Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 27 juli 2010

Poker - sport för lägre stående själar?


 Aftonbladet placerar poker på sina sportsidor, vilket verkligen får en att fundera över vad termen "sport" egentligen betyder. Nu har det gått mindre väl för en av dessa dekadenta utövare av girighetens "konst", en amerikan har erkänt ett styckmord på en prostituerad thailändska nere i Phuket - svenskorten - där hela världens nihilistiska och principlösa drägg samlas.

Som det är med nollor är det inte lätt att hitta födelsedata för ett horoskop och följande privatspaning är en fullständigt vild chansning. Jag har hittat mördarens födelseår 1973 från en källa som tydligen har uppgiften från amerikanska marinen där Ron Fanelli varit inskriven. 

Som pokerspelare gick han för några år sedan under pseudonymen Mad Yank, och frågan är nu om han är den Mad Yank som så sent som i april registrerade ett konto på en amerikansk "dagbokssajt" (fastän bosatt i Thailand):

Namn: mad_yank
Födelsedatum: 12-02
Plats: United States

Intressen (10):
classic oldies, gaming, history, history and others, model rr, pcs, reading, sci-fi, some current stuff, technos

External Services:
mad_yank@livejournal.com

Jag mötte uppgiften att han var så utblottad pga spelskulder att han inte ens hade någon vettig internetuppkoppling mot slutet och funderar om han kan ha registrerat detta konto bara för att ha tillgång till en mejladress eller liknande. Denne Mad Yank har aldrig använt kontot och listar bara sig själv som vän!

Det uppgivna födelsedatumet saknar år men pusslar man ihop den 2 december med året 1973 får man ett typiskt kriminellt horoskop - dvs det har en sammansättning som bloggen noterat i samband med många vettvillingar.

Inte minst ett "socialt utstötnings- eller mobbningssyndrom" där Solen i Skorpionen och Månen i Vattumannen är en generell indikation om socialt utanförskap (självvalt eller påtvingat) snarare än en kriminell eller sociopatisk indikation.

Men det händer mer på himmelen! Och låt oss betrakta den här himmelen som en ren arketyp eller en generell kartritning. Vad säger särdragen egentligen?


Att "livslinjen" Månen till Solen kommer att gå av vid något tillfälle, är ett som är säkert. "Utstötningssyndromet" garanterar det. Mer vet vi inte utan födelsetimma, inte om han kommer att göra sig omöjlig pga antisocialt beteende (Skorpionens gift riktad mot en grupp) eller för att han har en ideologi (Vattumannen som tankemodell) som gör honom till en syndabock (Skorpion). Det finns flera "tagningar" på störningen mellan Skorpion och Vattuman, men det vanligaste verkar vara att individerna larmar och för väsen av sig. De vill helt enkelt profilera sig. Att vara en av kollektivet (Vattumannen) upplevs som döden (Skorpionen).

Tyvärr är det här en barnslig version av Skorpion (jfr Kajsa Mellgrens horoskop). Solen/den aktiva livsgärningen är baserad på en impulsiv och aggressiv Mars i ett omoget och egocentriskt läge. Bra för äventyrare och liknande figurer, men jag har en aning om att den här rastlösa planeten gärna söker snabba kickar hellre än mentalt krävande uppgifter.

Mars okontrollerade impulsivitet aktiverar här GÄRNINGEN av dödstyp, handlingens Sol i Skorpionen! Är det pga knivhugget från Mars i Väduren som livslinjen kraschar? Pokerspelaren högg kvinnan två gånger, en gång i ryggen och sedan en gång till i bröstet. Med samma kniv styckade han sedan kroppen. Notera: han hade kniv med sig i sängen vid samlaget!

Mars = kniv.  Riktad mot Solen i Skorpionen, symbol för bl.a. kön och anus.

Minns också boken "Kukbruks" författare, en man som ville sexualupplysa unga homo män hur man bäst "sticker lemmen" i ändan på män. Det är principiellt exakt samma symboler som att hugga kniven i en hora. Det är inte sexualitet och allra minst kärlek - det är psykopatologiska störningar. Sjuka själar som drivs av orena inre bilder i själen.

När man studerar horoskopets sinnelag (som inte fungerar i harmoni med den skorpioniska handlingsmänniskan), disponeras denna Måne i Vattumannen av Saturnus som klibbat ihop sig med de båda månnoderna. Och vad säger månnoderna om sinnelaget: han är en "landsflyktig" typ av människa: månnodsaxeln aktiverar Skyttens tecken, resor till utlandet.

Jag nämnde häromdagen att tre svenska kvinnor födda bara några dar från varandra hade lyckats i utlandet: Elin Woods, Noomi Rapace och Tuva Novotny. Under den perioden fanns ett oerhört tydligt stöd från ena månnoden, Mars och lyckoplaneten Jupiter för att utlandet (Skytten) var gynnsamt för dem.

I det här horoskopet har vi mindre att gå på, bara det faktum att disponenten för Månen (hemmet) är fattigdomens Saturnus och inflätad i månnodsaxeln som måhända såg utlandet som en väg ut ur självförvållad fattigdom på hemmaplan. Notera att den "straffade" månnoden sitter ihop med hemmets dispositör och att "hungern efter vinst" (Rahu, norra månnoden) är den som ligger i utlandets tecken.

Betraktar man horoskopet på ett opersonligt sätt står faktiskt en girig och pengahungrig kombination i Stenbocken, som i den naturliga zodiaken sammanfaller med tionde huset för prestige och karriär. Men Venus, pengarnas planet, är inte särdeles stark i det här tecknet, och Jupiter är direkt illa placerad, expansionskraften sägs lida sitt "fall" (debilitet) i det saturniska underklasstecknet Stenbocken.

Stenbocken ska här läsas samman med Mars-i-Väduren, det är en särdeles primitiv och prestigelysten typ av "egenmäktighetssyndrom" man ser här. Banal vilja till makt och välstånd - jag säger banal eftersom jag ofta observerat hur juvenil Mars i Väduren är, och Venus i Stenbocken väljer ofta egoistiskt och karriäristiskt. Och Jupiter är, som sagt, "fallen" från sin nobla filosofiska kapacitet i detta praktiska tecken.

Märk att frågan om pengar, framgång och prestige också kontrolleras av Saturnus som sammanlänkad med månnodsaxeln tycks se att resan utomlands är det rätta. Redan före hans flytt till Phuket för tre år sedan var han för övrigt landsflyktig. Han hade lämnat USA och bodde under flera år och spelade poker i England. Så Månen på kant med Skorpionen kan vara något så elementärt som ett socialt utanförskap eftersom man hela tiden rör sig till nya samhällen.

Enligt denna helt opersonliga läsning av det hypotetiska horoskopet kommer också hans egen person (Väduren/1a huset) att förbindas med död (Skorpionen/8e huset) och av nödvändighet är det han som är mördaren eftersom dödsprincipen (Skorpionen) hämtar impulsen och initiativet (Solens disponent Mars) från sektorn för den egna personen! Himmelen för den 2 december 1973 beskriver alltså i "arketypvärlden" en mördare!

Att detta fria sätt att leka med symbolerna kan leda snett inser man lätt eftersom i så fall samma sak skulle gälla f.d. programledaren Kajsa Mellerud och säkert ytterligare några av alla de horoskop bloggen rasat igenom under sin existens.

Lyckligen är en arketyp ett "moln" av möjligheter, och medan en del tillgriper kniven och andra kör in sin manslem i en annan man, kanske en tredje praktiserar värjfäktning (att symboliskt spetsa och döda en annan) under samma aspekt.

Just i det här fallet bara råkade en ytterst osäkert hopfogande av en födelsedag med ett födelseår ge ett märkligt passande horoskop! Lite gåtfullt faktiskt.

*****

Tillägg 28 juli:

Jag var tvungen att slå upp etymologin för ordet "sport"... Just som jag tänkte innefattar det åtminstone lite fysisk ansträngning. Det skulle väl i det här fallet vara att hålla i sina kort...

sport (n.)
mid-15c., "pleasant passtime," from sport (v.). Meaning "game involving physical exercise" first recorded 1520s. Original sense preserved in phrases such as in sport "in jest" (mid-15c.). Sense of "stylish man" is from 1861, Amer.Eng., probably because they lived by gambling and betting on races. Meaning "good fellow" is attested from 1881 (e.g. be a sport, 1913).
 

1 kommentar:

nils sa...

Haha!
När jag började läsa tänkte jag fråga vad som skiljer backgammon, poker o schack åt?
Eller schack är inte heller en sport?
Men att ens föra en diskussion med den som skrivit texten ovan känns som en omöjlighet om man inte tror på utomjordingar/är en själv.
Tror du själv på det du skriver?