Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 14 januari 2012

Mer om Patriarketet & extrem libido

En läsare invände sig här mot min behandling av Fadimes horoskop och en, tydligen, alltför styvmoderlig syn på Sverige - landet vars dominanta marknadskrafter verkar för att frysa människor i ömsom sexualiserade och ömsom ätstörningsframkallade idealformer och där ovillkorligen människans andliga natur exkluderas från alla idealbilder. 

Hur degraderad situationen framgår av reklamen: Änglar påstås numera numera falla för män som döljer svettlukten med hjälp av produkten Axe! (Den totalt förfalskade människan är här: syntetiska dofter har ersätt verklighetens biokemiska lockrop.) 

Jag blev nyfiken på om några fler med Fadimes ovanligt olyckliga horoskop fastnat i min datasamling (f.n. cirka 5700 kartor). Jag formulerade frågan till databasen för att knyta an till inläggets slutsats om en rotlös och identitetslös kvinnas överilade anammande av sagda sekulära kroppsvärderingar och som mötte en fadersfigur som för sin del som inte kunde hantera sin patriarkala roll bättre än en fisk som hamnat på torra land. (Han signifierades ju också av samma Sol i fiskens tecken. Dessutom led horoskopet av en hemsk spänning mellan Luft och Vatten, tankens normer i kamp mot otyglade drifter i Vattnet.)

Programvaran ZET kan manipuleras att söka med indiska aspekter enligt följande:

xp = so;
sa60 := sa.60.xp & xp.<.sa;
sa270 := sa.90.xp & sa.<.xp;

(sa60 | sa270 | sa.0.so | sa.180.so) & ma.cap & ve.ari

Den här söksträngen finner alla horoskop där Saturnus tar en indisk 60- eller 270-gradersaspekt till Solen, samt de två fundamentala oppositionen och konjunktionen (ZET instrueras i inställningarna att betrakta aspekter som att de träffar hela tecknet, på det antika, babyloniska och indiska sättet). 

Saturnus mot Solen indikerar naturligtvis Traditionens begränsande inverkan på Solens "okontrollerade utflöde" av energi. Solen kan bli destruktiv, manisk, driven, om inte Saturnus gör någon nytt i ett horoskop. Å andra sidan är de båda planetära fiender, eftersom det alltid finns en friktion mellan Tradition och Solens utflöde och vilja att vara "här och nu".

Dessutom måste horoskopet innehålla en stark Mars i Stenbocken som attackerar sitt eget tecken Venus och i det senare måste den Venus, skadad i detta tecken, befinna sig. 

Den senare Mars-attacken mot Venus kan läsas som kvinnovåld, men inom en kvinnas eget psyke är det ett omen om ovanligt hög libido och en svaghet för vulgär, kosmetisk sex. 

Stenbocken står för den officiella ytan och Venus är förstås sängkammarens Afrodite. Kombinationen är ofta väldigt grov och frånstötande. Den använder sex för att markera i det offentliga. 

Grovhånglande par på offentlig plats kan mycket väl ha den här aspekten och det är begripligt att fallet Fadime måste ha haft sidor vi inte får läsa om då den svenska ateist-agendan är att förfula religiöst sanktionerad anständighet fullständigt.

Raskt till träffarna, och minns hur många faktorer som faktiskt kan neutralisera
  • Otto von Bismarck;1.4.1815 - klassiskt skolad politiker, enade tyska rikena till en nation
  • Paul Ricoeur;27.2.1913 - andlig filosof
  • Ryan O'Neal;20.4.1941 - skådespelare, mångårig alkoholist, bråkmakare
  • Walter Mixa;25.4.1941 - katolsk biskop, avgick pga våld och sexutnyttjande av barn
  • Claudine Auger;26.4.1941 - "Bondbrud" i Åskbollen
  • Agneta Bolme-Börjefors;26.4.1941 - tv-profil, dog 2008 i bröstcancer
  • Ann-Margret Olsson;28.4.1941 - Sveriges mesta "hora" på USA-export, Blev känd i Las Vegas som "Vilddjuret"
  • David LaFlamme;4.5.1941 - Kalifornienmusiker som slogs i årtionden mot skattemyndigheterna, uppenbarligen en märklig mix av New Age och hård materialism
  • Nickolas Ashford;4.5.1941 - känd låtskrivare "Ain't No Mountain High"
  • Matt Stone;21.5.1971 - manusförfattare till vulgära och respektlösa barnserien South Park
  • Paul Bettany;27.5.1971 - skådespelare, ruggigt övertygande som iskall psykopat (tänk Harrison Ford-filmen där han håller familjen gisslan i deras hem)
  • Jessica Polfjärd;27.5.1971 - moderat lögnare, medansvarig till partiets omskrivning av sin egen historia
  • Peter Jöback;4.6.1971 - gay sångare och möjligen sexmissbrukare - har lyckats både beskriva sig som sexutnyttjad i tidningsintervjuer OCH som "mycket nyfiken" på sex!
  • Mark Wahlberg;5.6.1971 - skådespelare, med tanke på hor/horkarlssyndromet fascinerande att hitta en person vars löspenis i Boogie Nights (rollen som porrskådisen John Holmes) blivit ett av de stående (!) attributen i hans cv
  • Jari Haapalainen;6.6.1971 - musikproducent (lågmälda artister)
  • Justin Hawkins;17.3.1975 - missbrukande sångare i kortlivade rockbandet The Darkness
  • Filip Hammar;26.3.1975 - "byfånen" i duon Filip & Fredrik. Uppenbar dragning till pottkantshumor och snask.
  • Fergie / Stacy Ferguson;27.3.1975 - sångerska i Black Eyed Peas, gått hos psykolog för sitt sexmissbruk
  • Fadime Sahindal;2.4.1975 - dödsoffer för en vanmäktig far i ett sexliberalt land

Jag behöver knappast kommentera det uppenbart närvarande "hor/horsbockssyndromet" eller missbruket av auktoritetsroll (prästen och pedofilin, löskuken är också en formaliapryl). Jöbacks många år i garderoben är också en typisk effekt av förfalskaren Saturnus som lägger en formell ytan ovanpå den per definition genuina Solen.

Men för att förstå Bismarcks storhet måste man se hela horoskopet. Här tar nämligen Saturnus i härskarposition i Stenbocken ett hårt repressivt tag om Mars och hindrar den från att kasta horaspekten mot Venus! Solen i Fiskarna har också ett utmärkt stöd i opponerande Jupiter för en mycket hög intelligens. 

Den "skadade" Jupiter måste här sägas göra nytta då den bidrar med Jungfruns precision så att Sol-Fiskarna långt ifrån är så "spretig" som normalt. Bismarck hade faktiskt också Fadimes frihetsälskande Mån-Skytt men hos honom motsatsen: hans "halshuggna" Ketu uttrycker en önskan att dämpa den likaledes spretiga framtoningen hos det andra jupiteriska tecknet. Han ville ENA alla småstater till en stor nation. Det här helt klart den märkliga kraftsamlingen av Mars hårt hållen av Saturnus i Patriarkala Härskaren Stenbocken som gjorde honom kapabel till stordåd. Horoskopet är med andra ord i praktiken ljusår från de många trasiga personer vi hittade här.

Den andliga filosofen Ricoeur har en Saturnus i Oxen som kontrollerar Solen (och Merkurius) i Vattumannen och samtidigt spänner blicken i den fallna Månen i Skorpionen. Ett svårbedömt horoskop, men helt klart är det strama och självbehärskade Saturnus som styr showen. Horbocksaspekten har ingen chans att träda fram.

Den bråkige alkoholisten O'Neal är istället rena kriget av Eld och Jord. Mars-Jord attackerar Solen, Venus, Jupiter och den fallna Saturnus i Väduren. Hemskt horoskop.

Samma kan sägas om präst-pedofilen född några dagar senare, exakt samma problem på himlen fortfarande och kanske t.o.m. Månen hunnit in i Väduren för att drabbas av härsklystenheten hos Mars i Stenbocken! Jag har, tror jag, studerat hans horoskop någonstans på bloggen.

Den som vill kan studera de övriga "sex"-kartorna och begrunda om det verkar rimligt att den förhöjda och förråade libido (Mars attack mot Venus) kan ha en stark ställning. För min del räckte det redan att se resultatlistan och notera hur mycket sexuella störningar och/eller maktorientering som fanns här.

Naturligtvis finns det alltid undantag, Agneta Bolme-Börjefors tycktes mig alltid som en så trevlig människa, men här tycks de sjuka planeterna ha kommit via sjukdom istället. Hos henne och "Bondbruden" måste ascendenten ha gjutit olja på vågorna eftersom bara en dag skiljer från pedofil-prästen!

Inga kommentarer: