Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 26 september 2010

Rasisthoroskop: fånge i smutsigt intellekt

Den onda människan
tror inte att det finns en försyn.

Sextus, pytagoréern, kanske 100-talet
Aftonbladet har idag två intressanta artiklar. På kultursidan lamenterar Ann Charlotte Altstadt att vänstern förlorat sitt språk att beskriva verklighetens fula tryne, att vi bäddats in i livsstilsförbättrande tips och inte längre ser den grundläggande spelplanens inhumanitet. Följande inlägg påminner om att är fler språkstilar än den politiska vänsterretorikens som fått stryka på foten i fördumningens och avintellektualiseringens tid.

Noterar också ytterligare ett namn från Sverigedemokraternas ledning i en grundkurs i nyktert tänkande av Soran Ismail i AB. Infantila och obildade åsikter som dem Richard Jomshof härbärgerar har tydligen gått utmärkt att förena med läraryrket i Sverige. Enligt Wikipedia ska han t.o.m. ha läst lite psykologi! 

Att bildningen helt misslyckas "ta" är inte den socialdemokratiska flumskolans fel, det är det djupare problemet med den sekulära västvärlden som en längre tid inbillat sig att allt är relativt och att inga objektiva moralregler existerar.  Det fanns en tid då själva kosmologin förklarade att alla människor på ett gåtfullt sätt "är varandra", att själen existerar och "på andra sidan" avslöjas som ett komplext rotsystem där alla på något sätt griper in i varandra.

Skiftar man sedan tillbaka till jordperspektivet och vägrar förstå alla de tecken i naturen som visar att detta stämmer, då är det bara alltför lätt att sätta arslet på en liten jordplätt och hävda "var och en för sig själv" som den sekulära svenska högerpolitiken av idag gör. 

Dess världsbild, som avgör vilka tankar den finner det acceptabelt att röra sig med, är 1800-talets obsoleta materialism - samma grund som socialdemokratin står på. Konkurrenstanken kan existera så länge man tror livet består av diskreta (åtskilda) partiklar. Men högern går längre, här är det inte ett partikulärt tänkande där klass står mot klass, utan en själviskhet som nått avgrundens rand: "var partikel för sig själv". 

Bakom denna "satsa på dig själv"-filosofi finns bara en vinnare: Storkapitalet som fröjdar sig åt människor som fångas i snävt egotänkande. Likt gammal antik realpolitik har inte Storkapitalet något intresse av att modern vetenskap visat att allt levande hänger samman, tvärtom de "härskar genom att söndra" och trivs förträffligt med tanken om att individer ska känna sig som ensamma och isolerade partiklar dess de köper varorna och sedan några extravaror till, och kanske dessutom går med i Disneyklubben och blir ett (tror de) med Storkapitalet. Lättgenomskådat, visst. Men folk har inget att jämföra med och köper de här förfalskade "konsumentledsversionerna" av samhörighet.

Men den verkliga boven till att västerlandet urartar alltmer är alltså just de naturvetare som går ut med att religion bör förpassas så långt bort från det offentliga rummet som möjligt är därför att vetenskapen skulle ha bevisat att bara isolerade materiella kroppar existerar och att vi kan i frånvaron av någon sammanhållande Gud (inom vilken vi levde och rörde oss enligt antikens synsätt) kan välja bl.a. vilken moraluppfattning som passar oss bäst. 

Vetenskapsmän är i allmänhet bara nyttiga idioter som jobbar med små detaljer som Industrin önskar för att ekonomins hjul ska rulla. Men vi vet precis deras namn i den svenska debatten som försöker förgifta folket genom att sjunga scientismens lov. De, som är som lite sämre kopior av förebilderna i övriga Europa, särskilt England där tyvärr Oxfords universitet blev ett tillhåll för eländiga positivister under en tid på 1900-talet. 

Exkurs. Positivism = "Baserar du inte din åsikt på mätbara sinnesdata skiter jag i att lyssna på dig." Möjligtvis födde västerlänningen här mänsklighetens genom tidernas ondaste fantasi - vi fick kort därpå massmord i två världskrig på halsen! Detta är föreningarna Vetenskap och Folkbildning och Humanisternas historiska skuld! Och de låtsas som ingenting och särskilt den senare fortsätter anklaga religionerna för att ha ett civilisationshämmande inflytande. De är oerhört snarlika rasister fast de bedyrar sig vara så mycket bättre.

Att vindarna har vänt, det har emellertid inte förnuftsförespråkarna i Sverige fattat! De tror fortfarande att de lyckats "döda Gud". Arma satar.

Värre är alltså att de är medskyldiga till de förvridna uttryck som uppstår i det vakuum den undanskuffade moralen lämnat. Eller, som filosofen Sextus, en pytagoréer, sade: "Ett gott intellekt är en gudomlig körsång, ett klent intellekt är en kör av onda andar."

Fullständigt besatta av onda andar är alla med rasistiska och främlingsfientliga åsikter. De har fastnat på en "lägre" sanningsnivå än den antika förståelsen av att kosmos är ett väl organiserat och sammanhängandet helt, och inte en massa isolerade partiklar i kamp.



Hur kan den psykologiutbildade Sverigedemokraten Jomshof ha trillat ner så i förstånd att han uppfattar, enligt AB-artikeln, "islam som ett värre hot än både nazism och kommunism"?

Den kraftiga betoningen på kunskapssökande Sattva guna rimmar väl med hans läraryrke, Solen och kommunikationsplaneten Merkurius synnerligen väl med att han var chefredaktör för SD-kuriren i tio år. 

Men redan här, i Tvillingarnas tecken, ser vi början på problemen. Kommunikatören och tillika intellektstecknet Tvillingarna angrips av båda illgärningsmännen, av Mars och Saturnus.

En enstaka ond planet klarar Solen utmärkt, men när angreppet är så totalt som här, måste man noga fundera på om intelligensen (Solen) är sjuk eller skadad. Dvs, individen är en omdömeslös spridare av lögner. Märk väl att det finns många intelligenta människor som helt gått vilse och ju högre IQ, dess svårare är det att argumentera mot dem. De har ett skadat "grundmönster" men ovanpå denna orimliga verklighetsbild applicerar de sedan all sin tankemöda. 

Statsminister Reinfeldts horoskop är ett perfekt exempel på en intelligens (Jungfruascendent, merkurial) som bygger på fullständigt sjuka undermedvetna tendenser. Han fruktar mänsklig svaghet så till den grad att hans regim nästan lyckades implantera ett förakt för sjukdom och svaghet i hela svenska folkkroppen. I svallvågorna efter sådana här ledare följer så rena rasister som Jomshof.

Tvillingarnas tecken som "desinformatör" har vi sett i samband med flera s.k. förnuftsivrare, och här är det uppenbart att Vatten och Luft inte mixar väl. Den irrationella impulsen till hat och avsky syns i den starka Mars i Skorpionen. Men i just detta fall blir det en mycket onda impuls eftersom den sammandrabbar med Luftelementet i Tvillingarna. 

Det här är "dissociationssyndromet" - den ibland avsiktliga och illvilliga tendensen att bara presentera delar av helheten. Visst (och viktigt) material undanhålls och så fungerar förstås en sjuk sekttidning som SD-kuriren, som säkerligen (jag har inte sett den) enbart publicerar sådana nyheter som framställer "islam som det största hotet sedan nazismen". 

Vi har alltså redan med soltecknet anledning att förkasta värdet av en sådan här människas livsuppdrag. Nyttan är inte det rasisten själv tror, utan han själv är bara en spelbricka i ett högre och större spel som syftar till att visa att det är skillnad på det man i antiken kallade Satans barn och Guds barn, Mörkrets och Ljusets förespråkare. 

Mörkret leder alltid till civilisationens undergång men det är sitt eget inre mörker SD-rasisten ser och sedan kletar över en lämplig syndabock. Hans Sol - hans ögon - ser inte friskt. Han ser smuts som kommer ur hans eget hatiska undermedvetna (Mars i vämjelsens tecken i instinktiva eller irrationella Vattenelementet).

Med detta vet vi att horoskopet rimligen inte har en "bra" Sattva guna alls, och oppositionen mellan Jungfrun/Fiskarna är belysande. I Jord/Vatten tycks rasister känna sig hemma och för att understryka demonernas axeln mellan kroppslig renhet (Jungfrun) och "smutsiga förlorare" (Fiskarna) har rasisten också den sataniska axeln mellan Oxen och Skorpionen - identifikationen med den egna kroppen och så fruktan för det skorpioniska dödshotet mot den egna rofylldheten på hemmaplan.

Jag medger att Jupiter opposit Månen i isolation skulle berätta om ett välvilligt psyke, men zooma ut och titta på samtliga faktorer!

Den "fallna" Saturnus i egocentrerade Väduren förefaller här åtskilligt försämra intelligensen. Mannen kommer helt enkelt inte ur sin subjektivism, klarar inte att växa som människa. Det här kan vara ett mentalt handikapp hans själ valde före födelsen ett liv där den skulle utstå mothugg och därigenom kanske grumligt börja ana att allt inte står rätt till med den egna orienteringen. 

Genom att den fallna Saturnus i Väduren här direkt påverkar soltecknet får vi en mycket bra illustration av hur illa denna speciella Saturnus kan se ut - bara intresserad av sitt eget perspektiv. Men, återigen, det Solen manifesterar är alltså inte enbart Saturnus diktatorssnäva utblick utan också en störning från hatiska Mars-Skorpionen. En riktigt osmaklig soppa.

Saturnus omständigheter i horoskopet kan tyda på mer eller mindre diktatoriska fasoner som själen gjort sig skyldig till i tidigare liv. Och som den själv bundit andra, så binder nu Saturnus en eller annan aspekt av detta liv och introducerar hinder och stötestenar. 

(Naturligtvis kan Saturnus också indikera särskilda talanger till följd av tydlig koncentration eller avmaskning av intresseområdena.)


*****

Tillägg

Efter dessa ord och inga visor uppstår den delikata situationen att jag genomsöker mitt arkiv med 4.000 horoskop efter andra Tvillingar av årgång 1969 och hittar två journalister. De är borgerliga ledarskribenten på Expressen Anna Dahlberg, född dygnet före Sverigedemokraten och med alla planeter i samma tecken, samt krönikören Maria Rydhagen, också Expressen. Hon är född samma dag som rasisten!

Om vi bortser hur väl detta rimmar med Tvillingarna som en kommunikatör, ska man med detta fynd anse min skiss som nära förband högeregoism med ren rasism för en välgrundad hypotes, värd att gå vidare med?

Som Hannah Arendt sade, "den banala ondskan" tror sig stå på den rätta sidan (kanske t.o.m. vara explict antirasistisk) medan deras grundläggande verklighetsbeskrivning i själva verket är ren, ontologisk Ondska.

Exempel: 
"Sahlin...har efter valet uppträtt som sämsta sortens förlorare. Målet tycks vara att till varje pris hålla ihop de rödgröna och på så vis lägga krokben för alliansregeringen. Att man därmed ökar svängrummet för Sverigedemokraterna tycks inte bekymra det minsta."
Ur Dahlberg-krönika
Dahlberg tror sig säkert stå på antirasismens sida när hon skriver detta. Men i vårt tidevarv har Mörkret förklätt sig till falska ljusänglar. Man måste inspektera hela världsbilden och dess konsekvenser för släktet.

Satan bor i penningen och alla dem som förordar det råa marknadskapitalistiska systemet.


Intressant nog påminner båda Expressen-medarbetarna om varandra. Likväl tippar jag på tre hela olika ascendenter men där kvinnorna ligger varandra nära och Jomshof har ett helt avvikande tecken.


Tillägg 2

Efter att ha sökt på alla Tvillingar angripna av Mars i avundsjukans men också den djupa fokuseringens tecken Skorpionen fann jag ytterligare fyra fall, två av vilka vunnit Nobelpris i fysik/matematik!

Efter att ha läst om Leon Lederman och hans bästsäljande popularvetenskapliga bok "The God Particle - if the Universe is the Answer, What is the Question?" kan jag inte komma till någon annan slutsats än att han är en reduktionstisk materialist. Dvs, han tillhör det ontologiska Mörkret, så godmodig humorist han må vara.

Kung Filip den andre av Spanien (1500-talet) beskrivs som en arrogant, solitär och snävsynt människa och horoskopet är verkligen extremt i sin obalans. Mars i Skorpionen attackerar allt detta i Tvillingarna: Solen, Månen, Merkurius, Venus, Jupiter och avhuggna draksvansen! Fult bortom beskrivning.

Den andra Nobelpristagaren är dansken Aage Bohr, son till mer berömde Niels Bohr. Den senare hade ju österländskt mystika böjelser men jag har ingen information om var sonen stod.

Den sista är pianisten Käbi Laretei, en av Ingmar Bergmans hustrur. Apropå ett av mina försök att beskriva den direkta kollissionen mellan irrationalitetens Vatten och logikens Luft som "förlorat i översättningen" (dissociation) noterar jag på engelska Wikipedia att Lareti 2004 gav ut en bok betitlad "Såsom i en översättning".

Hon rankar därför preliminärt som en av dem som vet tricken psyket spelar, som en av de vakna, de på den Goda sidan.

Gissa vem i den ytterligare skörden som ensam upprepar den svenske rasistens fallna Saturnus i egotecknet Väduren? Den arroganta och bigotta kung Filip!

I rest my case.


*****

(Vad betyder dessa rön? Att vi är predeterminerade i kampen mellan Gott och Ont? Se det här relativt korta inlägget om en gangster och de avslutande tankarna apropå hans "tidstvilling".)

Inga kommentarer: