Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 22 oktober 2010

Facebook-Zuckerberg suger



Jag kommenterade tidpunkten då Facebooks grundare sade sig ha kommit på idén till det sociala nätverket. Nu har det emellertid kommit en film som belyser Mark Zuckerbergs karaktär och som rimligen borde ge ett ännu svartare horoskop!

Enligt DN:s filmrecension (även AB, SvD) verkar det vara ett lågt kryp som går bakom ryggen på sina nära för att håva in framgången för sig själv. Rymmer födelsedagen något sådant potentiellt mönster?

Om!



Ett nästan banalt enkelt horoskop. Massor av lidelse (Rajas guna) men pga av fixeringen i Mörkrets kvalitet Tamas är det inte en god passion. Dessutom tecknas fixeringen av den sataniska axeln, Oxe/Skorpion, som är ohälsosamt orienterad mot livets materiella och äganderättsliga aspekter.

Vid midnatt har Solen ännu några timmar kvar till sin ingress i pengarnas tecken Oxen, men det syns mig inte vara särskilt svårt att identifiera zuckern som en kombination av Solen med den giriga demonen Rahu! Dessutom verkar ju månnoderna i viktiga kombinationer distinkt tala för enorm framgång i denna världen.

Som alla nu vet, är Facebook mänsklighetens hittills ruttnaste uppfinning och den göder bara banalitet. Det är precis vad den sataniska axeln handlar om. Enkel föda in via Oxen/munnen och skit ut genom Skorpionen/analhålet. Det är på den här nivån mänskligheten i stort fungerar så vi talar här om universella motiv och inte enskilda individers horoskop.

Men det är typiskt att hitta skräpmatsmentaliteten hos mannen som stal sina vänners idéer till Facebook. Minns någon den plagierande kokboksförfattaren? Det var en födelse ett månnodsvarv tidigare och återigen hittar vi hungern efter "ox-företeelser" som mat och pengar i Oxens tecken kompletterad av "avträdets draksvans" i Skorpionen.

Precis som i fallet Zuckerberg fanns även i det horoskopet fanns ett problem med Väduren, tecknet som inte är så värst omtänksamt om sina relationer (Vågen) eftersom "egenintresse först" är precis vad baggen symboliserar.

Och det är väl typiskt att det som definierar Facebook-tjuvens karta är just den enorma rajasiska passionen som sträcker sig längsmed zodiakens "jag och du"-axel. Men se eländet i Vågen!

Här är ett av de fall där inte ens rättvisans Saturnus i sitt upphöjda tillstånd fungerar. Den är alltför attackerad av korrumperande influenser. Den delar tecken med Mars, en naturlig illgärningsman som är i detriment (den egostarka krigaren vill tvåsamhet för mycket och tappar i kraft att hävda sig själv). [1]

Men Mars som krigare för tvåsamhetens eller de sjysta alliansernas och affärsuppgörelsernas sak, och Saturnus som en upphöjt principiell syn på dessa ting, kan inte bli bättre än den själsliga mognaden hos just denna version av Vågen. Och den mognaden tecknas av Venus som disponerar över både Mars och Saturnus.

Vi hittar tyvärr Venus i detriment (skadad) i egoperspektivets Vädur tillsammans med tjuven Merkurius. Mars och Venus således i en ömsesidigt reception som jag menar skapar ett avgrundslågt själviskt kräk! Mars och Venus opposition indikerar också ett förhöjt libido, så det är verkligen en AKTIV SVIKARE vi talar om.

En Sol i Oxen disponeras förstås också av Venus. Och horoskopets båda Ljus lyder därmed bägge under pengarnas planet som här olyckligtvis står i ett egoistiskt tecken. "Att vinna världen men förlora sin själ."

*****

Minns första inlägget om Facebooks tillkomsthoroskop - jag relaterade där att Zuckerberg sade sig ha kommit på idén till nätverket efter att ha blivit dumpad av en tjej. Av hans eget horoskop skulle man kunna tänka sig att det egentligen är han som sviker alla och sedan vänder på skuldfrågan.

Särskilt oppositionen mellan jagets och förhållandets tecken leder ofta till extrema tendenser att vältra över allt ansvar på "den andre". Lilla egot är ett barn som ännu inte vet vad skam är och lilla egot är alltid utan förskyllan!

Vi har således Zuckerbergs sinnelag fullständigt havererat där Månen ligger inklämd mellan två naturligt onda - för vi måste betrakta båda två som skadegörare här.

Å andra sida är det inte svårt att förstå Facebooks otroliga framgång i världen via det här horoskopet. Det är ett pisslågt verktyg för sociala kontakter och handlar, vad jag förstår (kommer aldrig att öppna ett konto där!), nästan uteslutande om egocentrerat dum- eller kallprat.

Kvaliteten i yttrandena på Facebook kan grovt bedömas av disponenten till den sublima Saturnus-Vågen (se i denna fråga Mars i Vågen som ett tecken på intensivt "partnerminglande"). Den upphöjda kontrollplaneten - själva formen för kommunikation kring relaterade människor (Vågen) baserar sig likväl på Venus i dess yngsta mognadsläge: där all samverkan med andra i själva verket bara är en egopryl, ett sätt att tillfredsställa sig själv.

Jo, jag har hört om och blivit förevisad dessa ändlösa "statusrader" där mänskligheten formligen skiter ur sig allt onödigt de tycker att andra ska behöva höra - och detta är förstås Zuckerbergs fixerade sataniska axel som illustrerar "ankaret", det som sätter nivån för all denna skräpkommunikation i lika hög grad som det inskränkta egoperspektivet.

Horoskopet ger mig anledning att tro på precis allt ont som sagts om denna människa, som har kallats arrogant liten skithög och betydligt värre saker. Det är inte avundsjuka. Horoskopet visar hur himmelen ibland ritar upp riktigt pissiga grundbilder. Och varenda gång uppstår den känsliga filosofiska frågan om en del av oss är förutbestämda att spela skitstövelns roll i vissa liv, och i så fall varför.


PS. Detta är ett fall av Solen konjunkt med fixstjärnan Algol (1°26' Oxen)! Inte undantagslöst en indikation om mördare eller perversa människor, men den introducerar regelbundet dramatik i livsödet. Minns bl.a. Mona Sahlins Mars och Algol = olycksaligt förhållande till Oxen/ekonomiska sinnet.

Jag har flera exempel än Sahlins (andra årgångar) på hur Mars/Algol skapat djupt störd blick för monetära frågor och uppenbarligen sällar sig Zuckerberg till den här "arten". Det finns också en stor möjlighet att BP:s ordförande Svanberg, som köpte BP-aktier åt sig själv just som oljekatastrofen var som värst och aktievärdet lågt, har sin Merkurius (köpmannen) i rät linje med Algol. Det säger en del om hur skrupulösa Oxar kan vara när ytterligare degradation tillstöter.

_____

1. Det är verkligen en delikat fråga att försöka avgöra när en planet "tappar greppet" och börjar missköta sig! Minns inlägget "Krävs extrem intelligens för att förstå Gud?" om en av västerlandets mäktigaste astronomer, Alan Sandage som beräknade universums ålder.

Här utgick jag från hans framgångar och slöt mig av det till att hans upphöjda Saturnus i Vågen höll samma själviska Venus-Vädur i schack. Men den åsikten berodde på att Saturnus i övrigt inte tycktes skadad.

Hos zuckern pågår betydligt mer störningar och överhettningar och hans horoskop är inte, som astronomens, vinklat mot medvetenhetens Sattva guna, utan mot Tamas mörker och attitydlåsningar.


6 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Seaward sa...

Tack för din kommentar "S", men jag gör inte horoskop utöver den tid jag har tid att lägga på bloggandet (1-2 timmar om dagen).

Jag har kallat det här min publika klassbänk där jag håller på att lära mig allt från noll igen sedan jag återvände till den äldre sideriska zodiaken. Enligt denna är du alltså, med mindre än du är född under Kräftans sista cirka sex dagar, en Sol-Tvilling.

Ja, det tecknet är amoraliskt men det måste budbäraren och handelsmannen Merkurius vara. Uppgiften är att skapa kopplingar mellan två olika punkter och inte själva introducera något. Händer det, har vi "desinformatören"!

Jag raderade din fråga för att inte din mejl ska ligga ute.

Anonym sa...

Ok vad synd .. då vet jag läget, Tack för att du raderade meddelandet.

Keep up the good work !!!

Anonym sa...

Enligt min mening ger du bara astrologin dåligt rykte genom dina dömande och kategoriska uttalanden om människor och företeelser som du inte känner. Själv har jag hört ryktet (obs endast ett rykte) att Facebooks grundare är högerextremist, och detta inlägg är inte avsett att utgöra ett försvarstal för honom.

Som alla tekniska företeelser kan Facebook användas i "goda" eller "onda" syften, och på olika sätt. Själv använder jag mig dagligen av Facebook. Och jag ogillar ytligt kallprat. Facebook möjliggör för mig kommunikation med människor med vilka jag delar vissa intressen och preferenser. Du slipper öppna konto på Facebook! Men döm inte ut alla oss som har valt att göra det. Tack!

Robin Holmqvist

Seaward sa...

Robin, du säger på annat ställe att du "tror" på astrologin. Men har du inte lagt ihop 2+2? Astrologins tal om "fallna" planeter etc, är just till för att bedöma karaktär. Du kallar det "döma" men jag köper det då du uppenbarligen använde falsk retorik i din andra kommentar. Kristna fundamentalister brukar också börja med att säga: "Jag har också sysslat med astrologi…" för att sedan nå punkten där skon klämmer.

En annan sak: Gillar du inte tankarna om Facebook, var då glad att du själv kan använda applikationen så mycket klokare än folkflertalet. Tur att vi har rätt att tycka olika i det här landet!

Anonym sa...

"Satanisk axel"

wait, what?