Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 2 september 2010

Månen & noderna. Ond bråd död?



Jag blev nyfiken på vilka fler celebriteter som delade Paris Hiltons kombination av Solen i Vattumannen och den särskilda Måne i Kräftan som sammanfaller med månnoderna, antingen Rahu eller Ketu.

Av lite drygt 4.100 horoskop visade passade, utöver Paris, följande åtta med sökmönstret. Eftersom jag inte riktigt fått kläm på månnoderna accepterade jag att antingen Rahu eller Ketu befann sig tillsammans med Månen i dennas härskarläge i Kräftan. 

Eftersom härskarläget starkt sensitiviserar psyket är det uppenbart att noderna kan vara en källa till psykisk korruption - besatthet av onda andar eller psykiska anfäktelser, helt enkelt.
  • Sonny Bono, musiker (ikoniska 60-talsduon Sonny & Cher), politiker
  • Earl 'Little Roy' Lowe, reggaesångare
  • Michael Bolton, smörsångare
  • Matt Groening, tecknare, Simpsons skapare
  • Scott Kalitta, dragracingförare
  • Sofia Falk, företagarnarcissist som gjorde reklam för sin egen firma via Newsmill-artikel
  • Ebba von Sydow, författare, chefred, journalist
  • Jasmine Fiore, fotomodell

För de två sista, svenskan och den amerikanska modellen som är födda samma dygn, är chansen 50/50 att Månen har lämnat Kräftan och gjort entré i Lejonet. Det sker runt lunch.

Att snitta ut några detaljer ur ett horoskop på detta vis är helt missvisande, men tydligen ger astrologin även viss respons på rent kvantitativa undersökningar. Men den som vet hur eländigt fattig den talangfulla jamaicanska gettosångaren Little Roy varit hela sitt liv, inser direkt att vårt val av Sol och en speciell Måne måste ha utelämnat väsentlig annan information. Little Roys strävsamma men nobla livsöde är så långt från Paris Hiltons bortkastade rikemansliv man kan komma!

Nå, likväl såg jag en möjlig trend här som har med Månen och Kräftan att göra i deras bemärkelse av livets "början och slut", "ingången och utgången", och liknande. Med endera Rahu eller Ketu i tecknet så kan någon anomali i frågan tänkas. Av dessa totalt nio personer har faktiskt inte mindre än tre dött en udda död.

När Sonny Bono körde ihjäl sig i skidbacken vid 63 år ålder hade han visserligen levt ett rätt långt liv, men bara grejen att köra rakt in i ett träd är just ett sådant hjärnsläpp som man misstänker de förvrängande månnoderna skulle kunna vara kapabla till. Månen står alltså för sinnesnärvaro.

Dragracingförare lever förstås farligt med dessa hästkraftsvidunder till ekipage. Och det var så Scott Kalitta dog, 46 år gammal. Bilmotorn exploderade och elden brände sönder fallskärmen så att bilen kraschade i våldsamt hög hastighet.

Yngst dog modellen Jasmine Fiore, strypt 28 år gammal och vanställd för att försvåra identifiering (det var det här fallet där bisarrt nog bröstimplantaten hade någon slags märkning så att köparen av dem kunde spåras).

*****

En tredjedel av vår lilla skörd har alltså strukit med under bisarra omständigheter och man frågor sig då om detta är demonernas jobb, eller om det t.o.m. kan vara så att liemannen Saturnus, som disponerar över Solen i Vattumannen, är en bidragande orsak till detta manfall.

Som synes krävs det enorma mängder data för att leda något i bevis. Av 4.100 horoskop befanns bara nio matcha tre kriterier, och ska man även överväga Liemannen själv, krävs ännu mer data. Jag är övertygad om att den statistiska vägen håller. Fast man fullständigt bryter sönder horoskopet för att på empirikerns onaturliga sätt "tvinga" naturen att bekänna färg finns det något i systemet som alltjämt förmår ge responser av den typ den här naturens våldtäktsman vi kallar vetenskaplig önskar höra.

Men varför bry sig om att söka bevisa något för den här mentalt hämmade gruppen av skeptiker? De som verkligen använder astrologin är själar på en betydligt högre utvecklingsnivå, och, som någon har sagt, vad har en ateist och en teist egentligen gemensamt? Den ene dyrkar indirekt döden, den andre ägnar sig åt livet.


*****

Jag kunde inte låta bli att titta på Saturnus placering hos dessa nio!

Sonny Bono hade Saturnus i härskarläge i Vattumannen vilket ju är kraftfullt tills man inser att Solen och Saturnus är fiender.

Den musikaliske Little Roy har Saturnus upphöjd i Vågen. En av mina hjältar, en religiös rastaman som lever som han lär. Visserligen har han stulit genant stora bitar av Beatles "Ticket to Ride" rakt av, men han skrev också fantastiska roots reggae-låtar på 1970-talet, inte minst "Tribal War" som en annan artist stal från honom och tjänade pengar på. Gettot var det.

Smörsångaren Michael Bolton föddes bara dygnet efter Little Roy och blev oanständigt rik! Samma upphöjda Saturnus och återigen ett varsel om att det finns fler faktorer vi inte har tagit med i beräkningen. Intressanta är att många menar att Bolton sjunger som en häst gnäggar, och Little Roy har också en röst som är oerhört sträv. "An acquired taste", som britterna säger.

Matt Groening föddes året därefter, alltjämt med Saturnus upphöjd i Vågen. Blev lika oanständigt rik på Simpsons som Michael Bolton på sin sång.

Scott, den ihjälbrända alternativt mosade racerföraren har en riktigt otäck brandhärd i Stenbocken, du vet geten som till varje pris ska stångas och visa att den är bäst. Därmed opponerades Månen i Kräftan av följande klump: Merkurius, Mars, Jupiter och Saturnus. Inte konstigt att hans död blev så extremt brutal (men snabb)!

Sofia, företagerskan som skamlöst skrev textreklam för sig själv på korkade sajten Newsmill, har Saturnus med Jupiter i Jungfrun - ja, hon har samma födelsedag och år som Paris Hilton! Saturnus med Jupiter i Jungfrun. Varning för samma korrumperade sinnelag som hos Paris alltså, även om öde och detaljer i övrigt skiljer sig åt.

Ebba von Sydow dimper ner på jorden dygnet därpå, men att hon blivit chefredaktör får mig att misstänka att Månen hunnit in i Lejonet, ett tydligt ledarskapstecken. Naturligtvis blev även SEB-bankens Annika Falkengren framgångsrik chef med den hungriga Måne/Rahu i Kräftan vi inspekterar, så frågan kan inte avgöras.

Samma sak gäller Jasmine, den mördade modellen, född samma dygn som chefredaktören, liemannen Saturnus och Jupiter tätt sammanbundna.

*****

Materialet är på tok för litet för att dra några slutsatser av. Men det gav mig möjlighet att hylla en av mina idoler från reggaens gyllene år!

Little Roy har t.o.m. fått en egen biografi på AllMusic.com.

Little Roy's work during the '70s was uniformly flawless, and with his sweet, strong vocals, emotive delivery, and thoughtful lyrics, all his singles were memorable. The fact that he still fell off most roots fans' radars is unforgivable...

Roy 'Little Roy' Lowe - intelligent Vattuman,
Solen stödd av Saturnus i
dess bästa placering i Vågen


Inga kommentarer: