Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 15 januari 2021

Bra bekräftelse på skurknationen Sverige


Knappt hinner jag publicera en påminnelse om de kriminella tendenserna i Sveriges  nationalhoroskop, som i synnerhet vädrat morgonluft genom informationsteknologins genomslag förrän en Expressen-text visar hur SVT varit på väg att sända ett garanterat underdånigt och devot porträtt av en ung it-fascist (staten vill ju att alla går åt samma håll och blir själlösa teknokrater). Men så visar sig att den unga it-nissen ägnar sig åt ekonomisk brottslighet via sina trots allt inte värst märkvärdiga färdigheter.

Den här bloggen har spenderat tid på fenomenet Sverige sedan 2009 men sanningen är att ingen makt i världen utom Naturen kan få det här piratflaggade fartyget på rätt köl igen. 

Bara det som sänks i djupen kan komma åter i en annan tid och kanske med nya och mer ärbara motiv . Tyvärr har inte bloggen någon insider-information från Himlarna om hur nästa Sverigehoroskop kommer att se ut...

*****

Sveriges mest mediokra statsminister någonsin var faktiskt inte den sittande velputten som gärna velat gå mer åt höger men hamnade i dragkamp i mitten. Den värsta var faktiskt Fredrik Reinfeldt med bisittaren Anders Borg som till sist slog sönder den sista antydan till sammanhållning mellan individer. Alla skulle tvingas ner i extrem svaghet genom osäkra gig-jobb eller starta eget. 

Dessa två figurer går till historien (om det blir någon mer historiebok om Sverige) som bröt sönder och frigjorde landets upplagrade degeneration och gjorde den till normalitet. Bara för att folk är emot vinster inom vård och fostran av skolbarn finns ingen garanti att de inte är medskyldiga till roten till det Onda, den rot som yttrar sig i på så många fler sätt än att svenska elever är västvärldens mest tankesvaga eller att svensk vård blivit ett av helvetena på jorden, utom för dem med pengar att betala för fantasin om att vara herre på täppan.

Eftersom fd statsministern också lär vara den sista svenska politiker som varit oklok nog att låta sin födelsetid slippa ut på nätet förtjänar det att en sista gång minns Fredrik Reinfeldts 9e hus som innehåller Den Stora Välgöraren (Jupiter). Detta singlar ut honom som en av de som ingår i det gudomliga intellektets Plan för världen eller åtminstone dess svenska hörn. Och som för att klargöra för alla astrologer med vaken blick har den onda Överflödsplaneten ("tillväxtekonomi") i det GLOBALA HUS 11 också rollen som Fredrik Reinfeldts atma karaka, hans egen själs signifikator! Fråga mig inte varför varje president, premiärminister etc, har exakt samma placering i 9e! 

(Alla är förstås inte kapitalister, och när man studerar VILKEN tillfällig ägare de har till 9e och hur den verkar i horoskopet gissar jag att det på sitt sätt kommer att vara en intressant historia där.)

Reinfeldt - bidrog till världens dåliga utveckling

När Jungfrun, den petiga revisorn eller civilekonomen stiger i öster som en återfött själs kroppshölje är det också med en komplett ödesstruktur. Pengarnas Oxe kommer alltid att ligga i 9e huset som här verkligen kan beskrivas som "mitt högsta goda". Jungfrun är åkerbrukaren eller bonden och skörden är en metafor för vinst eller det fulare profit. Bonden sår och skördade i gammal tid inte för att det var skoj, kroppsslitaget var otroligt före de moderna verktygen. Nej, det var innehavet och bruket av jorden som gav vinst och så var den onda spiralen mot mer markinnehav och makt satt i rörelse. Den egalitära samlaren slogs ut som social typ.

Med en bondes mentalitet - ekonomiskt blickande inte så mycket mot sina händers arbete (för där finns bara slit och värk) men dess mer mot "månadslönen" eller den rikliga skörden, fylld av planer på hur att bäst förvalta intäkterna - var Reinfeldt en extremt konventionell människa och när han talade om "drivkrafter till arbete" - pennalistiska åtgärder mot de långtidsarbetslösa (en policy som regeringen Löfven på det hela taget fortsatt) - är det jordägarens om-sig-och-kring-sig han sökte universalisera utan en rimlig förståelse av hur samhället fungerar. Reinfeldt var en lågmäld men likväl ideologisk fanatiker, för den som inte såg det då. 

(Mellan Jungfrun och Stenbocken finns en spännvidd, den jordbrukande Jungfrun till sist blir en lottlös statare sedan ackumulationens Stenbock blivit en storgodsägare, den Lilla Illgöraren har nu blivit den Store som bygger ett ont imperium - ibland tittar sådana här kodade ledtrådar upp i horoskop och tvingar till många funderingar om vilket förhållande individen har till överhuvuden resp. undersåtar - och inte minst vilken sida horoskopet verkar stå på.

Ofta är astrologin inte till hjälp eftersom den indiska versionen är fruktansvärt materialistisk och i princip bygger på universella mänskliga förväntningar: jobb, pengar och en bra partner. Att diskutera själars kaliber eller värde i andra termer görs på hinduiska sajter, men så tekniskt att man ofta inte tänker på att diskussionerna  handlar om "rötäggssjälar". Den här bloggen har utan att förtiga sökt tona ned den dömande varianten. För hur kul är det att upptäcka att ens Atma Karaka - ens egen själ har varit på dålig kurs så länge eller intensivt att man nu återfötts med en AK vars verkningar i världen klassificeras som onda?

Reinfeldts karta representerar bara horet för stora pengar/Jupiter-Oxen medan Jungfrun givetvis tenderar till småföretagaren, han var civilekonom och inget annat, men dyrkade stora pengar på ett primitivt sätt, som den ömkliga borgaren gör, och och även den mer själviska delen av arbetarklassen, delen utan hjärta och med siktet enbart inställt på nästa löneförhöjning.)

Den ideologiska fanatismen avslöjas av Reinfeldts 9e hus för "mitt högsta goda". Normalt är 9e den universella dharmans hus, en outtalad men existerade naturlig ordning med aspekter som människan skulle kalla moraliska. Men om han har med en ren undermänniska att göra, en Räknenisse som Reinfeldt, då gäller inte det moraliska perspektivet, åtminstone inte för den kapitalistiska räknenissen. Oxen i 9e gör PENGAR (Venus) till det Högsta Goda på Reinfeldts evolutionsnivå och med en verkande ond Jupiter som förtydligande en vilja till mycket pengar för sin personliga del (Oxen är ett personligt tecken men tecknar i 9e universella huset en ideologi som säger att var människa ska stå sina egna pengar närmare än t.ex. varandra.) 

Som om han tror sig vara Gud själv, delar kapitalisten ut både belöningar till polare i företagsstyrelsen och aktieägarna eller käftsmällar mot samhällets medborgare om de inte jobbar hårt nog åt Den Onde Rike Mannen - just den beundrade typ som visar sig i Reinfeldts 9e dharmahus. Detta är således den Onda Världsordning Reinfeldt såg som sin plikt att vidmakthålla och ta hit än mera av från USA.

Och det gjorde han verkligen, näringslivet fick in en av sina trosfränder i politisk topposition. Så om Reinfeldts "verksamt onda" rikemans-Jupiter faktiskt var hans ödestilldelade jobb inom ramen för dharman, då ådrog han sig väl ingen individuell dålig  karma? Han gjorde ju bara, som judemördaren Eichmann sade, sitt byråkratiska jobb? Reinfeldts år vid makten kunde ha varit karmiskt indifferenta, men problemet var att han dessutom hade en illasinnad och småaktig egoism som blandade sig med den karma alla medlemmar av Den Rike Onde Mannens typ förr eller senare skördar, i detta liv eller ett kommande. 

Återbetalningen ligger längre fram ju sämre skick själen är i detta liv. Själen måste först samla god karma för att ha något att betala tillbaka med, och Reinfeldts "verksamt onda" Mars i 1a egohuset tyder på att han som den figur han var som svensk var i så dåligt skick att återbetalningen för att ha frigjort landets uppdämda privategoism är en sådan Skuld att han kan behöver ett antal jordeliv för att stålsätta sig mot den framtida Förfallodagen. 

Egentligen är den onda och småaktiga Mars-Jungfrun-i-första-huset (ett enda sammansatt budskap) obehövlig för omdömet, den globala Kapitalisten (ond Jupiter i 9e) har ju redan förklarats vara Fredriks innersta själ och dess orientering. 

Som extra krydda dessutom den übergiriga demonen Rahu invid atma karaka! Den mannen var i Sverige för att göra ont, för att som rymdinvadörer komma till lilla Sverige och extrahera alla landets resurser innan den parasitiska arten flyger vidare till någon annan galax (populärt sci-fi-motiv). Det är väl känt att lille Fredrik hade en kall, dominant och fordrande mor och en alkoslusk till moderat kommunalpolitiker till far, men tro mig, Fredriks SJÄL VALDE DEM för att få den toxiska miljö som gav honom det sociopatiskt och hårda hölje som behövdes för den hjärtlöshet som krävdes för att fullgöra din dharmiska roll som förutbestämt.

Så svart var Sverige då den här bloggaren kände sig kallad att försynt börja påpeka vilket system hans födsloland (för det här besöket) hade inlåtit sig väl djupt med. Men samtidigt har 11 års bloggande varit helt meningslöst eftersom en specialblogg inte når ut och framför allt därför att Sverige skulle ha denna skit. Reinfeldt (inkl. Filippa) tillhör Sveriges karma, det landet och dess folk förtjänat sig.

Fatta sedan det dharmiska system som reglerar hela världens befolkning (både dem på Jorden nu och de själar som inte är grovt materialiserade)! Detta är som sagt delar av naturlagarna den materialistiska västmänniskan av princip ignorerar eftersom ateisten inbillar sig att det inte kan finnas något sådant. De är så små i sina själar.


Inga kommentarer: