Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 5 oktober 2010

Charlie Sheens onda kusin från landet!



En nästan spöklik "look-alike"-faktor mellan franske bankmannen och manschettjuven Jerome Kerviel och den kända busen Charlie Sheen! Man kan säga att avslöjandet av den franska vesslan bara bekräftar den opålitlighet som Sheen haft smartheten att göra till legitim inkomstkälla - USA:s bäst betalda tv-skådis som han är. (Om fransmannen i DN, SvD.)


Astrologiskt ser det ut som om man måste ge upp det inskränkta sökandet efter millimeterprecision - eller snarare jakten efter gradnära överensstämmelser mellan två horoskop. Det är bara Merkurius inom oss som leder oss till den scientistiska fadäsen. Astrologin bygger på en helt annan världsbild, där levande fastän osynliga arketyper inte låter sig begränsas av små avvikelser.

Här är ännu ett fall där snarlikheten istället tycks visa sig genom att båda männen fötts under generellt lika himlar. Se själv.


Bland överlappningarna som påverkar utseende tycks fransmannens Tvillingascendent intressant. Här möter Sheen upp med Jupiter i Tvillingarna vilken dessutom förfogar över Månen i Skytten, vilken dessutom opponerar sig. Och vilket är fransmannens soltecken om inte Skytten!

Båda har en planet i Jungfrun och för fransmannens del är det Månen, som "Stora skurktestet" visade var statistiskt överrepresenterad i brottsdömda horoskop. Jag har länge misstänkte den smygegoistiska Jungfrun för att vara just en bedragare, och att hitta en vessla i bankvärlden bara understryker detta.

Naturligtvis är flertalet Mån-Jungfrur ärliga så det gäller att vara tillräckligt smart för att hålla isär statistik och sitt eget horoskop. Av läsarkommentarer och i största allmänhet vet man att egotrippen är så stark i människan att den lätt suddar ut sådana, inte helt oviktiga logiska distinktioner! Egot blir så lätt berört av dessa statistiska rön!

Se för övrigt hur mycket längre man genast kommer i tolkningen av att känna till födelsetiden för fransmannen. Flera okej aspekter visar sig nu bedrägliga. Inte minst ser vi SEB-chefen "Fallskärm" Falkengrens Kräfta - begärets last - i 2a ekonomihuset, och Saturnus är en ond planet som söker dra allting till sig (likt gravitationen). 

Jupiter i 11e huset för inkomster via tjänst är visserligen en mycket lovande placering men tyvärr attackeras den av Saturnus och är redan från början angripen av månnodsaxeln.

Den senare försöker jag lära mig om genom att bara iaktta olika horoskop och här är det Ketu, den "bestraffade" avhuggna draksvansen som står i 11e huset med Jupiter. Eftersom Jupiter är Lagens planet börjar man undra om kombinationen tecknar "lagens straff" i samband med pengar från företaget (11e är 2a från 10e/arbetsgivaren).

Britten Charles Carter sade att det var Jupiter som gillade "lätta pengar", och det motsägs knappast av det här horoskopet med dess "ömsesidiga reception" mellan brottslingen Mars och Jupiter som bytt värdtecken med varandra!

I skenet av att det här är en smart databedragare är det talande att han i princip helt drivs av orange Rajas - lidelse - men också är av Sattva-typen, en intelligent typ. Sattva är inte ett måste för smarta datahackers, men kvaliteten är ofta stark i sådana horoskop.

Den enda planet som lämnas i det fixerade Tamas är pengarnas planet Venus. Den "lilla välgöraren" i nionde huset för filosofi och samvete låter som ett fint budskap, men än en gång hjälper klockslaget oss att se att det är något ruttet med venusvalören - pengar - i horoskopet. För vem disponerar över denna "pengarnas filosofi" om inte en skadad Saturnus ("detriment") i just pengarnas andra hus i ett girigt tecken (Kräftan). Och, som vi såg, den söker kontrollera (Saturnus långa aspekt) ännu mer pengar i 11e huset!

Det här horoskopet är lika sataniskt pengafixerat som mannen som förköpte sig på dyra slott i Europa - skådisen Nicholas Cage! Även där materialist-principen Saturnus i 2a som sträcker en lång girig aspekt mot 11e.

Lustigt, för bara några dagar sedan hyllade jag "syntpopens fader" John Foxx och noterade hur han helt klart lyckats få sin Skytt och Jungfru att samarbeta. Här kommer då en en fransk habegärig typ som lagt ut Skyttens tusen och en trådar för att genom dem suga åt sig lätta pengar! Det duger verkligen inte att slöa till med klichébilder av tecknen - så många subtila indikationer som leder tankarna vidare.

*****

Se även ett av de äldsta blogginläggen, Ekobrottslingens astrologiska signatur. Att uttala sig om en "signatur" med bara en handfull horoskop är kanske lite överilat, men senare och större systematiska studier har påvisat en del särdrag inom vissa grupper, t.ex. "brottsdömda" eller "hbt".

1 kommentar:

Anonym sa...

Bägge är ju kusligt lika Alex Schulman till utseendet faktiskt.. något att utreda närmare kanske?