Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 10 januari 2021

Hur svenska strebers bidrog till att hjälpa musiken och hela kapitalismen i graven

Neil Young säljer halva sin musikkatalog för 150 miljoner dollar. Bob Dylans avtal för alla sina sånger hemligt, men anses ligga över 300 miljoner dollar. Om dessa kapitalismens senast avslöjade klippare säger skribenten: 

Visst finns det pengar i musiken, men de fördelas sjukt ojämnt. Om nya artister inte tillåts blomstra, vad kommer att återstå för investeringsbolag att vräka miljoner över när året är 2041?

https://www.theguardian.com/commentisfree/2021/jan/09/a-gold-rush-for-neil-young-leaves-little-for-younger-artists


Årtalet kan sammankopplats med bloggens flera datum runt 2050, gränslinjer i några länders planetära cykler - inte minst USA som genomlever den vettlösa girighetens demon Rahu 2016-34 varpå följer landets korrupta välståndsplanet Jupiters och dess förmodade kollaps 2034-50. 

En krönika i sammanslagna Observer/Guardian pekar också mot demonen Rahus cykel som början på det som komma skall:

It's easier to understand last week’s turmoil in Washington if it is viewed as the disastrous culmination of a five-year process of degradation that began when Donald Trump launched his bid for the presidency. 

Är dessa årtiondena när kapitalismen kollapsar, snabbare än förmodat? Det är i dessa tider Vampyren börjat äta sitt eget blodfattiga kött. Om några årtionden finns ingen bärkraft kvar alls i Västerlandet.

Sveriges skuld? Tja, efter att en gång varit ett musikunder och exporterat ett hyggligt antal hits med Roxette och några till, framträdde i sluttiden groteska it-fascister helt utan artistisk sensibilitet men desto mer av den svenska formen av religion: göra sig snabba och stora pengar (vikingarnas rövarstil i lätt uppdatering).

Spotifys grundare Martin Lorentzon och Daniel Ek är goda exempel på vad det här landet numera bidrar med. Streaming av musik, en teknik framtagen för att inskärpa "de Fattiga och de Rika" inom musikbranschen (betänk alla algoritmer som "ger mer åt dem som redan har och petar bort det obskyra från listorna). Dessa nyrika är rena gangsters eller procentare, "skimmar ytan" och mycket mer än så. Pengarna försvinner in i det svarta hål IT-fascismen öppnat. Använd din smartphone och känn dig medskyldig till att Jordklotet håller på att gå i spinn!

 

Lorentzons månkarta är
enbart nedslående med dess korrupta
organisatör Saturnus fallen i Väduren
och ensidiga betoning på Jord/Vatten.
En genomegoistisk materialist tecknas.

Eks karta med "sataniska axeln" mellan
Oxe/Skorpion är den mest
materialistiska, men delar Lorentzons
Fisk-energi som omärkligt söker sig till
profitabla vattenströmmar: streaming,
flyt, flöde. Fiskarnas hunger efter Jupiters
välstånd har kanske underskattats för att
tecknet ofta ses som osjälvisk/förlorare?
Är det i lika hög grad pga. profitlystnaden
Fiskarnas  naturliga 12e kallas
"den onda ängelns hus"?

Båda grundarna har begärets Måne (sinnelaget) inbegripen i opposition (som kan egga begären) samt omoraliska Mars i, återigen, hungrande Vattenelementet. Även om månkartor är otillräckliga är det lustigt att också hitta organisatoriska Saturnus i ONDA HUS hos båda. Här är två sorts rovdjur i människokropp, Lorentzon betydligt bättre på att dölja sina låga drifter än Ek, av kartorna att döma. (Något i horoskopen säger mig att Ek var mer av den tekniska byggaren vid Spotifys tillkomst och Lorentzon mer av en "wheeler and dealer"...)

Bristen på fungerande ELD hos båda visar att ingen TILLFÖR LIV, utan att båda gynnar sig på andras energi (artisterna). De är inte närare, de är tärare. Båda tillhör den typiska entreprenörstypen utan andra ambitioner att tjäna pengar på vad som helst och just den typ världen inte längre behöver. Lyckligtvis är de här horoskopen förmodligen de mest mottagliga för virus och andra av Naturens interventioner, så den pågående och kommande gallringen av mänskligheten kommer sannolikt att ske utifrån riktlinjer astrologin vagt skönjt...

Klyftan mellan nytt och etablerat artisteri har alltid funnits, men betänk hur program som IDOL helt är skivbolagens plan för att slippa satsa pengar som förr. Nu gäller så få stjärnor som möjligt men i gengäld så många fans som möjligt. I valfrihetens Väst är sortimentet numera mer slimmat än någonsin och Rovkapitalismen maximalt ond. Det är ett givet att hela skiten kommer att ras och musikbranschen är bara ett splitter ur hologrammet. I denna skärva kan ses helheten i all dess fulhet.

Neil Young och Bob Dylan var bland bloggarens mer lättillgängliga favoriter i yngre år. Senare skvaller avslöjade att Dylan skrev samhällskritiska texter samtidigt som han privat spankulerade runt på golfgreenen och levde det livet... 

Vilken sänkare att inse hur Djävulen när han blir gammal först försöker få ut maximal cash att lämna efter sig för framväxten av ny ätt av odågor med bara namnet (och arvet) men inte talangen. Sedan, när Djävulen blir riktigt gammal kanske han blir religiös, men vid den tiden är Naturens hämndeakt på mänskligheten mycket nära - det vill säga i vår tid (tåget går inte längre att stoppa). En liten text om KOLLEKTIV KARMA kommer snart.

"Ingen kommer undan politiken bara för att man är konventionell", är en bitande sarkastisk textrad från 1970-talet av Ola Magnell till en skumpig reggaelåt av kanadensiska systrarna Kate & Anna McGarrigle. Duon hade suverän och underfundig humor. Musik med generöst tilltagen IQ görs inte längre tack vare Lorentzon och Ek och en hel generation av kostnadsbantare.


Tillägg.

Apropå USA:s planetära cykler (nämnda tidigare, i maj förra året efter polisens mord på George Flloyd), kan man borra sig ned till tredje nivån och undersöka i vilket tillstånd av självdegradation Den Store Satan befann sig när Kapitolium kort ockuperades:

Vimshottari Dasha:

 Rah MD:  2016-09-25  -  2034-09-25
  Jup AD:  2019-06-05  -  2021-10-31

   Pratyantardashas in this AD:

   Jup:  2019-06-05  -  2019-10-03
   Sat:  2019-10-03  -  2020-02-15
   Mer:  2020-02-15  -  2020-06-19
   Ket:  2020-06-19  -  2020-08-11
   Ven:  2020-08-11  -  2021-01-03
   Sun:  2021-01-03  -  2021-02-15
   Moo:  2021-02-15  -  2021-04-28
   Mar:  2021-04-28  -  2021-06-20
   Rah:  2021-06-20  -  2021-10-31

Tredje nivån brukar utlämnas och efter andra nivån granskar man istället tidens planetära transiter. Skälet är att krävs stor skicklighet redan i att avstämma huvudcykelns planet och första subcykelns med hur de fungerar i födelsehoroskopet. Att bolla med tre planeter och nivåer är knappt görbart. Jag fuskar dock och höftar bara till det, när jag säger:

RAH-JUP-SUN - förståelsen av denna härva underlättas enormt i USA:s fall eftersom under demonen Rahus överordnade (men i praktiken "bakgrundsstrålning") både Jupiter och Solen befinner sig i den korrupta naturens 8e hus! Hela dödshuset rumlar i denna historiska tid.

Jag har tidigare pekat på att också Sverige har ett korrupt och rikemansorienterat nationalhoroskop, men här befinner sig de verksamt onda Jupiter och Solen i lyckosamma 5e huset, vilket innebär att Ondskan har turen på sin sida och kommer att vara seglivad i detta land. USA, inne på sin tredje storcykel, är uppenbarligen nu ett så degenererat land att sprickorna inte längre går att dölja bakom mördande reklam eller direkt mord och uppstart av krig i andra länder.


Tillägg 2

Någon timma efter det här inlägget publiceras kan man i Aftonbladet läsa om Djursholmare som Niklas Ek. Skribenten har ett träffsäkert ord för detta folk: de dekadenta.

4 kommentarer:

Havsörnen sa...

När Biden ska sväras in den 20 januari vid middagstid, så transiterar AC/Månen/Mars Väduren och hans sjätte hus (där Biden själv har Månen). Transiterande Mars hugger alltså från Olyckshuset mot Bidens AC/Sol/Venus i Skorpionen. Å andra sidan är varken Månen eller Mars illgörare för en Skorpion-AC. Ketu transiterar samtidigt detta första hus. Knappast ett omen för världslig framgång.

Om man ser till kartan för tidpunkten (2021-01-20, 12:00) i Washington, D.C. står begränsaren Saturnus i konjunktion med Solen i tionde huset. Högsta goda, goda daimonen, onda daimonen och Atma karaka är samtliga i tionde huset i makttecknet Stenbocken. Sataniska axeln aktiverad till max genom Rahu-Ketu i Oxen-Skorpionen och andra-åttonde huset.

Så jag lägger in brasklappen att gubben snubblar på målsnöret. Eller avsätts efter några veckor. Eller varför inte ett delat land, med varsin president, när polariseringen är total?

Seaward sa...

Eller... ska man misstänka något som enkelt som att denna president kommer att drabbas av Olycka under sin mandatperiod (hälsoproblem - kanske det du menar med "snubblar på målsnöret")?

Eller ska man, kanske mer troligt, uppfatta att insvärjandet är befläckat av allt som just dessförinnan lagt sordin över dagens USA?

"Delat land" tror jag mindre på, om du läst min analys av Storkonjunktonen Saturnus/Jupiter har den rebelliska och spretiga Jupiter ingen chans - "upprorsförsöket" var uppklarat på några timmar och jag noterade i något inlägg att Saturnus makt kontrollerar den vega och sorgliga Jupiter, särskilt som båda står på Saturnus hemmaplan. Saturnus/Stenbocken är alltid sittande makt (USA:s betoning på "presidentskapet", ämbetet) eller staten som konstitionell inrättning. Lika orealistisk syns mig att Biden "avsätts efter några veckor".

Där har du förmodligen informationskällor jag inte ger mycket för, nöjd med mainstreammediernas klargörande att Biden vann renhårigt. Något även den galnaste folkledare modern tid skådat också tvingats medge. Men frågan är inte längre pajasen Trumps framtid. USA:s Kapital kommer naturligtvis att sluta upp kring den folkvalda nya ledaren. Jag har visserligen spekulerat i än djupare destabilisering i landet, men lagt det först om några år, med synlig början Jupitercykeln 2034 och framåt.

USA:s möte med sin medfödda Jupiter kommer förstås inte att bli som Sveriges möte med sin, nu från i höstas. Länderna har olika storlek och olika bakgrund, men att USA har sin Jupiter i 8e huset bådar inte gott där den rikedomsplaneten kommer ut i det fria med vad den nu representerar... Jag lägger inte alltför stor energi på prognoser utan djup politisk kunskap, och sådan kunskap ser jag som totalt tidsslöseri...

I denna värld finns inget högre än Saturnus, garanten för "laga ordning" och korrekt hierarki (baserad på merit). Astrologin är knappast svenskt jämlik eller revolutionärt socilialistisk men ovanpå och brotom detta finns förstås doktrinen om Tidsåldrarna. I antågande Vattenbäraren, vars LUFT-natur betcknar bortomvärldslig ANDE, kan man i bästa fall ana en kommande ideologi som inte längre erkänner matrialistiska hierarkier som "rik - medellass - fattig"...

Säkert skulle en proffsastrologi ha en diger samling tidigare fall som ger välledning om vad en tillträdande president under alla dessa dåliga omen har att räkna med.

Havsörnen sa...

Delat land var lite humoristiskt, men syftar på de röster som förespråkar secession, d v s utträde ur unionen.

Trump har absolut inte erkänt sig renhårigt besegrad. De juridiska vägarna är dock uttömda och då är det militär hjälp under undantagstillstånd som står till buds - presidenten är ju också ÖB. Vilka generaler han har med sig är svårt att veta, men generallöjtnant Flynn fick alla fullmakter tillbaka omedelbart efter sin benådan.

Det som nu hävdas av konspirationsteoretikerna är att röstmaskinerna från Dominion Voting Systems som var uppkopplade mot nätet gick till Vatikanens egna satelliter för intern kommunikation (tillverkade av försvarsleverantören Leonardo SpA, f d Finmeccanica), där rösträkningen manipulerades. Sedan via servrar på CIA:s kontor i Frankfurt tillbaka till USA. Natten efter valet avbröts rösträkningen i fem swingstater (med demokratiska guvernörer) *samtidigt*, eftersom Trumps ledning var oväntat stor. Via amerikanska ambassaden i Rom koordinerades sedan nya algoritmer. Den amerikanske ambassadören i Rom, Lewis Eisenberg, är en av de många Goldman Sachsanstrukna som är djupt missnöjda med USA:s militära tillbakadragande under Trump. En dataexpert vid namn Arturo D'Elia, IT-chef för Leonardo, har erkänt att han laddat upp mjukvaran som kontrollerade fusket. Inblandade var bl a ordföranden för EU:s militära kommitté, general Claudio Graziano, som sitter i Leonardos styrelse, och italienska regeringen, som via finansministeriet äger 31 procent av bolaget.

En av Obamas sista åtgärder som president var att föra över 400 miljoner dollar till Italien som finansiering av de tjänster som den italienska regeringen och kontakter inom Vatikanen förklarat sig villiga att medverka till, i syfte att förhindra omvalet av Trump. Den socialdemokratiske premiärministern Matteo Renzi var på statsbesök hos Obama i oktober 2016, varpå Obama besökte Renzi privat i maj 2017 (då de båda lämnat sina poster).

Visselblåsaren D'Elia har lämnat sitt vittnesmål skriftligen under ed med hjälp av en av Italiens stjärnadvokater. Hans mediekontakt är en amerikanska med italienska rötter vid namn Maria Zack, grundare av organisationen Nations in Action, som studerat valfusk sedan år 2000. NiA har nu gått samman med The Institute of Good Governance. Under juldagen vistades Zack på Trumps residens Mar-a-Lago i Florida där hon delgav presidenten denna information. Diplomatins bekymmer blir nu hur detta kommer att påverka USA:s förhållande till NATO-medlemmen Italien.

Demokraterna försöker nu i panik få presidenten avsatt för att hindra honom från att utlysa undantagstillstånd och upplösa kongressen. Big Tech-bolagen har också sett till att stoppa Trump och hans familj från kommunikation på alla sociala medieplattformar.

Kina borde ju vara med på ett hörn här, då de har kopplingar till Biden och sonen Hunter. Jag noterar att en av de som lämnat Trumpadministrationen efter Kapitoliumdebaclet är transportminister Elaine Chao, som sedan 1993 är gift med senatens majoritetsledare, Mitch McConnell. Hennes far, James Si-Cheng Chao, utvandrade från Kina och startade rederiet Foremost Group i New York 1964 (som idag kontrolleras av Chaos syster Angela). Rederiet har kopplingar till Kinas ekonomiska och politiska elit. Fadern var skolkamrat med Jiang Zemin, f d ledare för KKP. Chao gav dottern och svärsonen McConnell 25 miljoner dollar i gåva 2008.

Utrikesminister Mike Pompeo lade ut 91 tweets mellan fredag och söndag. Han far runt i världen och sluter avtal. Är det normalt om man precis ska avgå? Han sade nyligen under en presskonferens att det kommer att bli "a smooth transition" till en ny ämbetsperiod för Trumpadministrationen.

Ja, tro't den som vill, kanske är det bara fantasifulla fejknyheter alltihop. Men det kan nog bli några intressanta dagar framöver!

Seaward sa...

Jag såg "delat land" som klyftan mellan det USA som upplever sig sviket och snobbiga urbana demokrater. Humor genom bara två ord är inte det enklaste...

Ditt favoritämne amerikansk politik är nu inte den här bloggens ämne - överhuvudetaget. Men det är ofrånkomligt att man måste vidröra det, om än aldrig så ytligt, om man lägger ut ett horoskop för USA. Din redovisning kan ha sitt värde men är helt Off Topic och bidrar inte med ett ord till de 2-3 sakfrågorna i detta inlägg (jfr min första replik - så ser en text som inte tappar sikte på ämnet ut). Det finns garanterat en passande kategori på Flashback för din typ av Amerikaobservationer.

Sideriska är alltjämt en astrologisk slash livsåskådningsblogg och på senare tid plats för en och annan spekulation om Vattenbärarens tidsålder (vare sig postkapitalistisk eller för de mer pessimistiska ett helvete på jorden där IT förslavat mänskligheten helt - jag är optimist och tror ägarförhållandena kommer att ändras så att god IT kommer att tjäna människan i framtiden och inte vi tjäna maskinerna och deras ägare - som under kapitalismen).

Under metafysiken följer i orsakskedjan dock en eller annan hållning angående det materiella i i denna värld. Zodiakens tre akter skiljer mellan primitivister/personalister, individualister och universalister.

En nation kan drivas av extrem primitivism - se bara USA-horoskopet med den döende individualisten Skorpionen som galjonsfigur. I hundratals år vägrade dessa felfördelade européer ge upp andan och utvecklade sin egen häxbrygd. Men nu marscherar Tiden snabbt.

PS. Jag har inte inkluderat Biden på bloggen eftersom USA är historia för min del. Landets kommande nedgång kommer jag säkert att kommentera för dess astrologiska uttryck (om några).