Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 25 januari 2012

Bankbedrägeriet - 3 horoskop & en kuslig parallell

Det blir allt svårare att skilja vanligt folk från kriminella hjärnor via horoskop ju fler kartor man granskat. Men det betyder inte att astrologin är ett odugligt instrument, tvärtom. Det är bara det att man inte kommer hela vägen utan födelsetimma, trots nödlösningar som Chandra lagna-metoden där Månen som förstahus återskapar "sinnelagets" syn på eller förhållande till de tolv husen. 

Men som alla vet kan man nära kriminella tankar i sitt inre sinne utan att fördenskull någonsin sätta sina planer i verket! 

Chandra lagna-metoden är därför på ett sätt kusligare än man först kan tro - för här visar sig människans inre om man med människan menar vad vår kosmiska själ har i sinnet under den tid det tar Månen att färdas genom en av zodiakens tolv Idéer.

I den här gruppen, med den storfifflande chefen på insidan av Handelsbanken och två "målvakter" - företagare på utsidan - är i synnerhet den kvinnliga företagaren intressant (AB, DN, SvD). Någon som tycks känna till henne säger på Flashback att det är en lömsk människa med extremt munläder. Så låt oss börja med att se på det horoskopet:


Det första jag tänkte på när jag räknade ut horoskopet var att födelsen inträffade bara åtta dagar innan vad jag menar vara Sveriges störste bedragare idag, den man Fredrik Reinfeldt fixade in i regeringen för att skapa nonsensinformation som den att Moderaterna skulle ha varit ett framstegsvänligt parti genom 1900-talet. Vem vet om han inte var med och regisserade det borgerliga tidningsdrevet mot Håkan Juholt också !!! Högern fick frossbrytningar inför tanken på att Juholt ville återförstatliga verksamheter som nu högern stulit från svenska folket. 

Frågan hur länge i luften den här slibbiga talförheten varar - jag har t.ex. en vänlig människa född under just denna period, låt oss kalla det Jungfruns månad 1970 som t.o.m. har lätta talstörningar och inte alls är särskilt smart eller illasinnat listig! Ett är i vilket fall tydligt: som i fallet med massmördaren Ted Bundy är de två välgörarna Venus och Jupiter i Vågen ingen vattentät indikation om hög moral !!! Tvärtom är det Lagens planet Jupiter i Vågen som visade sig överrepresenterad i horoskop för 200 brottsdömda. 

Med Månen som ascendent hamnar den här extrema förmögenhetsindikationen i 11e huset för "förmögenhetsansamling" och Vågen bestrålas detta år från lätt egenmäktiga Saturnus som har fallit in i egocentriska perspektivets Vädur. Just när jupiteriska eller framgångsorienterade Skytten stiger i öster (här som månascendent), händer dessutom det olustiga att den fallna Saturnus kastar en lång blick mot det andra huset för pengar. Se så mycket pengavarningar som syns fast detta bara är ett "månhoroskop"!

I centrum för härvan en bankchef:


Här är det på sin plats att färga Rajas guna orange. Nästan hela horoskopet går i passionens tecken! Och nämnde jag Per Schlingmann nyss, måste jag nämna hans arbetsgivare Fredrik Reinfeldt här. För den kriminella svindlaren och bankchefen - med ungefär lika mycket "ansvar" för sin politik som Reinfeldt tar för Sverige, delar tre viktiga placeringar med statsministern: Solen i ständigt giriga Kräftan, Månen i komfort- och lyxsökande Vågen och därtill Vågens härskare, skönhetens och pengarnas planet Venus i Lejonet - som aldrig nöjer sig med mindre än allt !!!

I likhet med Reinfeldts faktiska Jungfruascendent som gör hans stigande illgärningsman Mars till "verksam för det onda" - vilket märker honom som en förbrytare! - sker samma sak hos bankchefen fast på den psykiska nivån, bakom den materiella slöja vi stirrar på och naivt tror är den enda verkligheten. Också här stiger Mars i månhoroskopet första hus och även för en Vågascendent betraktas Mars som "verksam för det onda" - men här således ett skadat psyke där bara den fysiska personens rättskaffens leverne skulle dölja de onda planerna. I det här fallet har psykets ondska uppenbarligen också övergått i faktiska handlingar.

Tyvärr, för den som förstår, hur djupt astrologin skär ner i psyket, säger Handelsbankssvindlarens karta också mycket om vår statsministers rättrådighet. Det blir allt tydligare, med hans hustru polisanmäld för skumraskaffärer i Stockholms stad att vissa typer av horoskop ligger väldigt nära kriminalitet redan genom att de är så obalanserade.

