  2034-05-17
  Rah:  2034-05-17  -  2036-10-13

Därmed kan man mycket väl argumentera för att Sverige nu överlåtit sitt öde på USA:s och det som gäller för USA också drabbar Sverige via kartan för DCA-voteringen. Sverige dog verkligen sin "Lilla död" (den mer fokuserade sub-cykeln) med denna "folkliga" omröstning. Minns att Sverige f.n. upplever "halshuggningen" av sin saturnus-gräns. Vad är Sverige, vad är USA? Ingen vet pga. regeringen Kristerssons sedvanliga otydlighet.

Är landet nu schizofrent och kluvet i två kartor, en partiell för vår delaktighet i USA:s kamp för världsherravälde? Eller tar DCA-kartan över helt och förpassar Regeringsformen 1974 till en kort, femtioårig parentes i Sveriges historia? 

I en intellektuell högkultur som innefattar astrologi är det nu Platons "experter" samråder om praxis saknas för att efter komplettering av den ständigt sökande läran (evig öppen = Ljusets kvalitet) vägleda de begränsade politikerna. Men i Sverige är astrologin så frågan är irriterande nog ännu öppen. 

För några månader sedan upptäckte jag av en slump att landets enda astrologiforum var nedlagt. Dess få utövare har tvingats in på sina privata kamrar som förordat av den vid tiden extremt religionshatiske ledaren för de sekulära Humanisterna, Christer Sturmark, till vilken ett remarkabelt pack svenska ateistiska anhängare - Morgan Johansson (s) med flera - anslutit sig. På sin tid kallade de sig svengelskt "de Brighta" i pinsam imitation av en brittisk ateistklubb för sifferskickliga (vilket har mycket lite med verklig intelligens att göra - i senantiken klassades ateister som intellektuellt lågutveclöade vilket ses i nyplatonismens distinktion mellan blott gatssmarta och räknenissar och dem verkliga varan, Intellektet med stor begynnelsbostav - se mer nedan).

Det gamla Sverige-horoskopet hade en verksamt ond Jupiter, baserat på hur Vågascendenten inte är av samma sort som den tillväxthungriga jupiterianen. Det är uppenbart att DCA-voteringen skedde under inflytande av Fattigsvenskans onda karma, dess känsla av att inte räcka till eftersom deras onda förväntningar på Ryssland är en så högt värderad förryckthet, 

(Tionde huset för riksdagen lider av folkets Måne och Månens svaga disponent/fundament i 8e fattigmanshuset avslöjar hur lite Sveriges elit unnar folket som är fattigt och har fullt upp med att överkonsumera skitprylar som bara simulerar kvalitet och klass. 

Månens prominenta placering i ett hörnhus - det sjunde - visar hur drängmentalitetem är framträdande i detta land och om "Jimmie-eran" nu kulminerat tyder det på att inflammationen i folksjälen börjat lägga sig - om det inte varit för att detta är den onda Jupiters tid att ta kontroll (via överheten) över folkets strömlinjeformade hjärnor.)

Indien har flera traditioner kring läran om planeterna som funktionella illgörare (eller välgörare) men de skiljer sig åt beroende på vilka hus som räknas som onda, givet att man har en födelsetid som spikar zodiaktecknens tillfälliga sektorer. Ibland räknas inte 3e intellektshuset som värst ont, intellektet kan vara ohederligt men skolning kan lära det felbara mänskliga djuret att skärpa sig och välja sanningen. Sanningen är en förutsättning för att sluta vara så deprimerande medelmåttig. Tredje opponeras trots allt av Jupiters naturliga hemmaläge i 9e (sanningens hus!) och representerar exakt det de sekulära Humanisterna ville beröva människan på: hennes kontakt med det högre samvetet via skolning i ämnen som filosofi och religion. 

"Du blir vad du äter" - och med ambitiösa studieämnen föds en högre sorts medvetande som inte är väl representerat till följd av Sveriges historia av materiell och intellektuell fattigdom. På senare tid har rena lycksökare lett vägen. falska ledare som "Jimmie" eller ateisten Sturmark (ordet desinformation var inte spritt för 15 år sedan) och inte minst den remarkabelt ojämne Morgan Johansson (han talade väl i DCA-slutdebatten - ett bra exempel på att Solen i Lejonet inte för inte är ljuskällans härskarläge, den kognitiva förmågan är i allmänhet över genomsnittet om inte Månen, psykets symbol lider svårt i kartan.)

*****

 

Intellekt eller intelligens?

Den oftast helskärpta kvinnliga astrologen Tejaswini Patil har flera blogginlägg om planeterna som funktionella illgörare eller välgörare, men hon verkar skriva som inspirationen rinner till och använder dessutom ett annat schema än den här bloggen.

Senast publicerad (2024) men grundligast:

Ascendants and functional malefics 

Yoga Karakas - functional benefics - det här inlägget missförstod jag först, jag tror nu Patil bara avsåg att diskutera en viss typ av "funktionellt goda". Planeter som blir välgörare genom att uppfylla Yoga Karaka-kriteret (planeten tillfällig härskare över såväl ett hörnhus/Kendra och ett trigonalt/Triguna).

De funktionella illgörarna förs på tal oftare. Den här länken fokuserar de tillfälliga ägarna till hörnhusen (kendra) när de agerar som onda:

Kendra-adhipati - functional malefics

Av någon anledning har Patil funnit Merkurius värd en egen studie:

Mercury - benefic malefic neutral

Bäst är att förstå principerna bakom metodskillnaderna och sedan följa sin egen väg! Patil skiljer sig från Narasimha Raos system, vilket jag hittade först och skrev av för den här bloggen:

https://siderisk.blogspot.com/2009/04/planeternas-hemmatecken.html#verksam-natur

Bloggaren uppsnappade snart att hans Merkurius var kartans Atma Karaka (själens signifikator) och såg en fördel i att den stod på behörigt avstånd från Sol-Mars-konjunktionen i samma tecken. Först många år senare insåg jag (via Patils skriverier vill jag minnas) att det var korrekt uppfattat för just detta horoskop: Solen (den nominella ledaren) är en verksam illgörare för den sakligt korrekta Tvillingascendenten (ägd av intellektets Merkurius som i detta fall också blir själens signifikator - kropp och själ drivs i samma riktning).

Obs, Merkurius är vad nyplatonismen kallade "diskursiv själ" och det är inte samma sak som den högsta eller rationella själen. Jag har fortfarande efter 15 år inte blivit helt säker på hur "högt i medvetande" Merkurius sträcker sig i hinduisk tradition. För t.ex. de gamla egyptierna/i den hellenistiska astrologin var Thoth, Hermes, Merkurius synonymer och representerade åtskillig tankehöjd - "färdas genom de tre världarna" är ett känt uttryck och påfallande likt de tre hypostaserna (avspjälkningarna i ultimat enhet, enhetens intellekt och världssjälen) i platonismen och 200-talets nyplatonism.

Solen eller Ledaren kan vara karismatisk och absolut livsfarlig för den som tänker självständigt eller länkat sitt lilla intellekt till det högsta Intellektet. Sådana själar synar lätt politiker som bluffar. "Folkets" Måne eller psyket ser inga fiender alls (hinduerna förklarar att Månen bjuder in alla på psykets inre scen) och "lunatikern" närmast ber Solen att bli dess ledare, agera som skuggmedvetandets kognitiva kapacitet. Natten behöver Dagen. Återigen Platons "grottliknelse".

För det verkliga Intellektet i nyplatonismen och rätt säkert även hinduisk astrologi, se under taggen "Saturnus" eller flitigt använda

https://siderisk.blogspot.com/search/label/intelligens%20%28definition%29.

Osäkerheten kring den indiska astrologin kommer sig av dess närmast oöverskådliga myller men ett gott argument för Saturnus som (otippad för en del) gränsdragaren (erinrar om den gamle Platons "limiteraren" som ingriper i det obegränsade där den senare kan vara Jupiter efter att Gränsdragaren friserat den att vara universums insida, Världssjälen), ett gott argument för Saturnus som det verkliga Intellektet är att Saturnus i sitt upphöjda läge i Vågskålarna och en timma på dagen då den intar sitt starkaste världsliga läge (Dig-Bala) vid västra horisonten rimmar perfekt med talesättet (i Väst) att bli "förunnad visheten att förstå sina gränser." Både "gräns" och vågskålarnas omdöme ligger inbakat i det talesättet. 

Och nyss anmälde sig franska geniet René Girard via ett tv-program och visar sig med känd födelsetid ha just en MAHAPURUSHA YOGA eller Saturnus upphöjd i Vågen och i Dig-Bala-position (horoskop här). Det bara att inse: många är kallade till intellektuell verksamhet, men få är utvalda. En yoga måste tydligen vara närmast perfekt för tydligt genomslag, vilket den här snabbspaningen tydde på:

https://siderisk.blogspot.com/2024/04/mahapurusha-yoga-astrologins-maktigaste.html

Det finns förstås flera "yogas" där sammansatta omen (yogas) bildar snarlika geni-nivåer. Här är en rejäl bunt exotiska yogas. En snäll betaldörr behöver bara knäppas av, och så kan man läsa hela listan (egentligen bara för att få en uppfattning, artikeln är torftig):

https://advajaygautam.medium.com/very-rare-and-most-powerful-yogas-in-astrology-kundali-8696bba31257

Patil är inte alls helt övertygad om hur mycket Jupiter (den stora välgöraren) har med intelligens att göra, även det ett indirekt vittnesbörd om att Saturnus sjunde himmel dock är en krets högre än Jupiter som Världssjälen.

https://psychologicallyastrology.com/2019/11/01/is-jupiter-an-over-rated-benefic/

Läs denna analytiska text och se hur föga Jupiter gagnat svenska folket men valt ösa välsignelser enbart över eliten! I nationalkartan är förstås Jupiter verksam illgörare då landets rollspel (Vågskålarna som ascendent) är ett ihåligt rättvisepatos som Överheten använt för att lura världen och folket. Världen har genomskådat Sverige nu och bara genom att rusa till mamma USA tror det här landet av bedragare och whitewashare att de ska kunna rädda sig. 

Patil använder ett annat system än denna blogg och finner Jupiter vara ett problem för Vågascendenten men via en annan logik. MoolaTrikona - ett visst segment av ett speciellt tecken som kan brejka eller knäcka planetens karaktär...I just detta fall sammanfaller metoderna: för Vågen äger Jupiter både de onda 3e och 6e vilket gör planeten till ett osäkert kort - även fast den själv står i "lyckosamma" elitens 5e i Sverige-kartan..

Missa inte att USA-horoskopet har en lycksökare i sin Jupiter. Skorpionens ascendent ger avund som naturlig egenskap och Jupiter står i det onda 8e vilket är som en död människan som ur dödsriket tittar in i de levandes värld och åtrår det andra äger - USA mixar kuriöst Jupiters vilja att hjälpa och samtidigt sko sig själv rejält! 

Patil gör det inte lätt för läsaren eftersom hon trots placeringen i onda 8e väljer att se Jupiter som en verksam välgörare för Skorpionascendenten. Hon använder aldrig Elementen där jag noterat att Skorpionens Vatten kan vara problematisk i 6/8-förhållande till Solen m.m.i Tvillingarna. USA-kartan är den perfekta bedragaren eller oetiska försäljaren! Mina intryck är dubbelhet, precis som jag har exempel på Vågen i öster med "upphöjda" Jupiter i Krabban i 10e. 

I ett fall, en man, var han genuint bunden till familjetemat som dock likväl var en parasitisk bindning där individen levde genom att objektifiera familjen och använda den för att höja sin egen tiondehusstatus. När hustrun tröttnade och skilde sig kom förklaringen: han bytte till transpersonlighet vilket på sitt sätt bekräftar att 10e inte är äkta, det är bara spel för offentligheten! 

I ett annat fall var kvinnan tröttsamt identifierad med sin chef (på ett internationellt svenskt företag, och använd hans förnamn fast han knappast visste att hon jobbade för honom, långt ner i hierarkin. Här gäller istället 10e huset som "lånad makt". Kvinnan hade också ett abnormt och servilt förhållande till sin sin familj. Helt beroende för sin jupiteriska lycka på både moderns och systerns godkännande.

Astrologin vimlar av märkliga utfall som kan bero på något helt annat än det man tror skulle vara garanti för perfektion. Det säger sig själv att den här bloggens många månkartor inte levererar mycket.


onsdag 19 juni 2024

Fruktan för den inre mördaren

 Rubriken alluderar till nyliga inlägget "DCA-avtalet: Fruktan lockar fram fara och usla beslut".

Noterar ett äldre åsiktsstycke från AB-Kadhammar som hakats på direkt efter hans senaste dumhet: hurra-rop för atomvapen. 

Hans mån- eller sinnelagskarta (pga. okänd födelsetid) har tidigare befunnits tillhöra hökens eller militarismens typ som i sig tenderar mot lågnivåkategorin Mörkrets Kvalitet (brist på insikt i den stora bilden leder till ett förpuppande i en låst attityd). 

Men Kadhammars äldre text var oemotståndlig, den gav sig med mordisk blick på Göran Greiders korrekta intuition att vissa drivs av ett inre hopp om krig, även om det är populärt att maskera med ordet "försvar" (NATO "försvarsorganisation" - när alla ser att USA gör framryckningar mot Ryssland för att bli Den Ende. 

https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/2B2ROa/pahitt-i-debatten-om-ob-carl-oskar-bohlin-och-rysslands-krig-i-ukraina

(Notera hur Väst utelämnar vissa faser i sin egen historieskrivning och betonar annat, enbart för att utelämna USA:s roll i det pågående dramat - närmast lönlöst att söka i svenska medier efter pusselbitar som kompletterar den officiella hjärntvätten. Jag värderar den amerikanska dokumentärfilmaren Oliver Stone högt, noterade de märkligt CIA-doftande organisationer som dök upp över en natt i Ukraina direkt före den "orangea revolutionen" med dess pro-västliga fantatism.)

Utifrån Kadhamamrs storverk kontrollerar jag avgående ÖB:n Micael Bydén som Kadhammar tar till sitt moderliga hjärta och till försvar mot Greiders misstanke. Jämför alla tre och finner ... MORDETS eller DÖDENS Skorpion eller Mars viktiga symboler hos alla tre. 

Kontrollerar även mördare med samma kombination av moderssymbolen Sol-Krabba baserad på den skadade Månen i Skorpionen - båda i primitiva instinkters VATTEN som hos Kadhammar, En bra mix för att skriva gråtmilda eller helförbannade reportage av typen "human interest". 

Han är en i raden av handplockade hökar som nyttjas för att tankekontrollera den enkla folkmassa som läser Aftonbladet och per definition tillhör den ängsliga massa som tyr sig till något som "förklarar hur landet ligger", dvs maktens tjänare (även om jag misstänker att Kadhammar har personliga problem och är en självgående aggressionsmaskin).

Kadhammars försvarssköldar fullt aktiverade:
"Du bär en längtan efter krig." Den insinuationen kan ingen försvara sig mot. Du kan svara: "Nej, jag längtar inte efter krig, jag säger att vi måste förbereda oss så att vi ökar möjligheten att slippa." [Men] det svaret nyttar inget mot den som säger sig höra något ur din själs hemliga djup"

Ur en samling elvatusen kartor av Kadhammars typ men där tendenserna slagit över i MORD hittas fyra namn:

Dubbelmördaren, våldtäktsmannen och barnpornografen vid tiden känd som Anders Eklund (6 aug 1965).
Mord av typen "suicid" som ljugsvenska numera använder för att trubba av det tidigare och mer kraftfulla ordet "självmord":  Chris Cornell (20 juli 1964), fd medlem i dysterrockarna Soundgarden. Även brittiska tv-presentatören Mark Speight (6 aug 1965 - Eklunds dag) tog sitt liv - en Sol-Krabba med svag Mån-Skorpionen som fundament kan tydligen hamna i riskzonen om ens partner dör. Den fjärde var Gerlandino Messina, siciliansk maffiaboss och mördare.

Missa inte att moderliga Krabban syns hos flera: Maffian är en variant på Familje-temat (Krabban eller Månen), medan Eklund gav sig på kvinnor och barn. Självspillingarna illustrerar båda hur Krabban på en annan nivå innebär "livets avslut" - om moderlivet är grottan Platon såg själen störta ned i, blir hela den sub-Lunära sfären samma grotta i större skala varur själen tar sig när dagarna på Jorden är räknade.

Kadhammar delar med dessa personer en överdriven emotionell sårbarhet som t.o.m. kan bli VATTNETS drivkraft, även känd som Sigmund Freuds dödsdrift (thanatos). Göran Greider, med exceptionell sensitivitet (Skorpion-Sol med viss men störd relation till Månen i Vädurens Eld) har definitivt sett mycket djupare än Kadhammar ger honom kredd för. Den senare bär själv några av dödsrikets eller biologismens tecken (kan sägas om Greider också).

ÖB Bydén som Kadhammar använder som tillhygge även han, har kommenterats tidigare. Månen i Krabban är extremt orienterat mot "livets utgång" via det blott psykiska skiktet i våra mångbottnade själar. (Platonismens rationella- och irrationella själ är en grov förenkling av antikens betydligt mer sofistikerade modell av människans inre - astrologin har bevarat mycket av den äldre insikten.) 

Samtidigt är ÖB olyckligt lottad med mordets eller krigets Mars tätt länkad till Satans stjärna tidigt i Oxen, hans soltecken.

Kadhammar måste vara den mest materialistiska själ som skriver för AB, för visst är själens hemliga djup fullt möjligt att förnimma. För fattiga familjer utan kultur är ofta barnens födelsetid okänd (föräldrarna båda analfabeter). Denna bistra verklighet födde troligen den indiska lärans bruk av månen som personlig markör. Den kräver oftast inte mer exakt kännedom om själens fall ner i den sub-Lunära sfären (själens ingång) än att dagen är känd. (Hinduismens 27 månpalats är ett mellanting eftersom preciseringen i 27 måntecken kräver viss vetskap om när under dagen födelsen inträffade.) 

Kadhammars inre är en öppen bok utifrån dygnets måne, denna fattigmansmetod som visar sig den enda metoden som kan användas i Sverige där födelsetiden är en privat angelägenhet och efterforskningarna kräver mer tid än personerna är värda. Minns att det var stora själar, ledare, som fordom fick horoskopen ställda.

*****

Kadhammars karta (1 inlägg från 2011 men ofta noterad i förbigående efter att NATO-hökarna satte fart i svenska medier, en gigantisk hjärntvättningsoperation av ett motståndslöst och svagt folk, lätta att skrämma skiten ut.)

Bydéns karta (2 inlägg)

Greiders karta (5 inlägg)


tisdag 18 juni 2024

DCA-voteringen - bedrövelse men ingen grund för nytt nationalhoroskop

 

Miljöpartist avslöjar att regeringen tystade oppositionen
med sekretess varpå DCA-debatten uteblev i medierna!

Det goda med svenska statens och USA:s mörkläggning in i det sista om DCA-avtalet är att t.o.m. politiska idioter som undertecknad hinner begrunda kraven på ett nytt nationalhoroskop (se föregående inlägg). 

DCA-voteringen i riksdagen är för övrigt inte del av en demokratisk process utan bara en ren formalitet och visar om något att Sverige ägnar sig åt skendemokrati. Grund för ny nationalkarta är det därmed inte ur. 

Riksdagens hemsida beskriver det som en kollaboration mellan det "sammansatta" utrikes- och försvarsutskottet, dvs pga. försvarsaspekten ett beslut svenska folket inte har ett ord med i laget om (folkomröstning). Riksdagen representerar här inte längre svenska folket utan kan klumpas ihop med Överheten som idag har övertagit Kungahusets forna maktbefogenheter. 

Den som sett nog med inlägg om Sverige-horoskopet på bloggen vet vilken elit inom folket som bara delar ut demokratiskt medbestämmande när det passar dem själva och i övrigt äger de svenska medierna för att styra menigheten i önskad riktning. Symboliken pekar på Storfinansen vilka har definitivt övertag mot Solen, numera statsministern som slagit ut den gamla ordningens kungamakt. 

Och mediernas Merkurius är fastklämd mellan dessa normalt goda och ljusa planeter men som i Sveriges fall är maximalt olyckliga illgörare för nationen som helhet och som korrumperar Merkurius information. 

Det är inte konstigt att tillförordnade ansvarige utgivaren på AB, son till en elitpolitiker, kämpar på med den ena texten efter den andra om att folkmassan måtte tro på gammelmediernas trovärdighet, men senast med nederlag i blicken: VARENDA JÄVEL HAR JU GÅTT OCH BLIVIT SKEPTISKA SPECIALISTER OCH ÖVERHETEN HAR DET SVÅRARE ÄN NÅGONSIN ATT SÖVA MASSAN! 

Man kan beklaga att diplomatfadern Pierre (med exakt samma intellektuella karta som den här bloggaren, Måne-i-Tvilligarna grundad i rättvisans Merkurius-i-Vågskålarna) inte producerade en till av sin kaliber. Men brukar inte kändisbarn få problem med det ribba förälderns verk satt? På rak hand tänker jag på John Lennon och Bob Marleys söner som inte kom i närheten av föräldern. Martin Shori var nog smart som tog gräddfilen in i media istället för politiken.


Sammansatta utrikes- och försvarsutskottet
Avtal om försvarssamarbete med Amerikas förenta stater

Betänkande 2023/24:UFöU1

Reservationer
8
Motioner
2
https://www.riksdagen.se/sv/aktuellt/kalendersida/kalenderhandelse/beslut/2024/juni/18/votering-efter-debattens-slut-i-ufou1-dock_rdhbc120240618vo/

Den avslutande voteringen leder faktiskt till lagändringar men skulle man observera varje sådan vore nationalkartan i ständig förvandling. Det är bara ren pragmatism som gör att tidigare tankar om "utförsäljningen av Sverige till USA" inte är väger tungt nog för en ny nationalkarta. Eftersom astrologin är ett alltför avancerat ämne för dagens teknokrat-Sverige och bara diskuteras på denna blogg (vad jag vet) bestämmer bloggaren enväldigt att 1974 års regeringsform alltjämt gäller som nationalkarta.

Däremot ler han åt att hans amatörmässiga studier i indiskt prognosställande så väl matchar DCA-voteringen med "Sveriges Lilla Död". Skorpionen (döden) stiger i öster samtidigt som landet inre säkerhet (Månen) dör i förlustens 12e hus till följd av regeringens JA.

Och än värre, Solen i Tvillingarna i 8e korruptions- och dödshuset är faktiskt USA:s solposition så "andligt" har Sideriska haft rätt från första inlägg. Nu är vi bara en provins inordnad i USA:s mordiska nationalkarta - sjunger samma sång. USA:s dödliga ascendent har blivit vår och Skorpionens härskare har landat i Fiendens och Olyckans 6e hus: Sverige har gjort sig till sin egen värsta fiende! I den mån det faktiskt finns en fiende utanför dårskapen (Ryssland), står nu Mars i 210-graders dödsvinkeln från 6e huset och riktar in sig mot nya "SkorpionSverige". Aldrig har Sverige tänkt så fel!

Allt detta stämmer väl med att Sverige nu skapat raka motsatsen till vad deras paniska ja till NATO syftade till (och USA:s bedrägliga DCA-avtal som behövdes för att tillförsäkra USA rätten att bedriva kärnvapenkrig mot Ryssland eftersom NATO gav Sverige för mycket valfrihet)! 

Detta slutliga horoskop annullerar de flera spekulativa kartor som diskuterats som det nya Sveriges och även om man inte kallar det ett nytt nationalhoroskop är det dystrare än någon tidigare karta. Faktum är att vedergällning från Ryssland nu är närmast garanterad och med det ett tredje världskrig överhängande. Mars är en galet överkänslig position i stingsliga Väduren, en Mars som dessutom destabliserar den inrikes säkerhetens Mån-Våg! I denna långa nonsensdebatt som pågår medan inlägget skrivs rinner Billströms nonsens genom öronen. Vilket pladder jämfört med astrologins knivskarpa varningar! 

Not. Jämför Sveriges sista neutrala nationalhoroskop, från 1974. 6e fiendehuset är behagligt fritt från direkta aggressioner men däremot är dess fiende den svenska överheten. Sjätteägaren är samtidigt den svenska Storfinansen (Jupiter)! Folket har ingen nytta vid denna tid när 6e-ägaren Jupiter antagit rollen av en aktiv illgörare i och med detroniseringen av Kungahuset som politisk aktör. Likväl är detta ett nationellt problem och berör inte utrikes relationer.

Vid åsynen av denna karta kan man verkligen fråga sig om inte det landet är dött nu. Är "USA-Sverige" (DCA) trots allt det nya nationalhoroskopet? Valde Sverige förlorarnas sida just innan den nya Vattenbärarens tidsålder (den multipolära världen) tog över helt? DCA ger USA enorma rättigheter under tio år!

Extrem perspektivlåsning

Den udda svensken tror han stärkt sin inre säkerhet (stridshingsten Pållen Hjonson har i den meningslösa slutdebatten talat om "norra Europa") och USA skrattar förmodligen åt vår naivitet på den globala (inte nordeuropeiska) arenan som varit deras perspektiv hela tiden.

Krigsstressad &
utan filosofi

Tillägg. 

Inför den travesti på demokrati som voteringen gav prov på (allt var redan bestämt) tappade bloggaren fokus några gånger pga talmannens furiösa vilja att snabbt avverka alla punkter. Här är de flera momenten som gav ett rasande JA till svenskens dumhet, även om jag missade den sista av punkterna:

  • 21.40 DCA JA
  • 21.42 DCA/LAGÄNDRING OP STÖD JA
  • ÖVERLÅTELSE AV MYNDIGHETSUTÖVNING AV ANNAN STAT 21.45 JA
  • LAG OM ÄNDRING I SKYDDSLAGEN 21.48 JA
  • KÄRNVAPEN 21.51 JA
  • PERM BASER I SVERIGE 21.52 JA
  • NEDRUSTNING 21.52 JA
  • ? 21.53 JA

Under den knappa kvarten rör sig ascendenten i Stockholm mellan Skyttens 1a och 4e grad. Sista klubbslaget räknas här för den fullbordade voteringen (godtycke, finns inget vedertaget sant/falskt i metodvalet).


Pga den långa debatten gäller inte längre det sagda om likheten med USA-kartan, men jag låter den preliminära iakttagelsen kvarstå. Om inte annat för att ascendenthärsskaren nu ändras från krigets Mars till välgöraren Jupiter som ascendenthärskare och de två kan jämföras. 

MEN... välgöraren Jupiter ändras här till en ond influens eftersom den nu tar över den överspelade härskarens hemska läge i 6e huset för fienden. Trots den segdragna debatten kvarstår det omen som säger att svenskarna har röstat självdestruktivt och gjort sig själva till den största fienden! Det som Ödet vill sker trots mindre tidsglidningar.

Men en bra sak är att Jupiter visserligen visar hur ytlig Sveriges förhoppning är eftersom en dålig Jupiter-placering betecknar en oklok chanstagare, en sjuk gambler och chanstagare. Det betyder också att förhoppningarna Sverige har kommer att grusas. Det positiva är att Mars/krig mellan USA och Ryssen ser ut att kunna undvikas. Fiaskot med avtalet kommer att bestå i att andra globala händelser gör den här lokala idiotin oväsentlig. Taiwan/Kina? Hur kommer Sverige att känna när USA försöker få oss att offra livet i kamp mot ännu en av den amerikanska kapitalismens talrika fiender, "gulingarna"?


DCA-avtalet: Fruktan lockar fram fara och usla beslut

I februari aktualiserades frågan om Ukrainas verkliga horoskop. En astrolog i något forum påpekade att vad som helst inte förändrar landets nationalhoroskop, det krävs en förändring av konstitutionen (eller grundlagen). Jag har också sett påståendet att flaggan måste ändras. Här är definitivt astrologins akilleshäl eftersom pragmatism råder till skillnad från människors exakta födelse.

En bekant från Estland sov nyligen över för att förnya sina svenska identitetshandlingar och jag tittade för första gången på detta lands karta. Samma "hysteriska frihetsvilja" som utmärkte Ukraina men med en skillnad: Estlands horoskop är fyra dagar äldre. Med snarlik födelsetid har båda överdriftens demon Rahu i alltid frihetliga Eld-elementet i öster (Lejon-ascendent). Intressant är att Estland just klarar sig från krigs- och olycksbringaren Mars som definierande för landets publika roll. Mars i framskridna 29e graden men i det "goda" 9e huset för religion och filosofi. Mars gradtal är horoskopets högsta och gör att hätsk frihetsdrift väldigt snarlik Ukrainas. Båda länderna föds med vanvettiga frihetssträvans Rahu i öster så det är helt klart att båda kartorna illustrera oviljan att vara del av gamla Sovjetunionen.

När Ukraina "föds" några dagar senare har Mars hunnit till sitt skrämmande ogynnsamma läge i början av 10e huset, vilken så tydligt rimmar med pågående krig - inte i den ukrainska konstitutionen från 1996 utan redan vid oberoendet 1991. I just detta fall tycks Ukraina rejält "märkt av ödet" (så som mänsklighetens öde är skrivet). Även i det senare konstitutionshoroskopet upprepades krigets herre som en definierande punkt i det 10e huset för landets "renommé" utåt.

Not. I ett nationalhoroskopet kan man betrakta ascendenten som landets försök att framstå på visst sätt - personan - medan ett starkt 10e huset visar det faktiska avtryck i världspolitiken landet gör. Se Sverige-kartans extremt svaga roll i världen, tionde huset ägs av Månen och med folkliga Månen framhävd i 7e prominenta hörnhuset, vilket stärker bilden utomlands att Sverige består av lite osäkra människor - här glimtar den svenska Vädurs-Månens underliggande härskare Mars i svaga 8e huset och ger bilden av ett... ja, många inlägg har redan söka ringa in vad detta säger om landets "unga" försök att ytliga låtsas vara mer än det är - inte minst via USA-kulten.

Den kulten finns i många, många länder, men räkna inte med att alla har snarlika symboler, dels kanske dessa länder har karaktär och dels har astrologin många sätt att beskriva nästan samma sak...

Detta ordande om nationalkartor föranlett av den fleråriga politiska chefredaktören i Aftonbladet, Anders Lindberg, som bloggaren försökt läsa av och till under många år utan att förstå hur en människa kan bara så ojämnt utvecklad. Ett är tydligt, han saknar inre lugn och kanske redan från 2018 då han mordhotades till följd av sina åsikter. När Ryssland angriper Ukraina (inte "fullskaligt" som svenska medier storljuger för att fylla svenska folksjälen med icke-konstruktivt rysshat, men väl med en pinsam överskattning från Putins sida).

När loppet redan är kört och regeringen kommer att rösta för DCA-avtalet som ger USA långtgående friheter i Sverige och som Jan Guillou var först i Sverige att varna för (i Aftonbladet !), i detta läge publicerar AB med ful mediekoreografi flera invändningar. Men sist ut på plan, samma dag de folkvalda "röstar" (radiostyrt) fejkar Lindberg missnöjd med hur regeringen gjort annat än producera lama "allt är lugnt" på förekommande kritik:

https://www.aftonbladet.se/ledare/a/0VGja0/regeringen-slarvar-med-att-forankra-natofragan

Det är ett taskspel utan like hur Lindberg ägnar halva texten åt att göra folket en björntjänst och "förankra" beslutet bättre än regeringen Kristersson - genom sanslöst krypande för USA:s globala politiska ambitioner vilka han helt utelämnar ur sin text trots att flera tidigare kritiska artiklar i AB just pekat ut att detta är det verkliga problemet som skrivningarna i DCA-avtalet avslöjar.

Även DN spelar med i regeringens skämtdemokrati och informerar läsaren när det redan är för sent:

https://www.dn.se/sverige/nu-tar-riksdagen-stallning-till-forsvarsavtal-med-usa/

***** 

Sedan den estländske yrkeskollegan farit vidare hade jag hans karta färsk i minnet och insåg att båda har Mars som ett trauma i respektive horoskop, även om bara estens kända födelsetid ger Olyckas signifikator i sjätte huset för Fiender, Hat och Olyckor. För Lindberg finns bara månascendenten som en inre, subjektiv karta som ibland inte är mer än tomma fantasier men ändå visar på att något i psyket hakat upp sig där 6e huset är aktiverat. (Viktiga planeter i 6e ger, har jag märkt genom åren, ofta väldigt lättretliga människor som tycker "världen är emot dem". Jämför motsvarande tecken, Jungfrun, som faktiskt har våldtäkten av en ung flicka som kanske äldsta illustration. Olyckan.)

Estens öde var att hans far förvisades till Sibirien under Sovjetepoken och sedan var hans hat grundmurat och allt det värsta med kapitalismen blev hans idealvärld. Det var intressent att så många år efter vår gemensamma bakgrund i IT-branschen se med nya klara ögon (mycket tack vare den sideriska zodiaken) och tydligt se hur barn- och ungdomstrauman sitter kvar och blir ett helt liv med unkna och vulgärt överdrivna imitationer av "västmentalitet". Värden fick använda all sin psykologiska vidsynthet för att spela med i ett genomsnitt av dem vi var för ett kvartssekel sedan och de vi blivit i dag.

Vad gäller Lindberg, tydlig hök, kommer jag närmast att tänka på Stalins horoskop (även där klockslag okänt). Gårdagens inlägg om att de universella ("avancerade") tecknen som representerar eller söker göra vissa värden universella, visar här hur Skytten söker göra en sak, en ideologi universell. Lindberg har USA-troget gjort sitt bidrag till att desinformera AB:s läsare som "sista ordet" timmarna före riksdagens JA till fortsatt amerikansk maktsträvan i hela världen. 

Morgonradion P1 låter i skrivande stund en hök, Mike Winnerstig, Totalförsvaret, vifta bort alla DCA-invändningar exakt som Lindberg. Tala om svensk mediekoreografi! Så här ser manipulation av ett helt folk ut!

(Winnerstig har samma förvirring om rättfärdigt krig som ibland uppstår när Vatten-Skorpionen mixar med Luft-Vågen - se "klimat-Romina" - men lider dessutom av härsklystna Mars-Lejonet angriper Månen-i-Skorpionen - en typisk ultra-stridis.)

STALIN:

Fascinerande (?) liknar Stalins generella bild regeringens Kristerssons "onda typ" av universalism. Eld/Jord-krig förråar och Stalins massmord på sina egna är kanske drastisk som jämförelse men här är "typen" som borgare så gärna röstar på!

Missa inte att Stalins soltecken i universella pådrivaren Skytten baseras på en verkligt diktatoriskt position: Skyttens härskare Jupiter extremt inflammerad av äregiriga månnoden Rahu i makthungriga Stenbocken. Båda tecknen figurerar i flera av stickproven från regeringen Kristersson.

LINDBERG:

3x "6-8-förhållandet": Måne/Mars, Måne/Saturnus,
Sol+Merk+Jup/Saturnus - monumentalt Osammanhang!

Här är inte soltecknet Skytten i sig något problem. Bidragande till ojämnheten i Lindbergs tankevärld är att här finns genuin välvilja och humanism. Se hur mycket mer turligt det är att ha Jupiter (välvilja) hemma i sitt positiva tecken tillsammans med Solen. 

Men detta kan också de världslig tur som lurar individen in på lycksökarnas planhalva och vips tänker man i termer som en svikare, en som spelar på Djävulens (denna världens herre) i alla de viktigaste frågorna. Hans uppenbara ateism sänker dock takhöjden extremt, men det kan man ta om förfalskaren ändå valt goda uttryck att simulera. Problemet uppstår när man tror att Jupiter som framgång i sig är tillräckligt.

Det verkliga problemet här är inte zodiakens avslutande universalistiska tecken utan att han har hela tre förekomster av den bristande integrationen  mellan planeter som bildar "6-8-förhållande" med varandra. Trots att Lindberg blivit en bra stilist med åren lät han lika illa som den här bloggen under dess första år. Det är lätt att se den akuta bristen på "flow" i kartan som tillräckligt för att dra på sig mordhot och den värsta av icke-relationerna (150/210 grader) är uppenbart den mellan egna psyket (Månen) och hatiska Mars i 6e oturliga huset. Detta sänker horoskopet till nivåer som börjar likna Stalin. 

Fientlighetens Mars är en alltför stor del av detta psyke och att Mars står i Fiskarna betyder att soltecknets herre Jupiter äger även Lindbergs uppvaknade ondska, han är numera en hök och som tydligt tar parti för den starkare i världspolitiken (USA), vilket otaliga krönikor sedan invasionen av Ukraina omvittnat. Naturligtvis kommer han aldrig att skriva om hur Joe Biden vill blöda Ryssland till dess död och på kuppen tvinga tallösa ukrainare med, vad som helst för att USA inte ska tappa greppet om världen (vilket likväl kommer att ske).

Med Månen i balanserade Vågen baserad på Vågens Venus i makt- och statushungriga Stenbocken ses det typiska för Sverige-horoskopet, en ytlig jakt på Ytan som döljer vår fattiga bildningsnivå i Sverige. Lindberg har naturligtvis tvingats läsa på för att komma så långt han kommit, men likt Sverige-kartan har hans sinnelagshoroskop en klen Saturnus och det skulle kunna tyda på ett arbetarklassförflutet som förklaring till att han så lätt går i Maktens ledband och i princip låter som staten vill att alla medborgare ska låta: zombifierade ja-sägare. Men, chefredaktören är som sagt extremt ojämn och lika ofta han säger goda ting i humanismens tecken lika ofta hörs Mörkrets inflytande. Varje människa behöver filosofi för att bli koherent och övertygande.

Jämfört med Stalin är Lindbergs Mars i Fiskarna något av ett krigsoffer (Fiskarna, martyren, den världsliga förloraren). Stalins sinnelagskarta har Mars i Fiskarna och är en känd mördare, även om Vatten-elementet anses reaktivt och inte likt t.ex. Eld proaktiv. Intressant nog har moderna Ryssland också Mars i sitt negativa härskarläge Skorpionen, och ett skäl att bloggen insisterar på att landet måste uppleva aggression från Väst för att ha startat Ukraina-kriget.

(Putin har två "6-8-förbindelser" - ett knackigt samspel mellan soltecknet och expansionens Jupiter - stämmer bra med hans svårigheter att driva Ukraina-invasionen till snabb och smidig upplösning. Han har också krigaren Mars i dålig integration med Månen och här ser man hans orealism om att bygga omodern nationalism via krig. Där har Rysslandskritiker en avgjort poäng som Putins födelsedygn bekräftar. Särskild hans Mån-Oxe är en "gammalmodig" syn på marken som en tillgång och ett maktmedel.)

Väst-hökarna i Aftonbladet (i uppenbart ledband till order från Schibsted/Norge --> USA) förnekar intensivt att NATO:s (kodord för USA) expansion har något med saken att göra, och svenskarna har inte intellekt eller intresse nog att värja sig mot de inhemska medieras vinklade presentationer av världspolitik.

Vi var ju redan sedan generationer sålda på Elvis och raggarbilar, så svenska folksjälen är faktiskt en enda röra av identitetsförvirring... Folksjälen: Månen i nybörjarens tecken och dessutom baserad på Mars-Oxen i 8e korruptions- och dödshuset. Det fanns en självironiskt betitlad rap-grupp, "Arrested Development" - en passande beteckning inte bara för afro-amerikaner i slaveriets förlovade land utan också för den svenska nationalsjälen, timmarna innan "folket" tackar ja till DCA-avtalet i riksdagen. Ett folk pålurat FRUKTAN av sina blott alltför underpresterande politiker de själva valt.


måndag 17 juni 2024

Universell spridning av ondska eller godhet

I den indiska astrologin förefaller brittiska astrologen Charles E.O. Carters delning av zodiaken på tre faser prefigurerad. De 27 månpalatsen (nakshatras) leder till att Eld startar om tre gånger och Carters delning på primitiv (ursprunglig) Eld som den personliga Väduren passar perfekt med den vuxna versionen där Lejonet representerar den individuella fasen som utmynnar i den universella Elden via Skytten. 

Det betyder nu inte att den egocentriska Väduren är dålig och den universella Skytten alltid är bra! Några stickprov från den borgerliga regering svenska folket i ett anfall av dårskap valde, visar tydligt hur många faktorer som spelar in, och hur DUALISM ger både goda och onda universalister. 

Skytten kan t.ex. vara en horribel globalist av kapitalistisk typ som i linje med Skyttens Jupiter skulle förstöra Jorden i Jupiters "enda väg" - dess tendens mot expansion. Detta är en diabolisk typ och skiljer sig drastiskt från Jupiters/Skyttens högre typ som verkligen gör skäl för tillnamnet "den Stora Välgöraren". Detta är platonismens Världssjäl (expanderad till att fylla hela den lägre sinnesvärlden) och uppenbarligen västerlandets inlån av hinduiska tankar. 

I den universella tredje akten finns också Jord-elementet i dess totalt negativa eller kontraktiva fas (via Stenbocken och dess härskare Saturnus). Med maximal negativitet söker den här anti-jupiteriska principen hålla samman det grovt materiella och resultatet blir typiskt en Riksbankschef med uppgiften att kontrollera landets penningar, på ett än djupare plan än tillfälliga finansministrar. Saturnus i Jord liknas vid gravitation eller jordbundenhet.

Några stickprov på ledande borgare visar hur sittande regering alla tycks tillhöra de onda universalisterna:

https://www.expressen.se/debatt/ta-inte-tillbaka-ett--omanskligt-regelverk/

Men här testar jag "universalismen" tillsammans med den hinduiska metoden Jaiminis unika Atma Karaka-punkt som kan användas (trots kritik från purister) i den  mer populära Parashara-metoden. Vad som börjar framtona efter 15 år trots det tokgalet fel landet Sverige att studera indisk astrologi från, är att varken västerländska eller hinduiska sajter verkar uppmärksamma att "själens signifikator" i första rummet är den antika Världssjälen, men bara ibland gäller som individens "ingångsvärde" och därtill inte "själens åtrå" som jag ofta men felaktigt kallat punkten. Detta är själens faktiska ingångsvärde och den irrationella passion den lider av inför denna inkarnation, med mindre AK står i en svag sektor och körs över av andra budskap. 

En mängd planeter i 1a ego-huset och en AK i omärkliga 12e huset ger t.ex. snarast en egocentrisk typ, kanske en sociopat, och alls ingen som drivs av sin inre själskärna. En klump planeter i 1a huset (eller 10e karriärhuset) väger helt enkelt så mycket tyngre att drivkraften inifrån den immateriella själen helt enkelt står över ett kast (detta liv). 

Obs. Platon betraktade daimonen som den rationella själen och därför får den som leker med flera antika system vara på sin vakt mot konfliktfyllda tolkningar: här finns på en gång Daimonens lott, AK och Saturnus (!) som representeranter för den högre själ som inte ägnar sig åt den sublunära begärs- eller kroppsnaturen. (Sverige har lyckats degradera sitt folk enormt till simpla kroppar - Månen i Väduren står i 7e hörnhuset vilket visar att detta är hur man håller befolkningen simpel, medan eliten (Solen i 5e) inte har något hög tankeverksamhet alls utan bara jagar materiell rikedom (Solen + Jupiter).

Det finns mängder av faktorer som finjusterar en karta, som att svenskarnas systemiska villfarelse enligt nationalhoroskopet tror sig vara "individualister" trots att folksjälens Måne står i den primitiva "personalisten" Väduren - landet fostrar folket till enkla arbetare och konsumister. I landets ny-gamla dröm om klassresor där alla låtsas att de är allt annat än enkla egon som utnyttjas av global kapitalism, sker en viss rörelse (i fantasin om inte annat) att undersåten för sig uppåt i hackordningen, från Månens nivå till Solens (en individ som i nationalhoroskopet svarar mot den pervers version av universalistiska Vattenbäraren, enklast uttryckt som den globala kapitalistiska ideologin, trots att Vattenbäraren på ett djupare plan representerar hela mänskligheten och därmed någon form av social dimension där alla delar allt gott).

******

Några viktiga figurer i sittande regeringen Kristersson...

Statsministern själv (obs, hypotetisk tid och ascendenttecken):


Stämmer Kristerssons tid uppstår en mycket svag AK, den här mannen har inte tid att lyssna på själens samvete, hans klimatarrogans har visat sig komma från att fossila industrin ÄGT Kristersson via Timbro. Med materiella resursens Oxe i öster stämmer det bra hur mycket mörker via 8e omedvetna huset som driver denna man. Ett kriminellt val av svenska folket att vara så obildade i människokännedom och världsbilder att de väljer en Mörkrets man. (Ljuset - Passionen - Mörkret används om placeringar i tecknet på denna blogg eftersom födelsetid så ofta saknas, men det verkligt intressanta är de 12 världsliga husens "kvalitet" och Kristersson är en Mörkrets tjänare i lika hög grad som USA där t.o.m. soltecknet signalerar att landet föds som "dålig karma". 

På Kristerssons himmel krigar två planeter om rollen som AK. Både Saturnus och Merkurius har nått 27e graden, men här vinner Merkurius i 8e huset för dålig karma genom att befinna sig cirka 1° högre på himlen. Det valet verkar stämma eftersom här finns vältalighet men inget att säga! Merkurius är dubbelt drabbad genom dels det onda 8e och dels eftersom Merkurius är Retrograd. Ja, tredubbelt drabbad eftersom Merkurius härskar i Tvillingarna (mittemot) vilket gör den "skadad" i slarviga och oprecisa Skytten (Skyttens Jupiter jobbar med det universella perspektivet har bryr sig inte om Tvillingarnas mindre perspektiv).

Utrikesminister Billström:

Den svage Kristerssons högra hand (eller en av dem) har passande nog samma två UNIVERSALISTISKA tecken som sin chef. Expansionshungerns Skytt och den materialistiska kontrolldåren Stenbocken, men Jupiter som AK och därmed en märklig hopklumpning (i detta månhoroskop) av materiell hunger men samtidigt mån-psykets omedvetenhet om att han agerar till förlust för Sverige (12e förlusthuset). MEN: Detta är nu inte säkert eftersom kartan bara rör psyket och 12e kan bara läsas som att utrikesministern kan vara något av en klant som har svårt att känna in frågor på djupet (Sverige firar fångutväxlingen med Iran där sorg borde råda. Sverige OFFRADE en av fångarna - inte ens amerikanska militärens "No Man Left Behind" har vi klarat att leva upp till. Vad har borgare i världspolitiken att göra?)

Visserligen bara en månkarta men Billströms AK är Jupiter (stora stora pengar och stor komfort), men detta är en svag placering i saturniska Stenbocken. Som finansminister skulle han ha varit en ren katastrof, men det haglar lågvattenmärken av olika slag i denna regering.

Finansminister Svantesson:


Missa inte samma dubbla emfas på välmående för de redan rika som hos Billström. I finansministerns psyk-horoskop harmonierar Jupiter/Venus med 2a huset för "mina finanser" och den rent emotionella Venus-i-Lejonet är dessutom AK - inte någon direkt högt utvecklad själ som kommer till Jorden, helt fixerad vid "stor rikedom". I denna sinnelagskarta är det av betydelse att Lejonets härskare Solen är extremt svag då den är "halshuggen" av södra månnoden (Draksvansen) och ännu en Retrograd Merkurius (suboptimal) hittas i regeringens absoluta topp. Månen i Krabban är lämnad vind för våg, och Passionens kvalitet i Vatten är inte en bra politikertyp (jämför Ebba Busch). För familjepolitik, kanske.


Att hon tillhör överheten som inte vill gott för folket är uppenbart. Månen i Krabban är känd för att bli helt orealistisk och passionsdriven när inte Solen driver Månen gott, och här fungerar ingenting riktigt bra.

Justitieminister Strömmer:

Strömmers AK bjuder på ännu ett planetärt krig - Mars har nått maximala 30e graden men så har också girighetens norra månnod (Drakhuvudet), som räknas som planet i fråga om AK efter som den tar över den stigande månens begärsfulla natur. Här kan man undra hur kriget utföll i antiken när astrologi praktiserades med mindre precision än idag. Kunde en stjärntydare ens avgöra i detta fall? Vid kriget beaktas longituden i hela grader (30e),

  • Mars 0:59:06. Knappa en grad nordlig latitud (norr om solbanan 0:0:0)
  • Rahu 0:00:00. Med dagens mått förlorar demonen (mötet mellan sol- och månbanan) kriget med bara en bågminut men Rahus förefaller vara en bättre AK eftersom vi nu har ond universalism på kornet (anhängare av global kapitalism).

Således, ännu en emfas av den dåliga typen av Universalism (Stenbocken/Skytten - där Jord/Eld lätt blir en förråad typ av materiell ambition. Själar som är här för att göra Jorden till en sämre plats, missriktade själar som är här som djävlar vars enda syfte att väcka det goda till liv i hos de många)