Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 17 mars 2010

Den mörke moderaten i Skåne



I fallet skånske moderatpolitikern Möller, som avsagt sig alla politiska uppdrag sedan han tjänat stort på en förståndshandikappad han låtit bo undermåligt, inträffar det ovanliga att två offentliga personer i turbulens fötts samma dag, månad och år.

Dessa är gyllene tillfällen för astrologin att studera variation på tema, eller hur samma generella ödesmönster kan varieras i de specifika uttrycken.

Vem var då den andra kändisen den blåst snålt om på sistone? Jo, skådespelaren Ola Rapace som i intervju nyligen menade sig stå över lagen eller åtminstone i opposition till alla former av myndigheter!


Prova betraktelsen (nytt fönster) av Rapaces födelsehimmel mot historien om Möller och se om det finns något generellt där som fungerar också på staffanstorpspolitikern. Jag har bara kopierat in Rapaces himmel här och bytt namn på den.

Men det här är man inser problemet i en ego-kultur. Det är varken Rapaces himmel eller Möllers - det är HIMMELEN punkt slut - och vi är dess instantieringar, dess avkomma! Horoskopet ger människan ett redskap att ungefär förstå vilka själar som kommer på besök, men själens identitet står inte att finna i den himmelska skriften. Jesus: "Gud delar inte ut anden efter måttbestämmelser."

Se också min betraktelse som spänner över två separata inlägg av hur Världssjälen byter tonläge under de tre månader som passerar från det att Petra Mede föds till att det är dags för Izabella Scorupcos andesjäl att inkarnera på jorden.

Skulle jag gissa, så har vi hos Möller en tidig födelse medan Månen ännu befinner sig i Oxen som detta är är extremt loj, självisk, och girig på privata fördelear pga Saturnus närvaro i tecknet.

Här skulle då ett fullständigt grasserande "sataniskt syndrom" målas på himmelen, från Oxen till Skorpionen. Givet Solen + Jupiters vilja till framgång i Skorpionen, aktiveras på ett akut sätt frågan "egna pengar" (Oxen) och "andras pengar" (Skorpionen) i skåningens karaktär.

Och om detta har jag tidigare antytt att det aviserar att universums mer primitiva själar är på ingång, totala materialister och utan utvecklad moraluppfattning. I detta fall skulle så många viktiga planeter instämma i "syndromet" att det är svårt att inte utfärda en varning i förväg och be hågade föräldrar välja en annan period att kopulera (det gäller alltså att ha nio månaders framförhållning).

I fallet Rapace menar jag att den här förbannelsen till del är hävd förutsatt att han föddes så pass långt in på dygnet att Månen (psyket) hunnit in i den mer rörliga Tvillingarna.

*****

Se Skånskan om Möller-affären medan den var under uppsegling, samt AB om Möllers "muttrande" avgång. En upprörd skribent på Newsmill.

Inga kommentarer: