Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 2 januari 2021

Lisa skar upp annan kvinna och stal hennes foster

The Guardian rapporterar att dödsstraffet av den besatta kvinnan snart ska verkställas. Lisa Montgomery var besatt av barn och hade redan född fyra med tidigare makar innan hon fick äggledarna avskurna (Wikipedia säger inte mer än så). Efter steriliseringen började kvinnan lida av inbilskhet och trodde hon var gravid. 

Vid mordrätten uttalade sig flera experter och en pekade på att hon tidigare fått ett hårt slag mot huvudet som kunde ha skadat hennes aggressionskontroll. Andra experter noterade att hon flöt runt i olika psykologiska tillstånd. Vid mordet på den gravida kvinnan (i 8e månaden) skulle hon ha befunnit sig i detta tillstånd av skengraviditet i kombination med borderline-störning, depression och posttraumatisk stress. Ingen dålig kombination av elände, där. Försvaret jobbade hårt för att rädda henne från dödsstraff. Kontentan var att kvinnan befann sig i ett så eländigt psykologiskt tillstånd att hon inte kunde bedöma sina handlingar.

Vad skulle inte en födelsetid för ett så här omdömeslöst livsöde vara värd! Men bara dygnet placeringar finns att tillgå. I samma ögonblick man ser att det är en nymåne, blir det ändå mer intressant. Nymånen är ju känd för att vara en "görare" och inte en "tänkare" - det finns inget avstånd (astrologiskt sett) mellan himlakropparna och rymden för Månens reflektion över Solens viljemässiga framåtsträvan krymper till noll. Solen "bränner" och eliminerar Månen ur ekvationen. Detta blir en "driven" människa - utmärkt inom viss idrott och för den mordiska kapitalismen som just bygger ogenomtänkt roffarmentalitet.

Både Sol och Måne i Vattenbäraren siktar på att bygga en hel nation, ett helt kollektiv under en flagg. Gissningsvis var det därför kvinnan lät sterilisera sig, hon ville föda flera barn än hushållsekonomin tillät och om det var en make som fick henne att operera bort barnafödarförmågan (vid 38) medan psyket var helt fixerat, så kan man dubbelt förstå att hon bara skenade vidare som en oceanångare i samma föreställningsvärld.

Med den här nymånen blir Vattenbärarens härskare Saturnus (ansamlaren!) viktig. Och mycket riktigt saknar Saturnus spärrar i ett Vattentecken. Fiskarna och Saturnus fungerar illa ihop och tydligt blir detta tydligen när en halvt defekt gränsdragare får ansvar för så viktiga planeter som Solen och Månen. 

Jag har ett fall av dubbelt självmordsförsök inom bekantskapskretsen. Kvinnan (barnlös för övrigt) var född året före amerikanskan, också under nymånen men nu Stenbocken. Vad jag kunnat inhämta inträffade självmordsförsöken i trettioårsåldern, dvs. runt tiden för depressionsplaneten Saturnus första återkomst till sin födeleseposition.

Hos fyrbarnsmamman Montgomery ser man Sol/Måne opposit lycksökaren Jupiter i barnens tecken Lejonet. Där är en perfekt illustration av hennes fixering (båda tecken är av den Mörka, habituerade kvaliteten), och eftersom förmågan att reflektera länge och djupt (Månen för nära Solen), blir axeln Vattenbäraren/Lejonet ett dominant inslag samtidigt som Saturnus är alldeles för svag för att dra en rationell gräns - särskilt som Saturnus disponent just är Jupiter, så djupt involverade i denna osunda drift efter att skaffa allt fler barn.

Missa inte att till och med intellektets Merkurius och "kvinnliga" Venus dras in i problem eftersom de i Stenbocken också verkar i symbios med sin försvagade disponent Saturnus.

Slutligen kan man addera den omoraliska brottslingen Mars - ofta inblandad i passionsmord. Här är den extremt förstärkt gemen giriga demonen Rahu och ger sig på Saturnus som redan innan har problem med att stå stadigt och upprätthålla gränser. 

Vilket olyckshoroskop, så usla indikationer! Här är det verkligen en samvetsfråga vad man ska säga. Alla planeter drar ner varandra, men kanske skulle en Jupiter i Lejonascendenten kunna blockera eller avstyra de negativa mönster vi ser? Man kan verkligen undra om det finns en överrepresentation av olyckliga livsöden i världen runt denna nymåne i februari 1968...

*****

Se också den nyliga kartan för en annan barnfödarfixerad kvinna. Händelsevis, också här en nymåne i opposition till Jupiter.

Obs. I fallet Lisa Montgomery läser jag Jupiter i Lejonet som "myckenhet av barn" och där är det Lejonet som har en nära anknytning till barn. (Månen/Krabban symboliserar moderskapet, inte barnen.) 

I det andra fallet hjälper (?) den hinduiska tradition som håller Jupiter för att signifiera barn (som uttryck för moderskapets högsta lycka, och givet Jupiters tendens att mångfaldiga, till verkliga "supermammor" som bara lever för att föda). Det är alltså överflödigt att åberopa Lejonet i Montgomerys fall, tillsammans hjälper de båda fallen att ringa in den patologiska fixeringen vid avkomma. Den här typen av kvinna är lika patologisk som en manlig kapitalist som inte kan sluta fast pengahögen redan blivit stor (Jupiter = stor förmögenhet och alltjämt tillväxande).


Känslig bonusspaning.

Frestelsen är förstås stark att söka på alla Vattenbärarfödslar (syftar här på soltecknet) 1968. Att kräva nymånen kanske blir för snävt, men bara Solen opposit Jupiter bör kunna ge vissa framgångar (Jupiter) eftersom Månen då befrias från den här drivenheten, fixeringen som var så tydligt hos Lisa Montgomery. Men drivna personer dyker upp ändå! Se bara här:

  • Klas Lund;14.02.1968;12:00, nazist, rasist, dråpare
  • Anneli Margareta Hällgren;17.2.1968;12:00, ekonomiskt blind, kommunikationschef för myndighet försvarade kostnaden 70.000 för tre webbfoton
  • Marie Söderqvist;18.2.1968;12:00, vice vd analysföretag, fd tidningskrönikör
  • Lorraine Olivia;20.2.1968;12:00, sålde sin kropp för pengar, Playboy
  • Anders Pihlblad;21.2.1968;12:00, homosexuell tv-reporter
  • Dennis Coleman;23.2.1968; 8:32, mördare
  • Henrik Schyffert;23.2.1968;12:00, stå-uppkomiker med sina demoner
  • PM Nilsson / Peter Magnus Nilsson;24.2.1968;12:00, högerjournalist (dvs vettlös), Dagens Industri ("bombhögern") - Onda svenska Jupiters snabba tillväxt.
  • Jeanette Klintberg;25.2.1968;12:00, hyllad chef för rollbesättning (Månen, Venus, Merkurius i Stenbocken - det stilsäkra och formalistiska tecknet!)
  • Lisa M Montgomery;27.02.1968;12:00, jämförelseobjektet
  • Daniel Craig;2.3.1968;12:00, skådespelare, sträv James Bond-variant med mer sårbarhet än andra gestaltare (trol. Månen i Fiskarna med ondskan: Mars, Rahu och Saturnus - stämmer väl  med hans lågmälda "fiskiga" framtoning)
  • Patsy Kensit;4.3.1968;12:00, aktris, ex-sångerska, massiva hälsoproblem, GIGANTISK TUMÖR I LIVMODERN bortopererad 2011, två år senare livmodern borttagen pga. två stora cystor. Jupiters snabba tillväxt.
  • Kate McCann;5.3.1968;12:00, modern till kidnappad dotter (fixerad, fallet har valsat runt bra många år nu)
  • Nina Jansdotter;7.3.1968;12:00, beteendevetare, fick maximala 5000 Facebook-"vänner" på rekordtid - Jupiters snabba tillväxt!
  • Annika Lantz;9.3.1968;12:00 - hypokondrisk journalist (typiskt nog senare drabbad av cancer), besatt är bara förnamnet

Den här gruppen bekräftar för första gången ett påstående jag såg för tjugo år sedan i en västerländsk astrologibok: att Jupiter har med celldelning och celltillväxt att göra. Pliktskyldigt har jag antecknat "cancer" och liknande genom åren men först nu, med fallet Lisa Montgomery, dyker plötsligt suspekt många "growths" ellet abnorma tillväxter upp i en och samma sökning. 

Missa inte att abnormiteten uppstår eller förstärks av ett år när avgränsaren Saturnus inte gör sitt jobb fullt ut. Jupiter får chansen att agera lite väl fritt och det kanske till och med är formella Saturnus som gör tillväxten "abnorm", dvs avvikande från "formen/normen". Detta är djup astrologi som den här bloggen normalt inte ägnar sig åt.


Inga kommentarer: