Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 25 december 2010

Gay, och skyltar med kvinnohatet

En observation från julhelgen. Att operasångaren Rickard Söderberg var gay började jag förstå av hans religionsfientliga artikel i Aftonbladet långt innan han triumfatoriskt spydde fram ordet böög i tredje stycket, som för att ropa "buh" åt alla homofober. Aftonbladets materialistiska, dvs. antireligiösa agenda måste sakna gräns som publicerar en debattartikel så groteskt grumlig som denna!

Låt oss analysera. Och då talar jag inte twitter-nivån av mentalt bemödande utan nio (9) A4-sidor, en SvD "Under strecket" - lagom längd för en adekvat problematisering. Vi kommer att fråga om extrem homosexualitet är förstadiet till sinnessjukdom och rent av demonbesatthet, så håll i hatten. Söderberg har själv inviterat till den här granskningen.

*****

Jag tror homosexuella män skulle vinna i opinionshänseende på att inte fullt så tydligt avslöja sitt avgrundsdjupa kvinnohat på det sätt som Söderberg gör i den här debattartikeln.

Klavertrampet sker när han, för att bevisa hur överskattat det kristna (heterosexuella) bröllopet är, drar fram just två problemfyllda eller fallna kvinnor: Britney Spears fylleäktenskap och den ryggskadade och smärtfyllda Elizabeth Taylor med sina åtta äktenskap! Här förbryter sig Söderberg mot sin egen påstådda spelregel, "make love not war"! Tänk vad lite som behövts för att maskera den verkliga låsningen, han hade kunnat ge ett exempel från vardera könet på dåliga heteroäktenskap. Men han vill ner och röra upp skiten, där han själv - någonstans - känner att han hör hemma!

Hur kan en sådan hycklare uppstå? Astrologin ser genast problemet. Vi har ännu ett svårt fall av känslomässiga elementet Vatten och rationella elementet Luft och deras oförmåga att samköra. 

Eftersom en av tre personer har den här signaturen, och långt ifrån en tredjedel av jordens befolkning är mentalt svaga, handlar det om att lyhört avgöra om det astrologiska syndromet bara är en liten irritation, en tendens till logiska lapsusar, eller ett tecken på en djupgående dissociation eller bortträngning av vitalt medvetandeinnehåll.

I samband med några illusionister har det också funnits skäl att notera det medvetna bruket av dissociation eller desinformation (ena handen viftar så att publiken missar vad den andra håller på med). Är det detta sångaren gör i den här kryptiska formuleringen i debattartikeln:
...möten där människors hjärtan smälter samman i kärlek...står heller inte i strid med bibeln, då den säger att jag inte ska ligga med en man som jag ligger med en kvinna. Och det ska gudarna veta att jag inte gjort, renlärig homo som jag är.
Säger den här texten vad jag ser i den, är det en smådjävul själv som leker med orden. Gör dygd av nödvändigheten. Självklart måste ett manligt homo penetrera en annan man på ett annat sätt än med en kvinna! Här tappade jag all respekt för debattören. Han sysslar med medveten desinformation precis som vi sett andra i fall på bloggen var födda under en samtidig kombination av Tvillingarna och Fiskarna.

Jag är redan klar med hbt-studierna på bloggen - de visade till belåtenhet att homoproblemet har mycket att göra med just störningar i gränslandet mellan mental självbild (Luft) och det omedvetna (Vatten) som skickar impulser i annan riktning (minns t.ex. transsexuella Maxwell, dito Chers dotter-son, eller Elton John). Den här tenorsångaren faller in i ett mönster som är känt.

Det ska förstås tilläggas att de flesta horoskop med störning mellan Luft- och Vattentecken inte är homosexuella och heller inte att det är den enda astrologiska signaturen för den här psykiska avvikelsen.

*****

Homosexualitet är, har jag ofta påpekat (lässvaga individer med 200% försvarsmekanism påkopplad tror bloggen är homofobisk), inget konstigt i kulturer som är medvetna om själavandring. Där vet man att Naturen och Karma i samverkan producerar särfall där föregående liv fortsätter att dominera psyket från djupa nivåer. Svarta tavlan har så att säga inte blivit ordentligt utsuddad mellan två liv i kroppar med olika biologiskt kön.

I fallet Söderberg är störningen svår. Den tvingande formplaneten Saturnus står visserligen harmoniskt i ett Lufttecken (våra former eller mentala konceptioner "hör hemma" i det mentala, i luften). Men här ges också ett klockrent exempel på med vilken brutal och diktatorisk kraft Saturnus söker hålla kaoset i Fiskarnas tecken (Vatten) kvar under ytan!

Som så ofta visar sångaren att artisteri verkar vara perfekta verksamhetsområdet för människor där det rasar ett krig mellan omedvetet stoff och medvetandegjorda bilder. 

Jag tror t.o.m. den här störningen bidrar till konstnärlighet, för dem som alls har något talang att kanalisera denna rastlösa energi mot. För övriga väntar bara ett neurotiskt liv, fyllt av missförstånd och kommunikationslapsusar. Minns också blogginläggen om psykiatern Arthur Guirdham som såg mentalsjukdomar som förorsakade av vakenjagets fruktan för att släppa upp paranormala ingivelser. (Fruktan för att "man är galen" SKAPAR äkta galenskap.)



Studera den här kartans Saturnus och dess "förbjudande" eller på kontroll propsande trekvartsvarvsvinkel mot det kaotiska och formlösa fiskstimmet, och du ser inte bara en sångares modulation av själselementet utan också den frigida Saturnus hatiska avvisande av Vattenelementet i bemärkelsen "smutsiga horor"! Fiskarna representerar bl.a. den fallna kvinnan, i kontrast till motsatta Jungfrun - den rena och hygieniska kvinnan. 

Det är naturligtvis ingen slump att den kvinnohatande sångaren släpar fram två kvinnor som närmast perfekt illustrerar Fiskarnas arketypiska roll, vare sig som samhällets olycksbarn allmänt eller den orena vaginan speciellt! 

Vad denna sjungande homosexuella man - kanske själv kvinna i ett tidigare liv och nu med locket stenhårt på sitt facit i själen - vad han egentligen säger, är att han hatar sig själv. Men eftersom Vatten/Luft i akut ömsesidig bortstötning ibland skapar människor som tänker precis motsatt till det de säger, borde hans bloggdevis kanske ha lytt: "make hate, not love".

******

Mars är hatets planet. Här attackerar krigaren Venus. Då den senare är inbegripen i den sataniska axeln för fysiologisk bindning, måste det här fallet tolkas som ett, "Jag hatar min egen sexualitet". Det vill säga, här är inte den sataniska axeln den sedvanliga hedonismen som helt förlorat sikte på eller intresse för religionens uppenbarelse om vad människan är och vilken hennes destination är (att vakna till kosmiskt medvetande, Jesus kallade det "himmelriket"), utan en praktfull indikation på en sexualitet som helt råkat i olag.

Jag kan inte säga att den brutala Mars attack mot Venus, en förhållandevis vanlig aspekt som kan indikera "förhöjt libido", är statistiskt överrepresenterad bland homosexuella. Men jag minns hur jag verkligen fattade misstankar när jag nyligen såg horoskopet för f.d. trollkarlen och new age-hataren James Randi och sedan hittade hans helt nyliga bekräftelse på sin gayighet. 

Den mannen skulle jag (som man) inte vilja vara i samma rum som - horoskopet visar ett abnormt emotionellt övertryck riktat mot Lejonet (mansarketypen). 

Jag drar mig också till minnes lesbiska filosofen Judith Butler och hennes omfattande luftslottsbyggen för att legitimera det tredje könet som "handling", fast reinkarnationen så mycket enklare och mer begripligt förklarar vad allt oväsen handlar om. 

Hos Butler såg man jägaren Mars jaga efter kjoltygets Venus. Jag ska eventuellt undersöka om Mars attack mot Venus är signifikant överrepresenterad i homosexuella horoskop. Troligen inte, eftersom långt ifrån alla gay människor är tidsinställda bomber på två ben.

******

Vad gäller sångarens förståelse av bibeltexterna är den t.o.m. sämre och mer distorderad än kristendomshataren och evolutionsbiologen Patrik Lindenfors som fram tills nu har varit ett av bloggens referenshoroskop för nedsatt förmåga att avläsa symbolik. Intressant har också han Jupiter (och Månen) i Fiskarna, något man trodde skulle stärka förmågan till exempelvis analys av bild eller text. Tenorens förmåga att bottna i de bibliska berättelserna stannar bevisligen på den grumliga nivå av själslig repression som horoskopet antyder:
...kärlek som det efterföljande patriarkatet lättvindigt villkorar (utan att ens reflektera över hur Jesus själv glatt omgav sig med ett litet entourage av karlar i lättöppnade kaftaner).
AB-rubriken påstår att Jesus struntade i snopp och snippa, men detsamma kan inte sägas som debattören, vars unkna intressen tydligt går i dagen. Författaren inte ens intresserad av att förstå vem Jesus är, vilken hans lära var - istället smetar han sina ynkliga bögföreställningar ovanpå texterna och indikerar på nytt den faktiska risk för mental störning som den här horoskoptypen varslar om.
 
En av AB:s läsare är befriande klartsynt och skär igenom tramset:
Suck...kärleksbudet har väl för helvete inget med sex att göra!!! Blanda inte ihop omtanke om din nästa med olika avarter av sex.
theelfsborgman
42 år

Mental störning är när en själ börjar bygga mentala luftslott över sin, själens, realitet på flykt från sanningen. Den som inte tror på själen är redan fallen en bit in i vansinne. Den här mannen tror uppenbarligen inte på själen fast han utnyttjar den varenda gång han tar ton. "Dissociationsstörningen" i hans psyke är så djupgående att han inte kan göra åtskillnad på fysisk kärlek och den modell för andligt uppvaknande Jesus anbefallde.

Men som vi sett finns också ögonblick av klarhet och då hör vi närmast en ond demons sluga grepp med ord för att söka locka fram sympatier för hans sjukdom - det han kallar kärlek. Religionshatiske evolutionsbiologen Lindenfors får avlösning - detta är f.o.m. nu skolexemplet på den djupaste irrationalitetens förmåga att bygga sig godtyckliga kulissväggar.

Tillägg 101228.

Förutom de två bonusspaningarna nedan - där särskilt den första bekräftar artikelns analys - se även två fristående uppföljningsstudier:


Bonusspaning 1.

Morton Smith var en religionsprofessor vid Columbia University som många ansåg vara rent illvillig. Han upptäckte ett brev av kyrkofadern Klemens av Alexandria som alluderade till några "försvunna" verser i Markus evangelium, bland annat än där Jesus undervisat en ung man i "himmelrikets mysterier".

Från denna vaga antydan tände professor Smith till på alla cylindrar och mindes ett annat bibelställe där en ung man skyndade bort från ett möte med Jesus i en park enbart iförd ett fladdrande lakan. Professorn insinuerade att Jesus invigning i "himmelriket" var ett bögknull, varken mer eller mindre!

"Jesus själv glatt omgav sig med ett litet entourage av karlar i lättöppnade kaftaner" - ser någon parallellen mellan den mentalt förorenade tankegången hos vår hatiske sångare och professorns fladdrande tyglakan? Och se nu på professor Smiths infekterade horoskop.



Smiths karta är märklig på många sätt, men notera för ögonblicket samma störning som hos sångaren: Saturnus i mentala Tvillingarna söker undertrycka Jupiters oformliga expansionslusta i "det-kan-bli-hur-som-helst" Fiskarna!

Jag tror professorn, synbarligen lyckligt gift, var latent homosexuell men utan att våga hantera detta. Istället skrev han en lärd bok, "Jesus The Magician", som jag vid omläsning märkte var illvillig bortom rim och reson. Jag lovar, det här inlägget är ingenting mot den sarkasm Smith riktar mot kristendomen.

Det hela är oerhört likt de två ateisterna Lindenfors och Söderberg som AB beredvilligt givit carte blanche att spy juvenil galla över kristendomen. (Här är för övrigt Lindenborgs magnum opus - liknar mest en sjuåring som mopsar sig mot den helige ande!)


Det är något med Jupiter i härskarläge i Fiskarna! Den tycks sårbar för psykisk förorening. En attack från snäva Saturnus tycks helt kunna förstöra Jupiters filosofiska och religiösa sensibilitet.

När Vattenelementet är smutsigt, då kommer demoni upp ur det omedvetna. Rickard Söderberg kanske kommer att behöva en exorcist förr än han anar. Och då blir det att springa till Katolska kyrkan, de enda som erbjuder denna gåtfulla läkekonst för de mörkaste regionerna i själen - samma Kyrka han just ondgjort sig över!


Bonusspaning 2.

Att genomsöka 4.500 sparade horoskop i utmärkta gratis mjukvaran ZET enligt kriteriet:

sa.gem & so.pis & mo.pis & (ma.90.ve & ve.<.ma)

...visade sig vara alltför specifikt. Ingen celebritet har fastnat för mitt öga som hade så många identiska faktorer samlade i sitt horoskop.

Jag släpper det avslutande kriteriet, det inom parenteser som söker enbart Mars framåtriktade kvadratur mot Venus, och nöjer mig med Luftens försök att forcera Nymånevattnet till underkastelse.

Följande fyra träffar resulterade:
  • Alyson Hannigan
  • Nicolaus Copernicus
  • Ronnie Lane
  • Arrigo Sacchi
Aktrisen Alyson Hannigan har jag redan nämnt just i samband med att vara helt bortkopplad från all realism! Hon har också till synes bränt alla broar i Hollywood genom att som första film där hon var leading lady acceptera ett manus så tölpaktigt och grovt i mun att tankarna genast går till Rickard Söderbergs spya i AB.

Kopernikus problem under Rom illustrerar för övrigt väl Söderbergs obsessande över påven i artikeln, och avdöde musikern Ronnie Lanes promiskuösa och hårdsupande liv är förmodligen exakt den livsstil Söderberg föredrar - fast med pojkar istället för kvinnliga rockgroupies.

Lane var en gudabenådad låtskrivare, det måste dock sägas. Han drabbades ung av MS och dog i förtid.

Återstår Arrigo Sacchi, en f.d. fotbollscoach för Milan. Det var han som kritiserade Zlatan för ohyfs. Ja, tendensen att kritisera andra känner vi igen från Söderbergs drapa i Aftonbladet. Och det, vill jag påstå, är Tvillingarnas tecken som här i kaotiska Fiskarna ser en "ohyfsad Zlatan" istället för "smutsiga luder" som Britney Spears och Elizabeth Taylor.

Som sagt, homosexuella med djupgående mentala störningar (de med förhöjt libido i horoskopet) borde låta någon expert gå igenom deras uttalanden om de tänkt göra den homosexuella livsstilen en tjänst. Allt som oftast avslöjar de faktiskt att de inte bara är lika uppfuckade som den sekulära (normlösa) människan i gemen, utan dessutom en ren parodi på vårt samhälles förfall ner i värdesubjektivism.


32 kommentarer:

David sa...

Chockerad över hur du väljer att läsa och tolka artikeln, och hur du väljer att avgöra en människas hela personlighet utan att känna honom. Lågt.

Seaward sa...

Detta är djuppsykologi. Astrologin diskuterar osynliga strömmar i "vattendjupen".

Svenskarna är ett chockerande ytligt folk som tills inte för så länge sedan lobotomerade allt som luktade psykologiska symptom. Din reaktion är därför fullt förståelig.

Solgerd sa...

Det var med stigande förvåning som jag läser din underliga respons på Rickard Söderbergs debattartikel. Jag känner Söderberg personligen och har under många år följt hans blogg och hans politiska arbete; kvinnoförakt är ingenting som finns i närheten av hans åsikter och viktiga opinionsarbete. Snarare har jag sällan mött någon som tror på mänskligheten, kärleken och jämlikheten på ett sådant sätt som Rickard Söderberg gör. Jag hoppas för din egen skull att du en dag kan se bortom de murar av rädsla och förakt du bygger kring dig!

Seaward sa...

Solgerd, jag har utgått från AB:s debattartikel och problematiserat texten. Söderberg kände jag inte ens till förrän jag såg debattartikeln tidigare idag.

Läs min text noga: den fokuserar fenomenet "dissociation" ur flera perspektiv. Vissa är offer för logiska "glapp" i översättningen från omedvetet till medvetet (historier kan komma ut spegelvända). Andra, t.ex. illusionister, utför olika moment med sina två armar. Publiken ser bara den fingerfärdighet illusionisten vill att de ska se.

Din kommentar om Söderbergs dagliga arbete är värd beaktan, men läs hans debattartikel på nytt och som TEXT - och nu medveten om de besynnerligheter jag pekar på!

Ska jag vara välvillig tycks S lida av en så svår dissociation att han - kärleksaposteln - inte ser sina egna undertexter. Men det bekräftar bara det astrologiska (psykologiska) syndrom jag pekat på!

Det här har inget med känslor att göra, rädsla eller andra. Inlägget utgår från en innehållsanalys av debattartikeln. Försök fånga in _alla_ viktiga moment i texten: "för reinkarnationsanhängare är homoböjelsen fullt begriplig".

Har du redan en grundmurad idé om S. säger det sig själv att du inte når in i bloggtextens många detaljer. Du ser tydligen inte hur S. hånar kristendomen och ytligt insinuerar en homosexuell Jesus. Det vore naturligtvis att begära för mycket av dig att förstå den astrologiska argumentationen, och därför kommer din invändning att handla om DINA erfarenheter av debattören istället för att du bemöter min diskussion kring särskilt dunkla textpassager.

PS. Jag är själv inte dogmatiskt kristen, men tror på Gud och sympatiserar med dess platoniskt influerade teologi.

David sa...

Jag menar att det är ytligt att döma en annan människa på det sätt du gör i din blogg utan att ha lärt känna personen i fråga.

Seaward sa...

David, se föregående svar. Jag utgår från TEXT och belyser den via astrologi och drar slutsatser om underliggande attityder.

Det tyder på problem att greppa artikelns grundstruktur att dra ner frågan till personnivå. Det här inlägget diskuterar en psykisk process som är större än ego- eller personnivån.

Material som förutsätter den klassiska världsbilden är ett problem för sekulära materialister att förstå, vilka inte hyllar något utöver sina egna personer. (I själva verket är de uttryck för något större än dem själva.)

Söderbergs artikel stank av den låga takhöjden, en allmänt sekulär åkomma som jag skriver i inläggets slut, om du nu läste så långt.

David sa...

Jag förstår att du utgår från text. vilket är just min poäng, att dra slutsatser om en människas karaktär (för det är faktiskt det du gör, hur du än vänder och vrider på det) utifrån endast en text är och förblir ytligt som jag ser det.

Jag förstår att du menar att göra väl, men jag tror tyvärr du missar målet. Hade det inte varit bättre att inleda en personlig och ömsesidigt respektfull diskussion kring ämnet med Söderberg (exempelvis via hans blogg) istället för att publicera detta påhopp?

Seaward sa...

Personfixeringen kommer upp då och då men individer som sådana (Söderberg) är inte huvudnumret här. Inte ens intressanta. De enskilda fallen är bränsle på den kosmiska elden och enbart stoff så att vi - i djupet andeväsen - ska lära oss en del principer genom varandras snubblande.

I debattartikeln i AB noterade jag omgående en intressant undertext som kunde mappas upp på den klassiska diktomonin medvetet/omedvetet och placeras inom den traditionella (för den här bloggen) ramen för homosexualitet: störningar i reinkarnationsprocessen (jag misstänker f.ö. att subjektet var just den prostituerade drinkerska i sitt förra liv som han nu ser i Britney Spears och E. Taylor - själens projektiva tendenser är inte särskilt subtila, om man säger så).

Några har säkert känt sig förtörnade, men för några kan en ny tanke ha tänts. Allt för tillvaron framåt. Allt ingår - även kriminella och patologiska tillstånd. Det innebär inte att skapelsen i sig är normlös - utom för den sekulära människan i hennes nihilistiska världsbild (en dissociation av ansenliga mått).

Anonym sa...

Hahahahahahahaha..kan inte sluta att skratta..hahaha...SÅ TRAGISKT LIV ATT SITTA OCH SKRIVA SÅDAN HÄR SKIT...Jag borde inte slösa min tid för att svara på något så här dumt..Men kan faktiskt inte låta bli..Kan nog börja med att konstatera att du är "dum i huvudet" bokstavligt talat..Världen går framåt men du går bakåt...
Du skrev: "Mental störning är när en själ börjar bygga mentala luftslott över sin, själens, realitet på flykt från sanningen."..Och vet du vad..Jag skrattar ihjäl mig..Hahahahahaha..för du har ju skrivit detta till Dig själv eller din egen spegelbid..Jag skulle nog va försiktig att publicera sådana här texter, för om lagen om LOV fungerar så skulle den träda i kraft just nu på dig..Jag vet inte om du är sjuk eller om du bara är elak..men någon störning har du ..

Vi människor kanske måste börja lära om..Börja tänka lite annorlunda men ändå framåt eller i en fin cirkel....strunta i logiken..osv..osv...Fundera på om Gud har med oss att göra överhuvudtaget..Och ibland fråga oss vem den Guden är vi tror på och Hur den guden vi tror på i grunden är..två olika saker..
Tänk om Gud älskar Homosexuella mera än präster och påvar..Då ligger du jävl risigt till..haha
(OBS, om nu Gud är Ond vill säga och nackar folk till höger och vänster bara för att de råkade födas här i detta Helvetet..)
En fråga:
Vad angår det dig om en människa är bög eller hetro eller vad de nu är..Varför är det viktigt för dig att genomlysa detta..Ens privata liv angår varken Dig Mig eller någon annan..
Det är helt ointressant..och det gör din blogg eller artikel ointressant och genomskinlig..Din analys känns därigenom värdelös ..Belys det som är viktigt och intressant för annars har människor läst din blogg för sista gången..En och annan knäppgök stannar givetvis kvar! Alla som har kommit till den här Jorden har en uppgift att fylla..Du borde ta reda på vad din uppgift är och inte sitta och avreagera din egen ångest på andra..ta reda på din uppgift och arbeta mot det som är bra..och inte emot det som är dåligt och kränkande..du är en besviken människa som vill sprida din sjukdom till andra..
Nä, jag är inte Bög..vill säga detta innan du börjar med en ny analys..Nä, jag tycker bara att alla människor har sin rätt att vara det de är..
AMEN!!
Hade du skrivit den här sjuka analysen om mig så hade du fått stryk, men att ge sig på människor som är för snälla för att ge dig på käften det vågar du..din lilla fega skit..

Anonym sa...

"Diktomonin"... he he.

I-M sa...

Fattigdomen hos författaren är härmed ältad in absurdum. Noll berikande av världen eller mänskligheten. Bara elakt, billigt. Eller är du en cynisk satiriker? I så fall lyckades inte det heller. Kanske har du stålar, men ändå... poor, poor You.

Anonym sa...

Jenny:
Astrologin förtjänar bättre än en så billig uttolkning som Siwerts, och Rickard Söderberg är guld värd och har om det ska pratas vatten och luft ett fascinerande väl uttryckt känsloliv som han är i uppenbart bättre kontakt med än de flesta andra jag träffat. Vad beträffar luft så kan Rickard förflytta sig snabbt mellan olika lägen och göra det både med djup analysförmåga och briljant hantering av ord och bild. Där till har han både humor och kärlek.

Anonym sa...

Men snälla nån ,,,kan inte du söka själv en psykiatriker innan du invecklar dig ett bittert molm av astronomiska mått? Din fixering vid Rickards personlighet och styrka ,av homosexuella ihuvudtaget är så påtaglig att det behövs inga spaltmetrar av ordförvecklingar,,,trams. Har du möjlighet så sätt upp ett horoskop-tält i Kungsan inför Stockholm pride 2011,,,så får du en del av verkligheten och inte av stjärnorna.

Tänkare sa...

Extrem homosexualitet är förstadiet till sinnessjukdom och rent av demonbesatthet

Om man ska analysera homosexuallitet bör man först definiera miljö och mätmetoder. Miljön är i detta fall en heteronormativ maktpatriarkal könssegregerad samhällsstruktur baserad på en kristen värdegrund. Mätmetoden kan antingen vara freudiansk psykoanalys, den där kvinnan har penisavund etc, eller astrologisk, där förlossningstiden relateras till himlakropparnas positioner. Oavsett mätmetod bör man kritiskt ifrågasätta kontexten kring vilken miljö metoden finns eller uppstått ur. Ungefär som vid traditionella vetenskapliga studier måste observatören ta ställning till om metoden och objektet påverkas av studien. Samtidigt bör observatören vara medveten om hur dess värderingar påverkar vad som registreras under observationen. Om observatören inte känner till alla dimensioner av objektets förutsättningar kan det hända att den missar viktig fakta eller missförstår vad den observerar. En annan traditionellt vetenskaplig mätmetod går ut på att jämföra två försöksobjekt, det vill säga en där alla variabler utom en varieras och en som används som referens där inget förändras. I båda dessa fall krävs att miljön är den samma. Nu går detta inte att tillämpa på komplexa interagerande och på varandra beroende strukturer som det mänskliga sinnet eller den mänskliga samhällsstrukturen. Alltså hänvisas vi till den första metoden. Den som förutsätter att studien inte påverkar objektet, låter sig påverkas av andra faktorer eller kan uppfatta och förstå allt kring objektet.

Många studier har gjorts kring homosexuallitet, var av de allra flesta har varit av genologisk, biokemisk, psykologisk och antropologisk karaktär. Samtidigt finns det säkert även studier som har utgått från en frenologisk, teologisk eller astrologisk ansats. Den gemensamma kritiken mot dessa studier består av att de är gjorda av observatörer färgade av det samhälle och den bakgrund, den miljö, som både de och objektet är en del av. Homosexuella kan förvisso vara en minoritet bland människor men är en integrerad del av samhället. De kanske utgör en avvikelse mot den förhärskande normen, det så kallade normala, det allmänt vedertagna, det vardagliga eller det mest förståliga. Att applicera ett förhållandesätt på ett annat i en gemensam miljö kan vara lika missledande som att jämföra samma objekt i olika miljöer. Hittills har ingen studie kunnat eliminera alla miljöfaktorer eller förhållningssätt på ett tillräckligt tillfredsställande sätt för att ge ett entydigt resultat om vad homosexuallitet är, hur de uppstår samt hur de kan motverkas eller behandlas. Det finns förvisso både psykofarmaka, hjärnkirurgi och kognitiv beteendepåverkan som mer eller mindre permanent kan förändra en människas tillstånd.

Vad som är extremt beror på mätmetodens skala och parametrar, vilka sätts av den som utformar mätmetoden. Det som är extremt i ett sammanhang behöver inte vara det i ett annat. I slutändan blir det betraktaren som avgör avd som är extremt.

Inom föreställningsvärldar som tro, saga, fantasi eller fabel, finns mängder av övernaturliga väsen som gudar, andar och demoner. Att använda paralleller eller referenser till dessa begränsar avsevärt acceptansen och trovärdigheten för eventuella resultat.

I ovanstående text kan ordet homosexualitet med enkelhet bytas ut mot ordet sinnessjukdom. Slutsatsen blir i stort sätt den samma, det vill säga att homosexualitet och sinnessjukdom är en befintlig integrerad del av det mänskliga samhället och att det är väldigt svårt att studera dessa fenomen objektivt i en tillräckligt förutsättningslös och avgränsad miljö för att avgöra vad som är förstadium till vad och hur det påverkar människor och eller samhällen.

Seaward sa...

Den långa kommentaren (den intelligenta, inte den svärande byfånen som hotar med stryk) ska få en separat replik. Följande är allmänt, men rättar några missförstånd hos kommentatorn Jenny.

Förstagångsläsare av bloggen, utan vare sig kunskap i astrologi eller hur C.G. Jung visualiserade dynamik under medvetandetröskeln, kan - som kommentarerna röjer - inte följa med i den tekniska diskussionen. De har fastmer redan skapat sig en uppskattande bild av sångaren och förstår - ser vi tydligt bland de fortsatta kommentarerna - inte skillnaden på en analys av S:s litterära alter ego som presenterat i AB:s debattartikel och den egna bild de redan innan skapat sig.

Att jag redan kommenterat att det är debattexten i relation till astrologin missar senare kommentatorer. Hos dessa förekommer alltjämt tankar som redan kommenterats.

Varför inte börja med att på bloggen studera samma förhållandet mellan Vatten och Luft. Kommentatorn Jenny lovprisar t.ex. sångaren. Hon säger att han kan,"förflytta sig snabbt mellan olika lägen" på det intellektuella planet, samtidigt som han har en hög kontakt med sitt känsloliv.

Här begår Jenny själv det "brott" en stor del av inlägget handlar om: hon DISSOCIERAR känslolivet från intellektet och beskriver dem var för sig. Jag sade inget om funktionen hos känsla och intellekt var för sig, jag talade om hur diktatorn/regissören Saturnus söker kontrollera och kasta sin form över det omedvetna (känslo-) innehållet.

Och då inte i största _allmänhet_ (som jag skrev - du måste möta upp den faktiska texten, Jenny - så "nyttjar han själen varenda gång han tar ton")" - utan frågan rör alltämt det alter ego han skapat för sin debattartikel i DN ! Jenny - du pratar för dig själv, dissocierad från bloggartikelns sakfråga.

Jag talar om en avspjälkad del av ett komplett psyke där S tillåter sig att röja djupa motiv och en kristendomssyn som är så smutsig som den måste vara hos en homosexuell som inte ser något problem med sin orientering. Det var inte hans artistiska eller vardagliga kvaliteter jag diskuterar utan den osynk mellan medvetet och omedvetet som syns i debattartikeln och som är tydlig bland homosexuella och som bloggen har sett om och om igen i horoskopen för dessa arma själar som hamnat i fel kropp.

C.G. JUNG TALAR HÄR OM MANLIGA BÖGARS ANIMA-IDENTIFIKATION PÅ EGONIVÅN, VILKET LEDER TILL ATT DE BLIR HELT BESATTA AV MANSARKETYPEN I DET OMEDVETNA.

Mitt anspråkslösa bidrag till den här korrekta observationen är att tillfoga reinkarnationens realitet, något Jung tvekade att göra för att inte riskera sitt rykte.

Det inte Jenny klarar att se, frågan om hur man gör när känsla och intellekt tillhör skilda världen, beskriver jag med nästan samma ord som hon själv i samband med begåvade aktrisen Holly Hunter. Jag vet precis hur många av den här artikelns läsare som strax söker upp Hunter på bloggen, så jag citerar det relevanta stycket:

"Här gäller inte varningen för "förluster i översättningen" från känsla till logik utan ett så högfrekvent oscillerande att den normalt uppmärksamma aldrig märker hur det pågår ett intensivt ping-pongspel i den här människans själ. Så många "reality checks" per sekund! Det är ett mysterium att försöka klä i ord."

Den magiska Holly Hunter

Se även: Musik och själens dysfunktion (om Ulla Billquist - mer Luft och Vatten i låsning och mer homosexualitet)

Seaward sa...

Den långa kommentaren framställer sig som en studie i analytiskt tänkande, men olyckligtvis väljer författaren att bygga på sin egen felläsning av ingressen. Han/hon ser följande text för sitt öga: "Extrem homosexualitet är förstadiet till sinnessjukdom och rent av demonbesatthet".

Den verkliga texten är inte ett påstående utan en fråga och säger: "Vi kommer att fråga OM extrem homosexualitet är förstadiet till sinnessjukdom och rent av demonbesatthet".

Den metodintresserade kommentatorn kör av vägen redan i inledningen. Det avslutande stycket, som sätter likhetstecken mellan homosexualitet och sinnessjukdom, är bara frukten av hans/hennes felaktiga problemformulering / ojuste citatteknik.

Jag fascineras att han/hon efter denna udda start för en som söker framstå som den trovärdiga i sakfrågan (en sakfråga som kommentatorn f.ö. smiter från) faktiskt kommenterar preciseringen "extrem" homosexualitet. Den förklaras senare i texten vara synliggjord via symbolerna Mars och Venus konstellerade, dvs. "förhöjt libido".

Men dumhet går i dagen då han/hon hävdar att det i slutändan blir "betraktaren som avgör vad som är extremt". Om så vore bekräftas mycket av min artikel av stockholmarna som börjat tröttna på beteendet hos de mest degraderade deltagarna i den årliga Pride-veckans avslutande parad. Troligen exempel på derangerat men förhöjt libido hos dem alla.

Här visar kommentatorn hur han/hon - likt Söderberg själv - ansluter sig till värdesubjektivismen som förnekar existensen av t.ex. objektiva normer, objektiv moral. Astrologin är kodifieringen av det motsatta antagandet, och bloggen redovisar preliminära statistiska resultat som visar att zodiaken producerar fler brottslingar i t.ex. vissa tecken, och mer homosexualitet när libidinösa Mars är placerad på visst sätt.

Så nej, allt ligger inte i betraktarens öga. Men den här kommentatören har inte intellektuell hederlighet nog att möta upp och diskutera artikelns metodval. Han uttalar sig utan att veta ett dyft om astrologi.

Värdesubjektivism är just den sjukdom i västerlandet som gjort att alla fördämningar släppt och det kollektiva västpsyket är sjukt. Det är det min artikel säger som slutkläm, med tillägget att bögeriet bara extremläget av en extremitet. Inte heller den här kommentatorn har tydligen haft intresse av att ta in artikeln i dess helhet. Hans slutsats är inte behövlig, för om man ska spetsa till saken, säger redan min artikel att alla individer i det sekulära väst företer allvarliga tecken på mental rubbning!

Hans /hennes moteld är usel bortom beskrivning och det saknas egentlig anledning att läsa de didaktiska stycken som följer på den inledande urspårningen och den felaktiga konklusionen.

Som läsaren förstår har jag dock ögnat igenom dem och inser att, fast kommentatorn hade att adressera själavandringen som en miljövariabel, valde att "dissocierade" sig från hela sakfrågan - homosexualitetens rötter som en följd av själens krängande. Också Jenny (se föregående replik) "praktiserade" dissociation (eller var offer för den). Är detta ren och skär arrogans?

Jag väljer att se det som att vi har mycket svåra skador "där ute", till följd av Vatten och Luftens oförmåga att blanda sig och skapa en integrerad verklighet. Offren för denna INTRAPSYKISKA problematik engagerar sig tydligen särskilt i hbt-frågor men flyttar - dissociativt - fokus från sina egna själar till det omgivande samhället. Precis som man kunde ha förutsagt på astrologiska grunder.

I-M sa...

Bloggaren Siwert skriver:
"Detta är djuppsykologi. Astrologin diskuterar osynliga strömmar i "vattendjupen". Svenskarna är ett chockerande ytligt folk som tills inte för så länge sedan lobotomerade allt som luktade psykologiska symptom."

Ett komiskt banalt avfärdande. Han har således ingen aning om vad han pratar om, vare sig det gäller djuppsykologi eller svenskarna, eller sin diagnos av exvis Rickard Söderberg.

Siwert anser gång på gång i sin blogg att varje läsare är en naiv, korkad, lägre stående individ - som via banal retorik kan luras anamma intelligens- och humanismbefriade inlägg.

Ja ja ja, han får väl tro det... fortsätta ägna dagarna åt pinsam narcissism. Dessvärre ger hans självpåtagna suveränitet, att kvasidiagnostisera allt och alla, starka psykopatvibbar... på tal om djupspykologi.

Seaward sa...

I-M: Givet det snömos du producerat här är jag inte säker på att du förmår följa det exakta arbete jag nyss ägnat två timmar åt. Försök.

Jag har i denna vetenskapliga studie uppställt en hypotes baserad på sångarens särskilda dissociationsproblem (synliggjort i debattartikeln).

Hypotesen är att den här typen av mentalitet troligen inte vinner Nobelpris för sitt exakta eller renhåriga tänkande. Jag testar hypotesen mot samtliga pristagare i fysik fram till häromåret.

Resultatets relevans för detta inlägg? Indirekt. Men nu är vi inne på människans upptäckt av ekon som talar för existensen av en objektiv, moralisk världsordning bakom ytan av "värld".

Anonym sa...

Jösses.
Ja, ibland kan jag tänka att det måste vara rätt ok att vara homosexuell i dag, jämfört med tidigare. Men läser man det här blir man ju lätt illamående och obehagligt berörd.
Ute i buskarna rör sig obehagliga varelser som blåser upp sina skadade egon till allmakt.
Ruskigt att tänka sig att en sådan här person skulle få makt över andra.
Ehhh....Siewert, då syftar jag inte på R.S.

Anonym sa...

Hej
Intressant sida du har här.
För närvarande ingår jag i ett stort, mellanstatligt utvecklingsexperiment inom europeisk polis där vi sedan ett drygt år arbetar med den psykologi som t ex ligger bakom FBI;s stora kunskap av gärningsmannaprofilering. Vi testar historiskt material, likväl som att vi i skolande syfte prövar kunskaperna gentemot individer som ställer upp som "övningsexempel". Allt för att stärka denna allt viktigare del inom kriminologin.
Eftersom du skriver här privat utan att representera någon organisation eller liknande (om jag inte missat något?), undrar jag om det vore ok att jag använder material från dina resonemang för att pröva vissa grundhypoteser när det gäller profilering av individer? Det kunde kanske vara intressant även för dig. Denna psykologi är ju ett annat sätt att "fånga" in fenomen och företeelser, som på så sätt har vissa likheter med astrologi. Naturligtvis med full respekt för att du, om jag tolkar dig rätt, lever i en övertygelse att astrologin är en vetenskap så exakt att du utifrån den kan göra kommentar i vår tid, ner på individnivå, även rörande detaljerade utsagor saker om t ex sexuella och andra beteenden hos individer, likväl som du kan uttolka hela samhällen och livsstilar. Stämmer det? Att du anser dig besitta denna förmåga?
Skulle gärna göra ett profileringsarbete på dig, då du bjuder på dig själv och uppvisar många intressanta drag och utgångspunkter för profileringsarbete. Jag söker särskilt individer med hög intelligens och stor verbal och skriftlig förmåga, något din sida bjuder på i riklighet.
Jag hoppas kunna intressera dig för detta.

Anonym sa...

Din kritik är skarp och du verkar vara insatt i den astrologiska vetenskapen/ läran. Texten gör mig medveten om vår tendens att använda kunskap på ett destruktivt vis. Tex att ställa oss över andra för att få uppleva en stund av upphöjning. Vanligtis faller vi snabbt. Det låter inte vänta på sig, fallet, särskilt länge. Kanske vi ska försöka vara lite mer elastistiska i vårt användande av olika teorier så att vi inte faller och drar med oss andra i fallet. För faller gör vi oerhört lätt då vi med kunskap ställer oss över andra. Att vara Elastisk, kreativ och konstruktiv är en längtan i mig. Att växa som individ genom att stötta min medmänniska, genom att se och gärna påtala det uppbyggliga, som alltid finns. Undrar hur det sett ut om du använt din fina kunskap till att "röra" vid det vackra, det sköna hos Rickard S. och andra och dig själv......

Leif sa...

Gud - Jung - och astrologi.
Och du vill bli tagen på allvar?

Anonym sa...

Artikeln i Aftonbladet har ett budskap - älska mer, förtryck mindre.
Ditt svar är ett massivt förtryck.
Gissar att en mer kunnig astrolog än du snabbt skulle hitta defekten i ditt horoskop som avslöjar dig som den pinsamme mobbare du utvecklats till.
Gissningsvis har du ett sådant horoskop undangömt hemma i en låst skrivbordslåda - därav anledningen till att du vänt dig till en annan form av astrologi. Efter mycket pill har du till slut lyckats fabricera ett nytt horoskop som passar din omnipotenta självbild bättre. Eller hur? Visst har jag rätt?
Visst är det härligt att avlägsna himlakroppar till slut lät sig övertalas att bekräfta din syn på dig själv.
Så fortsätt nu ditt värv - buss på allt och alla. Reaktioner som min föder och göder ditt behov av att synas. Att väcka andras reaktioner, gärna hat!, ju starkare ju bättre - har blivit ditt livsmål. Du är nu helt förblindad av detta begär och lycklig i din nya fina värld. Vi stänger dörren till din avdelning i den stora byggnaden med galler för fönstren. Doktorn har skrivit ut Internet till dig i en tillräckligt stor dos för att du ska hålla dig lugn. Prognosen är dock tyvärr att du inom kort kommer överdosera.

Anonym sa...

Ja du..Du kanske skulle gjort en analys av byfånen..och blivit lång i ansiktet av förvåning..
Jag citerar Jarl Kulle i filmen Fanny och Alexander där han säger.."Jag vet hur busar skall behandlas..de skall behandlas busaktigt"..
Se gärna det underbara klippet ur detta mästerverk...se länk

http://www.youtube.com/watch?v=lSBEpL6TBIE

Jag förstår varje liten stavelse in i minsta detalj av din sinnessjuka skrift..och jag avslöjar den och genomskådar dig in i minsta detalj din lilla viktigPetter, något har gått fel med dig och du behöver vård..och inte stryk..Det kom jag på när jag såg meddelandet från dig själv till dig själv som FBI-polis..
Du är en ordbajsare som söker makt genom att ge dig in i ormgropar av ord och underligheter..
Jung hade nog varit intresserad av dig..skriva många böcker om din sjukdom..Och Gud får äta antidepressiva mediciner..
Jag ser nu också att mitt första "ta tag i dig och slå dig på käften meddeland"...vände på tonen här inne från att ha varit något åt det rädda hållet för en sådan fåne som dig..till att bli riktigt tuffa och på det sättet sakliga och sanna..
Du är en mycket sjuk människa..Och jag tycker att du skall påbörja en analys av "byfånen"..Jag tror att den analysen hade varit den viktigaste analysen i ditt liv...

Allt detta du skriver finns redan att läsa om i kvasi-astrologiska skrifter, det är inga teorier som du kommit på själv..Du har läst sagor och börjat tro på dem..Även detta är byfånen insatt i..

Och FBI-inlägget är det intressantaste jag tagit del av på mycket länge, det visar bara på hur sjuk du är..Tror du i din vildaste av alla fantasier att någon frisk människa skulle tro på ditt eget FBI inlägg..

Men jag vill gärna ha mera inlägg eller svar ifrån dig..så att vi alla kan analysera ditt lättsamma och sinnessjuka trams....

Men se gärna Jarl Kulles fantastiska skådespeleri..se den till slutet , där kommer sanningen..om dig..min vän..

Du är ingen typ av människa som förtjänar respekt..du känns mera som de ZZ-män som slog min pappa varje dag i 5 års tid i ett läger under andra världskriget..de var kalla..kärlekslösa..psykopater..En 12 årig liten pojk..slog de..
Du slår också mänkliga barn ..på ett kallt och kärlekslöst sätt..du är ute efter makt..och använder dig av kvasi-trams..

En buse skall behandlas busaktigt..det är min melodi..och sedan behandlar man de underbara på ett fint sätt..

Och hurra att det finns människor som Richard som levererar det fina och bra till våra samhällen..Det fina och bra som känns utrotningshotat när man läser dina texter och skrifter Siwert..Börja analysera dig själv kanske..kanske..?

Seaward sa...

Tvärtemot vad mer uppbragda sinnen kanske tror har jag inte författat "FBI-inlägget" själv.

Till dess författare: Tack, men nej tack till att personligen göra testet. Känn er dock fria att prova idéerna från den här bloggen - de är inte mina, även om jag sökt förenkla astrologins idag smått oöverskådliga plotter.

Och, inte minst, återvända till den ursprungliga zodiaken som förändras med jordaxelns rörelse (precession).

Du har kanske inte helt rätt i dina antaganden. Jag är inte "troende" utan har på sistone - efter 25 år av oreflekterat astrologiintresse - själv börjat testa astrologins teser på det dataunderlag jag samlat på mig. 4.500 horoskop i dagsläget är för lite för komplexa sökmönster, men en del responser har kommit, vilka väl stämmer med klassiska astrologiska påståenden.

Jag kan inte säga att det är en topprioritering att validera astrologin. Men metoden är suggestiv och jag upplever att den synliggör den flerskiktade människan. Med reservation för att det är svårt att avgöra om individer tillhör "de goda" eller "de onda" - problem syns men det är mindre klart hur den levande individen förhåller sig till dem!

Anonym sa...

hahahahaha..............hahaha..........
du är in riktig seriefigur...hahaha

Anonym sa...

Vad är det förmening att driva en blogg när man sedan själv skriver kommentarerna? Som i detta fallet, tanken på att någon kriminolog skulle intressera sig för denna sida är ju totalt skrattretande! mer intressant är ju hur många av kommentarerna överhuvudtaget här som denne Siwert skriver till sig själv? 50 %?

Anonym sa...

Håller med, detta är en fejkblogg. Bloggar själv och vet att så här många kommentarer får man inte om man inte skriver det mesta själv.
(Bloggar om psykologi/religion från personlig synvinkel men skulle aldrig göra reklam för den på den här fejksidan)

Seaward sa...

Något dygn för sent dyker så gruppen "tappade bakom en vagn" upp, folk som inte ens kan uppfatta språkliga skillnader mellan kommentarerna och som måste kompensera sig med åsikter och lösa antaganden till höger och vänster.

Det här inlägget är för övrigt redan historia. Jag har i tidigare replik pekat på en vetenskapligt upplagd studie som visade en egenhet hos Nobelpristagarna i fysik apropå det dominanta inslaget i horoskopet här ovan.

Anonym sa...

hahaha,,du är för söt..där du ligger och plaskar..förtvivlat..

Har du någon gång bett någon om ursäkt..börja att träna på det..Efter att jag läst runt lite i dina personliga sagor om kända personer här i spalten bredvid så är jag förvånad över din totala frånvaro av empati och ditt grova ordval som nästa blir hat och perverst...Har du någon gång gjort ditt eget horoskop..rent spontant känns det som om det hade blivit det mest överlägsna i ondska..Förstår du vad jag menar? Du är inte en snäll människa..men inget är försent, börja träna på det som är bra..och ta itu med din egen ryggsäck innan du lägger näsan i andras..

Anonym sa...

Du, även "bakom en vagn" kan man lätt genomskåda dig. Den där sk FBI-texten avslöjar dig stenhårt, du är bara barnslig som nekar. ta den här raden; "Vi testar historiskt material, likväl som att vi i skolande syfte prövar kunskaperna gentemot individer".
Det är ju stenhårt ditt eget vanliga kvasi-vetenskapliga blajspråk.
Så jäkla billig är du. kan inte ens variera dig som en nybörjare i amatörteater lätt hade klarat.
Om jag bara orkade skulle jag gå igenom fler av dina "kommentarer" och leda i bevis vilken bluff du är.
Fattar du inte att du förstör för seriösa bloggare?

Seaward sa...

När spalten tas över av svärande tolvåringar som tror sig veta något om seriositet, då är det dags att knäppa av kommentarfunktionen.

Det finns seriösa statistiska studier på den här bloggen för den som är så paranoid att han/hon tror bloggaren sitter och skriver egna kommentarer, eller driver en "bluffblogg"!

Att bara tänka den tanken avslöjar att vi fått in barn, och inte ens speciellt talangfulla barn, på en vuxensajt.

Det är problemet med anonymiteten på nätet: det som låter som en byfåne kan helt enkelt vara en mycket ung människa som ännu saknar så många kunskapsområden att sakfrågan går helt över huvudet på individen.

Till sist: jag håller med någon högre upp i kolumnen om att "FBI-inlägget" är tveksamt. Skulle själv inte ta kontakt på detta vis om jag var i "säkerhetsbranschen". Jag svarade dock hövligt eftersom kommentatören höll en hövlig ton.