Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 25 januari 2012

Moderat politiker: "Vi tänkte inte så då"

[Tillägg 120209 - Aftonbladet bekräftar under rubriken M vill inte rensa ut korruptionen, via en referens till Dagens Arena, att de två personerna i följande inlägg var nära bekanta, som misstänkt.]

Nättidningen Nyheter24 kommenterar den nu polisanmälda skandalaffären i Stockholms landsting där Filippa Reinfeldt gått i spetsen för en bortslumpning av sjukhuset Serafen. I allra högsta grad bestickande syns vara att en moderat politiker är nära vän med en av läkarna som lagom till pensionen passade på att berika sig med en extra miljon eller två. 

Jag vill minnas att det var elva läkare som pyntade runt femtiotusen var för ett helt sjukhus och med riskkapitalisten Capios uppköp för tjugo mille bör ha blivit runt två miljoner rikare per skalle. Det är samma Capio som för övrigt skattesmiter i sitt ägande av St Görans sjukhus i Stockholm, ännu en av dessa aktörer från ett skatteparadis!

Den äldre artikel Nyheter24 hänvisar till nämner dock bara sex läkare vilka alltså var och en skulle ha hostat upp drygt 100.000 ur egen ficka för att med lite tålamod kunna hösta in dryga 3 miljoner per skalle - bra ränta vänskapligt förmedlad av nyinflyttade moderata polare i Stadshuset mitt över gatan!

Jag tror alla börjar förstå vilken röta Moderaterna dragit in det här landet i. Och Juholt tvingades avgå för att man kunde ana att han ville återförstatliga ett och annat av det paret Reinfeldt (med flera) ställt till. Förstå med detta hur djup rötan går - det är ett litet spindelnät av högermänniskor i Stockholm som inte längre ser att de spelar upp vår egen variant av siciliansk maffia. Och vad tjänar svenskarna på detta? Ingenting!
Läs den här listan - äntligen samlad - på alla Fredrik Reinfeldts lögner de senaste åren och förstå lite bättre den särbehandling Juholt utsattes för. Det här är inte över, inte på långa vägar...

*****

Astrologiskt, då. Hur ser den misstänkt korrumperade moderaten och läkaren ute i fashionabla Stockholmsförorten Bromma  (där horder av mediefolket häckar)?

Läkaren är ett helt uppenbart fall av materialistisk girighet. Det har knappt gått en dag sedan jag funderade på vilken nidbeteckning de dåliga versionerna av axeln Kräfta/Stenbock skulle få. Men det är ägandet galenskap vi talar om här. Kräftans enorma inre tomhet som leder den att bunkra upp mer och mer och Stenbocken som legalistiskt inte tål att ha någon ett pinnhåll över sig. Perfekta redskap för Satan som driver var och en att bygga en privat hög med stoft som de kapat åt sig på andras bekostnad. 

Ibland kan de inte ens hjälpa själva att de bär på Djävulens signatur och orättfärdighet omkring sig, som en smutsig aura. Som datatekniker hjälpte jag en nybörjare med samma fullmåne som läkaren att få kläm på tänket.

I nästa veva var det it-krasch och vederbörande - fullständig nybörjare inom datateknik - fick ett jobb jag sökt men ansågs otillräcklig för trots fem år i branschen (rookien hade några månader på gamla firman och en kort Arbetsförmedlingskurs i bagaget). 

På företaget, dit flera gamla kollegor sällat sig, spreds en historia att jag inte kommit i tid till anställningsintervjun med it-chefen vilket var lögn och förbannad dikt. Jag blev kallad för att en anställd personligen tipsat mig om platsen - skulle man slarva bort en jättechans på det sättet? 

Det liknar istället väldigt mycket hur den borgerliga pressen sökt rättfärdiga sitt Juholt-drev genom smutskastning av partiledaren även efter hans avgång! Den där IT-episoden ligger långt tillbaka i tiden, men minnet och irritationen vaknade när jag såg högerpressens falskhet efter avslutat (och framgångsrikt) drev mot Juholt!



Det här är visserligen en Chandra lagna-karta, med Månen som ascendent. Men med tanken på all den "smutsiga eld" som brinner i de två materiella husen två och sex, är det ändå en påminnelse om att detta händer närhelst Vatten ligger vid ascendenten. 

Vatten är det näriga, ständigt kalla och hungrande elementet - grunden till sjuklig girighet om vissa andra faktorer tillstöter. Därför är det naturligt att Eldtecknen - de som brinner för något - alla landar ovanpå de jordiga resurshusen! En man/kvinna med Vattenascendent är nästan alltid på jakt efter resursstarka partners. Om man som jag hamnat i fattigdom, återstår enbart umgänge med själar av högsta kvalitet, rena Luft- eller Eldvarelser. Men de verkar inte frodas i Sverige.

Som synes finns också ett storkors i passionens kvalitet Rajas på läkarens karta, dvs. en överbetoning av lidelse eller lidande (vilket både kan illustrera läkarens möte med människor i våldet på överdrivna känslor men också för mycket begär i den egna naturen). Jag tyckte dock det var mer illustrativt att kolorera den gyttjigt materialistiska axeln här - den är ofattbart tydlig.

*****

Moderaten, som vad jag förstår är en av dem anmälda för denna korruptionsskandal, är nästan exakt lika gammal som läkaren. Det är möjligt att det här mellan dessa vänskapsbandet ligger. Jag trodde först att det var Filippa Reinfeldt som var personligen bekant med någon av läkarna, och det är naturligtvis inte omöjligt att korruptionshärvan har flera noder.


Ännu en härsklysten Stenbock och ett storkors i den överdrivna passionens kvalitet. Den här Månen (sinnet) är precis lika girig som läkarens, men astrologin berättar historien på ett annat sätt: Månen i egoistiska Väduren med giriga demonen Rahu som förstärkning. 

Sol och Måne i dessa hornprydda djurs tecken är, som jag sagt många gånger, tecken på den fulaste och fräckaste typen av egenmäktighet. Det är Lundkvist som nu ger det flata svaret, "Vi tänkte inte så då" (2007) - vilket naturligtvis antingen innebär att de är Sveriges mest obegåvade politiker eller att han står och ljuger journalisten rakt upp i ansiktet.

Kartan visar även en libidinös överhettning mellan Mars och Venus, vilket om man följer Chandra lagna-husens indikationer är just en fanatisk ideologisk strävan att ösa pengar över privata intressen! 

Mars i Lejonet i femte individualitetshuset är en hänsynslös och förråad individualism och pengarnas Venus i 11e huset för byggande av förmögenhet via sin karriär (10e) talar sitt tydliga språk. Han tycktes född att begå oegentligheter för att gynna den moderata ideologins dyrkan av människor som "tar för sig".

Varför Mars i Lejonet är "förråad" här och inte bara stark och viril beror på att Mars disponeras från Solen som själv ligger i Stenbocken. Vi har således en kollision mellan Eld och Jord här och därmed en andra förekomst av "egenmäktighet" i horoskopet.

Inga kommentarer: