Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 6 januari 2021

257 enkätfrågor viskar om löneslaveriets nära död

Engelska flaggan 1405-1603

Idag

The Guardian ägnar långtidssjuka i covid mer uppmärksamhet än svenska medier gjort på snart ett år. Och det beror förstås på att Sverige är och kommer att förbli löneslaveriets sista bastion innan "världen som vi känner den" bryter ihop.

I den största formulärbaserade studien hittills svara långtidssjuka över hela världen på 257 enkätfrågor:

Mer än 85% av de som svarade, beskrev dysfunktionellt minne och nedsatt kognitiv förmåga. Besvären var lika förekommande över alla åldersgrupper och hade en avsevärd inverkan på de svarandes förmåga att arbeta.

https://www.theguardian.com/society/2021/jan/05/many-long-covid-sufferers-unable-fully-work-six-months-later

Spekulativt: Se spådomsfrågan till det kinesiska oraklet en gång till. Kan "kaos/anarki i slutändan" antyda Coronas avsikt att bryta ner mänsklighetens arbetsförmåga och återföra artens genomsnittliga intelligens till apornas nivå? Naturen har fått nog av den skada den här särutvecklingen som haft övermodet att kalla sig den "visa människan" fast allt tyder på att it-fascister med flera helt saknar allt vett. 

När corona gjort sitt kommer vi alla att ha lagom hjärndimma och lulla runt utan osmakliga karriärambitioner eller ens förmågan att göra aktieklipp av egennyttiga skäl. Mänskligheten kommer att få sina rovdjurständer utdragna i Grevens Tid.

Vem, som har en vaken ANDE, skulle inte bejaka en sådan utveckling? Den planetära Intelligens vi bara uppfattar den jordiska ytan av, är trots allt viktigare än de otaliga arter som kommit och gått. För den som ser en större del av sammanhanget blir det därför närmast en plikt att tacka nej till de vacciner som i vilket fall ser hotande nära ut att bli uddlösa mot Coronas allt smartare mutationer. 

Kapitalismen må söka bekriga Naturen så mycket den väl, men hela Universum är emot artens dödgrävare. (Den betydligt värre sydafrikamutationen som kräver andningshjälp även i lindriga fall, kom och gick på en dag i svensk press):

 

Det är uppenbart att svenskarna inte längre förstår det liv de lever. En feminist och annars välmenande röst MOT alla nya och undantagslöst lågavlönade skityrken låter plötsligt som Fan själv när det kommer till frågan om vaccinet. Att använda ordet Förintelse i detta sammanhang är illa valt, med tanke på minnet av nazisternas injektioner i judiska och romska försökskaniner under förra Storkriget: "ALL SOM KAN MÅSTE TA VACCINET OM PANDEMIN SKA FÖRINTAS"


Den kvinnan har tydligen aldrig lärt sig se det stora perspektivet och ställa sig frågor om vad Naturen vill med henne.

Några dagar dessförinnan, på själva julafton, propagerade samma AB hejvilt för arbetsslaveriets överlevnad med förra årets mest osmakliga inslag: 

Man letar upp en som drabbades för livet av förra massvaccineringen och låter människan agera nyttig idiot: "tänker göra det igen". Detta är inte ett exempel på "mod" (som ett svar till de enklaste medborgarnas ängslan inför vaccinationen, nålstick och ev. biverkningar), detta är hur stat och medier försöker rädda den destruktiva Kapitalism som ligger bakom vår destruktiva världsordning.

Bloggaren tackar för att du läste. Han sjunker nu tillbaka in den hjärndimma som resulterat av både hans förmodade långtidscorona (med hjärtrusningar i flera månader) och för mycket exponering av svenska medier och deras begripliga försvar av ett döende system. Istället för att bekämpa corona vilket bara medicinföretagen blir ännu rikare på, borde pengarna läggas på att med samma snabbhet som vacciner tagits fram utarbeta en plan för den snara omläggningen till en global postkapitalism. 

Det är den chansen Naturen givit människan i och med Corona, men människan ser ut att sumpa chansen. Således snart entré för den andra av "Egyptens sju plågor" för vår tid. Antingen får sydafrikamutationen allmän spridning eller också blir det något helt nytt. Astrologin visar inte detaljerna, bara de verksamma principerna. Världshoroskopet för år 2021 ser som bekant inte så ljust ut, med Storkonjunktionen mellan kapitalismdödaren Saturnus och lycksökaren Jupiter i exakt läge bara dagarna innan nya året startade! 

Den konjunktionen kommer att märkas under årtionden, vad än damtidningarnas husastrologer försöker påstå om året 2021. Vad en astrolog måste förmå är först ta in hur verkligheten ser ut. Talanglösa skeptiker kallar det "cold reading", men det är tvärtom en välgörande realism. Kontexten måste alltid avgöra hur man läser astrala omen. Man kan inte leva i en fantasivärld om man intresserar sig för astrologi.  

Just as short term event can be tied into a prior lunation so long term social, political or religious events can be tied into longer term cycles such as preceeding ingress or Jupiter-Saturn conjunctions.

(Ur intressant diskussion på Skyscript 2012 om nationalhoroskop)

Därför har den här svenska bloggen ytterst få besökare jämfört med de kommersiella "new age"-skribenterna. Alla dessa sysslar i själva verket med den döende gamla tidsåldern och är allt som oftast borgerliga siare, vilket garanterar att de feltolkar allt. Detta är inte en tid för individualism utan en tid att se de universella rörelserna. Stockholmarnas shoppingvansinne visar var Sveriges lågvattenmärkt befinner sig sociologiskt och topografiskt. Dit kommer Ondskan att dras för att den förnimmer en passande jordmån.

Notera att en gång i tiden var Jupiter den "Stora Välgöraren", men i en Satans tid och civilisationssystem blir istället frugalitetens Saturnus ("Stora Illgöraren") den enda möjliga vägen. Jupiter har nu korrumperats av civilisationssystemet och dess många anslutna samhällen och yttrar sig som guldgrävare och horor, riskkapitalister och "influerare". Bankerna inte att förglömma. Allt detta kommer att försvinna och göras om.

*****

Igår

En annan text i Guardian innehåller mycket som påminner om Sveriges alla brister i coronahanteringen, det är en skotsk professor och texten är seriöst allvarlig. Här lär man sig att britterna nu kommer att av snuda ekonomiska skäl låta befolkningen få bara den ena dosen av deras eget (AstraZeneca) vaccin, där en dos inte är mycket bättre än att kasta mynt i frågan om att bli immuniserad eller ej. (Resonemang: hellre många men en bortkastad dos än färre med 1,5 doser och 90%-igt säker immunitet.) 

Så desperat är läget i Storbritannien nu! Det är kollapsen av ett lands sjukvårdssystem som står på spel, och därmed är medeltida pestscener inte alls en oriktig jämförelse. Drivor av lik som rullas iväg på skottkärror och vagnar. London och 1590-talet på nytt.

I maj förra året tittade jag flyktigt på gamla tiders pestutbrott i Europa utan (om jag minns rätt) identifiera någon tydlig röd tråd. Kanske är det varje nationalhoroskop man i modern tid bör se närmare på. (Beslutet att skapa total karantän eller ej mot omvärlden, skära ner på allt och leva på vad landet förmår producera - förutom de dårar till länder som anslutit sig till "globala transport- och värdekedjors" ideologi och inget alls längre förmår av egen kraft.) 

Hur såg det ut för England/London vid den stora pesten (angiven till i huvudsak augusti 1592 - december 1593)? Här uppstår frågan vilket Englands horoskop då var. Jag följer bara den kunniga massan (inom brittisk astrologi) och väljer kröningen för Wilhelm Erövraren och dygnets öppning kröningsdagen (har sett det lika godtyckliga valet middagstid).

Eftersom dygnet bär Englands födelse i sitt sköte har dygnets start mening för oss, mer så än middagstid som snarast symboliserar en företeelses kulmen). Eftersom kröningen skedde bara dagar efter vintersolståndet (och dagar före vår tids perverterade förflyttning av solståndet till "nyår") får England samma Jungfruascendent som varje Världshoroskop i vår tid (tills dess att progressionen efter ca 2000 år flyttar vintersolståndet bakåt till nästa zodiaktecken, närmast Lejonet).


Utifrån den här fascistbruna JORDÄGAR-kartan kan man nu se om pesten i London 1592-93 tecknas av någon misstänkt placering. 

Notera bara i kartan Eld/Jord-dominansen - ett gammalt och krigiskt nationaldrag - borta är kung Arthurs ridderliga och ädla tid. 1500-talets engelska överklass roade sig med riddarspel och nostalgiskt återblickande mot äldre tider... Den enkla befolkningen i England är här verkligen enkel - och fattig! Månen i Fiskarna disponeras av välståndets Jupiter som här får motsatt betydelse eftersom Lejonet lagt - härskarna - lagt beslag på rikedomen och ur Folkets perspektiv befinner i sjätte huset från dem själva, dvs. Lejonet är en källa till umbäranden och Fienden själv. 

Utifrån brittiska Kronan själv gäller samma sak: dessa Friherrar står i 12e husförhållande till den nationella ascendenten och vittnar som i våra skattesmittardagar (skatteparadisen) om att landets lider av de osolidariska rika. Skillnaden mot nu är att Kronan högg huvudet av "företagsledarna". I vår tid får Överheten hållas och ha lekstuga!

Så till pesten, en karta jag väljer att starta några dagar in i augusti då en nymåne ger en förfärlig och närmast självförklarande bild, för den som glömmer personhoroskop för ett ögonblick. Rent allmänt är Vattenelementet inte bara basen för organiskt liv och också "viral", en smittspridare! (Inte för inte kopplas populism till Månen, vars hemmatecken är Krabban - alla dessa små liv på idrottsläktaren som samfällt reser sig gör "vattenvågen"...)

(England följde 1592 ännu den julianska kalendern, detta
nymånehoroskop för 6 augusti motsvarar landets 27 juli)

Det är nymåne ett år när Liemannen Saturnus gästar det fundamentala Vattentecknet Krabban, en av Saturnus många ofördelaktiga positioner. Krabban är här extremt överbetonad och ju mer trångbott (London!) ju värre "the crab fight" som jag skrivit tidigare om. När försvarsinstinkten vaknar, då gäller bara självisk överlevnandsimpuls. Det här tecknet är det som snabbast tappar den mänskliga nivån och blir som ett djur, Månen härskar enbart över detta tecken.

Jupiter står precis som under Storkonjunktionen 2020 i nära förbindelse med Liemannen Saturnus, fast här genom sin hinduiska framåtriktade 240-gradersaspekt. Ett sammanträffande som kanske borde utredas mer, men texten börjar bli lång...

Olycksplaneten är "fallen" i Krabban (låt vara "bränd" av Solen). Totalbilden är den av en av en grym natur som lämnar britterna (särskilt dem i London) i vanvett och tankar om Guds straff. De rika smet naturligtvis - som i våra dagar - iväg och bosatte sig i sina slott eller hus på landet, och med den brittiska överhetens hus på landet menas då närmast palats. Den "rika procenten" av Londons befolkning innebar inte så många personer, given den tidens låga befolkningsmängd.

Hinduerna klassar månnoderna Rahu/Ketu som pestpositioner, men som synes finns inget i 1066-kartan som ligger ens i närheten av 1592-transiterna. Solen i Skytten är nästan klar med tecknet och duger inte som mottagare. Inte heller att nodaxeln vridit sig ett kvartsvarv eftersom noderna inte kastar egna aspekter (annars är 90-gradersrotationen en signal på konflikt eller turbulens).

Nej, jag gissar att det är Jupiter konstellerad med Liemannen som här har förödande dåliga resultat eftersom smittsamt Vatten är den röda tråden och inte ens den hjälpsamma Jupiter är sig lika i dödens Skorpion och illa stödd av den fallna Mars i Krabban. En enda stor likhög beskrives här. Vilka andra världsstäder som också drabbas av den här genomgången av pesten vid den här pandemin lämnar jag därhän, men Jupiter och Saturnus står i det gamla Englandshoroskopet i mycket lös konjunktion, kanske obefintlig det stora avståndet. Men det är Folkets svårmod i 1066-kartan (bristen på stöd från Jupiter/Arthur) som gör det allmänt mottagligt för Liemannens alla extra pålagor.

Ta inte det här som sista ordet om pestrelaterade upplevelser. Bloggaren har knappt mer än skrapat på ytan för att hitta astrologiska signaturer som beskriver den här typen av mänsklig erfarenhet.

2 kommentarer:

Havsörnen sa...

Löneslaveri, Eld/Jord-dominans och heraldiska liljor... Då måste jag bidra med en liten utvikning.

Gyllene liljor på blå botten är ju det gamla franska kungadömets standar. Samma motiv (fast i annat antal och uppställning) i samma färgsättning utgör kommunvapnet i staden där jag bott hela mitt liv. Har ju sökt jobb sedan i försomras och igår ringde för första gången en rekryterare upp på ett jobb jag sökt. Det gällde en anställning inom produktionen på ett tegelbruk som tillverkar takpannor. Tegel är bränd lera, alltså Eld + Jord.

En halvtimme före midnatt, den 4 januari, äntrade transiterande Merkurius mitt tredje kommunikationshus. Telefonsamtalet kom 11:53, 5 januari.

AC + Mars i VÄDUREN
Solen + Venus i SKYTTEN
Månen i JUNGFRUN
Merkurius + soldisponenten Jupiter + Saturnus i STENBOCKEN.
Rahu i OXEN och Ketu i SKORPIONEN = lera. Bådas disponenter i Eld.

Jag svarade på samtalet 11:57, då AC gått över i OXEN! I båda kartorna står horoskophärskaren i Eld. Högsta goda blir Jupiter konj. goda daimonen Saturnus i tionde, respektive Saturnus konj. goda daimonen Jupiter i nionde. Har tak i sig möjligtvis med solsystemets jättar att göra? Stjärnhimmel, kosmisk container, Den Väldige, expansion, etc. Stenbocken som vill klättra till toppen?

Rekryteraren hade en ganska kärv ton (Vädur med Månen i Stenbocken - Eld/Jord!), då det var viktigt för arbetsgivaren att den upplärde anställde skulle stanna en längre tid. Vill du verklighen det här, smutsigt och bullrigt, etc. Så jag skulle återkomma via mejl om jag var intresserad av intervju. Tja, alternativet som står till buds är mest troligt bilbud och ränna runt med matkassar till coronarädda kunder runt om i storstockholm. Städ-, flytt- och brevbärarjobben jag sökt tycks vara omöjliga att få (om man inte har nystarts- eller introduktionsstöd, talar uzbekiska eller dylikt). Att astrologin speglar telefonsamtalet betyder *givetvis inte* att jag får jobbet. Undertecknad har dessutom ingen bakgrund inom verkstad, teknik eller produktion. Men en kul och pricksäker astroanekdot. Sådana här samband är helt omöjliga att hitta i västastrologins överlastade virrvarr.

* * *

Catherine Austin Fitts (1950-12-24), med årtionden av insyn i det amerikanska finansdepartementet, intervjuas om coronarestriktionerna och dess samband med skuldmättnad och införandet av ett kontrollsystem som ska ersätta all valuta.

https://www.youtube.com/watch?v=r913Fin1hRQ

Fitts karta (Solstellium i Skytten med disp. i Vattenbäraren och Månen i Tvillingarna) har den ovanliga egenheten att månnoderna byter tecken framåt middagstid. På förmiddagen står de 0.00 grader Fiskarna-Jungfrun.

Det som står klart är i alla fall att de hyperrika inte har förlorat ett öre på Coronan. Stödpaketsbiljonerna går till bankerna, tusen miljarder ytterligare i vinst till Jeff Bezos, Sven Hagströmer har fördubblat sin förmögenhet, Wallenbergarnas innehav i Investor värdeökade med 17 procent till 106 miljarder, etc.

Grundproblemet är att vårt allmänna betalningsmedel är enskilt kontrollerad räntebelastad skuld och att finansekonomin vida överstiger realekonomin. Det är en skam att inget etablerat parti nämner ens ordet bankreform. Inte ens i Das Kapital står det, vad jag förstår, något om att pengar skapas ur tomma luften genom bankernas "utlåning". Kanske för att Marx var släkt med och anställd eller sponsrad av Rothschilddynastin.

Men parti betyder "del" och söndra och härska är melodin sedan antiken. Bloggaren gör rätt som röstar blankt.

Seaward sa...

I brukets värld måste det vara kärvt, en naturlag i den tjockaste av sfärer! Saturnus verksamhetsfält, möjligen Merkurius/Jungfrun som händernas arbete och tegelstenarna ses som direkt underställa Stenbocken, råmaterialet till byggarens eller arkitektens plan.Hade en projektledare med samma teckenkombination. Cool, sträv och resultatinriktad. Pojkvännen var logiskt nog en mjuk knähund som svansade efter sin kvinna/chef...

Det är i övrigt lite av väggklotter här. Slipa dina kommentarer så att de närmar sig ämnet. Idealet är att kommentarspalten fördjupar även för andra läsare och inte flyter bort i något allmänt och privat Facebookpratande.

Samtidigt kanske detta inlägg hade en väl kryptisk struktur för allmän konsumtion: jag introducerar en svart ton där hotande supercorona får utgöra lösningen på löneslaveriet och en spark i ändan (när hela huset tar eld) till en ny och mer altruistisk tid. När du talar om att de rika klarat sig bra under pandemin säger du därför A medan inlägget redan fokuserar B, C eller vilken fas Ödet nu nått.

Att beräkna det - visade det sig - fascinerande horoskopet för pesten i London var inte bara ett löst påhäng. Kartan syftade understryka det scenario inlägget måleriskt frammanar.