Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 17 mars 2010

Amick & Connelly: look-alikes


Jennifer Connelly & Mädchen Amick, typ unga


Det var kuriöst att hitta skådespelaren Ola Rapace uttrycka noll respekt för lagen i en tidningsintervju nyligen, sedan läsa om Skåne-moderatens behandling av en förståndshandikappet och upptäcka att båda - var och en med någon form av blindfläck, medfödd eller förvärvad pga livets omständigheter - var födda samma dag, månad och år.

För att se om jag hade sparat fler kändishoroskop med en potentiell "satanisk axel" sökte jag bland horoskopen men skrev av misstag fel år - 1971 istället för 1970.

Det ledde till att jag upptäckte två kvinnliga skådespelare som båda var födda den 12 december 1971 under samma "sataniska" fullmåne och som, faktiskt, är påfallande snarlika varandra i det att de är extremt vackra.

Och vilka kusliga (sataniska) filmer de deltagit, då! Mädchen Amick slog igenom som en tjej med extremt tvivelaktig moralisk fiber i Baywatch (bilden är från pilotavsnittet från 1989), och lika moraliskt klen var hon sedan i David Lynch gåtfulla tv-serie Twin Peaks. Minns när hon tar han om sin hjärnskadade, rullstolsbundna dreglande föredetting i ett småskaligt bedrägeri!

Därifrån rasade karriären snabbt. Innan hon försvann från min radar några år senare hade hon redan halkat ner i den billiga långfilmsnivå där hon avkrävdes nakenscener för att hjälpa dra ung manlig publik som förtjusades av hennes femme fatale-utseende. Jämför med våra dagars Megan Fox där det återigen är en opposition mellan Skorpion och Oxe för en rent kroppslig vibb.

Den andra aktrisen har också en hel del kusliga dramer, skräck och fantasy på meritlistan, vilket kanske bara är naturligt om man är född i Skorpionens tecken... Det är Jennifer Connelly.


Att båda kvinnorna knappast kan ha samma ascendent (persona) är uppenbart. Connelly har ett sätt att hålla huvudet högt och visa en närmast förnäm attityd när hon poserar för kamerorna som helt saknas hos Amick. Den senare ger ett mjukare uttryck och mer sårbart uttryck. Kanske var det därför hon lyckades sämre i sin filmkarriär, fastän födda samma dygn har de olika relation till "lyckliga stjärnan" (Jupiter) och allt annat på himlavalvet.

Bilderna (båda från då de var mycket unga) är inte perfekta, men skapar man en bild i sitt inre inser man att båda har ovanliga, långa näsor och munnen, krönt av en distint amorbåge, placerad nära näsan. 

Båda har också närmast exakt identisk mandelform på sina ögon och bådas blickar går genom märg och ben. Som det ofta är med Skorpionerna! Jämför man aktriserna som de ser ut idag, har livet gjort olika saker med dem, och är inte alls så lika varandra som på många tidiga foton.

Apropå det ekonomiska bedrägeriet som involverar en mentalt skadad människa i Twin Peaks (Mädchens genombrottsroll), är det kuriöst att jag skrev fel årtal och upptäckte henne. För det är ju närapå just ett sådant bedrägeri som skånska f.d. moderatpolitkern systematiskt sysslade med i tre år!

Det förtjänar att påpekas att det här - ännu en gång i samband med karismatisk skönhet - handlar om en födelse med Venus och Mars tillsammans. Under några dagar har ett flertal fall hittat in i inläggen efter att jag fritt ur minnet sökte och hittade Isabella Rossellini och Andie McDowell som två hållbara ansiktsmodeller. Sedan hittade jag Sandra Bullock med samma två planeter i kombination och strax därpå också svensk-polska Izabella Scorupco med samma kombination. 

Hos Amick/Connelly ligger kombinationen i Vågen, händelsevis samma placering som hos onekligen extremt vackra Carolina Gynning. 

Säreget nog har alla dessa sju kvinnor sin intensifierade Venus i Luftelementet Scorupco, Rossellini och Bullock i Tvillingarna, McDowell i Vattumannen och Gynning/Amick/Connelly i Vågen. En freakig slump eller mer en oavsiktlig återspegling av astrologens preferenser (Asc, Måne & Sol i Luft)? 

Men då är det verkligen oavsiktiligt, för minns hur det här inlägget kom till pga ett felskrivet årtal... Jag kallar det synkronicitet, meningsfull konicidens.


Connelly och Amick cirka nutid. Precis som med tanken att Saturnus i kontakt med Venus bevarar skönhet (se bl.a. Yvonne Ryding) föddes både Connelly och Amick med Saturnus i kontrollerande aspekt (här: opposition) till Mars/Venus-kombinationen. 

Men vem vet i dagsläget vad som är hållbar naturlig skönhet och vad som är följden av kirurgkniven!? Bloggen har ju också fäst sig vid att Saturnus kan introducera artificialitet (konstgjordhet) i en människas liv, så det kanske i själva verket var plastikoperationer jag talade om i samband med ansiktsmodellerna Andie McDowell och Isabella Rossellini. Dvs de slätar ut huden med helt andra metoder än dem de påstår sig använda i hudvårdsreklamen...

Inga kommentarer: