Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 26 januari 2012

Högerns seger över den sociala demokratin

Innan Håkan Juholts karta slutarkiveras, en sista titt på vad Socialdemokraterna hade, men som högerfalangen, underblåst av högerpressen blev livrädda för - horoskopet som stod för "farliga visioner" - för att använda Fredrik Reinfeldts för ovanlighets skull helt sanna ord. 

Reinfeldt fattade så väl som någon att Juholt var lite för äkta vara, och att här vankades återförstatliganden - återställandet av en helt urspårade svensk syn på Profit - och vad man anser sig kunna profitera på. Pissblöjor och bakbundna pensionärer är nämligen helt okej i dagens Moderata Sverige. 

Att åse en genuin agitator och risken för ett stopp för all denna urartning - det var mer än den mäktiga Penningen kunde lida! Och så många "sossar" sen, som redan börjat känna ruset av att sko sig på sjukvård. Schlingmann har en hel armé av högerlobbyister redo att gå ut i pressen under falsk (s)-flagg. Jinge.se har helt rätt i sin observation.

Nej, Juholt var en allmän fara! Han bars av alltför mycket humanism! Men det kunde ingen säga utan att erkänna sin egen bestialitet, så det hamrades ut budskap om mannens inkompetens istället. 

Tyvärr kom den avslöjande redovisningen av Reinfeldts totala noll-koll ut lite för sent. Men det tycks vara Ödet som styr landet Sverige mot dess undergång i dessa dagar - det finns ingen kvar att se bortom kapitalismen. Så det är bara att sitta still på första parkett och se på när marknadsliberalismen knäcker ett land och reducerar invånarna till ärelösa kryp.




Det här den första - och sista - kartan för Juholt och färgsättningen är helt logisk i termer av tecknets element och den sub-influens som den gästande planetens planetära disponent introducerar. Ta t.ex. Juholts erkända goda retoriska förmåga och snabba - ibland överilade reaktioner: Månen/sinnet i Väduren är eldigt och rappt, går rakt på sak. Men härunder fanns också en intellektualitet som kommer sig av att Vädurens härskare, Månens disponent, Mars befann sig i Tvillingarnas tecken. Och enligt månascendentmetoden dessutom i ett perfekt hus: det tredje för stridbar kommunikation!

Detta insåg tidigt högerns spinndoktorer!  Något så ovanligt som en icke-ljugande människa hade tagit sin in på deras egen spelplan. Det här var inte i första hand frågan statsborna mot lantisarna. Det handlade om att här fanns en verklig fara att Juholts kommunikativa eld kunde sätta en situation i gungning - själva den arena högerns propagandister tyckt sig ha haft monopol på en tid. 

Man kan heller inte underskatta att Juholts intellektuella Luft (blå färg) också blandade sig perfekt med det jordbruna elementet, som alltid syftar till konkret handling. Hans "blå visioner" var således hotfullt nära att omsättas i verkliga politiska beslut. Juholt var en radikal i det nya feg-Sverige som så perfekt illustreras av Reinfeldts jolmiga horoskop med en klen Sol i giriga Kräftan och ett ideal som bara riktades mot den egna bukfyllan. Inte en anstymmelse till visioner för framtiden hos den mannen! 

Men se nu vad verkställande utskottet gick och vaskade fram som moteld mot Fredrik Reinfeldt: sossarna ansåg att de också borde ha en lågmäld Kräfta! Spontant säger jag: fiasko! Så skapar man inte tydlighet i politiken. Vid närmare anblick finns det dock tydliga skillnader mellan Reinfeldts och Löfvens Kräft-Sol, och det faktiskt möjligen så att det är ett smart drag att lägga sig närmare svenskarnas groteskt anti-intellektuella och fullständigt pengafixerade sinnelag. 

För redan från första start bifogades informationen att Löfven var en habil man i ekonomiska spörsmål - som en slags copycat-grej på "civilekonomen" Reinfeldt. Så djup var tydligen sossarnas kris att det är så de tror svenskarnas hjärtan ska vinnas. Genom en ytterligare Reinfeldt, men marginellt mer orienterad mot rättvisepolitik.


Samma sak här. Färgsättningen illustrerar nogsamt hur de fyra elementen spelar på deras nominella nivå och hur planeters underliggande disponenter introducerar en förändringspotential i det manifesta budskapet.

Som synes hittar socialdemokraterna ännu en ordförande med Månen i den raka och direkta Väduren! Men nu utan någon böjelse mot den blå luften, mot intellektualiteten. Här finner sig istället krigiskheten på absolut lägsta nivå, Mars är fallen i Kräftan och fastän Måne och Mars därmed utbyter härskartecken med varandra för en "ömsesidig reception", är elementen Eld och Vatten antitetiska. Därtill är Månen (kontaktytan mot folkmassan) "snöpt" av den halshuggna demonen Ketu. 

Den här gången sköt sossarna under målet istället för över det. Det är en alltför låg profil här, och fast filosofins Jupiter står i arbetstagarens Jungfru i sjätte huset för tjänstefolk - en mycket mer "äkta" placering än Reinfeldts fejkade folklighet - så saknas "edge" i horoskopet. En övergångslösning är min gissning.

Horoskopet är egentligen fantastiskt, för det ser ut som om (s) i ren panik (men med Ödets märkliga bistånd) hittat någon som har absolut NOLL LUFT i horoskopet för att komma så långt från Juholts typ som möjligt. 

(S) HAR HÖRSAMMAT REINFELDTS VARNING FÖR VISIONER!

Man kan fundera på vilka intressen som vill ha en så här pass nedstämd "pragmatiker". Landet har ohjälpligt gått åt höger och snart har Reinfeldt fulat in Sverige i fullt EU-medlemskap också. Sen är snart hela landet en låglönearena där Reinfeldts vision om enkla och hushållsnära tjänster är allt man kan sysselsätta sig med. 

Den Luft-Blå och Orange-Röda intelligentian lämnar nämligen det här landet nu och Sverige återgår till 1809 års fattigsvenska horoskop. Den lysande Blå Vision som synliggjordes i 1974 års Vattuman-horoskop, "det goda välfärdssamhället" föll inte den låga och giriga delen av folket i smaken. 

Den här underarten, som inte kan uppleva någon motivation eller glädje av att tillhöra världens mest beundrade samhällsskick, en konstprodukt på den politiska arenan, tenderar istället mot Nya Moderaternas nivå: folk som ljuger om sin historia, myglar och säljer ut statlig egendom till kompisar och överhuvudtaget saknar kulturella ambitioner för sin själ. 

Vad astrologin avslöjar är att det inte existerar någon jämlikhet på jorden. De som vill sko sig på andra i ett marknadsstyrt samhälle är själar ljusår efter genomsnittet i sin andliga mognad. Men varför i h-e skulle de alla samlas i västvärlden? Och just nu? Jag ville ju bara leva ett lågmält liv utan hetskonsumtion, vigt åt bildning. Men här kommer Svenskt Näringsliv och söker smutskasta filosofin genom att översätta mänsklighetens adelsmärke till ... pengar! Vilka ök! Kan ett land bli ovärdigare ?

När mini-Titanic gick välte utanför Italiens kust helt nyss, var det bara ett i raden av förebud om vad högermänniskan har i sig att ställa till. Måtte (s) prestera hårdare moteld än vad ovanstående horoskop antyder!

I medierna om Löfven: SvD,
(S)-kvinnor vill ha en kvinna... Expr
AB - högerorganet.


Tillägg

Timmarna efter denna snabba kommentar samlade jag mig till en noggrannare analys av vad Löfvens karta egentligen innehåller. Läs för fullständighets skull även ett andra utlåtande där jag på punkt-för-punkt jämförelse med Reinfeldt och visar att socialdemokraten har mycket bättre födelseomen!


20 kommentarer:

Anonym sa...

Det var väl för bra för att vara sant att tro Jan Eliasson skulle bli vald till partiledare. Det känns inte särskilt inspirerande med valet av Stefan Löfvén.

Cecilia

Seaward sa...

Eliasson var så paradoxal att han uppmanade andra att stå till partiets tjänst medan han ursäktade sig själv! (Månen i dubbla Fiskarna/diplomaten och de två sidorna). Kanske lika gott, han är värd att vila sig vid 71.

Shorty sa...

Tänk ändå i vilken priviligerad situation du befinner dig i Siwert. Du kan sitta och bilda dig inom den önskade zodiaken, skriva dina åsikter på denna blogg utan att du blivit avrättad eller torterad och beklaga dig över låglönerisken genom en borgerlig politik.
Du sköter varken ett jordbruk, en avdelning på ett äldreboende eller en kommunal socialförvaltning.
Däremot har du möjligen varit en kinesisk hovastrolog 1344 och är lik en Israelisk premiärminister.
Kanske kan du önska dig att återfödas på den kinesiska landsbygden om 75 år där du kommer att vandra till Indien, sedan Egypten och slutligen till Tibet.

Anonym sa...

Bara en liten observation om Löfvéns horoskop: Hörde att han är uppväxt som fosterbarn, kom redan som spädbarn från Stockholm till familjen där han växte upp. Något olyckligt i familjebakgrunden är det naturligtvis i ett sånt fall, och mycket riktigt har han mars i kräftan. Ser också en liknande symbolik i Månen med Ketu. Vem vet, kanske biologiska modern rentav dog, eller också klipptes kontakten med henne av i o m flytten.
S

Seaward sa...

Shorty, du har tydligen bara läst förstasidans "ram" och det här inlägget. Du dar fel slutsatser. Jag är ingen vän av lögnaren Reinfeldts regim - det framgår tydligt om du söker bland namnen till höger.

Tack "S" för insikten om hur KETU beter sig. Det kan mycket väl vara som du antyder, att den "halshuggna" står för den biologiska modern, och med en sekundär bekräftelse via fallen olycksplanet i Kräftan (modershemmet). Jag vågade inte säga något om Ketu i inlägget (och heller inte i "andra omdömet" som jag nyss publicerade). Hade heller inte ork att söka igenom alla tusentals horoskop efter uppslag till möjligt utfall. Men detta var en viktig tanke - med fosterfamiljen. Jag har också hittat fosterhem i samband med Saturnus i fjärde.

Anonym sa...

Nu i morse läste jag att han är barnlös - säkert också en sak som kan kopplas ihop med månen/ketu.
S

Seaward sa...

Här är nästan material för ett eget inlägg:

Avkomma har inget med Månen att göra, vilket kanhända är den svåraste saken för en kvinna av idag att svälja. Astrologin följer den antika tanken att Solen är livgivaren och Månen enbart en matrix/matris som solens förnuftsspermier nedläggs i. Månen är den naturliga process som sekundärt vidtar för att ge Den Levande ett biologiskt hölje, men utan andesjälar som planteras här (eller "själar som faller") blir det inga jordmänniskor. Det är således femte huset som indikerar barn eller ej och i sydindisk tradition också Guru (Jupiter) som Fadern.

Jag är barnlös och har typiskt nog den klassiska indikationen på detta: Solen och Mars i tät konjunktion i femte huset. Jag har helt enkelt aldrig varit intresserad av biologiskt faderskap. Talesättet "genius is sterile" hänför sig inte till intelligenskvot (även om det ligger inbakat som en dubbelmening) utan till romarnas "genie" - andesjälen som i grund och botten inte har med den här biologiska kopian av den verkliga världen att göra. Gammal hederlig platonism och en del av den oförgängliga filosofin (se Aldous Huxley).

Löfvéns månascendent på kartan ovan säger inget om den fysiska verkligheten, men sinnelaget har ju ändå något att göra med hur verkligheten artar sig. Och här ses Lejonet som femtehusägare. Och se vad som gäller för Solen: samma kombination (delat tecken) mellan Sol och Mars som hos undertecknad. Det här gäller säkerligen inte i samtliga fall, men en studie av femte huset för några hundra som avstått barn skulle troligen ge intressanta resultat.

Jag känner/har känt bara två, en man och en kvinna, som redan tidigt i livet bestämde sig från att inte skaffa barn, den ene presenterade jag utan namn, sida vid sida med Horace Engdahls horoskop - en intellektuell gigant ("geniet är sterilt") och kvinnan hade Månen i Lejonet i första: återspeglingen av föräldraskap (Lejon) men i kollision med fysisk verklighet: Solen i 6e fiendehuset i Jord-Stenbock.

Eftersom jag känner flera med resp. sol- och måntecken kan jag bara anta att det är husplaceringarna som avgör här, särskilt 6e fiendehuset - Solen/Barnet - som en fiende till en själv. Kvinnan hade svåra maktkamper med fadern och omvittnade en ibland skrämmande omognad för en människa på trettio. Barnens "karaka" (signifikator) är Jupiter och måste också studeras för "ett andra omdöme". Jag har t.ex. Jupiter i fiendens 6e hus och därför multipla tecken på ointresse för barn.

Seaward sa...

PS. Jag rör ihop språken eftersom jag inte läst en svensk bok på tjugo år, typ. "Genie" är förstås engelska, såg jag nu, på latin "genius".

Anonym sa...

Visst har månen med avkomma att göra! Jag har ju tidigare berättat om tre "supermammor", alla med månen kombinerad med Rahu i vattentecken! Liksom om min egen "barnivrande" make, med månen/Rahu i skytten. Och jag vet en barnlös, gift kvinna, med månen/Ketu/saturnus i Stenbocken.

Dessutom har månen och jupiters placeringar i våra respektive horoskop del i att jag och min man, mot den genetiska vetenskapens utsaga, lyckats få två barn. Men det är en för lång historia för att dra här.

Sen är det ju skillnad på ofrivillig och frivillig barnlöshet. Huruvida Löfvens och stenbockskvinnans är frivillig eller ej vet jag ju inte.
Du har ju själv förresten månen opposit saturnus, det kan väl också spela in i det här sammanhanget.
S

Seaward sa...

Gör en åtskillnad mellan begärsnaturen - den negativa Månen/Vatten som kräver att bli fylld - och barnalstring - givaren Solen. Utan logoi spermatikos - inga barn. Jag tror du missade logiken bakom mitt svar. Återigen skillnaden på Luft och Jord: jag talar teori, du svarar med konkreta intryck men lämnar teorin utan beaktande. Visst är det intressant, det är en stående skillnad mellan våra sätt att resonera som ju bekräftar den gamla elementläran, du typisk Jord, jag typisk Luft.

Tills vidare kvarstår den befängda "Octo-Mom" som bloggens enda exempel på de astrologiska teserna. Som synes av Nadya Sulemans horoskop är Solen i femte. Intressant här är sterila Saturnus! Och ex-maken och hon hade misslyckads göra henne gravid före tilltaget med inseminationen. Ett mycket säreget fall där Solen i femte säger ja, Saturnus säger nej!

(Att hon hade en skrämmande nedsatt intelligens kunde dock ses när Dr Phil försökte tala förnuft med människan efter moderns vädjanden. Saturnus i femte kan ibland leda till svåra intelligenshämningar - utöver, tydligen svårigheter att få barn på naturlig väg. Jag har ytterligare två barnlösa kvinnor med Saturnus i femte, varav en ordade saken genom adoption.)

Men naturligtvis har Nadya Suleman också Månen i barnkära Lejonet och med Venus - vilket dock återigen bollar tillbaka till disponenten Solen i femte barnalstringshuset.

Du har rätt såtillvida att Månen står för den irrationella människans begär (det alltid kvinnor som aviserar "hunger efter barn" först), men titta på dina supermammors femte hus - det verkar vara där (eller hos femtehushärskaren) klartecknet för många barn ligger.

Seaward sa...

PS. Barnens karaka Jupiter med Månen är förstås ett helt korrekt och positivt omen! Begär efter barn/Jupiter, tyds detta. Men Månen i sig får inga barn, planeten är en tom matris, ett kärl som de aktiva krafterna fyller. Sen finns naturligtvis en "kvinnomystik" som skrivit om den gamla världsbilden av politiska skäl.

När jag såg en "feministisk I Ching" på 80-talet höll jag på att svimma. De noggrant konstruerade metaforerna var totalt slaktade av insensitiva spegelvändningar för att passa ett kvinnoperspektiv. Boken gick inte att använda för spådomskonst längre eftersom allt var så förvirrat. Om man vägrar köpa I Chings kosmologi att "himmelen är hög och jorden låg" har man inte med kinesisk yin-yang-filosofi att göra. Den feministiska I Ching kom heller aldrig i någon andra upplaga! :-)

Anonym sa...

"Avkomman har inget med månen att göra, vilket kanhända är det svåraste för en kvinna idag att svälja"..."utan logio spermatikos inga barn" - inte kan du väl vara så okunnig om biologi att du inte vet att ett barn blir till genom sammansmältning av ett ägg i livmodern och en spermie, och att barnet får hälften av generna från modern och hälften från fadern. Att man sen var okunnig om detta i antiken är en annan sak. (Fast man undrar hur de förklarade fenomenet med barn som liknar sin mor.) Så det är varken kvinnomystik el politik utan bara biologiska fakta.

Sen är ju horoskopet en "luftsymbol", visst. Men barn är ju högst konkreta "saker", och det är intressant att det kan återspeglas i horoskopet. Jag tycker inte att "octomum" kan jämföras i sammanhanget, hon har ju solen med sterila saturnus och var infertil. Men hade hon haft månen med rahu, då du, då hade hon inte behövt ta till insemination! Ingen av "mina" supermammor med månen/rahu har behövt ta till sånt. (Tyvärr känner jag inte till födelsetid för varken supermammorna el den barnlösa kvinnan.)

F.ö. kan jag dementera att det alltid är kvinnor som aviserar hunger efter barn först. Precis som jag redan har berättat så var det maken som var drivande i barnfrågan i mitt fall. Men jag medger att det nog är ganska ovanligt. :-) Själv trodde jag helt ärligt, detta är ingen efterkonstruktion, att jag aldrig skulle få barn, och jag hade ingen egentlig längtan efter det heller, innan det blev aktuellt. Jag har solen/mars i 5:e i mitt chandra lagna-horoskop...
S

Seaward sa...

"Vara så okunnig…?"
Jag upprepar tidigare svar: "Astrologin följer den antika tanken att Solen är livgivaren och Månen enbart en matrix/matris som solens förnuftsspermier nedläggs i."
--Tror du att bloggen handlar om med biologin överensstämmande läror får du tänka om. Här söker jag, så gott jag förmår, återge den gamla världens syn på människan, därav själars fall, synd, försvar av principen Stenbocken, dvs. heder (om än inte hedersmord). Det ger en pikant brytning mot samtidens groteskt humorlösa biologism (förespråkad av plattmarksrörelser som VoF och Humanisterna) och egocentriska rävgift.

Ur valet att ställa sig 2000 år tillbaka i tiden följer bloggens kritiska omdömen om den förfallna samtiden - i synnerhet när politikerna började granskas. Det är t.ex. korrekt att KD går under i denna tid. Jesus skulle inte ha känts vid deras program eller att kristna överhuvudtaget ställde sig på penningens sida.

Jag tror mig ana att du främst är nyfiken på individers öden och deras astrologiska VDN-deklaration, men skippar hela det kosmologiska ramverket - det skulle förklara sådana här besynnerliga och obehövliga diskussioner. I många inlägg har jag förklarat bloggens förankring i den filosofiska idealismen vilken håller t.ex. biologin för en fantasiprodukt, verklig bara för trälbundna materialister (se t.ex. om Henrik Fexeus, hylikern). I själva verket är också biologin enbart mental föreställning som blir substantiell för dem som i huvudsak lever genom det vi metaforiskt kan kalla "Jordelementets förståelsehorisont". Världen är Maya - en dröm vävd av tillfälligt övertygande fantasier. Det enda som står fast är att 1 kommer före 2, att Solen föregår Månen. Ett original och en reflektion av originalet. Tanken genomsyrar hela den antika världen, Jerusalem/Det nya Jerusalem är Platons skuggvärld/idévärld i tidig kristen tappning. Kineserna: "Himmelen är hög, jorden är låg." Jesus: "Du kan inte tjäna två herrar samtidigt."

Barnet tillhör Mannen eller rättare Människan. Maninnan låter tjänstvilligt Människan (Vattumannen) se sig själv i sin avkomma (Lejonet). Många myter tycks minnas en tidigare människa, "Adam", som i ett senare skede (kanske i en psykisk verklighet) delade sig i en positiv och en negativ - Eva - komponent (så även hos t.ex. Platon). I drömmen om världen - där "biologer" i vita rockar arbetar vid sina Jungfru-mikroskop för maximal precision inom ett becksvart Mörker motsvarar Människans delning i två hur Människan (neutrum) inympas i den biologiska processen som är en Annan Guds dröm: denna världens herres dröm, även känd som Djävulen. Allt detta har jag bloggat om i tre år. Är det möjligt att du så totalt har missat den kosmiska ramen för horoskopet, för varför Jord och Vatten klassas som "denna världen" och Eld och Luft som "nästa värld"?