Notera hur Venus/Pengar och Jupiter/gigantiska pengar hänger ihop även här: Solen med Jupiter - Solen ägd av Månen - Månen ägd av Venus - Venus ägd av ... Solen. 

Men var har vi sett ett nästintill identiskt drama som enbart söker njutning och komfort? Jo, i horoskopet för Filippa Reinfeldt, polisanmäld med övriga Moderater för att närmast ha skänkt bort ett helt sjukhus i Stockholm till några klippare!

Snaran dras åt om den sittande regeringen. Den andliga världen vet vilka de är...

Till sist den manliga företagare som medverkat i bedrägerierna:


Även här hittar vi illgärningsmannen stigande i öster i månascendenten. Dvs. företagsledaren upprepar på den psykiska insidan det som står skrivet i Reinfeldts yttre.

Dessutom figurerar Månen i Jungfrun starkt bland brottsdömda, och även om merparten av sinnen av Jungfruns typ inte är kriminella så styrker fynden att mannen faktiskt är född medan Månen ännu ligger kvar i det tecknet. I så fall har vi också en ömsesidig reception mellan ständigt giriga Kräftan och lika profitintresserade Kräftan. 

Och om nu båda husen "stöttar varandra" genom denna prinsessdiplomati, vilket sägs stärka dem båda, så glöm inte att Mars här är aktivt ond och att vi återigen har ett månhoroskop som förlägger viktiga planeter till 11e huset för att skapa sig förmögenhet!

Och kan någon tänka sig, nu är det fråga om en bedragare som är född mindre än en månad före Fredrik Reinfeldt! Samma giriga Rahu invid stora förmögenhetens Jupiter i penningens tecken Oxen! 

Är det en slump att vi har tre bedragare som kommit samman för en gigantisk banksvindel och samtidigt vi har tre moderater, två i regeringsställning och den tredje gift med den ene, som mer och mer ifrågasätts för en ren gangsterpolitik som stjäl från de svaga och ger till sig själva och sina kompisar?

Jag tror inte det. I alla dessa horoskop ser vi tydliga tecken på girighet och närmast obefintliga budskap om filosofi, moral och liknande.

Det är inte för inte Svenskt Näringsliv förra sommaren sökte skrämma bort morgondagens svenskar från filosofiämnet. Nu ser vi varför. Penningmänniskorna är onda och de vill inte ha någon som ser dem i deras illdåd. Bara tänkande människor - som filosofer - kan sätta fokus på oegentligheter. 

Vad gör man om man hittar "ondska" av ovanstående typ i sitt eget horoskop? Tackar gudarna för att man inte hamnat i en position i livet där Frestaren eller Möjligheten uppenbarat sig. Risken är överhängande att man inte skulle hålla måttet. Paret Reinfeldts fall kommer att bli hårt, när verkligheten kommer ikapp dem. För kom ihåg. Den här bloggen och de få andra ställen som vet vad det handlar om, är långt före i tiden! 

Titta t.ex. på Svenska Dagbladets intresse av Filippa Reinfeldts Serafen-skandal. Inte ett ord. Sist de sade något var 2008 när stadsdelsborna fick höra att deras "valfrihet" skulle öka, nu när Serafen privatiserats (otrohet mot samma stadsdelsbor och alla kommunalskattebetalare). 

Istället sticker de idag (120125) in en fullständigt förljugen lamentation från Fredrik Reinfeldt: "S-krisen gör att jag inte hörs". Vilken pajas! Vilka krokodiltårar. Han kunde inte vara lyckligare att hans drev eliminerat något som kunde ha blivit en livsfarlig fiende.


Se även: Moderat politiker: "Vi tänkte inte så då" (Två horoskop och Serafen-skandalen.)


2 kommentarer:

Anonym sa...

Jaa...vad göra om man hittar ondska(?) i sitt eget horoskop. Jag har funderat över det ett antal gånger, är 65:a (17/8)precis som vissa med makt i detta land. Hur mycket mörker finns hos mig....? Jag skrattar ju gott åt vad du skriver om F.R. med anhang. Men kanske är jag en "illusionist" ser vad jag vill se...ska jag rösta blir det på "Surrealisterna" där flyter jag runt mellan dröm och verklighet. ; ) Cec

Seaward sa...

Bra att du tar det hela med en klackspark för mer kanske man inte ska lita på de här analyserna! :-) Men... När jag nu hårdgranskar Löfvén i ett nytt inlägg efter dessa kriterier så får han godkänt på varje punkt där Fredrik Reinfeldt fallerar! Jag har några ondingar i mitt horoskop och kan erkänna att jag föddes rätt otrevlig. Ett girigt litet barn som tog allt för givet. Hos vissa växer sjukdomar bort, hos andra blir de bara värre...