Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 7 januari 2021

Rabaldret i USA

När jag igår förberedde inlägget om skeptikern Shermer trodde jag det skulle vara nog text för torsdagen. Men så inträffar rabaldret i USA. Även om bara en utsiktslös incident (till skillnad från dem som orerar om demokrati i fara - det har aldrig funnits någon i USA, kapitalet har styrt landet från dag 1). Här en liten snabbstudie av gårdagen Trumps anstiftan till "kupp" och samhällsmaskineriet som lägger band på sina egna i utegångsförbudet.

 …det handlar inte bara om Trump, enligt Kelly Hayes. – Nej! Det är så mycket större än Trump. Det är bokstavligen vad våra founding fathers skyddade oss från! Det handlar inte om Trump, det handlar om grundlagen! Det handlar om frihet! Nu kommer vi hamna i förtryck.
https://www.expressen.se/nyheter/kelly-45-var-med-och-stormade-kongressen/

Citatet från en av upprorsmakarna - på anstiftan av Trumps tal under onsdagen även om han spelar överraskad av lättantändligheten hos ättlingarna till det europeiska patrask han lockat till sig, detta citat tål att snabbgranskas mot tre kartor. Dels horoskopet för USA:s grundande (den svenska journalisten led av ordbrist här, "founding fathers" hade med minsta eftertanke kunna översättas till vårt eget "landsfäder"), dels mot tidpunkten för Trumps tal och dels mot det utegångsförbud som trädde i kraft tidiga kvällen.

Nationens födelse:

 

Pilarna visar hur några disponenter blickar mot sina hemmalägen och de planeter de förfogar - position och disponent måste alltid ses som en dubbel entitet. Här är USA:s irrationella intellekt (Merkurius) en särskild svaghet eftersom det överdriver allt (Rahu) inklusive landsfäderna som illustrerar det europeiska patrasket som kom till Nya Världen för att göra sig sin egen lycka utan inblandning från stat et cetera: denna romantiserade och perversa Merkurius-Krabba disponerar alltså över anfadern Saturnus i 11e idealhuset. Som bäddat för ett land som bygger på myter, lögner och fria fantasier!

Till följd av USA:s flera dissociationer mellan irrationella impulser (Vatten) och rationell tanke (Luft), är hela landet och dess historia som ett osäkrat vapen. En tanke ger upphov till en nationalistisk "var och en för sig själv"-impuls, medan en impuls efterrationaliseras i dubiös (ofta självrättfärdigande) tanke. Se många tidigare inlägg om detta problemhoroskop bland världens nationalkartor.

Trumps anstiftan till uppror:

En kommentator påpekar att jag skrivit fel tidpunkt. Se min kommentar nedan och vad detta innebär. Den gamla kommentaren utgår. Med den nya Fiskascendenten ("samhällets olycksbarn" - det tecken som står mest på kant med världen av zodiakens 12). Nu hamnar Månen/folkmassan (mobben) i 7e huset, ett framträdande hus medan krigshetsaren Mars 210-gradersaspekt slår mot 9e huset för Grundlagen, men som inläggets PS nedan understryker rör detta himlavalvet som sådant och inte transiter ställda mot USA-horoskopet..

Republikanen Arnold Schwarzeneggers jämförelse (haltande, enligt min mening) av händelsen med nazismens Kristallnatt: "Men mobben krossade inte bara fönstren i Kapitolium De krossade även värderingarna vi tog för givet." Värderingar (9e huset) rankar högre än ideal (11e huset) även om det kan påminner om varandra. Värderingen är ens egen, landets, och om man står på rätt sida av historiens "det Högsta Goda", universums Dharma.

Trump eldar på "sitt folk" (Månen) om att vägra acceptera valnederlaget. I maktens 10e hus ses halshuggarna Ketu och den eldas på av aggressionens Mars i egoistiska Väduren i kommunikationens 3e hus. Politiska bedömare har kallat detta ett veritabelt kuppförsök och horoskopet håller med. Detta är en egoist som åkallar DÖDENS SKORPION + KETU  över Kapitolium! Ett orealistiskt Barn (Väduren) som söker stoppa Döden (Skorpionen) från att terminera Trump efter bara en mandatperiod. Visst kan Ketu i 10e läsas som ett flagrant försök att dissa "demokratin" eller åtminstone makten. (Se föregående inlägg med skeptikern och religionsdissaren: Jupiter och Ketu i 10e - att söka halshugga eller kuppa bort religionens och filosofins inflytande på samhället.)

Missa inte pöbeln, ursäkta folksamlingen: Månen står i dödens 8e hus och befinner sig i självtjänande Jungfrun, bara en grad från "nationens fäder" i USA:s födelsehoroskop. Det stämmer väl på sentimentet hos den intervjuade i Expressen. Lågliven, som bara sökt leva för sig själv, individuellt, i någon omogen dröm om individuell frihet och oberoende från samhället, känner sig hotade i dagens USA. Trump håller således tal till till ett folk som genomströmmas av 8e husets onda karma och dödliga stämningar.

Utegångsförbudet efter stormen:


Här ses "homeland security"  - Krabban på ascendenten och stenhård repression från Saturnus (makten) som "äger" i sin världsligt starkaste position i väster (och dessutom i sitt makttecken Stenbocken). Här ses nu STORKONJUNKTIONEN just innan nyår. Saturnus är på hemmaplan och har full makt över en försvagad frihetssträvare, Jupiter. 

Folket som måste stanna hemma är nu Månen i Vågen där rebellisk glöd alltjämt glöder indignerat eftersom Månens disponent Venus förpassats in i 6e huset för samhällets Fiender och nationens Olycka! Notera hur obetydlig denna incident egentligen är, Frihetliga Solen-i-Skytten i 6e är svag och dess disponent Jupiter som sagt hållen kort av den rättmätiga härskaren (Saturnus är här Biden).

Intressant är hur våldsmannen Mars nu spelar en helt annan roll. Det är inte längre Trumps demagogi utan 10e makthusets legitima våld som opponerar den mentalt obalanserade mobben (Månen) och tvingar den att hålla sig inne i sina hem (hus 4 = utegångsförbudet).

Missa heller inte att utegångsförbudet utfärdas när hemmatrygghetens Krabba stiger i 6e graden. Det är mycket nära nationens födelse och dess vettlösa Krabba. Men ser således att "mångalenskap" inte alls kräver en bokstavlig fullmåne, horoskop kan ha psykisk obalans inbyggd på de mest skiftande sätt och när det nu rann över för halva USA avslöjas än tydligare några av horoskopets påfallande många och tydliga svagheter.

Tarotkortet med månen och krabban
- den vettlösa irrationella själen -
dropparna som far uppåt kan tas som
de själar som dör och inte når högre
än månen efter sin död (spöken)


PS. Placerar man istället gårdagens planeter som transiter i förhållande till USA-horoskopet så ses en skamfläck för USA:s agerande - Mars från en (intern) fiende som angriper vad nu USA:s Skorpionascendent står för. Det är ett slags självdestruktivt beteende hos nationen när dess ascendenthärskare motverkar landets egen spelade yta.


3 kommentarer:

Anonym sa...

Trump höll inte talet klockan 10.00 utan framåt 12.00. Dessutom har jag sett att andra använder 18.30 som USA:s som födelestid (t ex här: https://www.youtube.com/watch?v=m2mKxkSqhB0). Det ger en Skytt-ascendent. Med andra ord var månen under landets Saturnus i tionde huset i Jungfrun. Så jag skulle tolka det som om det var ett uttryck från att all makt utgår från folket, inte från senatorer och kongressledamöter i slutändan. Att Trump med sin Jupiter på samma ställe är folkets röst. Hans mars i lejonet står i det amerikanska horoskopets nionde hus, dvs han är en kämpe för sanningen i en amerikansk kontext. Samma sak gäller Republikanerna med ett födelsehoroskop 20 mars 1854 i Ripon, Wisconsin. Mars stod den sjätte januari i väduren och i nästan samma gradtal som Trumps och Republikanernas mars i lejonet.

Från i det sjätte huset från Väduren hittar vi Demokratiska partiets måne i Jungfrun (8 januari 1828, har ingen ort, men antar att det var i Washington eftersom det var president Andrew Jacksons parti). Dina studier har ju funnit att jungfrun i allmänhet och månen i jungfrun i synnerhet är en ful fisk. Och det finns ett otal av tillfällen Demokraterna har anklagats för att fuska eller åkt dit. Till exempel Red shirts i Sydstaterna som var en militant grupp som Demokraterna använde sig av för att krossa demokratin efter inbördeskriget.

https://en.wikipedia.org/wiki/Red_Shirts_(United_States)

Andra exempel är valmaskiner associerade med maffian i flera städer genom åren. Kennedy anklagas ju bland annat för att ha fått hjälp av Chicagomaffian för att vinna 1960.

Rod Blagojevich, demokratisk guvernör i Illnois försökte sälja Obamas senatplats till högstbjudande efter att Obama blivit president.
https://en.wikipedia.org/wiki/Rod_Blagojevich#Impeachment,_removal_from_office,_trial

Han har efter han släpptes från fängelset uttalat sig om hur mycket fusk som pågår vid val i Chicago som styrs av Demokraterna. Dessa exempel är bara några få exempel om man tittar lite djupare än en enkel googlesökning där man framställer valfusk som något ovanligt i USA.

Listan kan göras lång när det gäller fuffens och demokraterna när det gäller val.


Anonym sa...

Tittar man på presidentvalet 2020 den 3 november, så stod ju månen precis i inledningen av oxen klockan 00.00 i "harmoni" med Demokraternas måne i i jungfrun. Ett lustigt sammanträffande är att Bidens konventtal den 20 augusti också står i början av jungfrun. Hans tal kan man ju se som starten på hans kampanj.
Sedan finns Bidens uttalande: "We have put together the most extensive and inclusive voter fraud organization in the history...". Han säger detta någon gång den 24-25 oktober i en youtubeintervju. Då står venus tidigt i jungfrun. I Bidens första senatval för Delaware står det på wikipedia att maffian påstås ha hjälpt honom. https://en.wikipedia.org/wiki/1972_United_States_Senate_election_in_Delaware
Venus i jungfrun när detta valet skedde 7 november 1972 precis som förra årets val.

Även guvernörerna i Wisconsin, Pennsylvania och Michigan har kopplingar till det inledningen till jungfrun. (Det var dessa stater som Trump överraskande vann 2016.)

Guvernör Tony Everys 5 november 1951 (Venus i jungfrun). Wisconsin.
Guvernör Gretchen Whitmer 23 augusti 1971 (månen i jungfrun). Michigan.
Guvernör Tom Wolf 17 november 1948 (venus i jungfrun dock betydligt längre fram i tecknet). Pennsylvania.

Så med tanke på all dessa kopplingar till jungfrun, så är kanske valfusk är möjligt. Men eftersom Demokraterna som jungfrupartiet kan lagarna, har media på sina sida och Republikanerna med sin motsatta sol i fiskarna är de troende (basen för partiet har alltid nu som förr varit de religiösa) blir de blåsta gång på gång;) Så det kan ju snarare än ett rabalder varit rättfärdig ilska som dock slutade tragiskt med att fem avled (dock var alla inklusive polismannen personer som stödde Trump).

För tittar man på media framstår det som våldsamma vita nationalister och nazister genomförde stormningen, men t ex i gatuintervjuer får man en annan bild av vilka som var där:
https://www.youtube.com/watch?v=sLa98fB0Elw&fbclid=IwAR26R1odtZGaJp3oRng-3YcK3URz2C12NvUySXSZo0t8iIx854JHvSqqzqo

Seaward sa...

Talets tidpunkt: Tack för påpekandet, mitt misstag. 11.00 i en timeline (närmare exakt 11.50) blev tiill ett felaktigt tangenttryck.
https://eu.usatoday.com/in-depth/news/2021/01/06/dc-protests-capitol-riot-trump-supporters-electoral-college-stolen-election/6568305002/
11.50 ger nu sideriska Fiskarna som ascendent och Mars angriper istället för 10e makthuset 9e samvetets hus – vilket förstås kan kopplas till Konstitutionen och högre etiska resonemang som ligger till grund för 10e husets maktutövande. Folkmassan Månen är nu prominent (världsligt aktivt) i 7e huset. Men horoskopet för talet var långt ifrån lika ominöst som just publicerade fullmånehoroskopet: https://siderisk.blogspot.com/2021/01/usa-sista-fullmanen-2020-och-rabaldret.html (skrivet 1 dygn tidigare),
Om födelsetiden för USA: En ormgrop jag inte går ned i. Många varianter existerar, det vet jag, men har nöjt mig med den mest kända Sibly-klartan. Detta är också den enda tidpunkt som går tillbaka till tiden för nationens bildande, alla andra är senare rekonstruktioner av mer eller mindre spekulativt slag.
Det intressanta är att man kan få i princip vilken karta som helst att ”fungera” – det är bara att sila händelser tills man hittar många nog att favoritteorin upplevs bestyrkt. Astrologin är på den här nivån inte ”sanning” utan mer stöd för en berättelse, som jag ser det. Det går förstås att fulvinkla, men jag talar om att försöka överväga så många ingredienser som ens närminne klarar att hålla i samtidigt och därefter ana åt vilket håll det lutar (de flesta horoskop är småtrista eller lätt negativa, beroende på den hinduiska astrologins lite mörkare tonläge – poängen är trots allt att befria själen ur det jordiska helvetet och låg mentalitet som politikerns). För matchningar mot händelser, se fullmånehoroskopet ovan – högintressanta transitträffar på Sibly-kartan från två håll som påverkar ascendenten och bättre än tal-horoskopet beskriver USA:s (nu om möjligt ännu mer) skadade renommé.