*****

Nu går vi in i Mörkret, träder in i Djävulens avbild av den verkliga världen Jag kan delvis ge dig rätt om vinkningar efter barn: jag har av mina knappt 1400 horoskop med känd födelsetid hittat ett fall där jag vet att mannen var den som hungrade efter barn (för att kompensera en ynklig barndom): Jupiter i Kräftan i tionde! Barnens karaka som en slags "prestation" inför samhället och en markering att han lyckats.

Egentligen är det svårt att diskutera schablonförklaringar när man ser hur listigt planeterna återskapar (eller förebådar) verkligheten på sätt som långt passerar feminismens ilska över hur Mannen i antikt tänkande förklarade sig vara den som satte barn till världen. Naturligtvis tenderar den med en girig Måne (Annika Falkensten, Fredrik Reinfeldt) att förvränga sin omgivning så att den börjar producera på beställning! Förtryck kommer i många former och bara de gamla själarna som inte längre producerar avkomma på det mest bokstavliga planet har kraft att stå emot.
:-)

Seaward sa...

PS. Solen/Mars är, som du säger, inget nämnvärt sug efter barn. Men detta är bara "psykets inställning". (Så långt som man kan komma med t.ex. Löfvéns horoskop här ovan.)

Din ascendent baserad på födelsetimma kanske ger ett annat bud. För mig (Månen på ascendenten) betyder Sol/Mars både att jag psykiskt/känslomässigt känt splittring (Mars = splittren) inför barn och att det så också blivit i den fysiska världen eftersom den normala ascendenten ger identiska lika besked för dem som faktiskt föddes då Månen låg i första.

Anonym sa...

Efter allt detta läsande i denna blogg känner jag givetvis mycket väl till tänkandet som ligger till grund för den. Men ibland blir det lite väl verklighetsfrämmande. "Biologin en fantasiprodukt, verklig bara för trälbundna materialister" - så du och andra luftskallar har ingen kropp då? Den fysiska världen är en realitet för oss alla här på jorden. Men materialister tror att det är DEN ENDA verkligheten, allt allt som finns, och det är det som är den stora skillnaden mellan dem och oss. I ett större perspektiv, som faktiskt också jag kan se, tror jag också att den fysiska världen blott är en skuggvärld.
Men nu var det ju barnalstring som var på tapeten här, och då går det ju liksom inte att bortse från biologin...

Månen är ju bl a symbol för fruktsamhet och barnafödande, och i vissa fall kan uppenbarligen en förstärkt måne skapa en förstärkt längtan efter barn. Men också efter annat, som sex, pengar, osv. Det bottnar säkert i en sorts otygghetskänsla. Men att (frivilligt) få många barn kan säkert visa sig på många andra sätt i horoskopet.
Du sätter solen som "barnalstringsfaktor". Det var ju intressant eftersom jag har solen/Rahu. Men jag har också mars (och merkurius) inblandade... (i 12:e). Det kanske tar ut varann... det verkar komplicerat... Speciellt eftersom maken har Rahu med månen. Även om man kastar om planeterna och påstår att jag är månen i hans och han solen i mitt så skulle det innebära att jag ville bli "supermamma" och det stämmer inte - jag t o m föreställde mig att jag var steril innan det begav sig! Å andra sidan är det som jag sa enligt genetisk expertis ett under att vi fått två barn, så på det sättet är jag ju faktiskt en supermammam ändå! (jag har månen i 8:e dessutom).

Jag har förresten en gammal klasskompis född dagen efter dig, och hon var sist av alla i klassen med att få barn vid 39 års ålder, trots långvarigt samboskap, och bara ett blev det. Och en väninnan född 9 dagar efter dig då månen hunnit in i vågen, som är barnlös och singel. Så det bär syn för sägen, det där med solen/mars.
:-)

Seaward sa...

Verkligt/overkligt: Se Jesus lära om den realiserade uppståndelsen. Läs Paulus brev och se hur "tänket" går till. Först måste den falska identifikationen med kroppen läggas bort. Annars kommer man aldrig att få tillgång till anden och de effekter (telepati, klärvoajans, m.m.) som bekräftar att "vägen upp" anträtts. När man i någon mån börjat se livet utifrån evighetens perspektiv kan inte materia vara annat än en tillfällig dröm, givetvis verklig på dess egna villkor men anden ser mer. Därför kan materien genomskådas av anden (som också penetrerar den andra stora lögnen: Tiden).

Tre års bloggande har hittat rikliga exempel hur omöjligt det tycks vara för Jordelementet att lämna sin roll som "identifikation med det fysiska", för det är ju sagt att "kött skall inte ärva himmelriket". Bloggen är bara orimlig utifrån den samtida materialismens perspektiv.

Vissa uppstår först med kroppens död, men Jesus lära handlade om att förverkliga uppståndelsen redan under åren på jorden. Jag skriver dunkelt (såsom i en spegel) ur ett delvis uppståndet perspektiv. Uppståndelse öppnar för minnesfragment från tidigare liv. När själen börjat komma hem till sig själv, då hittar den sina gamla fotoalbum igen!

Månen har kommit att kapas av kvinnorörelser genom tiderna. Månen, tidvattnen och menscykeln gör detta begripligt, men detta är den Fallna Naturens ångestrop efter att bli friköpt. Bara Solen och dess utsända solstrålar (logoi spermatikos) - i vår materialistiska myt "spermier" - kan återlösa den "fallna kvinnan" (Sofia i den gnostiska myten). "Du är min lilla solstråle", säger den kroppsliga modern till sitt barn och känner att hon åter står i kontakt med det Eviga Livet tack vare denna nyanlända representant för andevärlden.

Detta liv tenderar att bli en symbolisk teater för dem som nyttjar mer än de fem naturliga sinnena. Det sjätte sinnet (manas) Månen är den första instans där själen kan välja, att fortsätta vara slav under de fem sinnena (världens väg, biologins sanningar) eller omvända sig och återknyta till själen. (Här kommer gnosticismens elitism in: Månen i Jord och Vatten kan knappt välja, den är alltför orienterad mot det inomvärldsliga flödet och dess tillfälliga sanningar. Räddningen skulle vara en Sol/ett livsuppdrag som söker sig uppåt. Annars får själen hoppas på bättre "planeter" i nästa återfödelse.)

I Babylon var Sin (Månen) maskulin, men hade, vad jag vet, inte heller där med barnalstring att göra - Inanna/Ishtar/Venus och ev. andra mindre gudinnor rådde över den aspekten av livet, men den traditionen tycks inte ha "satt" sig i den västerländska astrologin mer än "erotiska förehavanden". Babylons modergudinna Mama (!) är mig veterligen inte associerad med någon planet.

Fortsättning följer...

Seaward sa...

Du har rätt i att de flesta horoskop är ytterst komplicerade. Man kan bli sittande med fyra-fem budskap som ska avvägas. Man måste lära känna var och en av planeterna i vart enskild horoskop. I ett fall av kvinnlig barnlöshet, t.ex: Steril Saturnus i Vatten i 5e huset; samma Saturnus i "ond" aspekt mot en klen Venus i egoistiska Väduren. Resultat: barnlöshet pga individens totala oförmåga att fungera emotionellt med en man!

I ett annat fall av kvinnlig barnlöshet: Sol-Stenbock i 4e men ägd av sterila Saturnus i 6e onda hälsohuset och en "förbjudande" Ketu på ascendenten. Venus-Vattuman i 5e ägs tyvärr också den av Saturnus i sjätte. Varje horoskop är en ny gåta att försöka förstå sig på!

Men du har så rätt att västerländsk astrologi kommit att associera Månen inte bara med modersrollen utan också med konception/barnalstring. Antikens perspektiv, med Solens utflöde av solstrålar som svar på "negativiteten" i den svarta och kalla sublunära sfären, är helt i linje med tidens naturlära, som förklarade materia vara den absoluta ondskan då den saknar egenskaper (saknar någon platonisk Form som ingjutits i den så att ett kosmos ersätter kaos). Därav den tidigare kyrkans funderingar om även den biologiska kvinnan var ond, av Djävulen, och så vidare. Eva var ju dock av avknoppning av Adam ("Människan", neutrum), eller "Sofias/Vishetens syndafall" (den Vegetativa Själen) som lade grunden för en imitationsvärld som byggde på polaritet (+/-) där dessförinnan allt enbart var "himmel" eller positivt. (Romare och gnostiker kämpade över denna världsbild eftersom romarna inte ansåg världen en fallen plats, likt de orientaliska tänkarna.)

PS. Jag tar tacksamt mot bekräftelserna de näraliggande födslarna ger. Det finns helt klart variationer, men personen med samma Sol/Måne som jag kanske därtill hade en ascendent som mildrade de tydliga tecken _mot_ avkomma som syns den timma jag föddes. Jag har en vag aning om att Månen i åttonde är ett tecken på infertilitet, men detta bara utifrån teoretiska antaganden, där åttonde sägs introducera korruption och som "vattenhus" därför en misstanke om genetiska defekter (för att översätta till modernt språk). Men i dess frågor ska nog också det personegna förstahuset vara implicerat (se Ketu-ascendenten och 6e-husfallet ovan för en annan variant. I detta misslyckades även hormonbehandling.)

Anonym sa...

Det som står i första kommentaren är välkänt för mig, för det är precis det som är kärnan i "En kurs i mirakler" som jag studerar (ett långtidsprojekt, den är tjock som bara den.) Men det skadar aldrig med repetition, så tack :-)(Det är dessutom intressant med kopplingarna mellan den och mycket gamla tankar.) Att förverkliga uppståndelsen redan under åren på jorden är det som lärs ut. Det kallas för sant seende i boken. T o m jag, arma jordmänniska, har nog fått hjälp att komma en bit på väg tack vare den... (www.mirakelkursen.org)
Jag log när jag läste de vackra orden om "min lilla solstråle": speciellt min förstfödde var verkligen en liten solstråle (med ascendenten och månen i solens tecken!) och jag skrev en dikt där jag kallade honom "ett solsken i november" :-)

Jag visade mig vara allt annat än steril: Jag har blivit gravid nio gånger, men det resulterade, p g a svåra kromosomskador framkom senare, i flera missfall, varav ett sent. Det skulle enl en genetikprofessor bero på att någon del av nån kromosom saknades hos endera av oss - translokation heter det visst. Och jag var 40 år dessutom... vi fick nöja oss med det barn vi hade tänkte jag - det var ren tur att vi fått ens det, fick vi veta. Och mindre än ett år senare föddes vår dotter! Det kändes förstås som ett mirakel. Då visste jag ju inte att jag hade månen i dödens hus - trodde den låg i 7:e. Men senare har jag ju sett symboliken. (Och med Algol också!) Så du kan nog förstå att jag kopplar ihop min måne med min reproduktionshistoria... och som jag antydde även med makens måne/jupiter och också min egen.
S
S

Seaward sa...

Detta du säger är en halv bekräftelse för den gamla tanken om Skorpionen överförd på dess åttonde hus som "avsnört vatten", "skämt bakvatten" = genetiska egenheter! Värdefulla bekräftelser.

Faktiskt skrev jag "solsken" först och ändrade till "solstråle" sedan - bara för att få det närmare tanken på solstrålarna som "Logos spermier" som strålar ut som Centralintelligensen. Men solsken är ju samma sak.

Om nu Algol har något grepp om din Måne (avståndet är något jag inte fått kläm på än) så är det ju uppenbart "somatiserat karma" av någon sort. Kanske att lära sig uppskatta det fysiska i detta liv - och så kommer den här bloggen och predikar gnosticism (förrädiskt insmugen i de astrologiska analyserna)!!!

Gnostikerna förbannade ju de sju planeterna och det "fallna kosmos", medan den närmast helt okända judiska föregångaren tycks ha haft en svart syn på jorden men ändå funnit planeterna vägledande. Det florerade många "dialekter" i antiken/senantiken...

Anonym sa...

Avståndet i mitt fall mellan månen och Algol är 3 grader.

"Uppskatta det fysiska i detta liv" - ja, man kan väl säga att jag lever mitt liv kluven mellan två världar... och det syns också i mina båda horoskop, det ena med dominerande jord, det andra med dominerande luft (de är väldigt olika varandra, bara två tecken - oxen och lejonet - återfinns i båda, och bara två - kräftan och stenbocken - är helt tomma).
Det är väl också därför jag reagerar när jag tycker vissa utsagor här kan bli lite väl verklighetsfrämmande och uppe i det blå ibland - vi lever ju alla här på jorden i den fysiska verkligheten :-)