Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 17 januari 2021

Upprosmannen Jesus och Annika Sörenstams val

När någon i Matteusevangeliet sträcker Jesus ett romerskt mynt under Roms pågående ockupation av hans land tar läromästaren inte emot myntet i sin hand utan tittar bara på det. Han avslöjar därmed att han tillhör en av esséersamfundets högre ordensmedlemmar, för vilka renhetslagarna förbjöd den besmittelse som pengar (Satans fångstnät) innebar. För  att inte tala ett mynt präglat av en omoralisk makt som ockuperat - stulit - det egna landet!  (Här flyger Ebba Busch och den gamle mannen genom huvudet som en lös association...).

Kristendomen har saknat den viktiga pusselbiten om esséernas renlighetslagar eftersom man ogärna vill se Jesus som "indoktrinerad" av någon specifik rörelse (och allra minst av en kommunistisk grupp där man delade på allt). Därmed försvinner också alternativa perspektiv på Jesus svar till mannen med myntet. Jesus tittar på myntet och säger med samma kodade språk som Trump använde med sitt "Retirera ("stand back") men var redo" och där nästa pusselbit kom i hans tal som startade pöbelattacken mot Kapitolium. 

Men alltsedan kristendom förlorade sina palestinska rötter (eller snarare skar av rötterna) menar den att Jesus här erkänner skillnaden mellan politisk och religiös jurisdiktion när han säger: "Ge Ceasar vad han ska ha, och ge Gud vad som tillkommer honom". Kort sagt: lyd världsliga lagar och betala skatt till Rom (myntet). 

Bibelstället är centralt för Martin Luther och därmed att inte minst svenskarna in i denna dag förblivit tanklösa och underdåniga slavar under den världsliga makten. Ja t.o.m. värre: Överheten har snyggt opererat bort Gud ur världsbilden och svenskarna är nu helt förgiftade av det "behagfulla" urbana livet, jobbar och skattebetalar för att kasta bort sina liv på tanklösa nöjen och semesterupplevelser (intill corona) som bara stimulerar de fem sinnena alltmedan intellektet förtvinar och lämnar individen i förtid. ("Elvis has left the building", vilket för den bibelbevandrade amerikanen - barn av det gamla Europa - kan vara en tokrolig eller hädisk variant på det judiska begreppet att Guds strålglans lämnade tempelbyggnaden när folkets förfall blev totalt.)

Men om man med dödahavsrullespecialisten Robert Eisenman (som banat väg för en ny syn på judarnas historia under Andra templets tid), ser Jesus yngre broder Jakob den Rättfärdige som ledare för den esséiska kommuniteten i Jerusalem ("högkvarteret" utanför munkcellen i Qumran vid Döda havet) och som den som ett par årtionden efter att romarna avrättat Jesus som en uppviglare tänder upprorets eldar på nytt, då blir talet om att ge "Caesar vad han ska ha" plötsligt en kodad uppmaning att delta i esséernas planerade uppror mot Rom (som slutade i nederlag eftersom Rom var starkare än upprorsmännen någonsin kunnat föreställa sig).

Jesus ser Caesar på myntet och säger i princip: Ge den här djävulen vad han har förtjänat sig, och visa på det sättet att ni tjänar Gud och inte denna sataniska ockupationsmakt. Något som på Capitol Hill skulle inte kunna hända i Sverige försäkrade en del politiska kommentatorer, "vi skiljer oss från USA". Gör vi?

Hade jag varit ledare för en underjordisk rörelsen skulle "gör vi?" kunnat ha varit ett kodord, en signal till attack!

Nu till f.d. golfproffset Annika Sörenstam som gjorde tvärtom Jesusfamiljen och deras medvetenhet om folkets lidande under en orättfärdig världslig makt. Dagen efter dramat på Capitol Hill tar hon myntet i sin hand och är för evig besmittat (läs "medalj" istället för romerskt mynt). I Expressen kan man se att Filip Hammar från sitt nya, amerikanska liv gormar över Sörenstans brist på moralisk fiber. (Bara de ynkligaste i Sverige repeterar Fattigsveriges massinvandring i USA men Hammar tror säkert att han lyft sitt liv till ny nivå.)

Annika Sörenstam kan naturligtvis inte ursäkta sin missade chans att markera, och heller inte erkänna att hon är en ryggradslös fähund. Så hon tillgriper en pragmatisk efterrationalisering: hon visade USA sin respekt genom att ta i det smutsiga myntet. Med ledning av jesushistorien ser man nu att hennes förklaring snarast solkar henne DUBBELT.

En sista gång ska bloggen dra fram en sorgesam kändis ur den svenska folkstocken för att om möjligt (födelsetid oftast även för svenska världskändisar) se vilka himmelska direktiv som saknades födelsedagen ifråga.


Dessutom en maximalt förenklad karta med sinnelaget/Månen som ascendent och en enda aspekt inritad.

Det är nämligen den FALLNA moralfibern Saturnus som klämmer åt psyket och ger fel sorts moral som både förklarar hennes precision i golf och vettlöst dåliga kontroll på alla viktiga frågor är den ena nyckeln. Visst ger kombinationen av jagiska (ibland psykiskt sjukt egocentrerade) Väduren en vilja att överglänsa andra, men ett ego är så inskränkt att det sällan är någon multitalang, den investerar sig helt och hållet i en enda sak. Nu startade Hitler 2a världskriget med den fallna Saturnus i hans eget soltecken Väduren och det gick som bekant inte så bra för honom. 

Utvikning. Doktrinen om FALLNA planeter, vilka de är och varför de faller i ett visst tecken, är värd att fundera över. En (1) babylonisk kilskriftstavla har hittats som visar att delningen av "naturliga välgörare" och "naturliga illgörare" (och Merkurius som neutral eller amoralisk) uppstod i Tvåflodslandet, men politiska händelser i Iran och Irak under 1900-talet fick arkeologin av avstanna i det hörnet av världen. Jag tror babylonierna hade doktrinen även om i vilka tecken planeter "upphöjs" resp. "faller".
     Greker och romare var inte stora innovatörer de tog emot den astrologiska traditionen, bytte ut gudanamnen men behöll grundläran. Den hellenistiska naturvetaren Ptolemaios redovisar men fnyser åt ett "kaldéiskt" system för dekadhärskarna (varje tredjedel av ett zodiaktecken har sin egen planetära härskare), men det är bara för att han försöker lansera sitt eget system.

Sörenstams andra degraderande faktor är hennes atma karaka. Själens signifikator hade troligtvis inte kunnat bestämmas i antiken, då planeternas position i de hittade babyloniska horoskopen kan vara många grader fel (medan större vikt lades på att få Sol och Måne precis rätt). Hade en forntida astrolog kunnat välja rätt AK, givet att båda de emotionella Mars och Venus ockuperar det högsta möjliga gradtalet i sina respektive tecken? Troligen var det ren slump vad astrologen valde, resultatet av hur korrekt hans schematiska efemerid (listor över planeternas positioner vid olika tidpunkter - baserade på tidigare antaganden).

Särskild Mars med sin besvärliga rörelserytmik (från Jorden sett) var den planet som fick Johannes Kepler på 1600-talet att tänka till och slutgiltigt lösa problemet (planeterna går i ellipser, inte antikens idé om perfekta cirklar).

För ex-golfaren är det enkelt att välja rätt själssignifikator eftersom delad grad visserligen innebär ett "planetärt krig" enligt hinduerna (som utvecklade arvet från Babylon vidare) men där den planet med högsta planetära altitud (högst över den normerande solbanan/ekliptikan) blir vinnaren. Och visst är det passande att det är idrottsmannen Mars - vinnarskallen och totalt självisk / omoralisk - som betecknar den varelse som föddes vid denna tid. 

Mars i Lejonet - det är ju Donald Trumps 1a husplacerade skandalplanet. Inte konstigt att Sörenstam rätt garanterat håller på republikanerna, som svenska kan hon inte vara annat än moderat. Sverigedemokraterna är spillet av talanglösa svenskar även om också de svärmar om en fascistisk värld där den starka (de själva i deras fantasi) har makten, precis som moderaterna tror på djungelkapitalismen där ingen moral finns utan Den Starkes Lag råder.

Sörenstam har alltså den kämpande och därför omoraliska Mars som sin själs signifikator  (det är ingen god ängel som iklätt sig mänsklig kropp!) och denna Mars är därtill disponent eller förfogare över den FALLNA men åtminstone ego-exakta Saturnus, som till sist färgar hennes sinnelag i Stenbocken, ett kall, realpolitiskt och extremt banalt sinne: ära och position är allt som betyder något för denna murrigt jordbruna tillvändhet mot allt som luktar vinnare.

Det är tur att mänskliga samhällen inrättar ungdomsgårdar och ungdomsidrott för alla dem som har fötts med en övervägande talang i konsten att vara en stor skitstövel, bli en krigare eller gangster. På så sätt fångas den här själstypen upp och kan "prestera" inom idrotten som skyddad verkstad. Men som Sverige visar genom sin ändlösa rad dåliga politiska beslut (av kostnadssparande typ) är det otroligt lätt att riva sönder de strukturer samhället en gång förstod bygga för att hålla "den farliga människotypen" under kontroll. 

Högern brukar betrakta Folket med allt från misstro till fruktan, och astrologin bekräftar att det det ligger något i den saken. (Dess oförlåtliga brott mot mänskligheten är att inte göra något åt saken, utan tvärtom profitera på majoriteten. En sådan profitör kommer att återfödas i botten av något framtida samhälle och i det live knappt uppnå ett djurs begåvning. Själen lär sig kanske inget, men karma är karma, och det man sätter i rörelse sluter på sikt en cirkel.)

Månen som den ansiktslösa folkmassan, står per definition för den Irrationella Själen, i värsta fall bara den Vegetativa Själen i de fall befolkningen sövts till den nivå där bara arbete och mat gäller. Lite där svenskarna befinner sig. Se Stockholm: ett fik och en restaurang var tionde meter - över hela stan! Här finns ingen kultur längre kvar, bara "vegetativ själ" - ett klimat för poänglösa människor och poänglösa liv. Skriv upp att Naturen kommer att befria Moder Jorden från mycket dödkött under tiden fram till 22a århundradet.

Man kanske ska tillägga att Sörenstams, precision med armar och  händer delvis måste tillskrivas Solen och Merkurius i Jungfruns exakta tecken. Swingen involverar visserligen hela kroppen, men Jungfrun är en född gymnastiker. Tecknet är också den nyttoorienterade pragmatikern som här inte kan höja sig högre än formgivaren Saturnus indikerar: det blir egoistisk självnytta av hela anrättningen. Golf är inte till glädje för någon, jämfört med de goda exemplaren av detta soltecken. T.o.m. en bekant, en veterinär, visar hur Sol-Jungfru och Mån-Skorpion kan bli en god livsgärning.

(Mån-Skorpionen här attraherad av det vilda och sjuka, men Jungfrun renar och helar djuren från deras åkommor. I detta fall den sakliga och universalistiska Saturn-i-hemmaläge-i-Stenbocken, en magnituder bättre placering än Sörenstams fallna Saturnus. Det är Saturnus långsamma rörelse som gör att många inte märker hur tidsandan kan försämras. Se Saturnus i Väduren inte bara när Hitler startar krig utan även i 1980-talets horoskop när "satsa på dig själv" blev trend i  västerlandet och byggandet av egna varumärket startade. Att den "mikrotidsandan" åt sig in i västerlandet visar att "payback time" kommer att bli desto värre.)

Saturnus redo att
äta ett av sina
(förgängelsens) barn

 

Inga kommentarer: