Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 2 september 2010

Paris Hilton: droger & dekadens

Framlidna Lois Roddens pedantiskt noggranna celebritetsdatabas (nu inhyst på AstroDatabank) ger bara en C-rankning åt uppgiften om Paris Hiltons födelse vid 2.30. Jag har tidigare sett angivelsen 3.00. Båda klockslagen fungerar väl, för enligt den sideriska zodiaken föddes Paris oavsett vilket under det klart drogrelaterade Skorpionens tecken. 

Efter att ha insett att den babyloniska zodiaken faktiskt fungerar bättre, rasade ett helt liv av memorerade ansikten (och deras kopplingar till zodiaktecknen), men efter några år har nya minnesbilder börjat byggas upp. 

För mig är det ett avgörande tecken på att Paris födelsetid korrekt snappats upp att hon har samma typ av pendulösa näsa som Bob Dylan som definitivt har en sen Skorpionascendent. Jag har sett den här ansiktsformen på åtskilliga andra individer med Skorpionen som ascendent. Intressant att Dylan just är känd som den mystiska människan som rockjournalister sökt penetrera och uttyda i årtionden! Skorpionen ser djupare än många, och av samma anledning klarar inte ytliga människor av att förstå Skorpionen.

Samtidigt är Skorpionen uppenbarligen ett av zodiakens kritiska tecken, går det snett psykologiskt, blir det verkligen fel. Jag behöver inte här räkna upp den chockerande rad problembarn som har visat sig i tidningsrubrikerna med det här tecknet - ofta i kombination med Vattumannen. Precis som i Paris Hiltons horoskop.


Paris har samma gamla indikationer på ett karaktärssvagt missbrukarhoroskop som bloggen ofta hittat. Det är "svampiga" Vattenelementet som är boven i dramat. Här understöds det skorpioniska första beskedet av Månen i Kräftan som likt SEB-chefen Falkengren kombineras med giriga Rahu. Vidare är Skorpionens härskare i Luft men i ett Vattenhus (psykets fjärde) för en riktigt svårbedömd härva av tecken på irrationalitet och rationaliserande efterhandskonstruktioner. En ganska schizoid natur.



Men hungrande Rahu med Månen i ackumulationsbenägna Kräfta - kan man verkligen vara girig när man fötts till pengar som Paris? 

Jag skulle vilja föreslå att den tydliga statusmarkör som paret Stenbock/Kräfta kan vara i ett horoskop, beskriver Hiltons arrogans. Överklassen är dekadent och vårdslös och kan i allmänhet köpa sig fri från de excesser som blir överklassmänniskans sätt att uttrycka sin hunger/girighet. 

Jag noterar pengarnas Venus i statusmedvetna Stenbocken opposit "extrema hemförhållanden" (Månen+Rahu i Kräftan). Är det här en bild av Paris strosade runt på hotell Waldorf-Astoria som om det var hennes egen lekkammare som liten? Notera apropå hotellkedjan Hilton vilka husen är - resandehusen 3 och 9. Månen (hemförhållanden) är nära knutna till "långväga resor" eller "utlänningar" (9e).

Horoskopet är en stilstudie i svårbedömda kombinationer. Allt från den kuriösa kombinationen av Saturnus och Jupiter i 11e huset för inkomst via tjänst (10e) och dess koppling till Paris egen Skorpionkropp (en hora som säljer sin person i brist på andra talanger), till det sociala utstötningssyndromet som indirekt följer med Skorpionen och Vattumannen (socialgrupp) samtidigt aktiverade. I det här fallet är det lätt att se att den sociala särlingskapet ska fattas som den ytterligt lilla klick Paris Hilton rör sig inom. 

Månen/Rahu i nionde huset för högre moraluppfattning, filosofi och religion är fenomenalt talande. Jag skulle vilja kalla det här ett tecken på en korrumperad själ, även om det, som sagt, är hotellkedjan Hilton som tycks smyga i den här extrema symbolen för Hemmet (Måne + Rahu i Kräftan).

Dubbelkoll i frågan om Paris har något samvete görs lämpligen på Jupiter och den bekräftar frågetecknen. Planeten är i "detriment" (skadad) i Jungfrun, i ett visserligen världsligt lyckosamt hus (11e för vänner och människor med pengar via karriär) men angripen av materialismens och den exklusivistiska gränsdragaren Saturnus. 

Även 11e som vänskapshus fungerar alltså ytterst sett dåligt och verkar handla om vänskap på basis av rätt nivå av materiell framgång. Och det är symptomatiskt att Saturnus, disponent till Paris Hiltons Sol i Vattumannen, just befinner sig i vänskaps eller socialgruppshuset tillsammans med den framgångsrika Jupiter. 

Det är tveklöst mycket som talar för det 11e huset i termer av en "socialite", men det hjälper inte det nionde, vars opposition till en skadad Venus ("detriment" igen), omvittnar en extremt materialistisk och statusorienterad livsfilosofi. 

Här skulle svenska kvinnor kunna dra öronen åt sig då nationalhoroskopet har samma Venus i Stenbocken. Men den svenska kvinnan slipper åtminstone den här besinningslösa girighets/förlustaxeln som infekterar Paris Venus. Svensk kärlek i den kyliga ytans tecken är bara frigid, inte som hos Paris sjukligt frigid. Minns att nationalhoroskopet gäller alla - och därmed ingen! Men nog är "vackra svenska flicka" - svenskans rykte utomlands helt i linje med en Venus som i Stenbocken ägnar sitt yttre större intresse än själens skönhet.

Som synes av det fjärde huset för privata angelägenheter, hemmet med mera, utspelar sig mycket av Paris Hiltons liv i en socialgrupp (Vattumannen) som håller sig dold från massorna. I Paris fall har vi också det sociala utstötningssyndromet att väga in, och enklast uttryckt är hon Hilton-släktens svarta får. 

Horoskopet är ytterst komplext och jag avstår från att bena djupare i det. Har man sagt A bör man säga B, och med de indiska aspekterna borde logiskt följa svåra och vindlande resonemang om hur alla planeter även aspekterar hus, och vilka som gör gott var och ont var.

Ett ord bara om den föga kända kinesiska astrologi som kallas Ho Lo Li Shu, Floderna Ho och Lo:s rationella tal. Paris födelse ger ett dubbelt omen, dvs två "sinnebilder" att meditera över. Den ena bilden (nr 45 i I Ching, Förvandlingarnas bok) är den av en plats dit människor strömmar, dit folk kommer samman för en kort tid och där storslagna saker händer. 

Bilden påminner mig mycket om Paris liv i en privat glasbubbla, barndomen på Waldorf-Astoria eller andra platser där "stora män samlas" (enligt den kinesiska texten). Enastående evenemang antyds också i den kinesiska texten.

Den andra sinnebilden, nr 59, är mer kritisk. Här talas uttryckligen om en förskingrare eller oroshärd, någon som så förspiller eller förstör kapital att vissa vederbörande till sist tröttnar och skickar samhällsfienden i exil !!!

Vi har kanske ännu inte sett hela historien Paris Hilton. Om t.o.m. det första majestätiska temat handlade om en som inte lyckas vinna allmänhetens förtroende och uppmanas att bevisa genuint värde, är det andra temat en katastrof och studie i kontraproduktivt beteende som till sist för en till en persona non grata i landet. Frågan är alltså om det här är ett sådant livsöde där en oren själ testas genom att få hela världen, och, nästan förutsägbart, gör bort sig.

Varför väljer själar liv som de sedan inte kan hantera? Väljer vi alls? Är vi bara passiva observatörer i en föreställning som pågår för evigt? Stora frågor!

Hypnoterapeuten Michael Newton grävde djupt i sina klienter under 30 år och hittade häpnadsväckande historier från individer under extremt djup hypnos. Vissa av oss tycks vara här i mer än en kropp samtidigt! 

Men själar som samtidigt projicerar sig i flera jordkroppar har sämre kontroll över var och en av dem. Själen är en levande och mycket personlig varelse, som du kan känna, om du smakar på vem du själv är, och gör misstag den också. För du är den, och den är du. Själen kan alltså ta sig an mer än den klarar av, och gå helt överstyr.

Andesjälen i Paris Hilton kanske tänkte att den skulle maximera det här besöket genom att inte bara befinna sig i New Yorks yppersta elit och också har spritt ut ett par parallelliv, några kanske i fattiga förhållanden! Själen tycks alls inte vara bunden till att födas samtidigt i då den ockuperar mer än en kropp. Det kan skilja årtionden mellan nedstigande A och B.

Jag kan bara anta att två instanser av samma själ aldrig kommer att mötas på jordytan. Sker det, kanske resultatet blir som i "Veronicas dubbelliv" av Krzysztof Kieslowski som jag nämnt tidigare i just det här ämnet. Filmens gåtfullhet kanske bäst kan förstås om man antar exakt den här teorin om simultana inkarnationer.


*****

Se även: åtta andra celebriteter med Paris Sol och Måne i kombination med en måndnod.

SvD: Paris greps med kokain
AB (kulturversionen): Kokainets politik
AB (pöbelversionen): Paris skulle gömma knark i vaginan

Inga kommentarer: