Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 8 mars 2010

Astrologin bockar av Sahlin-studien



DN blickar fram mot valet och reminiscerar kring fenomenet Mona Sahlin, konstaterar att hon köpte sin Toblerone och mer därtill, vid flera tillfällen, och att hennes "slarviga personlighet" skulle ha varit orsaken till fallet från nåd vid den tiden.

Den här bloggen har kritiskt synat partiordförandens horoskop vid mer än ett tillfälle, men har också nyttjat en medeltida kinesisk metod på henne och Reinfeldt för att sia om valutgången i höst. (Prognosen här - öppnar i eget fönster.)

DN ringar in exakt vad som är ett av Mona-horoskopets problemhärdar: personligheten, illustrerad av Månen. Starkt placerad i den kolugna Oxens tecken brukar detta ge ett enormt förtroendekapital, den perfekta psykiska placeringen för doktorn eller sjuksköterskan som på ett närmast fysiskt sätt överför en känsla av trygghet och av att ha situationen i hand till patienterna.




Nog för att Mona är sävlig som en Oxe, men en räcka opinionsundersökningar visar att hon har problem med trovärdigheten. Det som får kärran att tippa är den turbulenta och vispiga oroshärden Mars (en bringare av ofärd) i samma tecken som personliga Månen. (Jämför socialdemokraten Reepalu vars typiska folkledarhoroskop också får sig en allvarlig törn av Mars.) Här är källan till talet om "slarvig personlighet".

Månen är i sig inkonstant (får från full till nedan i snabbt tempo), tycktes ha stabiliserats via Jordtecknet Oxen, men kombineras olyckligen med ostrukturerade och oberäkneliga Mars. När Piratpartiet seglade upp och med det Richard Falkvinge, noterades särskilt hans slarviga lya i pressen. En sådan signal är det sista man vill höra om en politiker. Också Falkvinges födelsehoroskop visar ostrukturens Mars invid Månen för ett allt annat än välordnat privatliv.

Och, faktiskt, Falkvinge hade också han en blindfläck i äganderättsfrågor, vilka i hög grad sorterar under Oxen eller farmaren som stakar ut och gör anspråk på sitt stycke land. Hela Falkvinges piratideologi går ut på att reducera människors rätt till det som de producerat: hans kontrollplanet Saturnus stod i Oxen och sträckte sig därifrån girigt mot pengarnas Venus i Vattumannen.

Här sågs då på himlen principskissen för Piratpartiets ideologi: Nöjen (Venus) åt folket/Vattumannen (gratis nerladdningar) på upphovsmännens eller ägarnas bekostnad: Saturnus klämmer åt Oxen!

(Det är t.ex. inte förvånande att Jan Guillou ställde sig på ägarnas sida i debatten om nerladdning av upphovsskyddat material med den våldsamt infekterade Oxe (ägande) och Venus (pengar) som syns i författarens horoskop.1)

Hos Mona är Falkvinges "annekterande" eller kommunistiska tendens inte alls påfallande, det finns faktiskt inget "socialistiskt" i horoskopet alls. Framgångens stjärna Jupiter stiger i öster då hon föddes och Mona var ett framavlat politikerbarn - båda föräldrarna var politiskt aktiva. Så problemet, vilket jag noterat i äldre inlägg, är i hög grad den höggradigt synliga blemman Månen/Mars som tronar högst på himlen vid födelseögonblicket.

Mars framkallar Oxens sämre sidor och gör den tajt med pengar, fumlig med orden där Oxen normalt är en god talare, och mer än normalt halsstarrigt dogmatisk.

DN citerar en författare som anför teorin om att det faktum att Mona var kvinna satte henne i klistret. Ja, det är alltjämt samma astrologiska blemma! Månen är en "kvinnoplanet" men Mars en olycka. Båda ockuperar det klassiska makt- och politikerhuset på himlen, den tionde sektorn. Det är, frankt talat, ett skitbudskap för den som tänkt sig en karriär som arbetsgivare, för det visar att man inte ens har undersåtarna med sig! (Månen = massorna, Solen = ledaren)

När DN sedan drar fram handväskincidenten, ja vad säga? Det är ännu en gång Månen (förstörd av Mars) eftersom Månen symboliserar hålrum som magen eller livmodern. Och kvinnor ska vara väldigt omedvetna om de inte förstår att det är deras egen livmoder de bär runt! I Monas fall råkade väskan dessutom gå i en grällt rödaktiga färgton, vilket återigen är skadegörelsens och det attackerande spjutets Mars!

Monas hela liv tycks kretsa kring denna våldsamma problemmagnet högst upp på himmelen! Detta har absolut inget med könsmaktsordningar eller något annat att göra. Vi talar själar, själavandring, och det ÖDE en individ bygger för sig själv genom sina upprepade besök på jorden.

Den här gången kom själen som döljer sig bakom namnet Mona Sahlin tillbaka för att inkassera några tuffa smällar i avsikt att öppna upp den alltigenom moraliskt indifferenta fläcka som astrologer kallar Oxen. Det var ett av de två mest belastade soltecknen i min studie av 136 dömda brottslingar. Oxen figurerade ännu en gång i brottshoroskop då "den giriga" norra månnoden granskades).

Men det är som Platon sade: gamla visa själar skulle inte aspirera på politik. Det är snubblarna som söker makten och härligheten och i varierande grad knådar in något behjärtansvärt tema i sin självförhärligande karriärklättring, det är dessa som blir våra folkvalda. Folket är Den Gamle och har fördragsamhet nog att låta barnen visa sig på styva linan under sina femton minuter i rampljuset.

För en djupare analys av Monas horoskop, bl.a. hur Solen (ledarskap) beter sig på himlen vid födelseögonblicket, se Mona gör dygd av nödvändigheten.


*****

Se, utöver den kinesiska spådomen som tycks göra Mona till landets nästa statsminister, även dessa äldre inlägg:

Bodström och aggressiva sossar (en granskning av två politiker som borde ha lärt sig tala med sten i munnen innan de debuterade)

Gnagare ser om sina hus (ett ovanligt elakt inlägg!)

Bortom Mona - en utopi (allmänt funderande över materialismen utifrån Monas horoskop)


____

1. Jag har vid annat tillfälle påpekat hur Morrissey (The Smiths) gnällde över pengar jämt och ständigt, och det är snarlika motiv på hans himmel. Det tycks rätt uppenbart att Oxen tenderar mot burdushet och/eller attitydproblem i äganderättsfrågor.

Inga kommentarer: