Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 14 januari 2021

Industrin äger Sverige i vaccintider


Expressens journalist måste ha kredd som framträder i eget namn i sitt avslöjande av det heterogena svenska vaccinmotståndet. Rubriken gapar ut: FALSKA vaccinuppgifter, och Sverige är som bekant bräddfullt av galna och hatiska människor. 

Men man kan bli misstänksam över Sveriges tankeförmåga för mindre när man ser att landets vaccinsamordnare kommer rakt från hundår inom den tysk-schweiziska kemiindustrin och har verkat som dess lobbyist. (Att som Wikipedia ange titeln till "apotekare" är desinformation, bara det.) 

De stackars läkemedelsbolagen har stått och väntat otåligt sedan svininfluensan och ett vaccin som inte var säkert. Nu vill Big Pharma sälja, inte doser utan lastbilslaster till alla i världen som kan betala för sig. Här kommer det att rinna in pengar till de redan rika. Världens folk är som vanligt försökskaniner.

Jag köper artikeln så långt som att den alternativförespråkare som själv försöker göra sig ett ekonomiskt klipp på en sjukdomsvåg diskvalificerat sig. Men å andra sidan måste man fråga sig vem som är desinformatören när självutnämnde experten (tidigare SVT-journalisten) Patrik Oksanen öppnar munnen. Ryssar och kineser är destabilisatörer, fastslår han som om han upptäckt världens två storskurkar. De söker krossa västerlandet genom desinformation, genom t.ex. undergrävandet av vårt förtroende för WHO och EU.

Låter den här mannen akademisk, bildad, sansad och opartisk? Jag sorterar detta till den missinformerande och därmed desinformerade fanatikertypen (dold bakom en trygg yta). Uppenbart blir det i Oksanens barnsliga slutkläm: 'Rent krasst handlar det också om att ryssar och kineser inte ska tycka att väst framstår som så attraktivt'. Snacka om hybris, väst är bäst. Detta är inlindat självskryt på skolgårdsnivå från Oksanen, tom propaganda. 

Hur kunde Expressen-journalisten missa "desinformationsexpertens" låga verkshöjd och egna anstrykning av subjektiv fanatism? Kanske för att båda astrologiskt påminner om varandra.

Roligast hade varit att hitta födelsedatum på läkemedelstjänaren som efter hundåren hos europeiska manufaktörer nu hittat en position som vaccinsamordnare i hemlandet, men Bergström har haft vaksamheten att hålla t.o.m. sin födelsedag bort från internet.

Journalisten och lögnspecialisten Oksanen får duga som en första antydan om vad ideologiska medicinfanatiker eller flaggviftande partisaner i allmänhet hamnar i zodiaken. Detta är maximalt enkel astrologi och därför naturliga zodiaker som bara kan användas till att diskutera de aktiva IDÈERNA på himlen födelsedagen fråga. Två mänskliga livsöden, deras tankar och gärningar reducerade till bara en handfull metaforer!

Expressen-journalisten:


"Desinformationsspecialisten"

 

Minsta gemensamma nämnare för det här paret är tonvikten på den sektor är DEN RATIONELLA SJÄLEN övergår i DEN IRRATIONELLA SJÄLEN, hellenismens klassificering av sektor 11 och 12 som den goda resp. den onda daimonen. Jag har på bloggen prövat men inte drivit vidare den judiska tanken (med historia tillbaka till Persien) om människans inre goda och onda rot (yetzer ha-tov resp. ha-ra). Innan dessa rötter urvattnades till människors "moraliska resp. omoraliska tendenser" i senare rabbinsk judendom sågs de som Ljusets och Mörkrets ande inom esséerrörelsen (som påverkade Jesus starkt eller t.o.m. var den rörelse han närmast tillhörde).

Oavsett beteckning vill Vattenbäraren människan väl - det är Människans egen signatur, medan Fiskarna flyter bort och förlorar sitt bästa och högsta "jag" genom urskillningslös empati med allt och alla som kommer deras väg. Det är därför Fiskarna beskrivs som "denna världens förlorare". Men tecknet gör gott inom all sjukvård och alla serviceyrken där tillflödet av hjälpbehövande är konstant. I denna ständiga ström av köttsligt och pyskiskt liv under Luna märks aldrig Fiskarnas egen brist på central identitetskärna, det är omgivningens flöde som ger stimmet en plats och en mening med sina liv ("sitt kollektivliv").

I bästa fall servar alltså Fiskarna/självuppoffraren Vattenbäraren, människan och den Rationella Själen är naturligtvis varifrån man får de mediciner och tankar som gör människorna till en helt annan art än djuren. Homo sapiens kan styra sin väg på ett helt annat sätt. 

Problemet är Pengarna, det som gör Big Pharma till en ful etikett för läkemedelsindustrin. Här råder en ohelig allians mellan kapitalistisk vinningslystnad och ett svagt minne av den hippokratiska eden att hjälpa men inte skada vårdtagarna. I det skenet skulle hela Stockholms sjukvårdssystem ställas inför Riksrätt och det är vetenskapen om att allt inte står rätt till i gränslandet mellan profitörer och välgörare svenskarnas egentliga skepsis till den förestående vaccineringen ligger.

Notera att den onda daimonen också kan läsas som just profitlystnad eftersom tecknets härskare Jupiter vill tillväxa, slippa vara världens förlorare - nu senast synligt när sjukvårdarna söker armbåga sig först fram till sprutorna när det första beslutat var att först vaccinera de gamla. Detta visar hur lite den Irrationella Själen / Fiskarna / sjukvårdarna förstår av sin egen roll, mycket till följd av det sekulära och egocentriska Sverige. Den Rationella Själen tecknas även av Saturnus och där finns inget behov av att kompensera sig eller tillväxa eftersom Saturnus representerar den yttersta gränsen mänsklig strävan kan ha innan den slår över i självdestruktiv hybris. 

"Less is more" är något Saturnus förstår, paradoxalt är den väldiga yttergränsen för människoartens samlade aktivitet också representerad av en planet som förordar ett socialt men enkelt leverne. Kapitalismens falska piska "mer! mer!" och dogmen om evig tillväxt är helt enkelt inte förenlig med den som fortfarande vill kalla sig människa. Kapitalismen är ett degenererat vilddjur och sådana livsformer tar Naturen till sist hand om genom katastrofer, pest eller t.o.m. corona. 

Människan har ännu inte intelligens nog att se hur död-i-corona fördelas eftersom var individ bär individuell förutom en kollektiv karma. Den folkkära kändis som dör i corona var bara ytan eller presentationsskiktet för en själ som totalt sett kanske inte alls var fylld av det Goda, inte än. Jag bestämde dock tidigt för att inte följa alla de dödsfall som rapporterats och försöka dra slutsatser om vem som dör och vem som klarar sig, mest för att horoskop som ovanstående, utan klockslag, inte kommer personen nära nog.

Men ovanstående kartor innehåller mer än den heta zonen där goda och onda daimonen bor grannar och där främst Oksanen ser ut att lida av det ondas påverkan (Merkurius i teorin både fallen och svag i Fiskarna) och själv framstår en extremt mottaglig för myter och desinformation.

Artikelförfattarens Venus-i-Väduren visar varför hon skrev artikeln. Jag har gång på gång genom livet noterat hur om sig och kring sig i hälsoavseende Venus (komfort- och välmåendeplanet) blir i egocentriska Väduren, sannolikt för att Venus i detta tecken disponeras av Olyckan (Mars). Med Solen i Vattenbärarens sista grad blir detta en helhjärtad supporter - för sin egen skull - av vad än Storebror föreskriver. Skribenten är av typen nyttig idiot, precis den typ av journalistisk Staten vill se i dessa tider. 

Världens psykiska tillstånd detta dygn ges av Månen i universalistiska Skytten men ett smutsigt psyke till följd av välståndets Jupiter och dess ringa placering i materialistiska och monetärt orienterade Oxen (dessutom är Jupiter gradexakt under attack från Satans stjärna Algoli tredje graden, ej ritad i kartan). 

Det är passande att den här symboliken vaknar upp hos skribenten i en tid av universell / global pandemi (se Månen och RAHU!). Löftet om lindring och trygghet för den egoistiska Väduren är förstås ett falskt löfte (Satan ljuger ALLTID om sina förtjänster). Men av artikeln ser man att skribenten vänt udden mot vaccinskeptikerna (som Satan alltid anklagar andra när den inte är upptagen av att så självklander i individerna). 

Sanningen är väl att båda parterna sysslar med självlögn, men Expressen-artikeln är en lögn i särklass eftersom den avsiktligt väljer att attackera vaccinmotståndare istället för att gräva undersökande i de ekonomiska intressen som är den VERKLIGA SPELPLANEN.

Då är Oksanen närmare den verkliga frågan i sitt svammel om ryssar och kineser som mänsklighetens dedikerade dyngspridare. Vaccinet är bara en symbol för frågan vilken ekonomiska politik som ska gälla i framtiden, och Sverige med en relativt livlig Satansstjärna i horoskopet, har som vanligt visat att Staten och Kapitalet ligger till sängs. Det var därför födelsedagen för ex-lobbyisten tillförordnade vaccinsamordnaren hade varit så intressant!

Oksanens opposition är intressant i den naturliga zodiaken: Överdrift och underskattning, Rahu och Ketu, psyket i Tvillingarna under attack från Mars med överdriftens Rahu. Det vill synas som att Oksanens själv överdriver och således desinformerar hela folket (Månen) med sina uppförstorade och hetsande (Rahu) skrönor om en fiende (Mars). Men så står ju hans intellekt (Merkurius) hotande nära mytomani (Fiskarna, en drömmare). Uppenbarligen aktualiserar Oksanen i sin livsgärning en imperfekt version av Vattenbärarens fantastiska löfte för framtiden. (I och för sig inte ovanligt, givet hur få himlar som uppvisar stark synergi mellan merparten av ingredienserna.)

Obs. Att båda horoskopen beskriver den 13 mars (fast skilda år) är bara en ytlig koincidens. Vare sig babylonierna kände till jordaxelns långsamma spinnande (vårddagjämningens precession) eller inte, gjorde de uppenbarligen nya kartläggningar då och då. Planeternas positioner fastställdes utifrån "normstjärnor" och inte från de jordiska årstiderna (start: våren/vårdagjämningen) så samma födelsedag är bara en tillfällighet. Om säg 200 år kommer Solen i Vattumannens sista grad att infalla några dygn senare. 

Men i denna generation är det smålustigt att skribenten och en av de auktoriteter hon bygger upp sin text på är "samma andas barn". Men egentligen inte ens det, för Vattenbärarens härskare spelar ju från skilda zoner. Skribentens Saturnus i den typiskt sjukdomsnojiga Krabban (som tillsammans med Vädurs-Venus egocentriska positioner ger en yrhätta som saknar all förmåga till objektivitet när det kommer till Döden/Saturnus och det egna välmåendet. Skribenten sprider delvis sin egen, den helt sekulära människans obalans i texten och smittar fler svenskar utan vare sig filosofi eller förmågan att tänka på sitt program. 

Den desinformerande desinformationsexperten har sin samhällssolidaritet (Solen i Vattenbäraren) baserad på Saturnus i Oxen, en totalt konventionell, resurs- eller markfixerad position (kanske därav hans geopolitiska svamlande och spridande av misstro hos mottagaren). Vattenbäraren och Oxen bildar den torra "rationalistiska typen", men Jordelementet drar ner Vattenbärarens gigantiska perspektiv till ömkliga futtigheter. Problemet är att den mystiska Merkurius gör att kombinationen av de både förnuftiga tecknen bara är en yta av pålitlighet (Tamas guna, okunskap men som poserar med en viss fysisk gravitas). Han är faktiskt mindre Vattenbärare än Sverige och det här landet har rejäla problem med sin vilja till universalism på den intellektuella nivån.

Vaccinet må vara hur verksamt som helst (på kort sikt), men bloggaren betackar sig. De bakomliggande strukturerna är så fula att jag aldrig skulle köpa ett plåster av de som driver och upprätthåller detta spel, denna chimär.


Tillägg. Snabbt kompletterat av Expressen. När den här texten skrivits klart, nästan tre timmar senare, har tidningen satt betallås på artikeln. Betala för att bli desinformerad och strömlinjeformad, yippie!


Inga kommentarer: