Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 25 september 2010

Utpressare sänd från Gud?

Aftonbladet har historien om en utpressare i samhällets bottenvegetation. Mannen ser inte bara otrevlig ut, här måste vi ha det perfekta horoskopexemplet på hur flera dåliga indikationer samlas till att bilda berättelsen om en skitstövel.



  • Här är storkorset i Tamas guna, för en obändig och attitydlåst typ.
  • Här är norm- och moralplaneten i sitt fall: Saturnus i egoprincipens Väduren.
  • Tamas kors ger förstås sataniska axeln (materialism), och här värsta sort: det är fullmåne mellan Skorpionen, den hatiska, och Oxen, den materiellt predisponerade.
  • Mars i Vågen skulle kunna betytt "strid för fredens sak" men nu skadas krigaren av den egoistiska Saturnus. Det förhöjda libido som Mars/Venus har i Vågen blir bara historien om en som stör harmoni i umgänget med andra! (Även massmördaren Ted Bundy var Skorpion med inslag av charmören Vågen.)
  • Och slutligen har vi samma störning från Mars mot Oxens tecken som vi såg hos manschettknappsförbrytaren som skodde sig på BP-olyckan genom att köpa aktier när de stod lågt i kurs, ordföranden Carl-Henric Svanberg. Jag har sett materialismen förr när de här tecknen råkar i konflikt, och det var just typiskt att slutligen hitta kopplingen i ett riktigt primitivt kriminellt horoskop! 

Jupiter har nått Skorpionens första grad för en Sol/Jupiter-kombination som borde betyda "intelligens". Men innan man deklarerar snille måste man nog fundera både en och två gånger på hur människan har det mentalt med Solen (och Jupiter) i Vatten men där disponenten Mars står i detriment i Vågen och opponeras av en Saturnus i fritt fall! Jag tror detta är mycket nära akut mentalsjukdom, med andra ord en allmänfarlig människa.

Jämför Maria Svelands litterära ilska - hon har åtminstone hittat ett legitimt utlopp för sin Sol-Skorpion med baserad på Mars i "fel" element. Gangsterns horoskop har förstås betydligt värre problem än författarens.

*****

Följande nio Skorpioner 1970 har hamnat i min horoskopsamling, alla med skurkens soldisponent i Vågen (potentiellt Luft/Vatten-problem, dvs, förnuft och känsla i osynk):

  • Peta Wilson - skådis, känd för actionroll 
  • anonym - extremt livlig kvinna
  • Shamin Mohammed UDDIN - terrorbomberna i London 2005
  • anonym - extremt introvert och misstänksam ung kvinna
  • Brooke Langton - skådis
  • Sarah Silverman - skådis, svåra depressiva problem (ev. bipolär)
  • Ulf Ekberg - popartist
  • Mädchen Amick - skådis, som efter kritikersuccén Twin Peaks snabbt ramlade ner i B-filmsfacket, "onda roller" eller filmer med sex/ondska
  • Jennifer Connelly - skådis, född samma dag som Mädchen, spelat många depressiva och håglösa karaktärer

Gangstern är född samma dag, 12 dec, som Mädchen och Jennifer! Tyvärr ingen födelsetimma på någon.

Jag värjer mig mot din utforskande blick!
Jag, Skorpionen, vill inte bli sedd, för jag är döende.

Hur ska man förstå denna skillnad i öde och karaktär? Är skillnaden så stor egentligen? Jennifer Connelly har spelat offer för en spökande fastighet, totalt depressiv flickvän/laboratoriekollega till Hulken, och även ingått i andra märkliga filmer jag helt glömt.

Skurken och Connelly tycks verka i samma mörka ambiens, och någonstans manifesterar sig samma arketyper i bådas liv. Skillnaden, som i problemet att skilja mellan horoskopet för en brottmålsjurist och en skurk, tycks ligga i vilken sida av skiljelinjen subjekt/objekt VI anser att de har placerat sig på. Gudarna har inte den futtiga människans moraliska betänkligheter, gör inte det kartesianska misstaget att skilja medvetande från en omgivande rumsdimension!

Det kan mycket väl tänkas att skurken är Rättvisans utsända bestraffare - Nemesis - fast han av nåd gjorts för korkad att själv förstå vare sig vad han sysslar med eller vilka högre syften hans liv tjänar!

 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ulf Ekberg, född -70 och Livets ord-pastor - vem är det??? Ulf Ekman är född 1950. Han är skorpion, och har också månen där (samt venus). Mars är i Stenbocken. Utstötningssyndromet finns, men i form av jupiter i Vattumannen. Inte mycket ande i den mannen enligt horoskopet, vilket bekräftar vad man redan förstått.
S

Seaward sa...

Tack för observationen, texten har ändrats. Det är ju popartisten från Ace Of Base jag pratar om, inte Livets ordaren!