Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 10 mars 2010

Chefredaktören & Ångern

Hotbilden har ökat även mot Ulf Johansson efter att dödshotet mot konstnären Lars Vilks uppdagades. Men det ska direkt säga, som chefredaktör för en dagstidning måste man räkna med en viss turbulens i födelsehoroskopet. En alltför stagnant stjärnhimmel skulle helt enkelt inte passa in i den ruschiga tidningsvärlden.

Så det är eminent lämpligt att finna att "sensationalismen" (Eld och Vatten i krig) står som spön i backen i horoskopet.


En precisering: Det framgår inte tydligt av kartan att "tursamhetens" Jupiter befinner sig i Jungfruns 30e och sist grad, Närheten till demonen Rahu i Vågen ger dock en viktig ödeskoppling till aggressionens Mars i sin klassiskt omdömeslösa - men starka! - placering i tunnelseende Väduren.

Eftersom denna Mars nu attackerar också chefredaktörens egen intelligens (Solen) och denna i sig befinner sig i ett sensationalistiskt Vattentecken (Kräftan), har vi den klassiska signaturen för människor som vill arbeta under högtryck. Horoskopet kan direkt jämföras med artisten Madonna, vars dåliga omdöme är ungefär lika omskrivet som det faktum att hon på något underligt sätt lyckas värva rätt medarbetare för att hålla sitt varumärke vid liv.

Mars attack mot Solen innebär inte någon moralisk defekt, men omdömet kan som sagt svikta under press. Som objektiv indikation antyds förstås externa hot eller olyckor riktade mot hus och hem (Kräftan står för privatlivets helgd).

Detta hade nu inte varit något jätteaffär om det inte varit så att de "transpersonella" och kraftigt ödesskapande månnonderna ingått i attacken! Som chefredaktören kommenterade på morgonradion tycks hans namn ha fått en ikonisk status. Tacka för det, efter beslutet att låta Nerikes Allehanda publicera den hånfulla bilden av en älskad folkledare som en bespottad hund!

Till sist nådde rubrikskapandet och världsnyheterna in under det skyddande kräftskalet och kom att beröra chefredaktörens egen säkerhet (säkerhet, en annan av Kräftans "specialiteter"). Det är ingen vanlig Mars-attack, utan en attack kombinerad med södra månnoden, som i indisk mytologin indikerar straffet för att söka häva sig upp till gudarnas nivå. Även i ikonoklasten Lars Vilks horoskop figurerar samma typ av problem.

Lite meditation över ovanstående stjärnhimmel visar hur följenligt det är att till sist finna honom över öronen inblandad i en hånfull skymf mot en hel kultur. Jag tänker speciellt på den egeocentriska Mars (här: västperspektivet) som går till storms mot en oberörbar ikon (Saturnus) i avsikt att skända eller döda den (Skorpionen). Den sekulära människan har tappat omdömet när det gäller relationen till andra kulturer, som hon i sitt eget vanvett börjat hålla för mer efterblivna än sin egen (fast det i stora stycken kan förhålla sig tvärtom). Den här aspekten illustrerar hur omogen den ego-centrerade utblicken i väst är och hur oerfaret övermod straffar sig.

För rekylen låter inte vänta på sig: från ödesdanaren och liemannen Saturnus, detta år i dödens Skorpion, kastas en returaspekt. Den riktar dock inte in sig mot den störiga brandfacklan Mars i Väduren utan mot Månen - själva fundamentet för chefredaktörens liv och leverne i den filosofiskt inskränkta Kräftans tecken. Månen är livets ingång och utgång och den planet som, given tid, tillser att själen växer i vishet.

Så det var detta denna själ inkarnerade på jorden för att möta: konsekvensen av korttänkt sensationalism och juvenilt hackande på äldre och visare kulturer. Den visa kulturen själv svarar inte, ty ödeslagarna låter dräggen utspela sånt här med varandra. Karma hittar alltid rätt nivå och rätt agenter för sin ständiga utbalansering av det totala skeendet.

Se vidare studien av 120 filosofer och underrepresentationen av Solen i Kräftan för tänkare med djup förståelse.

Se även studien av Lars Vilks horoskop.

Inga kommentarer: