Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 15 januari 2021

Expressens "sjuka" intresse av att driva svenskarna till vaccinsprutan


Jag ser det som omöjligt att en obduktion av den "multisjuke" gamle man som dog inom ett dygn efter coronaspruta skulle kunna motbevisa ett orsakssamband. 

Människan - även de vita laboratorierockarna - vet minimalt om mysteriet människan. Så när en småchef på Läkemedelsvärdet lutar sig mot ett obduktionsprotokoll som "visar" att inga samband finns och papegojar "vi ser inte någon koppling...", då inser varje tänkande varelse att också döda osmakligt och föga etiskt har tagits i bruk för den pågående vaccinpropagandan i Expressen. 

För en stund lämnar pandemin mitt fokus och tankarna börjar idissla frågan om Bonnier har ekonomiska intressen i läkemedelsindustrin. Det är knappast av omsorg om de gamla eller ens den enskilde svensken i arbetsför ålder tidningen framstår som helt överstyr - se kommentar till gårdagens reportage av de "falska" förhållningssätten om corona. 

Det är heller knappast av lojalitet med regeringen Löfven Expressen låter som den gör, normalt frossar slasktidningen i regeringens alla tillkortakommanden. Alltså: frågan är vad tidningsägaren har att vinna genom dessa favörer åt läkemedelsindustrin (eller de bolag som tagit fram det vaccin svenskarna ska injiceras med). 

Naturligtvis kan man tänka sig en mer övergripande kapitalistisk motivation bakom Expressens vaccinpropaganda: om inte för din egen skull, så gör det för att kapitalismen ska kunna fortsätta krama vinster ur ditt slit på "arbetslinjen".  Möjligen är det så här det ser ut när de Rika kliar varandra om ryggarna. Alla som har något att vinna på en symbolisk vaccination (och därtill en med okända risker), stämmer in i propagandadrevet.

Oisin Cantwell i konkurrerande AB, noterade häromdagen att 2020 års skörd döda, trots pandemin, var i princip identisk med statistiken från ett år på 1990-talet. Kort sagt, alla som kan tjäna pengar på pandemin hjälper till med dramatiseringen.

*****

 


Sverigehoroskopet har handelsmannen (och kommunikatören) som härskare över det 12e huset, antikens plats för "den onda daimonen" och ett terminalt hus, i slutet på den jordiska resan: sjukhus och institutioner genom vilka själarna lämnar denna värld. (Ta sådana här beskrivningar med en nypa salt, horoskopets 12 hus har ett spektrum av betydelser och många gånger är det närmast omöjligt att välja tänkbart uttryckssätt i det enskilda fallet.)

Dels skulle man för Sveriges del kunna läsa "kliniskt ren och väl efterhållen" sjukvård ur ett sådant budskap, Jungfrun och dess renlighetssträvan är väl känd (i sig en efterreaktion på våldtäkten på Persefone, dvs Venus "fall" i Jungfrun. I babylonisk myt är Venus/Ishtar som dras ned i Underjorden och våldtas av Dödsrikets herre - säg den grekisk-romerska myt som inte är ett inlån österifrån...).

Men vad gäller de sinnessvaga har Jungfrun med sig belastningen från sitt naturliga 6e olycks- och ohälsohus (t.o.m. folkfiende). Den här naturliga läggningen förs nu över på 12e terminala huset och kan ses i Sveriges perversa rasbiologi. Tendensen smyger i kulisserna även i det moderna nationalhoroskopet från 1974!

Det ser ut som det "Nya Sverige" har i ödet att ekonomiska skäl börjat styra folkets hälso- och sjukvård, och bovarna är tydligt: Merkurius (den lättpåverkade!) rätt inbäddad mellan den onde rike mannen (Jupiter) och Sveriges chefer och ledare (Solen) i 5e spekulationshuset! Hur ska Merkurius som sjukhusens signifikator i just detta horoskop kunna upprätthålla kvalitet när kapitalisterna roffat åt sig även denna sida av den svenska verkligheten?

Sverigehoroskopets Merkurius är frisk, inte tu tal om det, men denna logiker och  räknenisse har tagit för vana med att hänga med onda kollegorna Jupiter och Solen, och de stänger Merkurius inne mellan sig så att inte ens journalister (Merkurius) som regel klarar (eller tillåts) de verkligt djupa gräven. Journalisterna hamnar på defensiven och uppdras försvara ett orättfärdigt system.

***** 

Man kan också använda ohälsohus 6 som utgångspunkt för ett resonemang om icke-kroniska eller icke-terminala åkommor. Där härskar istället välståndets Jupiter (minns att svensk sjukvård var vida berömd 1974). För nationalhoroskopet är som sagt Jupiter en ond planet, en klippare och en som jagar snabba och lätta pengar. Och som det burit utför med landets goda sjukvård. Ett nationalhoroskop är som en timer, den växlar in och ut olika faser och i smyg har Jupiter verkat under nyliberalismens åtminstone senare hälft (den dör mycket snart).


Det är alltså 6e huset som förklarar vansinnesrusningen av vårdcentraler till Östermalms välbeställda kvarter i Stockholm där klena strebers pysslar om sina löjligt små problem. Jakten på lätta pengar förklarar också överflödet av skräpvaror istället för verkliga läkemedel i den nya svenska apoteksvärlden. (Man kan se skillnaden mellan 6e och 12e som "småkrämpor" och permanent försvagade tillstånd, ofta varaktiga till livets slut.)

Se hur väl horoskopet från 1974 anar vad som är å färde: den onda Klipparen Jupiter äger också 3e huset och Ondskan har realiserats i Sverige främst i husets bemärkelse av IT (kommunikation) - aldrig har landet producerat så mycket VÄRDELÖSA it-baserade tjänster (Spotify och nätcasinon). Aldrig har svensk grundskola varit så genomusel som efter maktövertagandet av de privata vinstjägarna! Tredje huset är viktigare än man kan tro eftersom detta är ett handelstransaktionens hus och demonen Rahu visar att Sverige är ett girigt och själviskt land, vikingarnas seglivade primitivism. Förmodligen är mutor och annan korruption MYCKET vanligare än medierna släpper igenom.

För Sveriges medier sorterar under 3e kommunikationshuset ägd av den svenska femtehuseliten, och det förklarar vinklingen i nästan alla landets tidningar. Skulle de öppna alla spjäll och rapportera om det verkliga Sverige, då skulle de förmodligen inte skilja sig så mycket från andra extremmedier. Allt handlar om vila grundläggande värden man försvarar och avdelningsredaktören bestämmer vilka ekonomiska oegentligheter som följs upp och blåses upp. Ofta tycks det handlar om vem i finansvärlden som har ett horn till sidan till vem. Därför får aldrig läsarna se den fulla historien om hur FUL den svenska nationalsjälen är, från fötterna upp till just under hjässan. 

Minns: strax ovan hjässan placeras Saturnus individens anknytning till det gudomliga Intellektet. Men sekulära Sverige har ersatt Gud med sig själv och hybris och glädjekalkyler följer...i mängd. Varför Saturnus inte likt de andra sex energipunkterna i det hinduiska chakra-systemet ligger inom kroppen, är en illusion. Alla sju ligger i själva verket utanför den materiella kroppen och dess organ. I senantiken hade den aningen större energikropp som genomsyrar den fysiska imitationen ett namn: OCHMA-PNEUMA, andens fordon. 

Sett ur den levande och medvetna människans perspektiv är det av mindre intresse att "andehöljet" bär kartan till den fysiska kropp som på ett närmast försvinnande ointressant nivå övertas av styrsystemet som DNA är. Antikens människor kände förstås inte till DNA eftersom de inte fallit lika ensidigt in i materialism utan forskade mer på den högre medvetandenivå världens intellektuella elit besatt (individer lätt räknade). 

Platon hade uppenbarligen uppgiftslämnare kunniga i Orientalisk vishet, så det är mycket möjligt att hans tal om OCHMATA (höljen) går tillbaka på hinduismens sju energinivåer eller "kroppar/höljen" i en annan dimension än den materiella Skuggan. (Se vidare De Kaldéiska Oraklen, i lämplig forskaredition där terminologin diskuteras, t.ex. den av Ruth Majercik, 1989 eller nyutgåvan. 

Men t.o.m. på nätet går det att hitta omnämnanden om dessa obskyra ting: http://www.prometheustrust.co.uk/html/chariot_symbology.html - den här länken påminner om hur den subtila kroppen ändå bara är den IRRATIONELLA SJÄLENS HÖLJE, en gammal läroriktning som naturligtvis krånglar till det en smula, om man konstaterat att Saturnus/Kronchakrat är del av denna andekropp. Men istället för att ursäkta antiken med att otaliga och oförenliga synsätt florerade kan man påminna sig att Kronchakrat dock är förbindelsen mellan den lägre själen och den högre del som aldrig stigit ned i tid och rum. 

Här gäller återigen den t.ex. nyplatoniska läran om parallellismen mellan mikro- och makrokosmos. I makrokosmos (solsystemet) är alla planeter del av den Irrationella Själen intill Saturnus som är gränsvakten till Ouranos (stjärnhimmelen, och bortom den någon slags SuperSaturnus som håller nycklarna till Den Högsta Himmelen). 

Det är denna mer avancerade verklighetsbild makthungrarna som kapade den första kristendomen ansåg att folk inte behövde en så avancerad världsbild och förenklade originalet bortom igenkännelighet och stämplade den som icke-önskvärd hedendom. Sen var Västerlandet offer för Djävulen (som också söker sätt att fördumma människor) och det var bara en tidsfråga innan Den Onde fick perfekta verktyg för masspåverkan. Kasta din smartphone innan den gör dig ännu mer skada! Det kommer först att kännas skrämmande hur mycket tom tid du plötsligt får, men inse att detta läbbiga tomrum i själva verket är makten som återvänder till dig!

Länken till citatet hos Prometheus-stiftelsen nämner samma hästekipage hos Platon som också finns i indiska Bhagavdad-Gita. Vem har tagit av vem? Det är ingen vågad gissning att KULTUR föds i Öst och dör i Väst, ett symboliskt snarare än tidsbundet drama. Det är därför det har fallit på västerlänningen att bära hundens huvud. Inget att deppa över. Manus skrevs före begynnelsen.



Inga kommentarer: