Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 23 september 2010

Omdömeslös dansk integrationsminister




Det mytologiska kriget mellan Satans barn och Guds närmar sig. Det kriget känner inga släktskapsband utan kommer att placera man och hustru på varsin sida av skiljelinjen, arbetsgivaren motsatt den anställda.

Nu ger sig främlingsfientliga danska politiker t.o.m. på sina skandinaviska grannar och skickar dem ur landet som icke önskvärt slödder. Dvs, om det visar sig att de är arbetslösa och bidragsberoende.

"Ingen vinst för mig" - så tänker tydligen den danska integrationsministern Birthe Hornbech för sitt lands räkning om detta "pack" - trots en skandinavisk överenskommelse som låter oss röra oss fritt här uppe i högan nord. (AB, DN)

När jag tittar på danska Wikipedia är hon även i allmänhet otillräknelig "skandalpolitiker". Skriver debattartiklar i tidningarna som går tvärs emot egna partiets hållning. Och så vidare. Danmarks allmänna neuros mot omgivande länder är värre än det mesta.


Horoskopet är mycket intressant, inte minst för att det innehåller en spegelbild till ett mönster som kommenterades helt nyligen, i Främlingsfruktans zodiaktecken (nytt fönster). Det var den mångkunnige professor Hossein Nasr (anställd vid ett av USA:s mest välrenommerade universitet) som uppvisade en intressant gruppering där en (egentligen två) "onda" planeter ringades in av två goda och därmed influerades att bättra sig.

Hos den danska integrationsministern gäller det motsatta: de naturligt onda Mars och Saturnus ringar in sinnelaget (Månen) och hela denna paket av återhållen vrede och vilja till inskränkningar kastar sig sedan över och totalt förstör Venus-Lejonets förmåga till kärlek (Lejon som brukar vara så generösa mot andra).

När man sedan inser att det är Venus som förfogar över kvinnans Sol i rättrådiga och balanserade Vågen, dvs hennes handlingsjag och intelligens, då är det...ridå.

Här ser man verkligen ett soltecken som pga sekundära faktorer inte kommer i närheten av "genomsnittsberättelsen" utan tvärtom visar tecken på total omdömeslöshet. Månen med Saturnus brukar också ge individer fullständigt fixerade vid sin egen subjektiva ståndpunkt och Wikipedia nämner just den sidan hos henne. Det här är Luftelementet när det fungerar som sämst.

Egenmäktigheten tittar in här eftersom Mars bekrigar Venus, Oxe (Jord) till Lejon (Eld). Detta egna drama sugs dessutom sannolikt in i psyket/Månen pga närheten mellan Mars och Månen (klockslag saknas så detta är lite osäkert).

Visserligen grönfärgar jag aspekten från Jupiter upphöjd i Kräftan mot ena månnoden, men det är bara ytfinish. Horoskopet är kört av det förutnämnda. Med Kräftan som ett av de mindre välkomnande tecknen i granskningen av 28 främlingsfientliga horoskop, måste man misstänka att den expansiva Jupiter i Kräftan kan ha en baksida: den kan beskriva överkänslighet mot sådana som inte tillhör den egna familjen!

Tydligen kan man se ett lands intellektuella förfall återspeglas genom horoskopen för de politiker som kommer till makten. Som jag påpekat flera gånger är Reinfeldt en närmast psykopatisk men slug skådespelare vars vision om den lönsamma arbetaren (han är Storkapitalets trogna träl) drivs av en personlig skräck för odugliga och hjälplösa människor och arbetsgivarens (Storkapitalets) hat gentemot ineffektiva slavar - de som inte i tillräckligt hög takt bidrar till gräddans redan dignande penningsäckar.

En enda man i ledande position kan alltså börja vrida ett land i riktning mot en allmän stämning av förakt mot de svaga!

Dessa Satans barn - inte i mytologin utan i verkliga livet - har dessutom mage att meddela i världens medier att vi nog får räkna med ekonomiska kriser oftare i fortsättningen! Hur galen kan världen bli innan Karl Marx vision om revolutionen slår in?

Med tanke på att de flesta före detta arbetare nu sövts i liknöjd konsumism - industriländernas befolkningar fick det bättre - lämnar åt tredje världen på vars bekostnad vi mår bra att skära halsen av oss när det totala eländet för dem blir tillräckligt stort.

Antingen det eller att Moder Jord skakar rejält på sig och jämnar "Babylon" med marken. 2012 ni vet...

*****

För andra suspekta migrationsministrar, se även Tobias Billström.


*****

För en diskussion om betydelsen om Månen har en konjunktion med Saturnus eller befinner sig i opposition till den, se inlägget om den redbara reggaemusikern Prince Alla.

Inga kommentarer: